Şimdi Ara

Ayıplı ürün nasıl iade edilir, para nasıl geri alınır? Detaylar bu videomuzda (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
17
Favori
9.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Elinize sağlık, yanlış anlamayın ama kesin bilgi mi ? Yani garanti bitse bile bu haklarla tüketici hakem heyetine başvuru yaparsak geçerli olur mu? Fark ettiyseniz firma ile ilgili birşey yazmadım cihaz aldığınız ilk gün bile problem çıksa kavga gürültüyle anca değişim yaptıranlar olmuştu veya garanti kapsamında alıp 1 hafta sonra aynı cihaz verilenler hem garantisi devam ederken hemde ilk gün olayları bunlar.Gizli ayıp demişsiniz bu ışık sızdırması,batarya vs.. kapsar mı bilgilendirirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXios -- 8 Mart 2016; 18:00:59 >
  • Bende boyner ve columbia mağduruyum.330 lira verip aldığım ayakkabının 6 ay sonunda sağ arka topukta iç astarı delindi.Yağmurda ,karda ,çamurda kullanmadım futbol oynamadım günde en fazla 20 dakika ya giydim yada giymedim sonuç ayakkabı da üretim hatası yoktur.Bilseydim böyle olacağını 330 lira vermektense ucuz spor ayakkabıları tercih ederdim en azından içim yanmazdı.Şikayetvara yazdım boyner topu columbia ya attı isterseniz tekrar incelemeye gönderin diyor.Dilekçe mi yazdım yarın hakem heyetine gidiyorum bu videonun da denk gelmesi iyi oldu.

Columbia sağlam dediler güvenilir markadır dediler fos çıktı adidas dragon ayakkabım vardı 4 sene giydim ne sağlam ayakkabıydı adidasa o kadar para vereceğine columbia al dediler almaz olaydım.Birde dc ayakkabı almıştım oda 6 ay sonunda taban kısmından yırtılmıştı bundan sonra pahalı ayakkabı alırsam ne olayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Byc

Bunlara hiç gerek yok. Yırtık, pişkin, arsız, küfürbaz, tehtidkar ve yer basma. Bu özelliklere sahip bir müşteriyseniz. İstediğiniz zaman iadeniz yapılır.

Türkiye'de firmalar malesef ilk seferde hukukun gerektirdiklerini sağlamak yerine işi hep yokuşa sürdüğünden, tüketici haklarının sağlanması için bu özellikler ülkemizde şart denebilir.
    Yani cazgır bir müşteri değilseniz size kitleyebildikleri kadar kitlemeyi deneyeceklerdir sorunlu bir durumda. Sonuçta iade almak zarar demek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 8 Mart 2016; 18:22:58 >
  • Hakem heyeti nedir ya köy muhtarı gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: RaptorFX

Ayakkabılarla ilgili düzenleme şart. Eğer ayıplı bir ayakkabıyı anlık bile giymiş olsanız tüketici hakem heyeti satıcıyı haklı buluyor.

FLO ile dockers marka ayakkabıyla başımıza geldi. Bizim gibi bir çok kişi de aynı duruma geldi ama sonuç sıfır.

Hocam Flo ile bende sıkıntı yaşıyorum Dockers marka ile ilgili. Şikayet etmeyi düşünüyorum. Bir hafta giydiğm ayakkabı.

• Tüketici hakem heyetine başvuruyorsun,olduda haklı bulunursan bu sefer malı aldığın yere gidildiğinde adamların tavrı şu oluyor git bizi icraya ver yoksa paranı iade etmeyiz sonra avukat tutman gerekiyor,o süreç içerisinde avukat masrafları derken mahkeme kararını bekliyorsun,haklı bulunursan o zaman paranı iade ediyorlar insanda ister istemez bu süreçle uğraşması için belirli bir zaman ayırması gerekiyor.O zamanda hakem heyeti ne işe yarar diyorsunuz.Köklü firmalar hakem heyetinin kararına saygı gösterirken,özellikle paralel ithalat yoluyla satış yapan merdivenaltı firmalar sallamıyor.Bana kalırsa hakem heyetinin kararına saygı göstermeyen satıcılara ağır yaptırımlar uygulanması gerekiyor bu işlerin avukata gidilmeden halledilmesinden yanayım.

• Herşeyde olduğu gibi bundada, bir sürü eksik var, ayıplı ürün sayılması için 6 ay yeterli bence. Servis süresi 15 güne düşürülebilir, para iadesi kararı çıkan kullanıcılara 10 gün içinde iade yapılmazsa, parayı devlet ödemeli, ve fatura tutarının 3-5 katını ilgili firmadan, ceza olarak almalı, ancak bu şekilde düzene girer, 2 yıl içinde, bozulan ürünün ayıplı mal olarak, değerlendirilirse, uzun vadede, yarardan çok zarar getirir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baveran -- 8 Mart 2016; 18:44:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WoXeD

şimdi bu video ve niyazi hocamızın anlattıkları iyi güzel hoş ama samimi değil.Neden diyen olursa ben burda bi kaos yaratma isteği ve devlete "bakın siz bu kanunu yaptınız ama çalışamıyoruz bu kanun değişmeli" deme ortamı hazırlandığı Niyazi beyin anlatım tarzından açıkca belli oluyor. Pili azalan telefonları herkes garantiye götürsün hakkınız demek o servislere aşırı bi yük getirmek demek.

Niyazi beyin fikri alınmış oda belli şeyler söylemiş %100 bu şekilde olacak diye bi durum yok.Şuan yaptığı;tüketicinin yanında yer alan durumları kötü niyetli insanların yararlanacağı şekilde lanse etmek ve bunu kendisini hiç mi hiç yakıştıramıyorum.

Son olarak 3 ay önce aldığım g29 direksiyon setindeki arıza olunca garanti kartındaki penta ile iletişim kurdum,kendileri bir numara verdiler,yurtiçi kargoya bunu söyleyin ürün direk bize gelir dediler öyle de oldu.Ürün haftasonlarını ve kargo günlerini aradan çıkarırsak serviste toplam 2 (iki) gün kaldı.anlatıldığı gibi de 2 yönlü kargo ücretini penta ödedi.Yani sistem zaten çalışıyor çoğu yerde.

Son ve net olarak söylemek istediğim bu açıklamalar bilgilendirmekten çok ortalık karıştırma amacı güttüğünü ne yazıkki anlamış bulunuyorum.

Bende aynı şeyleri düşündüm hocam

• EXios kullanıcısına yanıt
    "Garanti bitmiş olsa bile" mevzusu biraz karışıktır, tüm bu bilgiler olaydan olaya değişiklik gösterir.
    Öncelikli olarak garanti süresi içindeki olayları değerlendirelim:
    Garanti süresi içerisinde ayıplı bir ürün var ise bu ürün ile ilgili kanundan doğan haklarınızdan herhangi birini tabiki talep edebilirsiniz.
    Bu hakkı öncelikle satıcı, bayi, distribütör, üretici vs. iletmiş olmanız, onların sizin bu seçiminizi yerine getirecekleri anlamına gelmiyor.
    Yerine getirmezlerse bu konudaki ilk mesajımın edit 4 bölümünde belirttiğim miktarlara göre il, ilçe hakem heyetlerine veya tüketici mahkemesine gitmek gerekir.

Tüketiciyi, ayıplı malı, seçimlik hakları açıkladıktan sonra gizli ayıbı, ayıbı hile ile gizlemeyi ve tüketiciyi sonuç alınmayan tamirlerle oyalama gibi hususları irdeleyelim.

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
    Tanımlar
    MADDE 3 – (1) Bu Kanunun uygulanmasında;
    k) Tüketici: Ticari veya mesleki olmayan amaçlarla hareket eden gerçek veya tüzel kişiyi,

Ayıplı mal
    MADDE 8 – (1) Ayıplı mal, tüketiciye teslimi anında, taraflarca kararlaştırılmış olan örnek ya da modele uygun olmaması ya da objektif olarak sahip olması gereken özellikleri taşımaması nedeniyle sözleşmeye aykırı olan maldır.
    (2) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir.
    (3) Sözleşmeye konu olan malın, sözleşmede kararlaştırılan süre içinde teslim edilmemesi veya montajının satıcı tarafından veya onun sorumluluğu altında gerçekleştirildiği durumlarda gereği gibi monte edilmemesi sözleşmeye aykırı ifa olarak değerlendirilir. Malın montajının tüketici tarafından yapılmasının öngörüldüğü hâllerde, montaj talimatındaki yanlışlık veya eksiklik nedeniyle montaj hatalı yapılmışsa, sözleşmeye aykırı ifa söz konusu olur.

Tüketicinin seçimlik hakları
    MADDE 11 – (1) Malın ayıplı olduğunun anlaşılması durumunda tüketici;
    a) Satılanı geri vermeye hazır olduğunu bildirerek sözleşmeden dönme,
    b) Satılanı alıkoyup ayıp oranında satış bedelinden indirim isteme,
    c) Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde, bütün masrafları satıcıya ait olmak üzere satılanın ücretsiz onarılmasını isteme,
    ç) İmkân varsa, satılanın ayıpsız bir misli ile değiştirilmesini isteme,
    seçimlik haklarından birini kullanabilir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür.
    (2) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi hakları üretici veya ithalatçıya karşı da kullanılabilir. Bu fıkradaki hakların yerine getirilmesi konusunda satıcı, üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur. Üretici veya ithalatçı, malın kendisi tarafından piyasaya sürülmesinden sonra ayıbın doğduğunu ispat ettiği takdirde sorumlu tutulmaz.
    (3) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır.
    (4) Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesi haklarından birinin seçilmesi durumunda bu talebin satıcıya, üreticiye veya ithalatçıya yöneltilmesinden itibaren azami otuz iş günü, konut ve tatil amaçlı taşınmazlarda ise altmış iş günü içinde yerine getirilmesi zorunludur. Ancak, bu Kanunun 58 inci maddesi uyarınca çıkarılan yönetmelik eki listede yer alan mallara ilişkin, tüketicinin ücretsiz onarım talebi, yönetmelikte belirlenen azami tamir süresi içinde yerine getirilir. Aksi hâlde tüketici diğer seçimlik haklarını kullanmakta serbesttir.
    (5) Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden yapılan indirim tutarı derhâl tüketiciye iade edilir.
    (6) Seçimlik hakların kullanılması nedeniyle ortaya çıkan tüm masraflar, tüketicinin seçtiği hakkı yerine getiren tarafça karşılanır. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte 11/1/2011 tarihli ve 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu hükümleri uyarınca tazminat da talep edebilir.

NOT:
    - Ayıplı mal hususunda eski kanun ile yeni kanun arasında bazı farklılıklar var, eski kanunda satıcı bayi üretici ithalatçı vs herkese her hak için başvurulabiliyorken, yeni kanunda seçimlik hakların a ve b bentleri için üretici ve ithalatçıya başvurulamıyor, satıcıya başvurulabiliyor (2) nolu bentte belirtildiği üzere.
    - Bir diğer farklılık da şudur (ki çok önemli bir farktır); eski kanunda c bendinin önündeki "Aşırı bir masraf gerektirmediği takdirde" ibaresi ve ç bendindeki "imkan varsa" ibaresi yer almıyordu. Yani tüketici ayıplı mal ile ilgili 4 seçimlik hakkından herhangi birisine, herhangi bir sınırlama olmadan başvurabiliyordu.
    Ancak yeni kanunda bu sınırlamalar getirilmiştir, sınırlamaların içeriğine de (3) nolu bentte şu şekilde yer verilmiştir: "Ücretsiz onarım veya malın ayıpsız misli ile değiştirilmesinin satıcı için orantısız güçlükleri beraberinde getirecek olması hâlinde tüketici, sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim haklarından birini kullanabilir. Orantısızlığın tayininde malın ayıpsız değeri, ayıbın önemi ve diğer seçimlik haklara başvurmanın tüketici açısından sorun teşkil edip etmeyeceği gibi hususlar dikkate alınır."
    Bunun Türkçe'si, tüketici tamir veya yenisiyle değiştirme haklarını kolay kolay isteyemesin, ilk önce malı geri vererek ödediği parayı istesin veya ayıp oranında bir bedeli istesin demektir.
    (Yeni kanun 28 Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe girmiştir)
    Bu kanun sonrası mahkeme kararları ve Yargıtay kararları henüz ortaya çıkmadığı için tüketicinin seçimlik hakları konusundaki bu çekincelerde son durum hakkında net bilgi malesef yoktur.

Garanti bitmiş olsa bile tüketicinin haklarının olduğu konusu:
    1) Ayıbın ağır kusur veya hile ile gizlenmesi durumu;

Zamanaşımı
    MADDE 12 – (1) Kanunlarda veya taraflar arasındaki sözleşmede daha uzun bir süre belirlenmediği takdirde, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile, malın tüketiciye teslim tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda taşınmazın teslim tarihinden itibaren beş yıldır.
    (2) Bu Kanunun 10 uncu maddesinin üçüncü fıkrası saklı olmak üzere ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu bir yıldan, konut veya tatil amaçlı taşınmaz mallarda ise üç yıldan az olamaz.
    (3) Ayıp, ağır kusur ya da hile ile gizlenmişse zamanaşımı hükümleri uygulanmaz.

2) Gizli Ayıp durumu;
    Basit muayene ile tespit edilemeyen ve malın kullanılması ile ortaya çıkan ayıptır. (Örneğin; otomobilin elektronik aksamının arızalı olması, sonradan ortaya çıkan fabrikasyon hatalı boyanın atması, kabarması vs., aracın motorundaki üretim hatalı parçalar sebebiyle sonradan oluşan problemler)

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi 2011/2119 E. - 2011/11546 K. - 14.07.2011 T.
    "İTÜ öğretim üyelerinden alınan bilirkişi raporunda, dava konusu aracın ön motor kaputunun sonradan boyanmış olduğu, aracın modeli ve kilometresi (73.000) dikkate alındığında bu boyama işleminin satın almadan önce mi yoksa satımdan sonra mı yapıldığının tespitinin mümkün bulunmadığı, boyama işleminin araçta mey-dana gelen bir hasar sonucunda değil, çizik veya benzeri bir nedenle yapılmış olduğu ve aracın gizli ayıplı olduğu bildirilmiştir. Araçla ilgili bir hasar dosyasının bulunmaması, aracın ön kaputunda boyayı gerektirecek bir hasar meydana gelmediğinin bilirkişi raporu ile tespit edilmesi karşısında boyama işleminin araç davacının elinde iken gerçekleşmediğinin kabulü gerekir. Öyle olunca, davanın kabulüne karar verilmesi gerekir"

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2009/13-542 E. - 2009/551 K. - 25.11.2009 T.
    "Dahası Hukuk Genel Kurulu'nun 05.10.2005 gün ve Esas: 2005/4-487, Karar: 2005/553 sayılı kararında da belirtildiği üzere, ortaya çıkan ayıp gizli ayıp niteliğinde ise, garanti süresinin dolmuş olması sorumluluğu ortadan kaldırmaz. Böylesi bir durumda, alıcı ( malik ) 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümlerine dayanarak hak talebinde bulunma olanağına sahiptir."

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2005/4-309 E. - 2005/000391 K. - 22.06.2005 T.
    "Somut olayda araçta meydana gelen V kayışı kopuşları onarılmıştır. Ama V kayışı kopuşları sürekli olarak tekrarlamıştır. O halde bilirkişi raporunda da belirtildiği şekilde araç motoru elemanlarında ya üretim hatası mevcuttur ya da verilen servis hizmetinde ayıplı hizmet söz konusudur. Yani yapılan onarımlar temelden yapılmış onarım olarak kabul edilemez. Davalıların yükümlülüğü yeterli donanıma ve bilgiye sahip servis istasyonları açmak ve bu servis istasyonlarında ayıp var ise iyi teşhis ile bu ayıbı tanımak ve onarımı da doğru bir şekilde gerçekleştirmek ve aracı ayıptan an olarak tüketiciye teslim etmektir. Davalı taraf servis istasyonlarının, arızayı iyi teşhis ederek onarımı buna göre gerçekleştirdiklerinin kabulü mümkün değildir. V kayışı kopmalarında kullanım hatasının olmadığı bilirkişi raporu ile tespit edildiğine göre davalıların servis istasyonları ile yapılan onarım teşhis ve tedavi olarak yeterli nitelikte değildir. Görünüşte onarım söz konusudur. Bu durum, tüketicinin yanıltılması ve ayıbın hile ile gizlenmesidir."

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu 2004/4-29 E. - 2004/83 K. - 18.02.2004 T.
    "Bu bağlamda; olayın açıklanan gelişimi ve deliller karşısında araçta üretim hatası bulunup, bunun gizli ayıp olduğundan kuşku yoktur. Zira, davalı üretici onarımı yetkili servis istasyonları eliyle yapılmaktadır. Bu istasyonlar satılan araçların teknik özellikleri itibariyle arıza ve ayıbı doğru ve tam teşhis edebilecek, en kısa sürede ve tam anlamıyla giderebilecek elemanlar bulundurmak zorundadırlar. Deneme yanılma ile aracı tamire çalışan ve parça değişikliği yoluna giden servis çalışanlarının serviste bulundurulmasının sonuçlarının tüketiciye mâl edilmesi düşünülemez. Kaldı ki, üretim hatasının varlığını rahatlıkla tespit edebilecek nitelikte olması gereken servisin tüketiciyi sonuç alınamayan tamirlerle oyalaması ve arızanın belli periyotlarla tekrarlaması karşısında davada zamanaşımının varlığından da söz esilemez"

Bütün bu bilgiler tüketici lehine gözükse de, olaya göre farklılıklar arz edebilir, her durumda herkes için aynı kararlar çıkacak değildir.
    Tüketici hakkaniyete uygun davranmalıdır. Kötü niyet barındırmamalıdır. Yarın öbür gün aynı kanunun tüketici lehine hükümlerinden faydalanmak isteyen tüketici, bugün bu haklarını sebepsiz yere ve kötü niyetle kullanmamalıdır.
    Ayrıca uygulama güçlüğü, maddi kayıp, vakit kaybı, ayıplı ürün Tüketici Hakem Heyetinin veya Tüketici Mahkemesinin elinde iken üründen faydalanamama (örnek: cep telefonu gibi ürünlerden bahsediliyorsa ikinci bir cep telefonu bulunması gerektiği) gibi külfetleri de hesaba katmak gerekir.
    Bu nedenle iyi niyetli olarak değişimi mümkün olan parçalarda arıza varsa ve bu parçalar ürünün bir başka yerine zarar vermeden değişebiliyorsa, üründen elde edilen fayda devam ediyorsa parça değişimi yani tamir gayet yerinde bir talep olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onur__ -- 8 Mart 2016; 20:11:37 >

• forumun ikinci el bölümünde (bilgisayar ve parçaları bölümünde özellikle) dolandırıcı ve nitelikli dolandırıcı sayısı çok fazla. referans sistemi sorunu çözmüyor çünkü referanslı şark kurnazları da var. birkaç defa sağlam diye yamuk pinli ve aşırı voltajdan yanmış işlemci satın aldım. bahaneler hep aynı kargoda olmuştur, ben test ettim sorunsuzdu vs. en son sorunsuz diye ramleri bozuk fırınlanmış ekran kartı satın aldım. bir ay sonra ekranda çizgiler çıkmaya başlayınca anladık tabii fırınlanmış olduğunu. satan adam ahlak ve vicdan yoksunuysa referansın anlamı yok. zaten aldığı ürün için referans isteyen adamlar bile var forumda.
  • Faydalı bir konu olmuş, teşekkürler..

• Onur__ kullanıcısına yanıt
    Elinize sağlık, tekrar teşekkür ederim yazıyı okuyup bir köşeye not ettim haklarımızı bilelim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi de çoğu zaman garanti kartı çıkmıyor ki, faturanın garanti kartı yerine geçebileceği bir sistem kurulmalı faturaya kutunun içerisindeki cihazın seri numarasının basılıp bu şekilde garanti belgesi yerine geçmesi sağlanmalı. bir ürün alırken garanti belgesini onaylatana kadar göbeğim çatlıyor, çoğu zaman arıza herif bu bakışlarına maruz kalıyorum.

• cok faydalı oldu :) tesekkürler.

• Sayın Mesut Çevik bence çok önemli bir konuya değinmeyi unutmuşsunuz. Bence çok merak edilen ve insanların başına gelen bir konu. Bilginiz varsa veya öğrenme şansınız varsa bizlerle paylaşmanızı ricaediyorum.

1.Satın alınan şey bir nesne değilde üyelik ise garanti süreci, iade, iptal, kalitesileşme gibi durumlarda haklarımız neler ? Örnek internet bağlantımız 1mbps ile 8mbps "ye" kadar veya, 8mbps diye kesin ibare kullanılan internet paketlerinde tahüt edilen hız sağlanamadığında veya, sık yaşanan kopmalar, bakım çalışması adı altında 3 gün internetsiz bırakılma durumlarında, bir spor salonuna, dil kursuna vb yıllık üye olup 3.ayda ben vazgeçtim kalan 9 ayımı geri ödeyin gibi durumlarda, digitürk-dsmart gibi tv platformlarında, tahüt bozma durumlarında sonuç ne olacak ?
  • Güzel söyleşiydi teşekkürler, devamını da bekleriz...
  • Çok çok teşekkür ederim arkadaşların olumsuz yorumları çok uç konular, hatta bazıları saçmalamış bile. Vatan bilgisayar kutusuz pili bile iade almam dediği günler geri kaldı anladığım kadarıyla çok şükür. Video için çok teşekkür ederim. Bunun gibi bilgi verici videoları her zaman bekliyoruz.

• şimdi benim anlamadığım bi üst seviye akıllı telefonu 2 sene kullanıcam garanti bitmeye 2 gün kala götürüp ben bunun bataryasından performansı memnun değilim deyip değiştirin diycem cihazı ve cihazı değiştircekler öylemi entresan

• Geçmiş olsun markalar bakışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GylR? -- 9 Mart 2016; 0:45:59 >
  • Özellikle garanti belgelerinin çıkmaması ya da olsa bile doldurulmuş olmaması çok yaygın.Adam diyor ürünü açılmamış olarak gönderiyoruz,ilk siz açıyorsunuz nasıl dolduracağız falan ayağına yatıyor.Aslında bu birazda üreticilerin suçu bu tarz belgeleri kutunun üzerine koymaları lazım.Kaç tane pc parçası aldım hiçbirinde garanti belgesi dolu değil,sonra bunu gönderip doldurtmaya çalışacaksında geri alacaksında...

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.