Şimdi Ara

Ayıplı ürün nasıl iade edilir, para nasıl geri alınır? Detaylar bu videomuzda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
17
Favori
9.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Birkaç noktaya değinmek istiyorum:

THH'den para iadesi çıkar ve karşı taraf iade yapmazsa ne olur dediniz, ilamsız icra takibi başlatın.

14 gün iade süresi mevzusu geçti, bu olay 27 Kasım 2014 yayım tarihli Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği 9. maddede belirtilen bir hüküm; 6502 Sayılı Kanun'da var mıdır, bilmiyorum fakat kaldı ki yönetmelik olduğu için önce o uygulanacaktır ve kanunda bu konuda ne yazıldığı pek mühim değil. Ha derseniz ki kanunda ayrı, yönetmelikte ayrı yazıyor; o zaman normlar hiyerarşisi gereği üst norm olan kanun dikkate alınır.

Bir küsür yıl sonra batarya bozulursa ne olur dendi, ücret iadesi alınabileceğini yani sözleşmesinin tek taraflı feshedilebilecegini hiç ama hiç düşünmüyorum. Bu durumda ücret iadesi istemek TMK madde 2'de yer alan dürüstlük ilkesi ile uyuşmuyor zira 20-30 dolarlık sıkıntı için 500-600 dolarlık cihazı iade etmeyi istemek aşırı bir olay.

İspat yükü HMK madde 190 gereği bundan lehine sonuç çıkaracak tarafa aittir, yani iddiayı ileri süren taraf onu ispatlamakla yükümlüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 8 Mart 2016; 18:15:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim de bi sorum olacak.
    Şimdi ayıplı ürünü servise götürdük ve değişim ya da para iadesi istedik.Servis değişim ya da iade almak istemedi.Tüketici hakem heyetine başvuracağız ve sonuçlanması uzun sürebilir dediniz.Bu süre zarfında ürün bizde mi kalmalı? yoksa serviste mi? yani bu süreci örnek senaryolarla daha detaylı anlatabilir misiniz?

• Birhaftadan fazla oldu ipad air 2 servisden yenilediler. artıservise gittiğimde faturanın gerekmediğini garanti belgesinin bile luzum olmadığını cihazın serial ve imei sini bakarak işlem gördü. Bundan aylar öncede note tablet 10.1 samsung servise gittiğimdede aynı işlemleri yaptılar.

Mesela tv aldınız granti belgesini onaylatsanız yada onaylatmasanız bile fatura tarihinden itibaren garantisi başlar servis kurulum yapınca başlamaz. Bunu samsung servis ile birebir görüştüm. Özellikle çeyiz için alıp servis ile garantisi başlar diye alınan tv lerde işe yaramıyormuş ama bu samsung da. Bana müşteri hizmetlerinde söylenen garanti sürecei fatura tarihi ile başlar diye söyledi.

Bir örnek daha veryim. Elektroworld den 4 sene önce notebook aldım. Ve adaptörü bozuldu elektroworld e geri verdiğimde servisten aradılar ve cihazınızda birşey yok sadece adaptör değişimi yapalım dediler bende pipirikliyim komple değişebilirmisiniz dediğimde tartışmadan değiştiler.

• Bu işlerde orman kanunları geçerli olur kibarlıkla bir yere varamazsınız... Sony TV aldım ayıplı ürün çıkınca işin peşini bırakmadım tabi paramı geri alabilmem 8 iş günü sürdü oda ağzımı bozarak artık en sonunda. Sony, bankaya talimatı ilk konuşmadan 6 gün sonra veriyor al buradan yak. Bankadan mı acaba diye düşünüyordum çünkü bankada mimli vukuatları çoktur bu yüzden kime neye göre inanacağız bu ülkede akıl almaz bir hale geliyor olaylar. Herkes çakallık peşinde büyük firmalar bile...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubellite

Bu işlerde orman kanunları geçerli olur kibarlıkla bir yere varamazsınız... Sony TV aldım ayıplı ürün çıkınca işin peşini bırakmadım tabi paramı geri alabilmem 8 iş günü sürdü oda ağzımı bozarak artık en sonunda. Sony, bankaya talimatı ilk konuşmadan 6 gün sonra veriyor al buradan yak. Bankadan mı acaba diye düşünüyordum çünkü bankada mimli vukuatları çoktur bu yüzden kime neye göre inanacağız bu ülkede akıl almaz bir hale geliyor olaylar. Herkes çakallık peşinde büyük firmalar bile...

Siz hiç duydunuzmu firmaların büyük olsun küçük olsun vatandaşı düşündüğünü. Hepsi aynı bk bunların.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aktivist-X

Şimdi benim g2 telefonumda ekran sararması var o zaman ben bu telefonun para iadesini talep edeceğim.
    Telefonu bizdeuygun.comdan aldım, delta servis garantili.
    Şimdi ben para iadesini bizdeuygundan mı talep edeceğim delta servisten mi?

bizdeuygunu aradım servisten para iadesi yazısı alırsanız para iadesi yapılır dediler.
    delta servisi aradım bana yok senede 4 kere tamir görecek bilmem ne ki anca öyle para iadesini nereden çıkardınız zaten cihazınızı alalı bir sene olmuş filan dediler sanki köşebaşında serserilerle konuşuyorum leş gibiydi. yani yazı falan yazmayız dediler sonuç olarak.
    hakem heyetine gideceğim yarın direkt para iadesi için.
    bu firmaları Allah bildiği gibi yapsın.
  • Bir teknoloji marketten güzel soğutan notebook soğutucusu almıştım 3 kez bozuldu. 3 kerede hemen değiştirip yenisini verdiler. İkincisini yanlışıkla kablosunu koparmıştım ama ona rağmen gidip bozuldu diye söylemiştim. Çok ilgili bir mağaza adını yazmayım şimdi adını reklam kokmasın ama bilindik herkesin bildiği yer.

İnternetten bir ürün aldım, almaz olaydım çok uğraştırıyorlar. Pahalı olsun, yakınımda olsun diyorum artık. Nerede ilgili yer orada almak her zaman daha iyi, ucuza kaçmak her zaman güzel olmaz. Hıyarda çıkabilir, havuçta çıkabilir ona göre

Mesela atıyorum 100 liralık soğutucu, 70 lira internette satılıyor. Şimdi herkes internettekini almak ister fakat ciddi anlamda adamlar ilgi alaka yok. Ürünü aldıktan sonra kusurlu çıktıysa vay halinize..

• Ya o değilde mormaniden yazın bi psu aldım garanti kartı yoktu. Aradım fatura onun yerine geçiyor dediler. 3 kağıdamı geldik nedir? :D

• Mükemmel video olmuş, söylemek istediğim herşeyide söylemiş
    Çokta samimi bir sohbet olmuş.
    Bu konular önemli

• Her şey güzellikle :)

• şimdi bu video ve niyazi hocamızın anlattıkları iyi güzel hoş ama samimi değil.Neden diyen olursa ben burda bi kaos yaratma isteği ve devlete "bakın siz bu kanunu yaptınız ama çalışamıyoruz bu kanun değişmeli" deme ortamı hazırlandığı Niyazi beyin anlatım tarzından açıkca belli oluyor. Pili azalan telefonları herkes garantiye götürsün hakkınız demek o servislere aşırı bi yük getirmek demek.

Niyazi beyin fikri alınmış oda belli şeyler söylemiş %100 bu şekilde olacak diye bi durum yok.Şuan yaptığı;tüketicinin yanında yer alan durumları kötü niyetli insanların yararlanacağı şekilde lanse etmek ve bunu kendisini hiç mi hiç yakıştıramıyorum.

Son olarak 3 ay önce aldığım g29 direksiyon setindeki arıza olunca garanti kartındaki penta ile iletişim kurdum,kendileri bir numara verdiler,yurtiçi kargoya bunu söyleyin ürün direk bize gelir dediler öyle de oldu.Ürün haftasonlarını ve kargo günlerini aradan çıkarırsak serviste toplam 2 (iki) gün kaldı.anlatıldığı gibi de 2 yönlü kargo ücretini penta ödedi.Yani sistem zaten çalışıyor çoğu yerde.

Son ve net olarak söylemek istediğim bu açıklamalar bilgilendirmekten çok ortalık karıştırma amacı güttüğünü ne yazıkki anlamış bulunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: bakar niye bakmasın

Acaba işe yarıyor mu deyip bütün eşyalarımı iade ettim. Teşekkürler Mesut Bey

Ayıp etmişsin. Ayıplı mal diyemem ama ayıplı ürün sayabilir miyiz seni

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1 ölü piksel çıksa dahi iade ediyorum neden ayıplı mal kulklanayım zaten haklıysam hakem heyetine başvuruyorum sonuç çıkmadan aynı üğrünü alıyorum hakem heyeti sonuçlanınca gidip iade ettiğim ürünün parasını alıyorum zasten haklı olduğum için beklemiyorum.

• gidin bakalım tüketici hakem heyetine faturasız asla kabul etmezler.garanti belgesini sormuyorlar bile.
    yarın bende FLO yu şikayet edeceğim bir haftalık hatalı ayakkabıyı kullanıcı hatası vermekle kalmayıp 2 ay sonra iade etti.
    öyle firmalar da var

• LG g4 stylus şebeke problemi vardı. iki ayda parayı iade aldık. yaşaşın hukuk .LG türkiye kongo cumhuriyeti olmadığımızı anlasın.

• THH kararının ilamlı icraya konu edilebileceğini hüküm kısmında belirtiyor, ilamlı icraya konu edilebilir.

Batarya bozulursa batarya ayrılabilir üretildiyse sarf malzemedir, ancak cihazın servis tarafından içinin açılıp değiştirilmesi gerekir şekilde üretilmiş ise sarf malzeme değildir, ayıplı ürün olur, tüketici değişimin de içinde bulunduğu seçimlik haklarından birini seçebilir.
  • Zamanında Avea bayinden samsung note 3 aldım. Telefonun kutusunu sonradan açtım ve power tuşuna basıp telefonu açtığımda dokunmatiğin düzgün çalışmadığını farkettim ilkte yazılımsaldır dedim yeniden başlattım fakat değildi muhtemelen fabrika çıkışı bi elektronik sorundan dolayı telefonun dokunmatiği ara sıra sapıtıyordu. Neyse ertesi gün avea bayine götürdüm böyle böyle dedim ama bana telefonu yenisiyle diğişemeyeceklerini söylediler ve servise vermem gerektiğini savundular.(dokunmatik sorunu arada sırada çıktığı için inanmadılar bana tahaahütlü almamı bahane edip değişmediler telefonu.) neyse ben telefonu incirli caddesindeki samsung servisine verdim bana 2 gün sonra aynı şekilde geri verdiler üstelik sıfır telefonun çerçevesi çizilmişti!! Bunuda sonradan farkettiğim için kaynadı arada siz siz olun dikkat edin. Neyse sonra bana biri hakem heyeti olayını dedi ve çok saçma bi şekilde telefonun servise 4 kere gidip aynı sorundan tamir görmesi gerekiyor felan dedi bende mecburen yaptım 4 kere servise verdim bizzat samsung servisine ama sonuç hep aynıydı hatta birinde adam bana dediki hiçbişeyi yok verme felan çekti dedim sen al bana servis kağıdını ver yeter.. Neyse çok uzadı tabi bu süreç bayağı uzun sürdü 6 ay felan kadar.. Hakem heyeti hakılı buldu beni tabikide ve ondada bi takım gecikmeler olduğu için bu süreç 9 aya kadar çıktı ve ben telefonu bu süreçte kullandım ve telefon sonunda geri iade edildi faturadaki miktar hesabımıza yatırıldı.(taahhüt bitirilmedi) bende o parayla iphone 6 aldım kafam rahat. Tüketici hakem heyetine direk başvurun üşenmeyin hiç.. bu satıcıların hiçbiri tüketici lehine çalışmıyor bu böyle olduğu sürece bunlar başka bişeyden anlamazlar.

• Çok yararlı bir program olmuş teşekkürler.

• Teşekkür ederim. Çok faydalı bir video oldu.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.