Şimdi Ara

Ayıplı ürün nasıl iade edilir, para nasıl geri alınır? Detaylar bu videomuzda (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
17
Favori
9.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Edit 2'ye bir ekleme yapayım. Ürünün şirket olarak alınmış olması evet tüketici olmadığınızı göstermez. Pek ala tüketici olabilirsiniz, ama bunun ispatı konusunda sorun çıkar. Satıcı görev itirazında bulunursa, tüketici olduğunuzu kanıtlamanız gerekir. Tüketici olduğunuzu kanıtlamak da size aittir.

Bu yüzden ticari amaç dışında kullanacağınız ürüne şirket faturası kestirmeyin. Bu hem tüketici kanununun getirdiği avantajlardan yararlanmanızı zorlaştırır. Hem de vergi hukuku açısından , hayali gider kalemi gösterildiği için, suç teşkil edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Mart 2016; 13:28:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüketici Hatası
    Kullanıcı Hatası. Herkese bir şey anımsatıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fascism -- 10 Mart 2016; 11:08:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasanın içinde olan kişiler de kendi alanlarına giren yasaları bilmek zorunda. Asıl sorun da burada çıkıyor işte. Satıcı ben hukukçu değilim tüketici kanunundan anlamam diyemez anlamak zorunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Mart 2016; 11:18:22 >
  • Fascism kullanıcısına yanıt
    Sıvı teması,
    sıvı teması Klasik yetkili servis yalanı
    Herkese bir şey anımsatıyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Mart 2016; 11:06:44 >
  • Son dakikaları mutlaka izleyin,dolandırıcılık yöntemlerini Mesut bey anlatacak:))

• quote:

Orijinalden alıntı: Quoand

quote:

Orijinalden alıntı: asim03

quote:

Orijinalden alıntı: asim03 2.el cihaz aldik. Tamam garanti cihaza verildi fatura sahibine değil. Tüketici hakem heyetine sikayette bulunacagim ornegin 20 is gununu geçtiği icin. O zaman ne yapacağız. Faturadaki kisi mi gerekli. Değişim ya da iade isteyebilecek miyim? Internetten cok arastirmama ragmen pek net birsey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Yok mu cevap?

hocam cevap gelmemiş bilgilendiriyim garanti dediğiniz gibi cihaza veriliyor o an kullanan kişi yeterli fatura kişisinin farklı olmasının önemi yok hakem heyetine bizzat sordum

175 tüketici haklarını aradım.Bana Tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmak için fatura üzerindeki ismin gelmesi gerekli dediler.Böyle bir saçmalık yok.İkinci el cihaz alınca servis bize yeterli desteği vermeyince biz faturadaki ismi bulamazsak ürünü çöpe mi atcağız yani.

• asim03 kullanıcısına yanıt
    Aldığınız mağazaya ulaşabiliyorsanız, malı formaliteden iade edip tekrar satın alın. Şöyle:
    İlk aşamada malı iade edin(formaliteden.) Gider pusulası kesilecek.
    Sonra iade olduktan sonra malı tekrardan satın alın.

Normalde fatura sahibi ile ürünün zilyedinin aynı olması şart değil. Fakat fatura şirket adına kesilmişse tüketici kanununa girip girmediği hususunda bir sorun olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Mart 2016; 13:27:02 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asim03 2.el cihaz aldik. Tamam garanti cihaza verildi fatura sahibine değil. Tüketici hakem heyetine sikayette bulunacagim ornegin 20 is gununu geçtiği icin. O zaman ne yapacağız. Faturadaki kisi mi gerekli. Değişim ya da iade isteyebilecek miyim? Internetten cok arastirmama ragmen pek net birsey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Yok mu cevap?

hocam cevap gelmemiş bilgilendiriyim garanti dediğiniz gibi cihaza veriliyor o an kullanan kişi yeterli fatura kişisinin farklı olmasının önemi yok hakem heyetine bizzat sordum

175 tüketici haklarını aradım.Bana Tüketici hakem heyetine başvuruda bulunmak için fatura üzerindeki ismin gelmesi gerekli dediler.Böyle bir saçmalık yok.İkinci el cihaz alınca servis bize yeterli desteği vermeyince biz faturadaki ismi bulamazsak ürünü çöpe mi atcağız yani.

hocam bi yanlışlık vardır hakem heyeti yakında bir gidin sorun tekrar ben daha salı günü ordaydım faturadaki kişi farklıydı benimde 2.el önemli değil garantiye kim gönderdiyse ve kullanıcı kimse o olması yeterli dediler

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Aldığınız mağazaya ulaşabiliyorsanız, malı formaliteden iade edip tekrar satın alın. Şöyle:
    İlk aşamada malı iade edin(formaliteden.) Gider pusulası kesilecek.
    Sonra iade olduktan sonra malı tekrardan satın alın.

Normalde fatura sahibi ile ürünün zilyedinin aynı olması şart değil. Fakat fatura şirket adına kesilmişse tüketici kanununa girip girmediği hususunda bir sorun olabilir.

Dediğinizi tam olarak anlamadım hocam.Fatura şirket adına değil.Aldığım adam şuanda Giresun'da ben Erzurum'da öğrenciyim.Servise kendim verdim ve bugün 20.iş günü.Şimdi adamı arayıp siz şunlarla şunlarla uğraşın,yapın demek istemiyorum.Üründe gittigidiyor'dan alınmış 13.01.2016 tarihinde.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok mu cevap?

hocam bi yanlışlık vardır hakem heyeti yakında bir gidin sorun tekrar ben daha salı günü ordaydım faturadaki kişi farklıydı benimde 2.el önemli değil garantiye kim gönderdiyse ve kullanıcı kimse o olması yeterli dediler

Bende durumu izah ettim 175'i aradağımda telefondaki bayana.Hayır faturadaki ismin tüketici hakem heyetine gidebileceğini söyledi.Yarın gidip kendim soracağım artık tüketici hakem heyetine.Ülke'de hakkı,adaleti verenler tam olarak kimin ne hakkı olduğunu bilmiyorki tüketicilere kusur bulunsun.Elimizden geldiğince hakkımızı kovalıyoruz işte.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Yok mu cevap?

Bende durumu izah ettim 175'i aradağımda telefondaki bayana.Hayır faturadaki ismin tüketici hakem heyetine gidebileceğini söyledi.Yarın gidip kendim soracağım artık tüketici hakem heyetine.Ülke'de hakkı,adaleti verenler tam olarak kimin ne hakkı olduğunu bilmiyorki tüketicilere kusur bulunsun.Elimizden geldiğince hakkımızı kovalıyoruz işte.

kovalayın hocam bırakmayın ardını siz haklısınız

• yauuv bedne ayıplı derken başka bişey sandım
  • asim03 kullanıcısına yanıt
    Faturadaki kişinin yapması şart değil. Faturadaki satıcının bulunduğunuz yerde şubesi varsa onlar da yapabilirler dediğimi.

Telefonun imeisi klonlandığında tekrar açtırmak için öyle yapmıştım.

Ama ürün elinizde değilmiş o zaman şey yapmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Mart 2016; 14:51:22 >
  • O süre mala göre değişir. Hepsinde 10 yıl değil. Belli başlı ürünler için yazayım ben
    Cep telefonu: 5 yıl
    Televizyon(içerisinde tüner olmayan ürünler monitör sınıfında değerlendirilir.): 10 yıl
    Uydu alıcıları:7 yıl
    Bilgisayarlar :5 yıl
    Monitörler : 5 yıl
    Otomobiller:10 yıl
    ...
    Tamamı için:
    http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.19783&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=SATI%C5%9E%20SONRASI%20H%C4%B0ZMETLE

• o zamanlar 10 yıl idi ,sonradan süreler değişti galiba
    birde 3-4 yılı geçenleri dahi ekonomik değil diye destek vermediklerini hatırlıyorum
  • Beyler haftaya teknosa'dan telefon alacağım ama daha önce aldığımda garanti kâğıdı falan doldurmayıp garanti için faturayı söylemişlerdi faturanız aynı zamanda garantiniz diye.Şimdi haftaya telefon almaya gittiğimde garanti kâğıdı doldurabilir miyim? Öyle bi hakkım var mı yani şuan?Biz garanti kâğıdı doldurmuyoruz zaten faturanız var derlerse ne yapmalıyım..?
  • Spotçularla uğraşmayarak

• Uygulamada fiziksel belge istenmiyor zaten. Rahat olabilirsiniz. Herşey elektronik ortamdan takip ediliyor. Yine de kaşe bastırın. Kaşe olduktan sonra garanti belgesinin kalanını siz doldurabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatura benim adima degildi ve 20 is günü geçtiği icin tüketici hakem heyetinde davayi actim. Davayi actigim yerdeki kisilerin yasa hakkinda bilgileri bile yok. 30 is günü geçmesi gerek diyorlar. Neyseki ikna ettim 20 is günü olduguna. Bana söyledikleri şey telefon gelirse teslim alsaniz dahi dava devam edecek. Eger davada hakli cikarsaniz paranizi alacaksınız. Benim bildigim kadariyla telefon yapilip gonderildiginde teslim almıyoruz. Eger alırsak dava dusuyor ve parayi alamıyoruz. Bu konu hakkinda bilgili kisiler yardımcı olabilirler mi?

• _flintstone kullanıcısına yanıt
    Forumda hesabı var zaten. Resmi hesabıdır, fake falan değil yani.
    https://forum.donanimhaber.com/showProfile.asp?memID=21709

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 15 Mart 2016; 10:45:46 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.