Bildirim
Aykut Kocaman'ın Milli Takımda Oynamaması
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Yaşım yetmediği için izleyemedim fakat istikrar problemi olabilir,böyle bir golcünün Fenerbahçe'de 2 lig kupasından daha da fazlasını almalıydı mesela
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İstikar sorunu falan değil. Avrupa gol kralı Tanju Çolak vardı. Adam tam bir golcüydü. Onun yanında Feyyaz, hami, Hasan Vezir gibi iyi forvetlerde vardı. He bana sorsan Aykut hepsinden iyiydi. Tanju' yu beslemek gerekirdi. Fazla hareketli değildi. Ama çok iyi gol koklar ve tek vuruş bitiriciliği vardı. Aykut onun kadar bitirici olmasada daha teknik ve dripling özelliklerne sahipti. Tercih meselesi birazda. Milli takım Tanju' ya göre oynuyordu ve verim alıyordu. -
bugün bazen forvet oyuncularının etkisizliği pas alamamasına bağlanıyor. forvetin gol atamamasının sebebi forvette değil takımda aranıyor. Ama golcü dediğin sadece mükemmel paslarda mı gol atar?
Aykut Kocaman güzel pası zaten affetmezdi... ama onu asıl özel yapan gol pası denilemeyecek bir pastan ya da durumdan inanılmaz bi gol çıkarabilmesiydi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi he_man -- 25 Temmuz 2020; 18:59:21 >
-
Ayrıca Feyyaz'ın golcülüğü Aykut kadar iyi değildi ama, takım oyununa daha iyi uyuyordu. (Milne dönemi Metin-Ali-Feyyaz takım üçlüsü gibi) Topu saklaması-arkadaşına indirmesi-paslaşması vb ise Aykut'a göre daha iyiydi.quote:
Orijinalden alıntı: supernova034
İstikar sorunu falan değil. Avrupa gol kralı Tanju Çolak vardı. Adam tam bir golcüydü. Onun yanında Feyyaz, hami, Hasan Vezir gibi iyi forvetlerde vardı. He bana sorsan Aykut hepsinden iyiydi. Tanju' yu beslemek gerekirdi. Fazla hareketli değildi. Ama çok iyi gol koklar ve tek vuruş bitiriciliği vardı. Aykut onun kadar bitirici olmasada daha teknik ve dripling özelliklerne sahipti. Tercih meselesi birazda. Milli takım Tanju' ya göre oynuyordu ve verim alıyordu.
Üstelik Tanju gibi bir son vuruşçuyu çok iyi besleyen orta sahalar vardı. Bu da Aykut'un dripling, pozisyon yaratma vb gibi Tanju-Feyyaz'a oranla daha iyi olduğu konulara fazla ihtiyaç bırakmıyordu. İyi pas atan orta saha ve indirici-paslaşıcı forvet ve bitirici golcü olunca bu şablona göre takım oyununa daha uygun oyuncular daha iyi sonuç veriyordu. (ferner o zaman da diğer takımlara nazaran takım oyununda daha zayıf ama kişisel yetenekte daha iyi oyuncu yapısına dayanıyordu)
-
Katılıyorum, hepsi kaliteliydi ama bence bireysel yetenek olarak en iyisi Aykut' tu. Ama şansızlığı onun döneminde çok iyi forvetler vardı. Bir olay da şu oldu o dönem. Hasan Vezir' le çok iyi ikili olmuşlardı. Bir dönem 'Nihat Kovaçeviç' de olduğu gibi. Zaten 103 gol de o sene gelmişti. Hasan Vezir gidince ideal partnerini senelerce bulamadı. Rakip savunmalara karşı çoğu zaman tek kalarak fiziki mücdelede zorlandı. İşin aslı gelebileceği noktanın çok altına geldi. He Tanju ve Feyyyaz için bunu diyemem.quote:
Orijinalden alıntı: melikulupinar
Ayrıca Feyyaz'ın golcülüğü Aykut kadar iyi değildi ama, takım oyununa daha iyi uyuyordu. (Milne dönemi Metin-Ali-Feyyaz takım üçlüsü gibi) Topu saklaması-arkadaşına indirmesi-paslaşması vb ise Aykut'a göre daha iyiydi.
Üstelik Tanju gibi bir son vuruşçuyu çok iyi besleyen orta sahalar vardı. Bu da Aykut'un dripling, pozisyon yaratma vb gibi Tanju-Feyyaz'a oranla daha iyi olduğu konulara fazla ihtiyaç bırakmıyordu. İyi pas atan orta saha ve indirici-paslaşıcı forvet ve bitirici golcü olunca bu şablona göre takım oyununa daha uygun oyuncular daha iyi sonuç veriyordu. (ferner o zaman da diğer takımlara nazaran takım oyununda daha zayıf ama kişisel yetenekte daha iyi oyuncu yapısına dayanıyordu)
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 25 Temmuz 2020; 23:1:39 >
-
Evet Aykut bireysel olarak daha iyiydi. (klasik FB oyuncusu)
Ama takım oyununa geldi mi işler bozuluyordu. Zira bencil bir oyuncuydu ve takım için oynamıyor, genelde bildiğini okuyordu. Kendini öne çıkarmaya çalıştığı için topu daha müsait adamlara vermiyor, zorluyor ve çok pozisyonu öldürüyordu.
Feyyaz, Hami, Hasan vb ise uygun adam varsa zorlamıyor ve hemen pası veriyordu. Örneğin Feyyaz vb baktı kendi vuramayacak, hemen veriyordu Tanju'ya filan. Aykut bunu yapmadığından takım oyununda sırıtıyordu. Zaten Hasan'la da bu yüzden iyi ikiliydiler. Ferner'de de Hasan pas veriyordu Aykut daha iyi pozisyonda ise. Aykut bunu yapmadığından Hasan gibi yenisi gelmediğinde hem kendi hem takım kaybetti. -
Kollektif takım oyununda o kadar iyi değildi dediğin gibi. Ama çok bencil olduğunu düşünmüyorum. Oyun yapısı öyleydi. Zaten golcü dediğin egoist olur biraz. Ayrıca takımın başarıslığında asıl sorun şimdilerde de yapılan kadro mühendiliği yanlışlarıydı. Elinde gol kralı Aykut varken sen gider sırf inat içinn eli belinde gezen Tanju' yu da alırsan, tabii ki başarılı zaten olamazdın. Yani bunun Aykut' un bencilliğiyle falan ilgisi yok. Farklı özellikte birbirini tmamlayan oyuncular alınması gerekirken, hep aynı tip fizik olarak dirençsiz ve takım oyununda etkisiz adamlar almışlardı. Kısaca asıl sorun takımdaki diğer adamların yanlış seçilmesiydi.quote:
Orijinalden alıntı: melikulupinar
Evet Aykut bireysel olarak daha iyiydi. (klasik FB oyuncusu)
Ama takım oyununa geldi mi işler bozuluyordu. Zira bencil bir oyuncuydu ve takım için oynamıyor, genelde bildiğini okuyordu. Kendini öne çıkarmaya çalıştığı için topu daha müsait adamlara vermiyor, zorluyor ve çok pozisyonu öldürüyordu.
Feyyaz, Hami, Hasan vb ise uygun adam varsa zorlamıyor ve hemen pası veriyordu. Örneğin Feyyaz vb baktı kendi vuramayacak, hemen veriyordu Tanju'ya filan. Aykut bunu yapmadığından takım oyununda sırıtıyordu. Zaten Hasan'la da bu yüzden iyi ikiliydiler. Ferner'de de Hasan pas veriyordu Aykut daha iyi pozisyonda ise. Aykut bunu yapmadığından Hasan gibi yenisi gelmediğinde hem kendi hem takım kaybetti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 25 Temmuz 2020; 23:43:44 >
-
Metin Rıdvan Tanju varken Aykut gibi ağır futbolcuya ihtiyaç duyulmuyordu (Tanju da ağır futbolcuydu ama ceza sahası içinde hızlı ve yetenekliydi)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 26 Temmuz 2020; 0:24:55 > -
Kendisi zamanında cevaplamış bu soruyu.
- Oyunculuk kariyerinizin eksik sayfaları neler?
- Milli Takım...
Kendimi geliştireceğim ve pekiştireceğim dönemlerde çok sakatlıklarım oldu,
ayrıca o dönem benim pozisyonumda çok iyi oyuncular da vardı,
dolayısıyla Milli Takım formasını fazla giyemedim.www.hurriyet.com.trAykut Kocaman kimdir? İşte, kariyeri hakkında bazı bilgilerhttps://www.hurriyet.com.tr/sporarena/aykut-kocaman-kimdir-iste-kariyeri-hakkinda-bazi-bilgiler-41397083
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdemir -- 26 Temmuz 2020; 11:31:0 >
-
Yaşı büyük olup da şu dönemleri izleyebilen insanlar ne güzel futbol tartışıyor ya. Bir de bizim nesle bak küfür kıyamet. -
tartışmayı hadi boşver, şöyle rahatçana güzel bir maç bile izleyemiyoruz. başkan bile dayanamadı, adamı tribünden atlattılar..
yazmayı unuttum ya. 1996' da lig şampiyonluğunu trabzonspor' dan hem de trabzon' da oynanan maçta alıp, takıma kazandıran kadro içerisinde olan aykut o sezon bitiminde Ali Şen tarafından takımdan kovuldu. Şimdiler de ise bakıyoruz, ne Ali Şen ortalıkta görünüyor ne de Çavuşoğlu. Anlaşılan herkesde para bitti galiba. gerçi herkesde bitti galiba 103 gollü sezonu gördüm ya, biraz daum'un olduğu dönem var. onun haricinde fb kayıp. yeni nesil şansına küssün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet kontuy -- 30 Temmuz 2020; 22:21:18 > -
Düşünsene adamlar tam şampiyonuz diye sevinirken, son dakikalarda şampiyonluğu getiren golü atıyorsun. Tüm Trabzon'a yıllarca sürecek bir tramva yaşatıyorsun. Sonra ödülllendirilmen gerekirken, ceza olarak takımdan gönderiliyorsun. Neden olarak da ipe sapa gelmez, Abuk subuk gerekçeler öne sürülüyor. Asıl neden sadece ego. Futbol nankörlüğü affetmez, ertesi senelerde o takım güle oynaya şampiyon olacakken, 4 sene üst üste gs şampiyonluğu izliyoruz. Sonra bu Ali Şen gibi adamlarda ortalıkta has Fenerbahçeli olarak dolaşıyorlar. Tabi yersen.quote:
Orijinalden alıntı: ahmet kontuy
tartışmayı hadi boşver, şöyle rahatçana güzel bir maç bile izleyemiyoruz. başkan bile dayanamadı, adamı tribünden atlattılar..
yazmayı unuttum ya. 1996' da lig şampiyonluğunu trabzonspor' dan hem de trabzon' da oynanan maçta alıp, takıma kazandıran kadro içerisinde olan aykut o sezon bitiminde Ali Şen tarafından takımdan kovuldu. Şimdiler de ise bakıyoruz, ne Ali Şen ortalıkta görünüyor ne de Çavuşoğlu. Anlaşılan herkesde para bitti galiba. gerçi herkesde bitti galiba 103 gollü sezonu gördüm ya, biraz daum'un olduğu dönem var. onun haricinde fb kayıp. yeni nesil şansına küssün.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 31 Temmuz 2020; 14:47:57 >
-
tarih tekrardan ibaretquote:
Orijinalden alıntı: supernova034
Düşünsene adamlar tam şampiyonuz diye sevinirken, son dakikalarda şampiyonluğu getiren golü atıyorsun. Tüm Trabzon'a yıllarca sürecek bir tramva yaşatıyorsun. Sonra ödülllendirilmen gerekirken, ceza olarak takımdan gönderiliyorsun. Neden olarak da ipe sapa gelmez, Abuk subuk gerekçeler öne sürülüyor. Asıl neden sadece ego. Futbol nankörlüğü affetmez, ertesi senelerde o takım güle oynaya şampiyon olacakken, 4 sene üst üste gs şampiyonluğu izliyoruz. Sonra bu Ali Şen gibi adamlarda ortalıkta has Fenerbahçeli olarak dolaşıyorlar. Tabi yersen.
Alıntıları Göster
aynısını aziz de yaptı, caneri gökhanı alexi kovdu
-
Ali Şen futbolu çok iyi bilen bir başkandı. Şimdi Ali Şen gibi biri başkan olsa ortalığı yıkar yine de Fenerin hakkını yedirmezdi. Her insan gibi onun da hataları olmuştur. Zaten sonra keşke Oğuz ile Aykut'u kovmasaydım demistir. Ancak Oğuz da Aykut da takımda gruplasmaya neden olmuş zamanında meşhur Sakaryalılar grubu ile takıma da zarar vermişlerdir. Aykut zamanında cimnastik yapmasının faydasını çok görmüştür. Pek çok estetik gol atmıştır. Milli takımda çok fazla iyi forvet vardı. Özellikle Rıdvan ve Tanju iyi bir ikili olmuştu hatta keşke ikisi aynı takımda oynasın söylemleri çıkmıştı. Tanju Fenere geldi ama o dönemlerde Rıdvan sürekli sakattı ve pek birlikte oynama şansları olmamıştı. Aynı dönem de bu Sakaryalılar Tanjuya pas vermiyorlar özellikle Oğuz Tanju boştayken bile kankisi Aykuta pas atmayı tercih ediyordu. Bütün bunlara rağmen günahı ile sevabı ile her ikisi de aynı Ali Şen gibi benim için Fenerbahce efsanesidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
oguz cetin bu iddia icin ayni sure icinde tanjuya olan asistim daha fazla, bu laf nerden cikti bilmiyorum demisti.quote:
Orijinalden alıntı: omeric
Ali Şen futbolu çok iyi bilen bir başkandı. Şimdi Ali Şen gibi biri başkan olsa ortalığı yıkar yine de Fenerin hakkını yedirmezdi. Her insan gibi onun da hataları olmuştur. Zaten sonra keşke Oğuz ile Aykut'u kovmasaydım demistir. Ancak Oğuz da Aykut da takımda gruplasmaya neden olmuş zamanında meşhur Sakaryalılar grubu ile takıma da zarar vermişlerdir. Aykut zamanında cimnastik yapmasının faydasını çok görmüştür. Pek çok estetik gol atmıştır. Milli takımda çok fazla iyi forvet vardı. Özellikle Rıdvan ve Tanju iyi bir ikili olmuştu hatta keşke ikisi aynı takımda oynasın söylemleri çıkmıştı. Tanju Fenere geldi ama o dönemlerde Rıdvan sürekli sakattı ve pek birlikte oynama şansları olmamıştı. Aynı dönem de bu Sakaryalılar Tanjuya pas vermiyorlar özellikle Oğuz Tanju boştayken bile kankisi Aykuta pas atmayı tercih ediyordu. Bütün bunlara rağmen günahı ile sevabı ile her ikisi de aynı Ali Şen gibi benim için Fenerbahce efsanesidir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Demişti de maçları canlı canlı izleyen bizler gördük. O bakımdan ne dediği önemli değil. Bu benim için Oğuz''un izlediğim en iyi Fenerbahçeli orta saha olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabiki. (Alexi orta saha olarak değerlendirmiyorum.)quote:
Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri
oguz cetin bu iddia icin ayni sure icinde tanjuya olan asistim daha fazla, bu laf nerden cikti bilmiyorum demisti.
Alıntıları Göster
Aykut'un FB kariyerinde 1988/1996 milli takımda az oynamasına engel 2 oyuncu vardı 1987/1992 dönemi Tanju, 1992/1996-97 Hakan Şükür
milli takım hocalarının as forvet tercihleri bu şekildeydi
o dönem çift forvet oynanıyordu. haliyle Tanju as forvet iken (1987 1992) yanında o anda kim formdaysa o kişi oynardı
Milli takım eleme maçları öncesinde Aykut bir çok kez sakatlıklardan dolayı maç ta kaçırmıştır
Bence Alakası yoktu hocam. Tanju durarak oynayan bir forvetti. Aykutsa tam tersi savunma arkasına boş koşular yapardı. Haliyle Oğuz'un defansın arkasına sürekli koşular yaparak pas alabilmek için kendine pozisyon yaratmak isteyen Aykut' a oyun tarzı daha çok uyuyordu. Birde Tanju dediğiniz adam çirkefin önde gideniydi. Geldi gelir glmez takım kaptanının 10 numarasına göz dikti. Problemler çıkarrtı. Bana pas atmıyorlar diye zırlayıp durdu. Zaten futbolu bıraktıktan sonra da ben hep gs' liydim diye de açıklamaları var. Tanju tam bir truva atıydı bence.quote:
Orijinalden alıntı: omeric
Demişti de maçları canlı canlı izleyen bizler gördük. O bakımdan ne dediği önemli değil. Bu benim için Oğuz''un izlediğim en iyi Fenerbahçeli orta saha olduğu gerçeğini değiştirmiyor tabiki. (Alexi orta saha olarak değerlendirmiyorum.)
Alıntıları Göster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 31 Temmuz 2020; 23:24:5 >
-
Aykut hiç de ağır oyuncu değildi, bayağı hızlıydı. Fener'e geldiğinde askerdi, ligin ilk maçında ordudan izin alıp ikinci yarıda oyuna girdi. Rizespor maçıydı, ilk yarısı 0-0 biten maçın ikinci yarısında 4 gol atıp maçı 4-0 kazandırarak kariyerine başladı. Birebirde rahat adam geçerdi, penaltı yaptırırdı, özellikle GS'li Alman stoper Stumpf'a, rövaşata, şut, penaltı, asist vs. çok iyiydi. Tanju'nun bir lafı var, birebirde tek geçebildiğim futbolcu Trabzonspor'daki stoper Kemal'dir derdi. Tanju'nun uzaktan şutları falan çok iyiydi, tek vuruş futbolcusuydu, çok da beleşçiydi ve çok da kulisi vardı. Aykut'un futbolcu olmadan önce gençler jimnastik Türkiye birinciliği var üstelik. Onun şanssızlığı o dönemlerde sürekli milli takım TD'lüğü yapan Tınaz Tırpan'ın Aykut'u beğenmemesiydi, Tanju ve Hakan Şükür hastası olmasıydı. Bir de Aykut fazla mütevazi biriydi, hiç kendini gündeme getirmezdi, konuşmazdı, övünmezdi, kulisi yoktu, FB kulisi de Rıdvan ve Oğuz'cu idi. Beni niye milli takıma almıyorsunuz diye bir kere bile konuşmadı. Alındığında işini yapardı, trip atmazdı. Feyyaz, Hami vs. sakattır, aylarca takımlarında oynayamazlar, Aykut gol krallığında ilk sıralardadır sezon içinde ama Feyyaz, Hami vb. yine milli takıma alınırlardı, Aykut alınmazdı. Hakkını arayacaksın abi. Fener'e sağladığı katkı ve oynadığı süreye bakarsak şeytan dediğimiz Rıdvan'ı 3'e, 5'e katlar. Rıdvan bir TS maçında Yesiç tarafından sakatlandı ikinci veya üçüncü senesinde. Ondan sonra hep sağlam zamanlarındaki krediden yedi. 1-2 maç oynarsa oynar, sonra sakatlanırdı, 5 maç beklerdik ki Rıdvan sahalara dönsün.
Aykut'un teknik direktör olunca böyle defansif, sıkıcı bir futbol oynatacağına hayatta ihtimal vermezdim. Futbolcu Aykut süper, izlemesi mükemmel keyifli biriydi. Teknik direktör olarak iyi veya kötü demeyeceğim ama oynattığı oyun şekli, anlayışı, sonuç alsın almasın acaip sıkılıyordum valla.
Aykut sezon başlamadan yazın ilk FB antremanına çıktığında ben ortaokulda falandım, Dereağızı'na antrenmanı izlemeye gitmiştim. Antreman sahasının kapısı açıldı, tam ben girecektim, kapı kapandı. Önümdeki askeri alıp beni almamalarına acaip sinirlenip üzülmüştüm. Sonradan öğrendim ki o asker Aykut'muş, ilk antremana izin alıp gelmiş, kimse tanımıyordu ki :)
Aykut'u biz Sakaryaspor'dan aldık. Sakaryaspor'da 2 tane Aykut vardı. Büyük Aykut ve Küçük Aykut diye anılırlardı. Aykut Kocaman küçük olandı. Büyük Aykut da iyi golcüydü, gol kralı oldu galiba veya en çok atanlardan biriydi o sene. Bizimkiler forvet Aykut Kocaman'ı transfer edeceklerine yanlışlıkla yine forvet olan Büyük Aykut'u transfer etmişler. Aykut Kocaman'ın transferi bu sebeple bir sene gecikmişti. Bu olay doğru değilse bile gazetelerde böyle bir geyik yapılmıştı. Büyük Aykut bize gelince ağır sakatlandı, zaten yaşı da fazlaydı, pek oynayamadan kayboldu gitti.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X