Aklıma birşey takıldı, dün durup dururken Emre maç öncesi birden sakatlandı ! Acaba Yunanlı'ların tahrikleri karşısında yüksek tansiyonda oynanacak maçta, Emre'nin göreceği "muhtemel" kırmızı karttan dolayı oynatılmamış olma ihtimali nedir acaba? Komplo teorisinden alamıyorum kendimi. İnşallah rövenşte Emre'li ve Selçuk'suz bir orta sahayla daha sağlam olacağız.
pek öyle olacağını zannetmiyorum aslında.
Bugünkü maçla ilgili değerlendirmem:
Maçın ilk 10 dakkası oyunun bariz TS üstünlüğü vardı. 2 şok yediğimiz gol takımı dahada etkiledi diyebilirim. Aykut hoca Stoch ve Alex'i yedek bıraktı. En azından hoca Stoch u oynatabilirdi belki. Çünkü geçen maç zaten cezalıydı oynamadı. Yeterince dinlenmiş olabilirdi. Nitekim oyuna girince haraketlendirdi ve 1 gol attık ardında 3. golü yedik sonra tekrar attık. Maçın 2. yarısında 60.dkda stoch u pek etkili göremedim. Baroni açıkçası son 2 maçtır acaip göze batıyor. Çabuk oyayamıyor. Eskiden ilk geldiğinde bu özelliği ön plandaydı. tek passlarla oyunun hızını kesmeden geçişleri yapabiliyordu. Bu sene ne hikmetse yapamıyor. Orta sahada bu konuda Emreye yardımcı olamadı. Kenar oyuncularımıza gelirsek Topuz ve Özer hala formunu bulabilmiş değil. En azından Özer oyuna büyük haraketlilik getirebilecek oyun stili var. İlerleyen haftalarda umarım formunu üst düzeye çıkartır. Santos u hiç beğenmedim bu akşam. Ne ileride etkili olabilirdi nede Yattarayı durdurabilmekte. Gökhan takım iyi olamayınca oda pek riske girmeyip ileride 2-3 pozisyon hariç pek çıkmadı. Gneel olarak 2 önemli şey öne çıktı. Orta sahada hızlı olamadık, kalabalıklaşamadık. Kenar oyuncularımızda sıkışan bölümlerde oyunu açmayı tam başaramadılar. Niang ı çok etkili buldum. Maçın 80. dakkasına kadar çift forvet iken ileride bastı. Semih çıktıktan sonra takıma pivot santrafor gibi oynadı. Fizik olarak iyiydi. Hemen hemen özellikle set oynamaya çalıştığımız bölümde atılan topları havadan/yerden iyi alıp saklayarak takımı nefeslendirdi diyebilirim. Ayrıca bir penaltısıda verilmedi.
Aykut hocanın orta sahaya emreyle daha uyumlu ve oraya hızlılık katabilecek bir isime ihtiyacı var. bu ne selçuk olabilecek gibi nede baroni gibi. Yine dediğim gibi sanırım ilerleyen günlerde orada topuz veya özer i görebiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: D3vilson
Bugünkü maçla ilgili değerlendirmem:
Maçın ilk 10 dakkası oyunun bariz TS üstünlüğü vardı. 2 şok yediğimiz gol takımı dahada etkiledi diyebilirim. Aykut hoca Stoch ve Alex'i yedek bıraktı. En azından hoca Stoch u oynatabilirdi belki. Çünkü geçen maç zaten cezalıydı oynamadı. Yeterince dinlenmiş olabilirdi. Nitekim oyuna girince haraketlendirdi ve 1 gol attık ardında 3. golü yedik sonra tekrar attık. Maçın 2. yarısında 60.dkda stoch u pek etkili göremedim. Baroni açıkçası son 2 maçtır acaip göze batıyor. Çabuk oyayamıyor. Eskiden ilk geldiğinde bu özelliği ön plandaydı. tek passlarla oyunun hızını kesmeden geçişleri yapabiliyordu. Bu sene ne hikmetse yapamıyor. Orta sahada bu konuda Emreye yardımcı olamadı. Kenar oyuncularımıza gelirsek Topuz ve Özer hala formunu bulabilmiş değil. En azından Özer oyuna büyük haraketlilik getirebilecek oyun stili var. İlerleyen haftalarda umarım formunu üst düzeye çıkartır. Santos u hiç beğenmedim bu akşam. Ne ileride etkili olabilirdi nede Yattarayı durdurabilmekte. Gökhan takım iyi olamayınca oda pek riske girmeyip ileride 2-3 pozisyon hariç pek çıkmadı. Gneel olarak 2 önemli şey öne çıktı. Orta sahada hızlı olamadık, kalabalıklaşamadık. Kenar oyuncularımızda sıkışan bölümlerde oyunu açmayı tam başaramadılar. Niang ı çok etkili buldum. Maçın 80. dakkasına kadar çift forvet iken ileride bastı. Semih çıktıktan sonra takıma pivot santrafor gibi oynadı. Fizik olarak iyiydi. Hemen hemen özellikle set oynamaya çalıştığımız bölümde atılan topları havadan/yerden iyi alıp saklayarak takımı nefeslendirdi diyebilirim. Ayrıca bir penaltısıda verilmedi.
Aykut hocanın orta sahaya emreyle daha uyumlu ve oraya hızlılık katabilecek bir isime ihtiyacı var. bu ne selçuk olabilecek gibi nede baroni gibi. Yine dediğim gibi sanırım ilerleyen günlerde orada topuz veya özer i görebiliriz.
Bugün başka biri de olsa Santos ve Gökhan'ın yerinde ileri çıkmayı çok az düşünürdü. Trabzon'un orta sahası o kadar hızlı ki, baş döndürüyor. Adamlar 2 pasta direk gol pozisyonuna giriyorlar. Tabii, defansın rakibe çok uzak oynamasının da etkisi var ama eğer onlar çok çıksaydı şu kondisyonla 2. yarı çok daha fazla pozisyon bulurlardı.
Aslında bütün Fenerbahçelilerin, sonuç ne olursa olsun bu yılın sonuna kadar Aykut hocaya kredi açıp destek olmaları lazım...
Elbette Fenerbahçe Barcelona değil ve elbette bizim başımızda Juan Laporta değil Aziz Yıldırım var...
Ve maalesef bu takım Aziz başkanın transfer ettiği Bilica, C.Baroni, Bekir vb. gibi oyuncularla idare etmek zorunda...
İlla da birini eleştirecekseniz, bu takımı çalıştıranı değil...
Kimseye sormadan transfer yapıp, sorumluluğu takımı çalıştıranın üstüne atan, yani "SAINT" olmalı...
@Sendromkaan haklısınız
@dammak aykut hocayı hala ve itinayla destekliyorum. daha zamanı var. eleştiri olmalı ama yıkıcı değil. dün aykut hoca doğru bir kadroyla çıkmaya çalıştı. kağıt üzernde baktığımızda ayağı topa yatkın güçlü bir kadro vardı. ama tabi oyun saha içinde oynuyor. şunuda unutmamak lazım TS takımı artık bir oyun felsefesi benimsemiş. daha hazır ve ne yaptığını bilen ezberleyen bir takım haline gelmiş. biz sadece 2 aylık periyotta değişmeye çalıştık. dahada iyi olacağına eminim. ayrıca gerçekten dün yediğimiz goller bence çok şanssızdı (yattaranın ki dışında). belki 0-0 giden bir maç olsa herşey daha farklı olablirdi.
vallaha oynadığımız oyunu çok beğeniyorum..hızlı tempolu kısmen baskılı..daum un oynattığı ruhsuz oyundan sonra resmen gözlerimin önündeki buğu kalkmışçasına güzel geliyor oyunumuz..özellikle stoch çok fena bir adam..dün iyi oynamasa da aykut hocanın özer i alex in yerine kazanması lazım..adamdaki potansiyel çok fazla..niang tüm hava toplarını aldı dikkatinizi çekerim tehlikeli bir adam..semihle çift santraforlu bir taktik kurabilsek çok güzel olacak..semih ve niang ikisi de havadan gelen topları defansın önüne geçip indirebiliyorlar..kanatlardan bindirecek özer ve stoch,ortada emre ve christian(pek beğenmesem de alternatif yok) çok güzel olur bence..artık alex yavaş yavaş kenarı çekilmeli..çok emeği geçti çok teşekkürler ama artık görevi tamamlaması lazım.
Arkadaşlar öncelikle Aykut Kocaman'dan başlamak istiyorum.Yazın takımın başına getirildiğinde pek fazla sevinmedim.Evet eski oyuncumuz,efsane oyuncumuz ama teknik direktörlük kariyerinde başarılı olmuş birisi değil ve bence bu kadronun Aykut'a emanet edilmesi bir hata.Zaman beni yanıltabilir ama ben Beşiktaşla beraber Türkiye Ligi'nin en iyi kadrosuna sahip olan takımımızın Aykut'a emanet edilmesinden rahatsızım.
Takımın hücum hattı ne kadar iyiyse orta saha bir o kadar kötü. Cristian ve Selçukla bu işin yürümeyeceği çok açık. Yeni bir orta saha almaktansa orta sahaya Emre'nin yanına Mehmet Topuz'u koyarak orta saha toparlanabilir.Lugano'nun yanına ise mutlaka ama mutlaka çabuk bir stoper gerekli.PAOK'u elersek Bilica bizi Avrupada çok zorlar.
Andre Santos ise kesinlikle bek oynamaması gerektiğini Trabzonspor maçında gösterdi.Hücuma çıktı geri dönemedi ve Yattara'nın kanadı sürekli boş kaldı.Caner'i sol bekte denemek lazım bence.
Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.
Paok 2. maçına dair yorumum: Emre faktörü.
Bu akşam takım Emre liderliğinde müthişti. Nezaman Emre çıktı ozaman eleneceğimizi tahmin etmedim değil. Aykut hoca yeni bir sistem, sistem derken diziliş aynı Alexte oynasa yeni bir futbol mentalitesini takıma getirmeye çalışıyor. Zamana ihtiyacı var. Tamam takım pas yapmaya çalışıyor. Ama bir noktada kitleniyor ve ne yapacağnı bilemiyor. Özellikle 3. bölümde dar alanlarda kısa paslarla pozisyona girme konusunda sıkıntı var. Bunu birazcık çalışmamız gerek. Ayrıca ön libero bölgesine en azından emre kadar ofansif olmasada topun hızını kesmeyecek oyunun hızını kesmeyecek bir transfer gerekiyor. Yada bilmiyorum altyapıda böyle bir oyuncu var ise açıkçası denenmesi gerek. Genel olarak takım yapması gerekeni yaptı ama emrenin çıkması orta sahadaki presi azaltınca büyük boşluklar ve ardında oyuncuların savunma anlamında büyük koşular yaparak fizik olarak düşmesi başrol gösterdi.
Arkadaşlar geçen sene bazı hatalarımızdan dolayı avrupada bir şey yapamadık, keza ligde de sonuç alamadık. son yıllar ellerimiz, yüreğim hep bomboş geçti. bu senede farklı başlamadık, bu senede çok uzun uzun konuşmaya gerek yok.
aykut kim arkadaşlar, her konuda yazıyorum, aykut kocaman kim hangi takımda hangi başarılıyı elde etmiş, avrupa top oynamış mı? Ben kesinlikle aykut kocamanla olacak iş olduğuna inanmıyorum. bu maçtan sonrada bu sene artık fenerbahçe maçı izlemeyeceğim, her maçta her yerde bir rezillik
aziz yıldırım yüzünden bütün türkiye bize düşman oldu, eskide gs ile tatlı-sert bi derbimiz vardı, ama şimdi görüyorum bütün türkiye ile bir derbideyiz, hangi takım bizi yense sabaha kadar gülüp oynuyor şampiyon olmuş gibi haftalarca pankart açıyor! hatta yıllarca!
bu gece aziz yıldırım ve ona bağlı olan herkes istifa etsin, aykut 'da aynı şekilde. bundan önceki senaryolar neyse bu senede farklı hiç birşey olmayacak
aziz yıldırım bana robinio getirmesin, ronaldoyuda getirmesin, tek isteyim bıraksın yakamızı, gitsin çıksın hayatımızdan
Maalesef ama maalesef...
Bu yorumum halen geçerli...
quote:
Orijinalden alıntı: dammak
Aslında bütün Fenerbahçelilerin, sonuç ne olursa olsun bu yılın sonuna kadar Aykut hocaya kredi açıp destek olmaları lazım...
Elbette Fenerbahçe Barcelona değil ve elbette bizim başımızda Juan Laporta değil Aziz Yıldırım var...
Ve maalesef bu takım Aziz başkanın transfer ettiği Bilica, C.Baroni, Bekir vb. gibi oyuncularla idare etmek zorunda...
İlla da birini eleştirecekseniz, bu takımı çalıştıran değil...
Kimseye sormadan transfer yapıp, sorumluluğu takımı çalıştıranın üstüne atan, yani "SAINT" olmalı...
Birde benim anlamadığım. Santos defansif olarak bu yıl çok kötü başladı. Tabi buna orta sahanın maç sonunda düşmesi etken olabilir ama genel olarak performansı gözüme batıyor. umarım ilerleyen günlerde kendisini toplar.
aykut hoca'ya sene sonuna kadar kredi verelim,sabredelim.zaten başarısız olursa yönetimle birlikte gider.aykut hoca'nın gönderilip bu yönetimin kalması gibi birşey sözkonusu değil artık.
aykut kocaman aziz yıldırım'ın son şansıdır.
quote:
Orijinalden alıntı: John Coffey
aykut hoca'ya sene sonuna kadar kredi verelim,sabredelim.zaten başarısız olursa yönetimle birlikte gider.aykut hoca'nın gönderilip bu yönetimin kalması gibi birşey sözkonusu değil artık.
kesinlikle katılıyorum
İlk yorumda arkadaş demiş. Özer forvet arkasi oynayinca fark yaratiyor. Hangi mac? Antalya ve altay. Biri 2 ligde diğeri orta direk bi takim. Özeri gecen sene ve bu sene ozel izledim. Adam gecemiyor. Bostaki adami gormek yerine 2 metre yaninda rakibe veriyor. Bu oyuncu fenerbahçeyi kaldiramaz. Fbye 2 onlibero cikar takimlar ankaraspora 1. Bukadar markaj alipta bukadar skor katkisi yapacak ouuncu bulunmaz.
Özer'in formsuz olduğu bir gerçek ama açıkçası geçen yıl ayağındaki sorun oynamasına engeldi. bu sezon birazdaha formunu toparlamalı. birazcık zamana ihtiyacı var gibi görnüyor. Hepimiz biliyoruz ki şuan ki Özer ankarasporda ki Özer gibi değil. Daha etkili bir oyuncuydu.
Evet bu saatten sonra FB'nin önünde öyle çok zorlu bir maç trafiği kalmadı...
BJK ve Bursa'nın Avrupa kupası maçları ile GS'nin formsuzluğunu dikkate alırsak, ligde tek ciddi rakibimiz Trabzon olacak... Ancak onlarında kadro derinliği yok... İlerleyen haftalarda ne demek istediğimi anlayacaksınız...
Yani... Uzun sözün kısası, bu sezon şampiyonluğun en büyük adayı Fener'dir...
Artık bu sene de şampiyonluğu kaçırırsak... Doğrusu Aykut hocaya yazıklar olsun derim...
Yönetime gelince...
Emin olun onlara hiç bir şey olmaz...
Yine suçu birilerinin, örneğin Aykut hocanın üstüne atıp işin içinden sıyrılırlar...
quote:
quote:
Doğru son şansıdır ama aykut tamamen yanlış bir tercihtir.Ama artık yapacak birşey yok cefasını biz çekicez.Yıldırım Demirören inde son şansıydı bkz. adam nasıl kullandı son şansını.Başarılı olur veya olmaz en azından hedeflerinden kopmadı 3 büyüklerin içinde en düzgün takım görüntüsünde.Aykut varsa içimde güven yok demektir.Artık her maça kaybedilmiş gözüyle bakıyorum.Daum varken bile bir umut oluyordu içimde.Gel de destek ol şimdi.Millet iyice rıdvanlaşmış buralarda her kötü sonuçta ufakta olsa aykutun bir iyi yanını bulup savunmaya geçiliyor.Ligede havlu atınca bakalım neresini görüceksiniz aykutun.
quote:
Orijinalden alıntı: Lyrazed
quote:
Doğru son şansıdır ama aykut tamamen yanlış bir tercihtir.Ama artık yapacak birşey yok cefasını biz çekicez.Yıldırım Demirören inde son şansıydı bkz. adam nasıl kullandı son şansını.Başarılı olur veya olmaz en azından hedeflerinden kopmadı 3 büyüklerin içinde en düzgün takım görüntüsünde.Aykut varsa içimde güven yok demektir.Artık her maça kaybedilmiş gözüyle bakıyorum.Daum varken bile bir umut oluyordu içimde.Gel de destek ol şimdi.Millet iyice rıdvanlaşmış buralarda her kötü sonuçta ufakta olsa aykutun bir iyi yanını bulup savunmaya geçiliyor.Ligede havlu atınca bakalım neresini görüceksiniz aykutun.
ama aykut hocanın yapabileceği bugün ne vardı ki? (bugün için konuşuyorum) emre olana kadar gayet istekli arzulu bir takım görüntüsündeydi. sonuçta adamın elindeki kadro belli. selçukla baroniyi birleştirsen bir tane emre etmez.
quote:
Orijinalden alıntı: Seca2
quote:
Orijinalden alıntı: Lyrazed
quote:
ama aykut hocanın yapabileceği bugün ne vardı ki? (bugün için konuşuyorum) emre olana kadar gayet istekli arzulu bir takım görüntüsündeydi. sonuçta adamın elindeki kadro belli. selçukla baroniyi birleştirsen bir tane emre etmez.
Bugün için konuşuyorsak karşımda aykutun elinde olan birşey yok çıkmaz.Bu turu atlatacak bir sürü antrenör çıkar emin ol.Türk t.direktör getiriyorsun bari abdullah avcı yı getir adamı gördün geçen yıl.Aykut un adı, daum kavgaları yönetim çatışması derken böyle oldu.Şuan elimizde kafadan avrupaya veda etmiş bir fenerbahçe var ve ben bunu ilk kez kaldıramıyorum.Zaten sadece aykut suçlu değil.Bugün özeti izledim 1-0 dan sonra 2 yi bulsakta bir tane yer elenirdik biz.Düşün artık ne kadar güveniyorsam aykut a ve onun kurduğu takıma.Ayrıca belirtmek isterim bu kadro paok u eleyemiyorsa gerçekten iyikide gidememişiz yazıklar olsun.İnş. toparlanır bu takımda lige tutunuruz ama o iş hepten yaş geliyor bana.
Bugünkü maçı izlemedim,izlemek istemedim.hazirandan beri 3. acıyı yaşamak istemedim.Aykut Kocaman olmaz yaa..elindeki kadro geçen seneden kat kat güçlü ama daha adam akıllı top oynamıyoruz.hani artistlik konuşmak kamera önünde kolay ama bide icraat işi var.bu takım geçen sene 17 takımıda yenmiş,son maçta şampiyonluğu kaybetmiş zaten hiç takviye yapmasan bile şu aptal Young Boys'u Paok'u eler,e sen geldin ne kattın takıma?Daum en azından gol yemiyordu ki mesajlarımda geçen sene sonu kesinlikle kalmalı diyordum,şuan belkide ŞL'deydik şimdi annemizin ligindeyiz..neymiş iyi oyunmuş yemişim iyi oyunu Trabzon bile bizi 4lük 5lik yapardı bu mu iyi oyun?dikkat ederseniz bu sezon tek resmi galibiyet Antalya maçı gerisi hep hüsran..