Şimdi Ara

Aylardır süren düşük SNR marjı sorunu yaşayan var mı? [İbretlik tespitler içerir] (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
9.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: darknesr

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: darknesr

Bence sorunun saha dolabından kaynaklı .Eski tip Saha dolaplarında saha dolabına gelen hızı kullanıcılara paylaştırıyorlar . Mesela 2 hafta önce 10 kullanıcı var ise şimdi büyük ihtimal 20 filan olmuş ki senin değerler alt üst olmuş . Bizim buradada 202 nolu saha dolabı vardı saha dolabına gelen hız 8 di ve bunun paylaşımını yapıyorlardı Köy tipi saha dolabıda diyor bazı elemanlar :D.

Dolabın fotoğraflarını tekrardan buraya eklerim ama tip1 diye yazdıkları ve 2010'da yeniledikleri genişbant bir dolap. Ha, buna rağmen dolapta sinyal karışımına neden olan ve yeni aboneler geldikçe SNR'yi kötüleştiren bir dolap içi tesisat zaafı varsa onu haliyle bilemiyorum. :(

Santralden ögren genelde alcatel eski dolaplara bir ayar çekiyordu bu sene oraya ugramamış olabilirler . Bizim saha dolabıda dışından bakınca fiber içine girince 202 idi :)

Üst kattaki YENİ komşu net bağlattı ve Snr margin 23'den 15'e düştü. Rezalet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler testlerim sonucu komşuların interneti snr yi etkiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Beyler testlerim sonucu komşuların interneti snr yi etkiliyor.

Test sonuçlarını ve farkın etki seviyesini bize iletirsen sevinirim. İnşallah başlattığım başlıktaki teoriyi bu şekilde teyit etmiş oluruz.

• quote:

quote:

Test sonuçlarını ve farkın etki seviyesini bize iletirsen sevinirim. İnşallah başlattığım başlıktaki teoriyi bu şekilde teyit etmiş oluruz.

Benim modem açık net var snr 34. komşunun modem kapalı modemi açıyorum dsl ışığı yanmaya başlıyor bu sırada benim modeme bakıyorum snr 20 kadar iniyor. Komşunun dsl oturduğunda benim snr 30-32 civarı geziyor modemi kapatınca tekrar 34-35 oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

Benim modem açık net var snr 34. komşunun modem kapalı modemi açıyorum dsl ışığı yanmaya başlıyor bu sırada benim modeme bakıyorum snr 20 kadar iniyor. Komşunun dsl oturduğunda benim snr 30-32 civarı geziyor modemi kapatınca tekrar 34-35 oluyor.

Seninkisi sorun değilmiş, en azından Dsl oturana kadar düşüyor, 2 dk'da toparlıyor. Bizde komşunun modemi açıkken (özellikle üst komşu) hep Snr düşük.

• Benim hattada sorun var gecen yaz hattimin durumu 7 veya 8 mb alabilicekken gecen gunlerde bir sorun olustu birseyler yaptilar benle birlikte 3 arkadasimin hat degerleri gitti ben 4-3.5 mb goruyorum onlar 2-1.5 mb

• quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 2048 799
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 15460 1115
    SNR Sınırı (dB): 8.7 17.5
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0 12.4
    Güç (dB): -7.8 12.4

tivibuev iptal ettikten sonraki durum.. gıcıklığına mı yapıyolar nedir, santralle aram 300-400m

hocam belki siz tivibunuzu iptal ettiğiniz için yeterli port yoksa, portunuzu tivibuya abone olmak isteyen başka bir kişiye tahsis etmişlerdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanim06

quote:

Orijinalden alıntı: Uchiha Madara.

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Gelen Giden
    ADSL Hızı(Kb/s): 2048 799
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 15460 1115
    SNR Sınırı (dB): 8.7 17.5
    Hat Zayıflaması(dB): 24.0 12.4
    Güç (dB): -7.8 12.4

tivibuev iptal ettikten sonraki durum.. gıcıklığına mı yapıyolar nedir, santralle aram 300-400m

hocam belki siz tivibunuzu iptal ettiğiniz için yeterli port yoksa, portunuzu tivibuya abone olmak isteyen başka bir kişiye tahsis etmişlerdir.

bende tivibu vardı iptal ettirdim. hattım şuan 1 dk aralıklı olarak kesiliyor. ama neti alalım 10 gün oldu. 3 gün boyunca hiç kesinti yoktu sonra sürekli kesilmeye ve daha sonralarıda dakika başı kesinti oldu. 20 sefer arıza kaydı bıraktım. 1 sefer ekip geldi. Nafile yine aynı. ama mücadeleye devam ediyoruz halen. ne kadar şikayet sitesi varsa şikayet ettim.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.