Şimdi Ara

Aylardır süren düşük SNR marjı sorunu yaşayan var mı? [İbretlik tespitler içerir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
2
Favori
9.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 16 Nisan Salı günü öğlenden beri Adsl 2+ modunda 8 mbps hız sabit kalmak üzere Snr margin değerim 23'den 15 db'ye kadar düştü ve bugünde hat hataları artarak kopma yaşattı.

Kısacası son 3 haftadır Snr değerlerinde kötüleşme farkeden dikkatli arkadaşlar var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 5 Ağustos 2013; 19:29:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yıllardır sabit 13
  • benim de 16383 de çalışan hattım snr düşmesi nedeniyle 6mbps ye sabitlendi 300 küsür metre var santrale uzaklığım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_N_I_L_ -- 1 Mayıs 2013; 21:12:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_N_I_L_

benim de 16383 de çalışan hattım snr düşmedi nedeniyle 6mbps ye sabitlendi 300 küsür metre var santrale uzaklığım..

Ne zamandır böyle? Hemde 300 metre vay anasını.

• 2-3 haftadır böyle 2kez santrale gittim kavga ettim 3 tane teknisyen geldi sorun yok sorun yok indik alt komşu modemini gösterdim adam; benim yapacağım birşey yok hattında sorun yok diyor nasıl olsa akk yi geçip 3 ü kulanıcan 100 versem de 3e düşüceksin diyor. komşumun modemi 20-21 mbps hıza ulaşılabilir diyor. 16383 - 799 zayıflama 11 , snr 27ydı onda bende şuan; 6143-799 zayıflık 21, snr 11 dolayında
  • 15 gündür 2 gün internet var sorunsuz sonra sürekli 5 dakikada bi kopma oluyor.snr çok düşük.eskiden 7 mb çeken hat şimdi zorlanıyor.
  • Bence 16 Nisan'dan bu yana ülke genelinde hatların içine ettiler beyler. Bakalım başkalarıda var mı şikayetçi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sürekli sabit. 46-47-48 arası değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Srcn81

Sürekli sabit. 46-47-48 arası değişiyor.

Seninkisi Vdsl2 modundaki değerler ama galiba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

DSL Hızı(Kb/s): 8191 800
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 30571 1329
    SNR Sınırı (dB): 47.6 21.1
    Hat Zayıflaması(dB): 11.0 3.9
    Güç (dB): 17.4 12.4
  • quote:

quote:

quote:

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Yuh iyiymiş o halde. Benim modem bu Snr'yi görse dibi düşerdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bağlantı Durumu Bağlı
    Bağlantı Tipi DSL
    Hat Modu ADSL2+

Yuh iyiymiş o halde. Benim modem bu Snr'yi görse dibi düşerdi.

Modem kafayı yemesse iyi bu değerlerle.

• Benimkide sürekli 15/13 arası gidip geliyor. Bir ara genel sorun olduğunda adsl2+ da senk olmuyordu ama düzeldi.
  • 16-28-32-37...Kafasına göre...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

16-28-32-37...Kafasına göre...

16 nere 37 nere. Çok fark ve dalgalanma var anlaşılan. 37 çok iyi tabi. Hızınız kaç?

• quote:

Arkadaşlar 16 Nisan Salı günü öğlenden beri Adsl 2+ modunda 8 mbps hız sabit kalmak üzere Snr margin değerim 23'den 15 db'ye kadar düştü ve bugünde hat hataları artarak kopma yaşattı.

Kısacası son 2 haftadır Snr değerlerinde kötüleşme farkeden dikkatli arkadaşlar var mı?

aynen arkadaşım bendede 1 aydır benzer bi durum var...hattım 22mbit e kadar destekliyo ve 3 senedir stabil bi internet kullanıyordum ..ancak son 1 aydır snr margin degerim düşdü.. Snr degerim 1 ay önce 25-29 larda iken şu günlerde 15-17 arası geziyo .. ve hattım bazen üst üste defalarca kopuyor. İşin garip tarafı adil kullanım kotası sıfırlandıgında hızım 8mbit den 4 mbit e düşürülüyo ve snr margin degerim 26-27 civarında seyrediyo.. Eğer bendede azcık zeka varsa arkadaşlar bu telekomun bi alicengiz oyunu ...adım gibi eminim..belki 100 kere arıza kaydı bırakdım hiiiç cevap yok ..şuan hattım 4 mbit e sabitlendi ..akk yi geçince tekrar 8mbit e çıkartıyolar ..ama bu seferde snr degeri düştügünden (15-17) hattan ciddi şekilde kopmalar oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omer112 -- 2 Mayıs 2013; 0:17:36 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

16-28-32-37...Kafasına göre...

16 nere 37 nere. Çok fark ve dalgalanma var anlaşılan. 37 çok iyi tabi. Hızınız kaç?

8 Mb hocam bazen aşırı yavaşlıypr bazen çok hızlı internet.Ama download hızı 750 den aşaya inmiyor...
  • Özellikle bu Telekomcuların aile içi "özel" sorunlarını bizim hatlara SNR sorunu olarak yansıtmalarına ifrit oluyorum beyler. Rezaletinde bir sınırı var zira.

• 3g'de adil kullanım 1-2 mbps hıza sabitlensin dakika durmam telekomda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer112

quote:

Arkadaşlar 16 Nisan Salı günü öğlenden beri Adsl 2+ modunda 8 mbps hız sabit kalmak üzere Snr margin değerim 23'den 15 db'ye kadar düştü ve bugünde hat hataları artarak kopma yaşattı.

Kısacası son 2 haftadır Snr değerlerinde kötüleşme farkeden dikkatli arkadaşlar var mı?

aynen arkadaşım bendede 1 aydır benzer bi durum var...hattım 22mbit e kadar destekliyo ve 3 senedir stabil bi internet kullanıyordum ..ancak son 1 aydır snr margin degerim düşdü.. Snr degerim 1 ay önce 25-29 larda iken şu günlerde 15-17 arası geziyo .. ve hattım bazen üst üste defalarca kopuyor. İşin garip tarafı adil kullanım kotası sıfırlandıgında hızım 8mbit den 4 mbit e düşürülüyo ve snr margin degerim 26-27 civarında seyrediyo.. Eğer bendede azcık zeka varsa arkadaşlar bu telekomun bi alicengiz oyunu ...adım gibi eminim..belki 100 kere arıza kaydı bırakdım hiiiç cevap yok ..şuan hattım 4 mbit e sabitlendi ..akk yi geçince tekrar 8mbit e çıkartıyolar ..ama bu seferde snr degeri düştügünden (15-17) hattan ciddi şekilde kopmalar oluşuyor.

Evet birebir aynı durumu yaşıyorum. Snr margin düşüşü dışında ilk bağlantı kurulduğu anda yani handshake (el sıkışma) anında oluşan HEC ve Bit hatalarıda 2 katına çıktı ve eskiye görede toplam 4 kat daha kötü. Yani kümülatif olarak kötüye gidiyor. İlla ana bacı selam göndermek mi gerekiyor düzelmesi için?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.