Şimdi Ara

AYLIK 1800 TL YE GÜNDE 12 SAAT ÇALIŞIR MISINIZ ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
5
Favori
27.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 30 Ağustos 2019; 2:48:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: byvolcan

quote:

Orijinalden alıntı: mustafaerenkoc

Kardeşim daha yaşını almamışsın para kazanmayı kolay birşey zannediyorsun. Boş yapma

tüm yorumlari okudum sizinki hariç herkez hayattdan bihaber malesef. aynen dediginiz gibi para kazanmayi kolay saniyor herkez. 12 saatte kölemiyiz demişler. kendi iş yerim var günde 14 saat çaliyorum. geçmiş yillarda yaz döneminde 16saat çalistigimi bilirim. millet kolay para derdine düşmuş birisi 1800u beyenmez birisi saati çok der iş beyenmez. işşiz gezmeği kar sayarlar

Tam işveren düşüncesi. Millet iş beğenmiyor da, saati çokmuş ta falan filan...

İş verenler için söylüyorum.

Ver işçinin hakkını, sigortasını aldığı maaştan yatır. Haftasonu tatilini ve diğer yıllık izin vb. sosyal haklarını ver. Millet kapında çalışmak için sıraya girer.

Bizim işverenimiz ne yapar. ( Sizi tenzih ediyorum)

İşçinin maaşından, sosyal hakkından çaldığı parayla umreye, hacca gider. Alnı secdeden kalkmaz.

Öbür tarafta gariban işçim akşam evine giderken çocuğuna bir çikolata alamamanın ezikliğini yaşar.

Maalesef % 99 u müslüman olan ülkemin özel sektörü kısaca böyle.
    Edit. İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuventhh -- 3 Temmuz 2017; 1:11:48 >

• tuventhh T kullanıcısına yanıt
    o konuda haklisiniz. bende cok caliştim paramizi aldik almadik yeri geldi izinsiz çaliştim. çalişma saatlerim hep uzundu. hatta hayatimda hiç 8saat bir işte çalismadim.bunlari yaşadigim için kimsenin hakkini yenem ..

• Malesef maaş çok az ama türkiye de çoğu kişi bu maaşa çalılmak zorunda kalıyor hatta daha bıle az alıyorlar. Maaşı geçtim 12 saat çok fazla, bu resmen kölelik. Sabahtan akşama kadar iştesin ve kendıne ayıracak bir zamanın olmayacak eve sadece uyumaya gıdeceksın ne kadar kötü.

Allah yardımcın olsun, turkıyede hem maaş az hem calısma surelı cok uzun. Almanya da haftada maxımum 40 saat calısabılırsın, daha fazlasına devlet ızın vermıyor yanı haftada 5 gun 8 saat ne kadar ıyı.
  • hakan_k06 kullanıcısına yanıt
    Sizde haklısınız. Benim yaş 25 lisans mezunuyum

• "Boş durmaktan iyidir"

Bu anlayış olduğu sürece Türk insanı karın tokluğuna çalışmaya mahkûm kalacaktır.

Aslında az bile. Bu milleti günde en az 15 saat çalıştırmak gerek. Ondan sonra trafikte sağda solda hepten birbirleriyle durduk yere dalaşacaklar.

Ümmet anlayışına sâhip bir topluluğun "Hak, hukuk, adâlet" kavramlarını bilmesini bekleyemezdik!

• tuventhh T kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar haklısınız. Özel sektörde kimse hakkını tam alamıyor.

• Benim çalıştığım 6 - 7 ay içinde bile 3 mağza müdürü değişti. İşine gelmeyenleri kovuyorlar.

• piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    Böyle insanlarda, işverenlerde para hırsı ve dünya malına düşkünlük olduğu sürece hiçbir şey değişmez.

• Paranın 10 katını ver, yani 18000 TL ver ama haftada 6 gün 12 saat çalış de, çalışırsam şerefsizim. Kardeş istediği kadar para versin ama ben bu parayı ne zaman yiyebileceğim? Adamlar direk beni yol, yemek ve umut karşılığında köle edinmiş oluyor. Bunun başka açıklaması yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Malesef maaş çok az ama türkiye de çoğu kişi bu maaşa çalılmak zorunda kalıyor hatta daha bıle az alıyorlar. Maaşı geçtim 12 saat çok fazla, bu resmen kölelik. Sabahtan akşama kadar iştesin ve kendıne ayıracak bir zamanın olmayacak eve sadece uyumaya gıdeceksın ne kadar kötü.

Allah yardımcın olsun, turkıyede hem maaş az hem calısma surelı cok uzun. Almanya da haftada maxımum 40 saat calısabılırsın, daha fazlasına devlet ızın vermıyor yanı haftada 5 gun 8 saat ne kadar ıyı.

Helal olsun tabi o ulke gelisir, bizde özel sektöre tasaron firmalara insanlarin gelecegini peşkeş çekmişler, bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: rcpdrnc

bir avm mağazası güncel çalışma şartları

Maaş:2000
    Yemek:365 (Multinet)
    Yol:150
    çalışma süresi: günlük 7.5 saat
    Haftalık İzin: haftaiçi 1 gün
    Yıllık İzin: 21 gün

ekstralar
    Prim: 350-700 aylık (primler bireysel değil tutan rakam personele bölünüyor)
    Mesai: saati 10 tl
    yılda 2 kez 550 tl bayram parası
    aynı gün içinde 4 saat yada fazla mesai yapılırsa ekstra 1 günlük yemek ücreti (14tl)

Bu dediğiniz hangi mağaza hocam çok merak ettim eğer burdan yazamıyorsanız özelden mesaj bekliyorum.
  • İş kanununa göre günlük çalışma saati 11, haftalık çalışma süresi 45 saati aşamaz. Tabi buna kim uyuyor ki ? tabikide hiçkimse sesini çıkartmak istemez elindeki işten olmamak için. İşyerinde aylık bordroları düzenlerken işi kılıfınada bir güzel uydururlar. çalışma saatini aşan kısmı mesai, fazla çalışma vs. Gibi ek çalışma süresi ekliyorlar ve güya herşeyi nizama uyduruyorlar. Genel olarak durum Budur

• abi yunanistanda kriz var ekonomileri çok kötü gerçekten borç içindeler en fazlası 6 saat çalışıyor ve buna sızlanıyorlar 12 saat bence iş değil sömürmektir para da bence az ama tabii ki ihtiyacı olanlar vardır.
  • Hocam kafan iyi galiba?

Bak hocam iş saat 8 de başlasa 12 saat sonra iş çıkışı eve de istanbuldaysan anca 21.00 gibi dönersin. E tabi bunun yorgunluğu var hangi ara yemek yiyeceksin? Yediğin gibi uyursun. Aileni düşün eğer varsa. Bence en iyisi 6-8 saat arası

• pekçok kişi özellikle iş tecrübesi olmayan genç arkadaşlar için en öncelikli konu maaşın miktarı.

Fakat bana göre en önemlisi o değil.

Çalışma ortamınız, işin zorluğu, iş sürecinden ve eve gittiğinizde sizde bıraktığı fiziksel ve mental yorgunluk, maaşınızın sorunsuz yatması, işyerinin size sunduğu imkanlar (servis, kaliteli yemek, içecek, molalar, özel sağlık anlaşmaları, primler, eğitimler, sertifikalar, geziler, fuarlar) bunların tümü önemlidir.

Size bir yer 3500 verir ama yerinizde sayarsınız, işiniz çoktur başınızı kaşıayacak vaktiniz yoktur, sorumluluk fazladır akşam eve tüm gün hamallık yapmış gibi döner koltukta sızar kalırsınız. İş saatleri düzensizdir, olmadık anca fazla mesai çıkar.

Bir diğer yer 2800 verir. Saatleri düzenlidir, yemeği kalitelidir, çalışma koşullarınız rahattır, çok yorulmazsınız - akşam keniniz ve aileniz için hem haliniz-enerjiniz hemde vaktiniz kalır. vesaire vesaire.

Yani maaş en öncelikli tercih sebebi olursa ilerde üzülebilirsiniz genç arkadaşlar. Bunu özellikle devlet memuru hayatı ile özeli kıyaslarken gözönünde bulundurun. Sen belki 5 alıcaksın aynı ünvandaki devlet personeli 4 alıcak ama sen deve gibi çalışırken o elinde kahvesi donanımhaberde yorum yazabilecek

Konu sahibine gelirsek bence hergün 12 saat çok fazla. Genelde bu tip yerler dönüşümlü personel çalıştırır. Biri bir gün 12, diğer gün 8, gibi gibi.biri erken çıkar diğeri 3 4 saat geç gelir filan döndürürler personeli.

Hergün 12 saat çalışmak iş kanunua aykırı diyen arkadaşlar, ne yazıkki bu kanunu kaza bela olmadıkça iplemeyen okadar çok işletme varki aklınız durur. Herşey o kanuna uygun olaydı hey yavrum hey.

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinadukeeee

Hocam kafan iyi galiba?

Bak hocam iş saat 8 de başlasa 12 saat sonra iş çıkışı eve de istanbuldaysan anca 21.00 gibi dönersin. E tabi bunun yorgunluğu var hangi ara yemek yiyeceksin? Yediğin gibi uyursun. Aileni düşün eğer varsa. Bence en iyisi 6-8 saat arası

bu ülkede haftalık fazla mesaisiz çalışma süresi 45 saat hocam. kim 6 saat çalışıyormuş ülkede bir öğretmenlerin çalışma saatleri güzel hem rahat hem esnek. diğer neredeyse tüm meslekler 6 saat filan çalışmıyor. pekçok devlet memuru 8 saat günlük 40 sat haftalık çalışırken özel sektörde 45 saatin dakikasına saniyesine kadar sömürüyorlar adamı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Konsantrasyon.

İş kanununa göre günlük çalışma saati 11, haftalık çalışma süresi 45 saati aşamaz. Tabi buna kim uyuyor ki ? tabikide hiçkimse sesini çıkartmak istemez elindeki işten olmamak için. İşyerinde aylık bordroları düzenlerken işi kılıfınada bir güzel uydururlar. çalışma saatini aşan kısmı mesai, fazla çalışma vs. Gibi ek çalışma süresi ekliyorlar ve güya herşeyi nizama uyduruyorlar. Genel olarak durum Budur

45 saati aşamaz değil parasını verirseniz aşarsınız. fazla mesai kavramı bunun içindir. Yani işveren personeli haftada 45 saat fazla mesai ücreti ödemeden çalıştırır. 45 saatin üzeri fazla mesai ücretine girer.

günlük max çalışma saati yanılmıyorsam zaten 11 dir. (9 normal +2 fazla mesai) tabi bunda özel meslekler, nöbetli çalışanlar ayrı. Normal hergün gelen personel için bu geçerli.

Yıllık fazla mesai limitide yanılmıyorsa 270 saat filandı.

kimse uymuyor çünkü ülkede insan gücü çok, anında yenisini bulursunuz. iş sitelerinde ilanlara binlerce başvurur var. hadi çıkın bakalım işten ertesi gün yeriniz dolarken siz belki aylarca iş arayabilirsiniz. hal böyle oluncada insanlar ses çıkartamıyorlar zira bakmaları gereken aileleri, ödemeleri gereken borçlar var.

benim fabrikamda bile pekçok usta piyasada daha iyi maaş alabilecekken o firmadan kalmalarının tek ama tek nedeni 1 ay bile maaş almasalar mahvolacakları ve başka şirketlerin maaş ödemelerinde gecikme yaşatıyor oluşu. Adamlar sadece düzenli gününde-saatinde ödeme alabilmeyi bile nimet olarak görüyorlar. İlginçtirki çoğunluğu ampül sever bu canım personelin.

• kara344 kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D7B950238 -- 30 Ağustos 2019; 2:49:8 >
  • 1400 e 8 saat çalışırım sigorta yol yemek prim, mesai ile birlikte 1800 uygun bulur zaten kazancim.Fabrikada 2200 alan kızlar bile var.Oturarak çalışıyorsun hemde yorulmuyorsun.Meslek sahibi olmak en güzeli mağaza vs işleri gelip geçici.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.