Şimdi Ara

AYLIK 1800 TL YE GÜNDE 12 SAAT ÇALIŞIR MISINIZ ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
442
Cevap
5
Favori
27.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BeforeIforget

çalışmam

ben vasıflı adamım sizin gibi meslek lisesi çıkışlı degilim

bilmiyorum şaka amaçlı mı yazdın bu iğneleyici yazıyı fakat vasıflı ve lise mezunu olmaman birsey etmiyor bende lise mezunuyum çok yakında güzel olacak herşey 5k maaş aldığımda bordroyu sana gonderecegim yakın bir zamanda görüşmek üzere.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __By_CiN_oO__

quote:

Orijinalden alıntı: rcpdrnc

bir avm mağazası güncel çalışma şartları

Maaş:2000
    Yemek:365 (Multinet)
    Yol:150
    çalışma süresi: günlük 7.5 saat
    Haftalık İzin: haftaiçi 1 gün
    Yıllık İzin: 21 gün

ekstralar
    Prim: 350-700 aylık (primler bireysel değil tutan rakam personele bölünüyor)
    Mesai: saati 10 tl
    yılda 2 kez 550 tl bayram parası
    aynı gün içinde 4 saat yada fazla mesai yapılırsa ekstra 1 günlük yemek ücreti (14tl)

Bu dediğiniz hangi mağaza hocam çok merak ettim eğer burdan yazamıyorsanız özelden mesaj bekliyorum.

Alman Menşeili firmanın çalışma şartlarına çok benziyor ...

• Sana ik uzmanı olarak tavsiyem,

Çalışmak her zaman güzeldir.

Bu işe girmesen alternatif var mı? Yoksa, sıfır paradan her zaman dahaiyidir kazanacağın para.

İşsiz kalırsan bir süre sonra çalışmak zor gelir. Oysa çalışırsan en kötü istifa etme lüksün var. Yeni insanlarla tanışma şansın var, tabi yeni iş bulma...

Sözün özü git ve çalış

• SGK'ya gore gunde 11 saatten fazla mesai yaptiramazsin. Yaptiginiz yasal olarak suc.

http://www.alo170.gov.tr/sss/3/29/fazla-mesai

İşveren bir yılda toplam ne kadar fazla çalışma yaptırma hakkına sahiptir?
    4857 sayılı İş Kanunu’nun 41’inci maddesinde fazla çalışma süresinin toplamının bir yılda 270 saatten fazla olmayacağı belirtilmektedir.

Fazla çalışma ve fazla sürelerle çalışma nedir?
    Fazla çalışma, Kanunda yazılı koşullar çerçevesinde, haftalık kırkbeş saati aşan çalışmalardır. İş Kanununun 63. maddesi hükmüne göre denkleştirme esasının uygulandığı hallerde, işçinin haftalık ortalama çalışma süresi, normal haftalık iş süresini aşmamak koşulu ile bazı haftalarda toplam kırk beş saati aşsa dahi bu çalışmalar fazla çalışma sayılmaz. Her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenir. Haftalık çalışma süresinin sözleşmelerle kırkbeş saatin altında belirlendiği durumlarda yukarıda belirtilen esaslar dahilinde uygulanan ortalama haftalık çalışma süresini aşan ve kırkbeş saate kadar yapılan çalışmalar fazla sürelerle çalışmalardır. Fazla sürelerle çalışmalarda, her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yirmi beş yükseltilmesiyle ödenir. Fazla çalışma veya fazla sürelerle çalışma yapan işçi isterse, bu çalışmalar karşılığı zamlı ücret yerine, fazla çalıştığı her saat karşılığında bir saat otuz dakikayı, fazla sürelerle çalıştığı her saat karşılığında bir saat on beş dakikayı serbest zaman olarak kullanabilir. İşçi hak ettiği serbest zamanı altı ay zarfında, çalışma süreleri içinde ve ücretinde bir kesinti olmadan kullanır. İş Kanununun 69 uncu maddesinde belirtilen gece çalışmasında fazla çalışma yapılamaz. Fazla saatlerle çalışmak için işçinin onayının alınması gerekir. Fazla çalışma süresinin toplamı bir yılda iki yüz yetmiş saatten fazla olamaz.

İşveren işçiye zorla fazla çalışma yaptırabilir mi?
    İşveren işçiye zorla fazla çalışma yaptıramaz. Fazla saatlerle çalışmak için işçinin onayının alınması gerekir.

• Full ayakta durmayacaksak evet çalışırım 1800₺ iyi para. Liseliler, babasının cebinden yediği için bilmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışılır

• Keşke bu özel sektörde işler dediğiniz gibi kitabına göre yürüse. Ama kaç defa bu konuyu gündeme getirdik hepsi yalan oldu.

• kara344 kullanıcısına yanıt
    Yapmaniz gereken tek sey sikayette bulunup dava acmak. Ozel sirketler ise girerken ek mesai ucretlerinin maasa dahil oldugunu soyleyen bir sozlesme imzalatirlae. Bunun kanunen bir gecerliligi yoktur. Mahkemeye verin. Bes seneye kadar olan tum mesailerinizin parasini faiziyle alirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için saolun, şirketle uzun süreli bir geçmişim yok. Ama gerekeni zaten yapıcam.

• Dostum gönül isterdi ki biz de insan haklarını onemseyen başka ülkeler gibi 8 saat çalışıp hakkımızın verilmesini isterdik. Ama bizi öyle bir konuma soktular ki, mecbur çalışmak zorundayız. Yani boyle lüks düşünceye giremeyiz bu konu hakkında. Yani 1800 TL buradaki yaşam şartları için berbat bir para. Ben de inan bana 1 senedir çalışmıyorum ama uzun süre internet cafede çalıştım. 1.000 liraya, sigortasız, yemek parası veriyordu, yol masrafım yoktu. Yani o paraya sabahın 9'unda gidip gece saat 12'de kapatıyordum dükkanı. Ve çalıştığım dükkanı ben ayakta tutuyordum. Millet bana sorduğunda ne kadar para alıyorsun diye, boşverin, sormayın,diyerek geçiriyordum muhabbeti :) Ama 12 saat için 1800 ideal. Yani bu paranın daha altında aynı saatlerde, ve full ayakta geçirip, af edersin köp.k gibi çalışan insanlar var. Gönül isterdi ki böyle şükür et kafalarına girmeseydim, ama malesef bunuda yapmak zorundayız. Beterin beteri var. Bu ülke bu sözü fazlasıyla doğruluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-63EBFC49B -- 3 Temmuz 2017; 3:18:3 >

• arçelik fabrikalarına gir. günde 8 saat haftada 6 gün. aylık 1800 civarı. servis yemek var. yılda bir kez tatile gidiyorsun. kaldığın mesailere göre ayda 2200liranın üstünde alıyorsun. tek sıkıntı vardiyalı sistemde çalışıyorsun. ver bir cv
  • Evet beterin beteri var. Hep bu konuda kararsız kaldım. Bu çalışıcam öyle görünüyor, evde oturmaktan sıkıldım. Ocak ayında askerden geldim, aslında geldiğim zaman başlamak istiyordum bu işe, hep daha yi şartlarda iş bulurum diye erteledim. ☹️

• quote:

Orijinalden alıntı: kara344

Evet beterin beteri var. Hep bu konuda kararsız kaldım. Bu çalışıcam öyle görünüyor, evde oturmaktan sıkıldım. Ocak ayında askerden geldim, aslında geldiğim zaman başlamak istiyordum bu işe, hep daha yi şartlarda iş bulurum diye erteledim. ☹️

Dostum ben İstanbulun havasından, suyundan, trafiginden, ve en önemlisi insanından kurtuldum. Köyüme taşındım. Burada iş imkanı oldukça sınırlı. Ama hayvancılıkta iş her zaman var. Tamam bilmiyoruz etmiyoruz ama benim en büyük hayalim böyle sade bir yaşamdı. Şimdi yine merkezi bir ilçede yaşıyorum, ama yinede burası oldukça ufak yer. Ama ileride babam koyun alacak ve köy'e taşınacağız. Orada hayvanlar olsun, bahçede ekeceğimiz domates, soğan vsvsvs olsun..Uğraşacağız yani :) Yahu benim kendimi bildim bileli suratımın bazı yerlerinde, özellikle kafamın derisi atardı, ve kepek gibi görünürdü, hemde oldukça çoklardı. Buraya geldim hepsi geçti :D Hem psikojik olarak rahatladım, hemde suyu ortamı iyi yani. Ben İstanbulda tanımadığım bi insana selam versem, ne istiosun, neden selam verdin vsvs der. Ama burası köy gibi. Herkes karşılık veriyor, misafir perverler...Hngi şehirde yaşıyorsun ama şehir oldugu belli. Yani işin her türlü zor. Umarım istediğin şeyler senin olur. Tabi fazla birşey bekleme, ufak şeylerlede mutlu olmasını bil. Yoksa hiçbir şey seni doyurmaz. Sana kolay gelsin bence gir bu işe. Zamanla belli bir mertebeye ulaşırsın, zam fln derken işte yuvarlanır gidersin sende :D

• elemana iyi davranılır baskı yapılmazsa, çalışan kişi müşteri yokken serbestçe oyun oynayabilir keyfine bakabilirse gayet olabilir gibi... diğer türlü 12 saat baskı kabus gibi elemanın tepesine çök sonra 1800 lira köpek bağlasan durmaz
  • Bildiğim kadarıyla haftalık çalışma süresi 45 saati geçemez.45 saat üzerinde sizi maximum ayda +2 saat fazla çalıştırabilir ve bu ek çalışmayı size maaş olarak vermek zorunda işveren.İse ihtiyacınız var diye hiç bir zaman köle gibi çalışmayı kabul etmeyin.Hepmiz insanız ve hepimizin iş dışında çevresinde başka şeylere vakit ayırması gerekmektedir

• Çalışma hakkında foruma pek bı şey sorulmamasi taraftarıyim. Cevap verenlerin yüzde 85 i baba parası ile hayatını gecindirenlerden şu anda. Çalıştığım yere okulunu yeni bitirmiş genç arkadaşlar geliyor. İleri de 500bin liralık yer acicam. Şunu yapicam bunu yapicam gibi hayali şeyler anlatıyorlar. Gülüp geçiyorum.

Fiyat olarak iyi ve yoğun tempo yoksa bu devirde gayet uyguna geliyor. Çalış derim.

• Hocam gayet iyi iş. Maaşı da bence gayet iyi. Sonuçta sadece ürün satmak için müşteriyi ikna etmek lazım. Bugün genelde biraz daha yoğun şartlı işlerde maaş en fazla 2500 TL. Bence gir derim eğer seni beğenirlerse maaşını 2000 TL yapmalarını istersin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alpheratz

Bildiğim kadarıyla haftalık çalışma süresi 45 saati geçemez.45 saat üzerinde sizi maximum ayda +2 saat fazla çalıştırabilir ve bu ek çalışmayı size maaş olarak vermek zorunda işveren.İse ihtiyacınız var diye hiç bir zaman köle gibi çalışmayı kabul etmeyin.Hepmiz insanız ve hepimizin iş dışında çevresinde başka şeylere vakit ayırması gerekmektedir

Yok öyle bı şey. Mesaiye kalmak istiyorum kağıdını imzalıyorsun ve kalabildigin kadar kalıyorsun. 5 aydır günde 12-14 saat arası çalışıyorum.

• kara344 kullanıcısına yanıt
    İnsanların durumunu istismar etmek oluyor dediğin.

Gerçi kontrolsüz kapitalist düzenin olayı bu, suç sende değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla çalışma muhafakatnamesinden bahsediyorsun.Tabi bunu imzalayan kişiye fazla çalışma yaptırabilir ve fazla çalışmasını çalışana saat ücreti üzerinden vermek zorundadır ama hukuki olarak hiç bir işveren bir çalışanı her gün 12 saat ve üstü calistiramaz.Calistiran hukuksuzluk yapmış olur.İsci için hukuki yönden haksızlık olur ve dava açması durumunda işçinin eli kuvvetlenir.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.