Şimdi Ara

Aylık CPU Grafiği Çizdirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde bir cihazdan dakikada bir toplanan CPU kullanımı datası var. yani 1 saat için toplam 60 satır, bir gün için toplam 1440 satır, bir ay için toplam 43200 satır veri var (60 * 24 * 30).
    Bu veriden saatlik kullanım datasını çekmek istediğimde sıkıntı olmuyor. fakat günlük veya aylık veri çekmek istediğmde doğal olarak satır sayısı çok fazla olduğundan öncesinde işlem yapmak, belli bir sürelik datanın ortamasını almak, vs. gerekiyor. fakat bu yaptığım işlemler bana çok verimsiz ve uzun işlemler gibi geliyor.
    yazılımcı değilim ama böyle bir işlemin standart, kabul görmüş, basit bir algoritması olduğunu düşünüyorum. nasıl arayacağımı bilemediğimden internette bulamadım. eğer bu konu üzerine kafa yormuş daha önceden bu tür işlemler yapmış olanlarınız varsa bu basit algoritma için beni yönlendirebilirse sevinrim.

iyi forumlar...

• bu kayıtları toplu olarak mı (biriktirilmiş şekilde mi) alıyorsun yoksa her dakikada bir veri eline geçiyor mu?

bir de elindeki datanın nasıl bir yapısı var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keftar -- 3 Nisan 2015; 11:16:39 >
  • her dakika alınan veri database'e ekleniyor. tablo aşağıdaki gibi:

Aylık CPU Grafiği Çizdirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi midereli -- 3 Nisan 2015; 14:04:38 >
  • bir şey daha bu datalarla yapmak istediğin nedir? yani günlük haftalık aylık vs datanın sadece ortalamasını mı almak istiyorsun yoksa başka bir şeyler daha yapmak istiyor musun?
  • midereli kullanıcısına yanıt
    Veritabanında bulunan verinin sorgulamasını zaten tarih ve zaman aralığı ile yapman gerekir. Yani bütün veriyi cekmen için bir neden olduğunu düşünmüyorum.
    Zaman alanına index eklersen hızlı bir şekilde sorgulama yapabilirsin.
    Eski verilerin senin için önemli değilse bellli zaman aralıklarında bellli bir tarih öncesindeki verileri silebilirsin.
    Sql Agent tarzı uygulamalarla böyle bir şey ekleyebilirsin.
    Ancak verinin çok aşırı bir şey tutacağını sanmam.
    Araç takip sistemi ile uğraştığımdan şunu söyleyim günlük milyonlarca kayıt eklenen bir veritabanın yoksa çok sıkıntı olmaz.

Aylık gün bazlı ortalama değer gösterecem diyorsan günlük ortalama değerleri hesaplayan bir agent oluşturabilirsin.
    Bunu ayrı bir tabloda tutabilirsin.
  • Dıs dunyadan yuklu data cekim islerinde SSIS kullanılır bunu paket yapıp job olarakda SQL sever kayıt edebilirsiniz.
    Ayrıca dataların gecmisi cok onemli degilse kaybolması işleri sekteye ugratmazsa mongo nosql ile işleriniz yine kolayca olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.