şehir, barınılan yer (kyk,özel yurt, ev, aile evi vs.), dışarıdan yeme/içme gibi ayrıntılarla birlikte yazarsanız çok iyi olur, yeni üniye gidecekler de fikir edinmiş olur. |
Aylık kaç lira harcamanız oluyor?
-
-
up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
up cidden ona göre ailemi ikna etcem çok cimriler
-
Arkadaşım barınma hariç 10K harcıyor ama baya dışarıdan yemek yiyor. 7K ya indirilebilir herhalde.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
barınma hariç 4k
-
barınma hariç 4-5k
-
Geçtiğimiz ay 23.000₺ oldu oda baya kıstım. Ben her Ay 2 şişe alkol alırdım bu ay 1 şişe aldım yanında abur cubur olurdu abur cubur almadık sek içtim falan öyle.Ev bizim Ailemle yaşıyorum Faturalarım bir kısmını ben üstleniyorum Motorsiklet yakıt masrafım sigaramdır 23.000 tuttu.Sakın gülmeyin iki cips alıyorsun iki çikolata alıyorsun 200₺ Neyden kısacağımı şaşırdım artık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 19 Ağustos 2024; 14:16:29 >
İstanbul anadolu yakası = ev bizim barınma masrafı yok + 250 lira istanbul kart öğrenci için (200 idi 250 oldu son zamla) 200 basım hakkı var ama bazı yerlerde 1 bazı yerlerde 2 ya da 3 oluyor. ama yine de çok çok ucuz istanbulda ulaşım için + internet 300 lira + su 100 geliyordu ama çok fazla zam yaptılar bu ay 300 geldi + doğalgaz 600-700 arası değişiyor + elektriğe de zam geldi 300 geliyordu 450 ye yakın geldi+ telefon 200 lira (yani doğalgaz yoksa yaklaşık 1500 yoksa 2k üstü) + market alışverişi azıcık bir şey bile alsan 300-400 lira tutuyor maalesef temmuz ayı zam olduğu için her şeye hayvan gibi zam geldi sene başı 200-250ye çıkarken artık en az 300-400 oluyor ayda 9000-12000 yapıyor ve dışardan yiyeceksen çok pahalı ve asla değmiyor tavuk dönerler 100-200 arasında değişiyor et döner 300 lira mesela lahmancun 50 liradan başlıyor mesela ama ben dışardan çok az yiyorum çünkü değmiyor. Bir de aydan aya bir şey alırsam değişiyor kıyafet teknolojik alet vs. vs.
-
8k ev kirası 400 internet 400 telefon faturası 200 elektrik 100 su 900 kahvaltı 1500 ögle yemeği ( haftaici okuldan hafta sonu akşam yemegiyle birlesitirorum ortalama fiyat yazdım ) 2 bin yakıt 6000 akşam yemeği tüm yılın doğalgazı 7.2 TL aylık 600 TL ek ihtiyaçlar ( sabun şampuan cart curt 1000 TL ) yaşamam için gereken para bu kdr benim bundan üstü kahve cart curt anlık parama bağlı oluyor( evde yemek yapmıyorum full dışardan yiyorum sabahları da kahvalti yapmıyorum yaparsam simit poğaça o yüzden az yazdım)
Toplam 21100 gibi bişey yapıyor herhalde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esatfx -- 19 Ağustos 2024; 15:14:47 >
kykda kalmama rağmen 15k civarı. zaten az buçuk damak tadı olan adamsanız 3'ün 5'inhesabına kaçmıyorsanız 7k 8k gider en az. Çünkü kykda verilen yetmiyor doymuyorsunuz. Ulan zaten kykda kalıyorum diyip boğazınıza para harcamak istiyorsunuz. Fitness vs de olduğu sürece masraflar artar
-
20 gelir
İstanbul / KYK / Her gün 1 öğün dışarıdan yemek, kafede oturmalar, ulaşım falan filan dahil aylık 10k harcıyorum.
-
Sorma hocam ben de bittim. İyi bir ünide iyi bir bölüm kazandım . Babamın olmasa neyse, adamın arabası evi arsaları var hala harçlık mevzusunu açmıyor. Para istemeyi de sevmiyorum zaten ne gelirse razı olacağım artık.
Senin okulla birlikte aylık gider 50k bnc
-
en nefret ettiğim baba tipi o kadar imkan var çocuklarına 0 yardım. malı, parayı harcamadıktan sonra ne anlamı var ki ?
-
0 yardım değil tabiki de o elde ettiklerim de annem sayesinde :D
Barınma 600
tel faturası 350
Öğle yemeği okulda 450
Eğlence 450 ,500 Beypazarı fesleğenli+ cukulata her gun
Abonman 220
birlikte 2k 2.5k arasi okulaun başladığı aylar 3k 3.5koluyor
nerede barınıyorsun
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Barınma 600
tel faturası 350 Öğle yemeği okulda 450 Eğlence 450 ,500 Beypazarı fesleğenli+ cukulata her gun Abonman 220 birlikte 2k 2.5k arasi okulaun başladığı aylar 3k 3.5koluyor |
Benzer içerikler
- odtü mü boğaziçi mi
- kızılaydan beytepeye nasıl gidilir
- sözel ilk 100 netleri
- astigmat engelli raporu oranı
- 1 günde kaç ders çalışılmalı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X