ben de aynaları kontrol etmezsem kendimi rahatsız hissediyorum. sürekli kontrol ederim.
bayramlarda neden kazalar çok artıyor biliyormusunuz işte yollardaki bu tip kafadaki şöför sayısı arttığı için ve birbirlerini buldukları için bukadar ölümlü kaza oluyor.Böyle adamdan arkadaş falan olmaz.Arkadaş bile demek hata olur.Telkin etmeye çalıştığı şeye bak.Güzel Türkçemizde 1-2 kelimelik çok güzel cevaplar var umarım onlardan birisini kullanmışsındır.
aynalara küstüm
Ndop sen arkadaşını dinleme aynen kullandığın gibi kullanmaya devam et. Mümkünse arkadaşın arabasını sürerken yanında binme. Arkadaşın çok riskli araba kullanıyor farkında değil.
quote:
Orijinalden alıntı: My_CaRizMa
Aynalara bakmadan gitmek 100 lerce erkeğin arasında bir kızın k.çı açık şekilde koşması gibi bir şeydir.Arkayı kollamak lazım.
kesinlikle zaman kötü kolla ..tü.
ben emin olmak için kafamı eğerek bakarım aynaya öyle şerit değiştirim eğilerek bakınca biraz daha geniş açı gözüküyo kör nokta ihtimali düşünüyo araba ,ticari araçların alt aynasından gözüküyo kör nokta ama otomobilde hafif eğlerek bakarım aynasına en sinir oldğm araba fiat doblo çünkü aynası çok kör
Sadece aynaları kullanmak da kazaya sebep verir, aynalarda kör noktalar vardır , siz dikiz aynasına bakıp boş deyip şerit değiştirirsiniz birden bir korna sesi ve metalin metale sürtme sesini duyarsınız ( Allah korusun ), aynayla beraber , direk göz ile de kontrol etmek kör noktalar için mecburidir.
dikiz aynasını hep sevkiyatları ben yaptıgım için kolilerden kullanamıyordum alışkanlık etmiş kendi aracımdada kullanmıyorum yan aynalarla işimi görüyorum ama kendimi alıştırıyorum dikiz aynasınada yavaş yavaş
quote:
Orijinalden alıntı: KemalKSK
Sadece aynaları kullanmak da kazaya sebep verir, aynalarda kör noktalar vardır , siz dikiz aynasına bakıp boş deyip şerit değiştirirsiniz birden bir korna sesi ve metalin metale sürtme sesini duyarsınız ( Allah korusun ), aynayla beraber , direk göz ile de kontrol etmek kör noktalar için mecburidir.
bunu yazacaktım... özellikle sağ aynadan baktığınızda araç sağ arkanızda ise kör noktada kalabiliyor dönüp bakmak gerek...
ben bunu yapmıştım arkadaş dedi aynayı kullansana... çok biliyor işte millet diyorum orada kör nokta var... en sonunda oturttum arabaya indim arabadan sağ arkaya geçtim kontrol ettirdim, anlamıyor insanlar yoksa
Aynalara dikkat ederim her zaman. Özellikle önümdeki ve arkamdaki trafiği aynı ölçüde görüp her şeye karşı hazırlıklı olmak için aynalar iyi yardımcı olur.
Bir de arkadan makas atarak gelen zibidileri sıkıştırabilmek için kullanırım arka görüş aynasını bazen
Birde o kadar mesafe için kemer mi takıyorsun diyenler var ki tam ifrit olurum.
Acıkcası sık kullanırım ama arada bakmayı unuttugum oluyor uzun yolda ozellıkle.
Ben aceminin daniskasiyim
bir onceki aracim peugeot 106'nin sag aynasindan baksam da dogru durust bi sey goremiyordum,ayarlamayi mi beceremiyordum bilmem bir sure sonra onu unuttum,hic sag ayna kullanmamaya baslamisdim
yeni aracim jazz'da aynalar inanilmaz guzel,bir sure eski aliskanliktan onda da sag aynasiz kullandim ama simdi her 2 aynayida yokluyorum:)
Amcamdan inciler
Askere gitmeden önce - Asker uyumaz - Asker üşümez - Asker acıkmaz - Asker konuşmaz - Asker itaat eder, tetiği çeker, teçhizatlı koşar, engelleri aşar, şaplı çay içer, telefon etmez, mektup yazmaz
Ehliyeti almadan önce - Şöför frene basmaz - Şöfor kornaya basmaz - Şoför aynaya bakmaz - Şoför yol vermez - Şoför el freni çekmez, sinyal vermez, yolda kalmaz, ceza yemez, gaza basmaz, kolunu sarkıtmaz, radyo açmaz
Tabi kendisi şu anda 60 yaşında, eski kafalı, 70'li yılların Türk Şoför Piyasasının müdavimi, klimalı araca hiç binmemiş, ama işin ilginç tarafı şimdiye kadar da hiç ceza yememiş, kaza yapmamış. Yukarıda yazılanlar belki tuhaf ve yanlış gelebilir ama mesela frene basmaz diyerek motor frenini kullan diyor, aynaya bakmaz diyerek de herhalde askerliği aklına gelmiş olacak ki çevre güvenliğini al, sıkışık trafiğe girme, "yelpaze gibi araba kullanma" diyor... Ne demekse.
Geçen haftalarda aynaların kullanımı ile ilgili Ford Motor Company tarafından düzenlendiği yazılan PPS sunum gördüm, yan aynaların araca 90 derece olarak ayarlanması gerektiğini ve bu şekil kullanımın ölü noktaları çok aza indirdiğini anlatıyordu, bana mantıklı geldi, deniyorum, daha iyi gibi.. Bu şekilde kullanan varmı..?
quote:
Orijinalden alıntı: eurocv
Geçen haftalarda aynaların kullanımı ile ilgili Ford Motor Company tarafından düzenlendiği yazılan PPS sunum gördüm, yan aynaların araca 90 derece olarak ayarlanması gerektiğini ve bu şekil kullanımın ölü noktaları çok aza indirdiğini anlatıyordu, bana mantıklı geldi, deniyorum, daha iyi gibi.. Bu şekilde kullanan varmı..?
benim aynalarda aracımın çok çok az bir kısmı görünür, olabildiğince dışarıya bakacak şekilde ayarlarım... kör noktalar azalıyor bu şekilde, doğru...
Çok kullanırım, kullanmayıp da zart diye önüme atlayanlara da çok pis küfrederim.
quote:
Orijinalden alıntı: Quadrifoglio.
Ehliyetli araç kullanmaya başladığım ilk zamanlarda Ortaköy yolunda aynı ağaca 2 tane motokurye posteri yapıştırdıktan sonra artık;
yok artık daha neler
quote:
Orijinalden alıntı: alikum
quote:
Orijinalden alıntı: Quadrifoglio.
Ehliyetli araç kullanmaya başladığım ilk zamanlarda Ortaköy yolunda aynı ağaca 2 tane motokurye posteri yapıştırdıktan sonra artık;
yok artık daha neler
Benim tek suçum çukurlardan kaçarken kaldırımla aramda kalan 40cm'lik alana sağ aynamdan bakmamış olmamdı.