Şimdi Ara

Aynalarla aranız nasıl ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
49
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçenlerde arkadaşımla beraber biryere gittik arabayı ben kullandım fakat arkadaşım bana aynaları çok fazla kullandığımı kendisinin sollama dışında yan aynaları kullanmadığını söyledi hatta sollamada bile kullanmayanların olduğunu söyledi.
    Bense aynasız nerdeyse 100 metre gidemem. örneğin düz olarak 2 araba arasına girerken (karşıdan gelene yol vermek için falan) bile ayna kontrolü yaparım sürtme veya dokunma olmasın diye
    acaba benmi çok acemiyim yoksa diğerlerimi çok profesyonel merak ettim sizde durum nedir? Sizde en basitinden; 2 araba arasına düz girerken ayna kontrolü yaparmısınız mesela?

• aynaya bakmadan kullanmak kazaya sebep olur...
    ''usta şöför el frenini kullanmaz, yan aynalara bakmaz'' gibi laflar ülkemizde geçerli maalesef... herşeyi hakkında fikrimiz vardır ama bilmeden fikir sahibi olmuşuzdur...
    ben ''acemiyim'' el freni de kullanırım, yan aynalara da bakarım...
  • Sen doğrusunu yapıyorsun hele de İstanbul'daysan önünden çok aynalara bak.
  • Gözlerim 5 saniyede bir soldan sağa olmak üzere tüm geri görüş sistemlerini tarar (full motion flex scan) ve en ufak şerit değiştirme veya araç sollamada da daima aynaları kullanırım. Aynasız bırakın araç kullanmayı, araca binmem bile!

İyi şöfor aracı kurallarına göre kullanandır. Aptal kahramanlığa gerek yok. Aynaya, caddeye ve yola bakmadan, lap diye dalanları anlamıyorum, herhalde intihar etmenin diğer bir şekli diye düşünüyorum.

1993'te satılan TOFAŞ ŞAHİN S'in fabrika çıkışı SAĞ aynası yoktu (!). Servise gider, veya yedek parçacıdan alır, takardık hemen.
  • aynısı renault 12 dede öyle idi hindistan tipi aynasız araç mı kullanılır
  • şu an ehliyet kursuna gittiğim için arabadan çok ayna kullanıyorum aynalar çok gerekli bencede. fakat park sensoru olmayan araçta sağ elim yan koltuğa atıp arkama bakıyorum, yani ayna kullanmıyorum. malesef park sensoru yoksa aynadan park etmek uzman işi resmen
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirasa

şu an ehliyet kursuna gittiğim için arabadan çok ayna kullanıyorum aynalar çok gerekli bencede. fakat park sensoru olmayan araçta sağ elim yan koltuğa atıp arkama bakıyorum, yani ayna kullanmıyorum. malesef park sensoru yoksa aynadan park etmek uzman işi resmen

2 ay sonra sadece aynalara bakarak perk edeceksin... ama çalışmak şart...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasıl sosyalleşilir?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yerinde olsam o arkadaşın arabasına pek fazla binmem, sağından solundan önünden arkasından da geçmem
  • Eskiden çok bakardım aynalara. Ama aynaları sürekli kontrol etmek artık zor geldiğinden makyaj aynaları dahil tüm aynaları söktüm.

Aynaları söktüğümden beri kafam çok rahat. Ayna yoksa, dert de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 6 Ocak 2010; 23:35:43 >
  • park ederken elektrik kontrollü sağ yan aynam ı çoook sık kullanırım.
    hatta bence bu sağ yan ayna ile park etmek dünyanın en kolay-rahat işi.
    önceki aracım broadway RL olduğu için böyle bir kolaylıktan uzaktım.
    çok memnunum.
    daima park ederken sağ yan aynamı kulanırım.
    sol aynam ise, pek araç sollamadığım için, sollanırken ihtiyaç duyarım.
    aynalar bence çok öenmli ve kullanışlıdır.
  • Tüm aynaları gayet" güsel güsel" kullanırım.
  • ayna'ya bakmadan araba kullanmak, kazaya davetiye çıkarır.
  • bomboş otobanda orta şeritten giderken bile çok sık aynaya bakıyorum...
    trafik doluysa çok daha fazla bakıyorum şerit değişmesem dahi tüm aynalara sürekli gözüm gidiyor...

bazen fazla geriye bakıyorum önümdeki tehlikeyi kaçırabilirmiyim diye düşünmüyor değilim....
  • Ayna Ayna
    Söyle Bana
    En Güzel
    Jetta Kimin
    Bu Forumda ...

quote:

Orijinalden alıntı: Polemik

Eskiden çok bakardım aynalara. Ama aynaları sürekli kontrol etmek artık zor geldiğinden makjay aynaları dahil tüm aynaları söktüm.

Aynaları söktüğümden beri kafam çok rahat. Ayna yoksa, dert de yok.

Bankamatik sırasında Adana İş Bankası Müdürünün arabası kapıda bekliyordu, ben de N73'le deklanşöre bastım, artık bu resim de DH'da bir yere konulmalıydı, kısmet burayaymış...

Aynalarla aranız nasıl ?

• aram iyi aynalarla zırt pırt bakışıyoruz
  • Ehliyetli araç kullanmaya başladığım ilk zamanlarda Ortaköy yolunda aynı ağaca 2 tane motokurye posteri yapıştırdıktan sonra artık;

Önümü bildiğim kadar, sağımı-solumu, arkamı da bilmeye çalışarak araç kullanıyorum. Çok faydasını gördüm, özellikle arkamda seyreden trafikteki çok tehlikeden hiç bir sorun yaşamadan kurtuldum, makas atanlar, duramayacak olanlar...

Işıklarda durduğumda bile sürekli dikiz aynasından gelenler durabilecek mi? diye takip ederim, bir anda duran trafikte önümdeki araçla aramda minimum 20-30 metre bırakıp dikiz aynasından arkayı takip ederim...

Otoyol kullanımında aynalarla beraber karşı şeritte olanları da sürekli takip etmeye çalışırım.
  • düz yolda bile sürekli bakınırım arkaya.o sebepten kullanırım bol bol.sağ şeritte ilerlerken bile emniyet şeridinde polisi görüp üzerinize çıkacak insan dışı varlıklar çok çünkü.
  • bende aynayı sık kullanırım

geri manevrayıda ayna ile yaparım hep

geri dönerek park etmem hiç aynadan bakarım
  • Arkamda kimse olmasın yol dümdüz olsun yinede aynaları kontrol ederim.
    Her 2 dakkada bi iç dikiz aynasından arkayı kontrol ederim.
    Bilumum sollamalarda, şerit değiştirmelerde her türlü hareketlerimde aynaları kullanırım.

Aynaları kullandığım için ben acemiysem, evet aceminin önde gideniyim.

Biz çok gördük ayna kullanmam diyenleri.. Hey yavrum hey onlar arabaya hiç binmesin zaten kendi canlarına dikkat etmiyorlar bari bizim canımıza malımıza göz dikmesinler bu trafiktende defolsun gitsinler!
  • Aynalara bakmadan gitmek 100 lerce erkeğin arasında bir kızın k.çı açık şekilde koşması gibi bir şeydir.Arkayı kollamak lazım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.