Şimdi Ara

Aynasız Fotoğraf Makinesi Tavsiyeleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir heves 550d almıştım bundan 3 sene kadar evvel.. Fakat lens falan almadım sonradan, hep kit lensle kullandım.. Bir kaç haftadır yine merak saldım fotoğraf çekimine.. Hem ürün fotoğrafı çekiyorum (kolye, bileklik, yüzük) Hemde dışarıda sosyal hayatımda fotoğraflar çekiyorum.. Eos 550d güzel ancak hem wireless özelliği yok, hemde taşıması falan zor..

Şimdi benim bütçem 2.000tl ve güzel bir fotoğraf makinesi almak istiyorum.. Wireless mutlaka olmalı, çektiğim fotoğrafları kolayca cep telefonuma (iphone) atmak ve instagramda paylaşmak istiyorum..

Tavsiyeleriniz nelerdir? Nelere dikkat etmeliyim?

Aldıktan sonra belkide 550d'mi satarım..

Bu arada ben 550d ile hep otomatik modda çekim yapıyorum, alacağım ufak makine 550d kadar güzel çekim yapar inşallah? Bazı kaynaklarda daha bile güzel çekimler yapılabildiği yazıyor..

Alıcağım fotoğraf makinasında hiç ayar yapmadan kullanmak istiyorum, zira hiç anlamıyorum o işlerden..

• PVH kullanıcısına yanıt
    bence önce fotoğrafçılığın 4 temel bileşeni. diyafram,iso,estantane ve ışık sıcaklığı ayarlarının ne işe yaradığını öğren. ondan sonra makine ve ekipman al.
    odaklamayı makine yapacak,isoyu,estantaneyi,diyaframı,beyaz ayarını makine kendisi yapacak, ee sen ne yapacaksın sadece denklanşöre basacaksın. peki bu durumda fotoğrafı sen mi çekmiş olursun,makine mi? her şeyi makineye bırakmamak gerek.
  • Olympus ve fujilerin fotograflari cidden cok keskin. Madem detay fotografi cekiyorsunuz keskinlik onemli.

Ayni durumda olsam olympus m5 yada m10 alirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makine ve lens ne kadar keskin olursa olsun ingragrama atınca o keskinlik gidiyor o yüzden sadece ingtagram için makine alıyorsan samsung nx mini fazlasıyla yeterli.
  • yolcudur_abbas kullanıcısına yanıt
    Bahsettiginiz cihazla ustunde oynama yapilmadan cekilmis resimleri gorme imkanim varmi hocam?

elbette var. lcd ekranı olan tüm makinelerde bunu görebilirsin zaten.
    samsung nx mini nin wifi özelliği de var.

• quote:

Orijinalden alıntı: yolcudur_abbas

elbette var. lcd ekranı olan tüm makinelerde bunu görebilirsin zaten.
    samsung nx mini nin wifi özelliği de var.

Yok hocam öyle demedim, yani bu kameraya sahip olanların çektiği örnek resimleri görebilceğim bi site falan var mı? :) Birde wifi özelliği ile direk nx mini ile çektiğim fotoğrafı anında iphone'uma gönderebiliyomuyum? Bilgisayara vs bağlamadan? Ayrıca bu kamera lenssiz mi satılıyor? Yeni bir kameramı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fotoğraf makinesi önerisi?
    2 yıl önce açıldı
    Yeni Bir fotoğraf makinesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CavaLieR-G kullanıcısına yanıt
    Hiç bu aramayı yapmamıştım. Relevant yerine interesting seçilince en çok ilgi gören fotoğraflara ulaşılıyor ve ilk 2 sırada benim fotoğraflarım var ayıptır söylemesi Hatta 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18 falan diye devam ediyor. Demek ki flickr'da miniyi en aktif kullanan kişiymişim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Hiç bu aramayı yapmamıştım. Relevant yerine interesting seçilince en çok ilgi gören fotoğraflara ulaşılıyor ve ilk 2 sırada benim fotoğraflarım var ayıptır söylemesi Hatta 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 18 falan diye devam ediyor. Demek ki flickr'da miniyi en aktif kullanan kişiymişim :)

Hocam çok güzel resimler gerçekten, ellerine sağlık.. Bunları stok lenslemi çektin? Çekildikten sonra photoshopla falan oynama yaptın mı? 1.000-1.250 lira arasında miniden çok daha güzel fotoğraf çekecek makine bulabilirmiyim f/p olarak?
    aslında sana canon 550d yeterli hiç başka makine almana gerek yok. çektiğin fotoğrafları fotoğraf makinesinden direk cep telefonuna aktarmak istiyorsan istiyorsan illa wifi özellikli makineye gerek yok.
    wifi SD kartlar var.
    linkini verdiğim kart bence senin işini görür.
    makineyi satıp yeni bir makineye vereceğin parayla canon 550d ne çok güzel bir lens alabilirsin. mesela tamron 90mm f/2.8 macro. canon 85mm f/1.8. birde yüzük koyle çekimi için lightbox alırsın oh tadından yenmez bir setin olur.

https://fotografium.com/urun/toshiba-flashair-8gb-wireless-hafiza-karti

• quote:

Ben relevantta kurcalarken gördüm sizin fotoğrafları ve profilinizi hocam , fotoğraflar harika gerçekten

• Bunları genelde Samsung'un makro lensiyle çektim. Kendi lensi de son derece kaliteli ama tabii ki özellik olarak makro lens kadar yakınlaşamıyor. Üzerlerinde biraz oynama var. Genelde lightroom üzerindeki basit oynamalar.

1250 lira civarına çok daha iyi fotoğraf çeken cihaz bulunmaz. Hatta 3000 liraya da bulunmaz. Aps-c denen boyuttaki sensörlere yakın performans veriyor. Dolayısıyla çok daha iyisi için full frame makine almak lazım. Full frame makineler de her ortamda çok daha iyi çekmiyorlar tabi. Daha küçük sensörler çoğu durumu rahatlıkla kaldırabiliyorlar.

Bence de 550d için makro lens düşünün. Sonuçta elinizde güzel bir makine var ve bir lens takviyesiyle çok memnun kalabilirsiniz. 1:1 büyütmeye ihtiyacınız yok aslında. O yüzden tamron 70-300 lensi de düşünebilirsiniz. 1:2 büyütme oranı size fazlasıyla yeter. Tripod ile çekim yapıp istediğiniz sonuçları elde edersiniz. Tabi bu düşük bütçe için. Daha fazla para vermekten imtina etmezseniz makro lens daha güzel olur.

@CavaLieR-G Teşekkür ederim. Hobimi geliştirmeye çalışıyorum işte :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 19 Kasım 2015; 12:27:02 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam kafama koydum sanırım sizin makineden almayı, hem taşınabilirliği çok iyi, hemde selfie modu falan var, sosyal hayattada baya kullanırım ve işime yarar :) Cihaz+kit lens+sizin bahsettiğiniz mini için makro lens ne kadar ediyor hocam? (sıfır alıcam)
    Araya 150 liralık bir adaptör de koymak lazım. 2000tl yapar. Aklınız karışmasın ama Nx3000 de düşünebilirsiniz. Onunla adaptöre de gerek yok ve yine 2000 civarına mal olur. Onda da dokunmatik ekran hariç aynı özellikler var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 19 Kasım 2015; 16:36:39 >
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan arkadaşım almaya gitti bana :) Artık çok geç yani :D Umarım nx3000'le arasında çok fark yoktur :)
    Dediğim gibi fark için çok yüksek paralar vermek lazım. Hayırlı olsun şimdiden :)

• Avrupatr isimli sitede 550tl. Adaptör de 150. Ayrıca makro lensi de 1000 liraya satıyorlar. Gayet iyi.

• quote:

Avrupatr isimli sitede 550tl. Adaptör de 150. Ayrıca makro lensi de 1000 liraya satıyorlar. Gayet iyi.

Nx mini indirime girer mi yoksa 550 tl den almak mantıklı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: CooRDeLia

quote:

Avrupatr isimli sitede 550tl. Adaptör de 150. Ayrıca makro lensi de 1000 liraya satıyorlar. Gayet iyi.

Nx mini indirime girer mi yoksa 550 tl den almak mantıklı mı?

Aynı sorunun cevabını ben de merak ediyorum. Bu arada 9-27mm lik kutularda extra flash da çıkıyormuş. Şöyle fiyat 400 civarı olsa hiç düşünmeyeceğim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.