Bildirim
Aynasız Lensleri
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
şöyle bir konu vardı daha önce okuduğum, burada bu konu tartışılmıştı. belki faydası olur:
https://forum.donanimhaber.com/crop-factor-un-onemi-sony-fuji-olympus-almayi-dusunenler--132280274 -
Olympus 17mm 1.8 lens, 34mm 3.6 ff eşdeğeri sonuçlar veriyor hocam. -
Işık olarak 1.8, bokeh etkisi olarak 3.6. -
maalesef ışık olarak da 3.6 hocam.quote:
Orijinalden alıntı: ARroWCoLT
Işık olarak 1.8, bokeh etkisi olarak 3.6.Tony & Chelsea NorthrupyoutubeCrop Factor: Why you multiply the aperture by the crop factor when comparing lenseshttps://www.youtube.com/watch?v=f5zN6NVx-hY&t=408s
-
Adam benim yukarıda yazdığımı anlatıyor, krop sensörün ışık olarak bir etkisi yok, sadece arka alan bulanıklığı kropta sensörde daha az. -
Hocam gözden kaçırdınız galiba,quote:
Orijinalden alıntı: ARroWCoLT
Adam benim yukarıda yazdığımı anlatıyor, krop sensörün ışık olarak bir etkisi yok, sadece arka alan bulanıklığı kropta sensörde daha az.
ilgili videoda 3.15'den sonrasını izler misiniz?
hatta 4.20'de lens ile ilgili örnek de veriyor kendisi. 45mm 1.8 lensin 90mm f3.6'ya denk gelişinden bahsediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deli Hamsi -- 3 Kasım 2018; 17:57:38 > -
İngilizcen nasıl bilmiyorum ama adam her iki makinanın iso diyafram enstantane ayarları eşitken çekilen iki fotoğrafı karşılaşırıyor ve diyorki FF makine arka alan daha çok bulanık, krop sensör daha az bulanık. Diyaframlar eşit yani biri 2.8 ise diğeride 2.8, dikkat et ışık olarak da fotoğraflar hemen hemen aynı. -
-
Sonuna kadar seyrettim ki bu videoyu yıllar önce izlemiştim. Adam piksel başına düşen ışık daha az olduğu için karıncalanma artar ve kalite düşer demiş, daha az ışık alır dememiş. Az ışık alması krop sensörün piksellerinin küçük olmasından kaynaklanıyor. Yani işin özeti eşit ISO değeri ve eşit enstantane ayarı ile FF te f 2.8 de ne çekiyorsan, krop sensörde aynısını çekersin. Sadece krop sensörde gürültü daha fazla olduğu için kalite düşer, alan derinliği etkisi daha düşük olur, raw formatına çekiyorsan kalite sorunu PC de çözebilirsin. Söylediğin gibi olsaydı cep telefonlarının, örneğin 1.8 diyafram değerini 1/2.9 sensör için 4.35 ile çarpıp 7.83 olarak hesaplaman gerekirdi. 2.7 krop çarpanlı bir makina kullanıyorum, 17mm f1.8 lensim var, f1.8 in hakkını sonuna kadar veriyor, tek eksisi benim pek önemsediğim düşük bokeh etkisi.
-
Fotoğraftaki iso değerlerine bakmışsın, biri 800 diğeri 200, iki fotoğraf isolar eşit olsaydı, diyaframlarda yaklaşık olarak eşit olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ARroWCoLT -- 3 Kasım 2018; 20:32:2 > -
Tamamdır hocam, teşekkürler iyi akşamlar
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X