Şimdi Ara

Aynasiz makineler hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar baslangic icin bi makine ariyorum aynasiz model.Ama telefonumda eskidigi icin internette de ne kadar dogru bilgi bilmiyorum.Telefonlarin makineyle es deger cektigi yaziyor.
    Sorulari siraliyim
    1-S8 gibi bi telefon alsam sony a6000 performansi yakalayabilir miyim?

2-Aynasiz model olarak bakiyorum(sifir) butcem 2300 civari.Yeni cikan canon eos m100 sony a6000 ve rx100m3 arasinda kaldim.Bunlardan eksisiyle artisiyla hangisi olabilir?M100 piyasasi sanirim yuksek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRust -- 24 Şubat 2018; 20:45:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soru 1: aynasiz makine dedigimiz sey aynali dslr makinelerle tamamen ayni tek farki aradaki aynanin kalkmasi ve govdenin kuculmesi. Tasinabilirlik acisindan rahat. S8 ile uzaktan yakindan benzerlik olmaz. Telefon telefondur fotograf makinesi fotograf makinesidir.

Soru 2: aralarindan sony a6000 oneririm. Canon hala aynasiz isinde cok iyi degil rx100m3 kullananlar forumda mevcut bir eksik noktasi lens degismemesi. Bunlar disinda olympus ve fujinin de uygun ve guzel aynasiz makineleri mevcut.

Sorularinizi iceren cok konu var forumda. İncelerseniz kafanizda bir cok sey netlesir.

https://forum.donanimhaber.com/yeni-baslayanlar-veya-telefonum-var-ama-kamerasi-yetmiyor-diyenler--122743623

Oncelikle buraya bakin derim. Hayirli olsun simdiden

• Olympus OM-D E-M10 Mark II var o fiyata ve a6000'den yeni modeldir.
    Gövdede 5 eksenli IS ile çoğu durumda iso yükseltmeden net foto çekebilmenizi sağlar. Burada saydıklarınızdan hiçbirinde olmayan bir yeteneklerinden en önemlisi bu.
    Vizörü a6000'inkinden yüksek çözünürlükte ve daha parlak, daha yüksek tazelem oranına sahiptir.
    M10 Mark II'de gövdede makro çekimler için "Focus bracketing" özelliği vardır...

Bu ne işe yarar ? Bakınız,
    https://www.youtube.com/watch?v=tzYwLd66cMI

Yok ise bu özellik böyle bir şeyi yapmanız şu kadar süre alabilir mesela,
    https://www.youtube.com/watch?v=HPjAHO0amR8

Yine OM-D E-M10 Mark II'de "Live composite" isimli bir yetenek var, uzun pozlama, hani otoyollarda araç ışıklarının kırmızı-beyaz şerit gibi çıktığı fotolar çekerken falan, gece gökyüzünde yıldızların çemberler oluşturduğu fotolar falan çekerken bu işi çok kolaylaştıran bir özelliktir bu.

Şöyle bakınız :https://www.youtube.com/watch?v=Eg3uAaMwtLs

Diğer makinalarda bunu böyle canlı canlı izleyerek ve istediğinizin olduğunu gördüğünüz an bitirerek çekemezsiniz. Aynı bu işlev ile gökyüzüdne yıldızlar da çizgiler oluşturacak şekilde fotoğraflanır.

OM-D E-M10 Mark II + 14-42 EZ kit lens sanırım 2.200 - 2.250 liralarda resmi TR distribütörü garantili olarak satılıyor şu günlerde.

Ayrıca şöyle de bakabilirsiniz :
    http://fotoptik.blogspot.com/2016/11/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-canon.html

• telefonunuzda eskimiş bence direk s8 alın
    kit lens ile sadece jpeg çekicekseniz a6000 de E-M10 Mark II de s8 den çok faklı fotoğraf üretmezler
    hatta zaman zaman s8 in diyafram avantajı ile daha iyi fotoğraf üreteceği yerler olacaktır
    illaki bir fotoğraf makinesi alınacaksa bence bu a6000 olmalı
  • Ha Sony a6000 ile OM-D E-M10 Mark II çok farklı fotoğraf üretirler demekmiş yani bu !..

şu kaynaktan -https://www.ephotozine.com/article/olympus-om-d-e-m10-mark-ii-review-28087/performance
    https://www.ephotozine.com/article/sony-alpha-a6000--ilce-6000--full-review-24041#Performance

Aynasiz makineler hk

Aynasiz makineler hk

Evet doğruymuş bakınız !..

Bakınız M10 Mark II değil, bir önceki modeli toplamda 53 puan ile daha iyi,
    Aynasiz makineler hk

s8 ile iso 800'de şu çözünürlükte, şu netlikte ve temizlitkte fotoğraflarınızı da görmek isteriz.
    Aynasiz makineler hk
    Zabawki by Przemyslaw Biel, on Flickr
    Olympus E-M10 Mark II + OLYMPUS M.25mm F1.8
    ƒ/4.0, 25.0 mm, 1/8, iso 800
    -
    Bakinız şimdi,
    Aynasiz makineler hk

Yukarıdaki karşılaştırmalı test görüntüsünün kaynağı :
    http://www.imaging-resource.com/PRODS/samsung-nx500/samsung-nx500-image-quality.htm

Ayrıca yukarıda yazdıklarımı yapacak fiziki ve yazılımsal yeteneklerden de yoksundur Sony a6000.

Gövdede 5 eksenli IS'iniz yok ise, tripod da taşımıyorsanız yanınızda böyle akşam üzeri, akşam, AVM içi, lokanta, ev vb. gibi ışığın az olduğu ortamlarda ISO yükselterek kumlu-karıncalı fotolar çekersiniz. Bakınız,

Aynasiz makineler hk

Göreceğiniz üzere PEB E-PL7 OM-D E-M10 Mark II'den önce çıkmış bir model ve sınıf olarak da bir alt. Sony a6000'den görsel kalite olarak eksiği yok. Bunun yanı sıra yazılımı ve fiziki yetenekleri ile çok fazla üstün yönü var.

Bir de OM-D E-M10 Mark II'de 4K timelapse özelliği de vardı. Onu unutmuşum. Sony a6000'de bu da yoktu yanlış anımsamıyorsam timelapse için sony store'dan para ile uygulama satın alıp yükleyince timelapse yeteneği oluyordu.

• Fotoğraf makinesi olaylarına yeni girmiş ve başlangıçta aynı soruları kafamda barındırmış biri olarak bir kaç düşüncemi söyleyeyim belki biraz daha yardımcı olur.

Öncelikle gündüz çekimleri arasında fotoğraf çekmeye yeni başlayan biri olarak s8 ile a6000 arasında pek bir fark görmezsin. Tabi hızlı nesneleri çekmek gibi durumlarda farkedersin tabi.

Onun dışında gece çekimleri arasında dağlar kadar fark var. Fotoğraf makineleri çok daha başarılı.

Onun dışında sabit odaklı bir makine almanı önermem. Ben fujifilm x70 aldım, sensörü büyük geniş açılı, iso performansı beni mutlu ediyor. Fakat tek bir açıdan bakarak istediğin kompozisyonu görsen dahi istediğin fotoğrafı çekemedigin anlar çok oluyor. Yani çok amaçlı kullanamiyorsun. O sebeple taşınabilirlik anlamında problemin yoksa değiştirilebilir lensli bir alet almanı öneririm.

Onun dışında Jiddi hocam çok söylerdi 5 eksenli IS in önemini, düşük iso değerlerinde fotoğraf çekebilirsiniz derdi ben de anlamazdım pek. Kamerayı aldıktan 1 hafta içinde anladım demek istediğini O sebeple Olympus modellerine bakın derim. Ama büyük sensörde daha fazla iso kullanımı opsiyonunuz var, IS mi sensor mu daha baskın gelir derseniz o kadarını bilemiyorum şu an

• Hocam aslinda gun batimi,gece,gun isigi manzara agirlikli cekimler yapacam.Simdi gece cekimlerinde dediginiz fark nasil oluyor bilmiyorum.Rx100m3 modelinin lensi daha kaliteliymis sanirim.Gece cekiminde lensin onemi cok farkediyor mu?Sony a6000 modelinin yorumlarina baktigimda gece ustundeki lens ile dokuluyormus.Ama rx100m3 gece bariz daha iyi cekiyormus.Yukarda hocamin ornek verdigi olympus mark ii cihazini ilk defa duydum.Acikcasi kafam karisti.Makinede cektigim fotograflari bilgisayara veya telefon ortamina attigimda keskin goruntu olusmasi onemli.Bunu sanirim s8 bu makineler gibi yapamaz dogru muyum?

• Kötü olsaydı bir insan 2010 senesinden beri bu Olympus PEN E-PL1, PL3, PL6, OM-D E-M10, PEN E-P5'i alıp kullanana kadar gidip de bir keresinde de Sony Nex6 , Sony a6000 almaz mıydı ? Yukarıda da görüyorsunuz işte Sony a6000 + 16-50 kit lens karşısında Olympus OM-D E-M10 Mark 2 + 14-42 EZ kit lens örneği iso 1600'de ki hayatımda ISO 1600 ile çektiğim foto 10'u bulmaz bu 5 eksenli IS (M10'un ilkinde 3) nedeniyle. Çektiğim foto sayısı 30.000'i geçmiştir. %0.3'ü mü ne eder.

2010'dan beri kullandığım bugün alacağınız bir OM-D E-M10 Mark II'ye oranla gerek yetenekleri ve gerek sensörü olarak da baya geri olan PL1, devamındaki PL3'ü sadece kit lensle kullandım toplamda 3,5 yıl kadar. Onlar ile +14-42 kit lens ile çektiğim fotoğraflar 2018 yılında dahi satıldılar, satılacaktır da daha.

Benim yaşadıklarım, tecrübelerim kullanışlı olan şeyi kullanmayı daha çok ister insan. Dün tripod olmadan gece sokağa çıkıp elde iso 400-800 ile foto çekebiliyor isem, aynı sahneyi gövdede 5 eksenli IS'i olmayan makina ile ISO 1600 / 3200 ile kumlu kumlu (yukarıdaki kanıtta işte iso 400'e karşın iso 6400'de çekilmiş) çekmek zorunda kalıyor isem burada makinaların sensör yüzeyi daha büyük diye daha iyi diye ezberden konuşulan ile günlük yaşamda 3 senedir yaşadığımın hiç alakası yok.

Bir de şöyle bir bakın, Sony a6500'de de gövdede 5x IS var, fiyatına bakın ve acaba neden var bu 5 eksenli IS ?
    Fujifilm en son modeli X-H1'de gövdede 5 eksenli IS'i getirdi. Bu özelliği getirdiklerinde hemen de görün diye 5 stop, 5.5 stop, 6 stop avantaj sağlıyor şeklinde bunu da belirtiyorlar. Nedir bu ? İşte bu dediğim olay size ISO yükseltmeden o sahneyi fotolamanızı ve böylece çok daha temiz-kumlanmasız fotoğraf çekmenizi sağlar. Ben burada a6000 OM-D E-M10 Mark II'den kötüdür demiyorum. Kullanımda bu özellikleri ile sizin için çok daha fazla kolaylık sağlar ve bu nedenle sonuçları olarak öne çıkar-öne geçer diyorum. Yoksa a6000 yada ne diyim işte Canon 100D ile de çok iyi fotoğraflar çekilebilir.

Dün bir makro için "focus bracketing" çalışması videosu izledim. Olympus OM-D E-M10 Mark 2'deki "focus bracketig" özelliği olmayan gövdede focus bracketing yaparak 1 makro çekimi 20 dakika sürüyor belki. Peki var ise ? 1 dakikadan da kısa sürede bitiyor.

Şu olay bilen adam anatıyor 18 dakikaymış.https://www.youtube.com/watch?v=HPjAHO0amR8

Bilmeyen adam kullanım kılavuzundan okuyup veya şu videodan bakıp yapıyorhttps://www.youtube.com/watch?v=tzYwLd66cMI

...ve bütün olay 30 saniye sürüyor
    Bu özellik de bildiğim kadarı ile galiba bir tek Nikon D850'ye geldi, yeni çıktı o makina da 18.000 TL falan mıdır artık ne !
    Sony a6500 ? 5.500 TL. Fujifilm X-H1'de sanırım 7.500 TL falan olacak ? Hiçbirinde Olypus OM-D E-M10 II'deki özelliklerin tamamı yok.
    Olympus OM-D E-M10 Mark II : 2.250 TL. + 2 de lens alın ötekilerden birine ödeyeceğiniz paradan az masrafa çok daha iyi fotolar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 25 Şubat 2018; 17:27:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: tufan erkul

telefonunuzda eskimiş bence direk s8 alın
    kit lens ile sadece jpeg çekicekseniz a6000 de E-M10 Mark II de s8 den çok faklı fotoğraf üretmezler
    hatta zaman zaman s8 in diyafram avantajı ile daha iyi fotoğraf üreteceği yerler olacaktır
    illaki bir fotoğraf makinesi alınacaksa bence bu a6000 olmalı

Abartmayın hocam bence, Fotoğraf çekmeyi gerçekten seven biri için sadece diyaframmı önemli yani detay vermedikten sonra ne yapayım diyaframı ben...

Bir telefona o kadar para vermem ben yazık olur gerçekten, Makina almak daha mantıklı olur tabi çok fotoğraf çekerim diyorsanız alıp kenarda yatarsa oda olmaz.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman sonuc olarak olympus m10 mark 2 cihazi kafama yatti.Ama kafama takilan nokta su simdi.Lens almayi dusunmuyorum.Ustundeki kit lens ile kullanacam alacagim makineyi.Burdan yola cikarsak keskin fotograf ve gece de uzmesin dersek.Bu iki cihazlarin birbirlerine gore artisi eksisi ne olur?Olympus markasini bilmedigim icin acikcasi biraz cekindim

• quote:

Orijinalden alıntı: TheRust

Hocam o zaman sonuc olarak olympus m10 mark 2 cihazi kafama yatti.Ama kafama takilan nokta su simdi.Lens almayi dusunmuyorum.Ustundeki kit lens ile kullanacam alacagim makineyi.Burdan yola cikarsak keskin fotograf ve gece de uzmesin dersek.Bu iki cihazlarin birbirlerine gore artisi eksisi ne olur?Olympus markasini bilmedigim icin acikcasi biraz cekindim

Aslinda Olympus Sony'den eskidir. Olympus'un ilk işi fotoğraf makinası-optiktir. Sony ise bu alanda yıllar sonra faaliyet göstermiş bir marka. Bunu biri eski daha iyi üretir manasına gelsin diye söylemiyorum. Sadece bu alanda eski olması nedeni ile daha çok bilinir olması lazımdı diye söylüyorum. Kişisel yada çevreniz, toplumsal olarak da birşeyleri bilmemek, uzak olmak mümkün. Ben ilk kez programlama yapılabilinen bilgisayar aldığımda markası Atari idi. Atari 800 XL modeli. Okulda, sülalede kime desek bilgisayarım var Atari 800 XL. "Aaa oyun kolu mu aldınız atari" derlerdi Yoo bilgisayar bu program yazılıyor. BASIC dili var, o dilde satır satır komutlar ile kısa-uzun mantık koşulları vs. yazıyorsun ve bilgisayar da bu yazdıkların eğer düzgün bir mantık kuralları içinde ise onu işleten bir şey. "O neyyy ?" falan diyorlardı Biz de "Tamam tamam bunda da oyun var al sen oyun kolunu eline de oyna şunu" diyorduk kayıp vaka olduğunu görünce He ben bilgisaray möendizi mi oldum. Olmadım ama ne nedir daha iyi bilmişimdir belki. Gerçi yıllaaar yıllar sonra da bu kadınların kirpikleri için kullandığı makyaj malzemesi "Rimel" diye anılan şeyin de tıpkı bu "Atari" nin bir marka olduğu, ilk oyun konsolları-arcade makinaları ürettiği, sonraları ise günüm PC'lerine gelene kadar 1990'ların sonlarına dek aynen bilgisayarlar ürettiği gibi bir makyaj malzemeleri üreten marka olduğunu öğrenmiştim Yani "Rimmel" kirpikleri uzun ve kalın yapan-gösteren o ürünün türü değilmiş. Bir marka ismiymi, o ürün ise benzer birkaç marka tarafından üretiliyormuş !.. Dolayısı ile bilmemek burada biraz bize ait özel bir durum, biraz çevresel...

Şu konudan geriye doğru bakın. Burada sırf Olympus 14-42 , 12-50 ile çekilmiş fotoğraflar var. Tabi diğer markaların da 18-55 vs. kit lensleri ile çekilmiş fotolar görürsünüz. Genelde ne ile çekildi ise yazdım ben orada.

https://forum.donanimhaber.com/18-55-lensler-ile-cekilmis-fotograflar--58072200-75

Ben de aynen sizin gibi düşünerek 2010'da aldım Olympus PEN E-PL1 modelini + 14-42 kit lens ile. 1.5 sene birkaç ay sanırım onu kullandım ve sonra da Olympus PEN E-PL3 modelini aldım yine 14-42 kit lens ile. Toplamda 3-3.5 yıl kadar sadece kit lens ile bu 2 makinayı kullandım. Bunlar ki şu anda alacağınız OM-D E-M10 Mark II'den baya ciddi oranda daha ilkel, yavaş, sensörü da daha geri düzeyde başarılı modellerdi. Fakat 2010-2012 yıllarında kit lensler ile kullandığım 12 megapixel, m43 sensörlü, 5 eksenli IS'i de yok o zamanlar henüz bu makinalar ile çektiğim fotoğraflarım 2017-2018'de stok sitelerinde satıldılar ve satılıyorlar !.. Hatta lafda da kalmasın kanıtlarımı da göstereyim,

Bu "kit lens" kötüdür diyenlere de şöyle bakın
    Olympus PEN E-PL3 + 14-42 II R kit lens ile
    Aynasiz makineler hk

Aynasiz makineler hk
    P7212595-Tramway_inside by Ciddi iyi1i, on Flickr

acayip iş ise vizörsüz, 12 megapixel ve kit lensli makina ile pro işler de yapabildiğimi kanıtlayabiliyorum !.. Olympus PEN E-PL3 2011 yılında, bu fotoğrafların satıldığı tarihten 7 sene önce çıkmış bir fotoğraf makinası.

Aynasiz makineler hk
    StockSatis-22Ocak2018-PL3_ve_1442kitlensle-bisiklet40150r by Ciddi iyi1i, on Flickr

Aynasiz makineler hk
    Bu da Olympus PEN E-PL3 + 14-42 kit lens ile bakın,
    Aynasiz makineler hk
    Metro Subway by Ciddi iyi1i, on Flickr

Aynasiz makineler hk
    Bunlardan ikisi de Olympus PEN E-PL3 + 14-42 kit lens ile
    Aynasiz makineler hk
    Skyscraper from bottom by Ciddi iyi1i, on Flickr

Aynasiz makineler hk
    From TV Tower - Berlin by Ciddi iyi1i, on Flickr

Bir diğeri de 14-42 kit lens ile
    Aynasiz makineler hk
    Rafting with canoe by Ciddi iyi1i, on Flickr

Japonya'da en büyük pazar payına sahip markalar içinde 1'ici sırada Olympus. Bakınız,
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2018/01/31/bcn-award-2018-yili-ilk-verileri-olympus-aynasiz-pazarinda-halen-birinci/

E belki bu 1 kerelik olsun gösterdiği bir başarıdır ?! Bu kaynak beni tatmin etmedi. Gayet tabi, şüphe edelim elbette ki...
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2017/11/15/2017-sonlarina-gelirken-japonyada-en-cok-satan-markalara-bakalim/

2017'de de 1 numara Olympus imiş.
    2012, 2013, 2014'te de Olympus 1'inciymiş.
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2015/09/15/japonyada-2015-yili-dijital-fotograf-makinasi-pazar-payi/

Sadece 2015'te Sony 1'inci olmuş.

• TheRust T kullanıcısına yanıt
    Omd e-m10'ı bi kullanın boşuna evham yaptığınızı anlayacaksınız. Aldığınız zaman diyeceksiniz ki "bir de s8 ile karsilastirmisim tuhh bana :) " ... unutmayin bu lafımı.

Alınacak en mantikli makinedir kendileri. Verdiginiz paraya cok daha fazla ozellik ve kalite alirsiniz. Ayni ozellikte baska marka alsaniz eğer 2-3 katı fazla paraya alacaksınız.

Bende Olympus kullaniyorum 1 ay önce aldım ve çok memnunum. 2 adet kit lensli olarak aldım. Kit lens olmasina karsin gayet keskin cekiyo diyebilirim ama ışığı ve diğer faktörleri iyi ayarlamak lazım.

İşi bilmeyene Prof lens de versen lensin performansini kullanamaz o yüzden öncelikle makineyi ve fotoğrafçılık terimlerini de yavaş yavaş ogrenmeniz gerek ve ogrenip-kesfedince kit lensle bile istediğiniz amaca ulaşacaksiniz.

Şimdiden hayırlı olsun diyorum, güzel tercih 👍

• Ayrıca kit lens yanına çook eski, çok ucuz, filmi foto makinası lensleri alır 50-60 liralık bir adaptör ile bunları makinanızda kullanırsınız. Ben öyle 2 yıl kullandım bu lenslerden 5 tane aldım ve halden de elimde 3'ü var ve gerektiğinde kullanırım.

100-300 liralara alırsınız bu filmli makina lenslerini, zaten çoğu evladiyeliktir. Fiyatları da yıllar içerisinde kristalize olmuştur bunların alım-satımda zarar da etmezsiniz pek, kar bile edebilirsiniz. Bu arada da acayip ucuza inanılmaz tecrübeler, lenslere göre milimetresine vs. tecrübeler de yaşarsınız ki onun da değerine paha biçilemez.

Mesela, benim böyle filmli makina lenslerinden birisi olan Vivitar 55mm. f2.8 makro lens ile çektiğim fotolar, çoğunda da makina Olympus PEN E-PL3'tür. PL5, PL6, PL7, PL8 çıkmış bundan sonra. https://www.flickr.com/photos/ciddi/albums/72157681006233606

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Şubat 2018; 1:50:47 >

• Kafama yattı makine kararım olympustan yana olacak kesin.Şimdi bu makineyi alırken bilmem gereken şeyler nelerdir?Başlangıç için biraz da fotoğraf işine yabancıyım.Bu cihazın en belirgin çekim özelliği şudur diyebileceğimiz özelliği nedir?(Siyah beyaz olsun manzara olsun vs)Hertürlü çekim yapılabilir mi?İnstagram gibi yerlere fotoğraf atıldığında kalitede düşme olayı oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRust

Kafama yattı makine kararım olympustan yana olacak kesin.Şimdi bu makineyi alırken bilmem gereken şeyler nelerdir?Başlangıç için biraz da fotoğraf işine yabancıyım.Bu cihazın en belirgin çekim özelliği şudur diyebileceğimiz özelliği nedir?(Siyah beyaz olsun manzara olsun vs)Hertürlü çekim yapılabilir mi?İnstagram gibi yerlere fotoğraf atıldığında kalitede düşme olayı oluyor mu?

Herhangi iyi bir makina ne yapıyor ise 5 fazlası var bunda. Eksiği yok fazlası çok.
    İnstagram'a falan atınca instagram kendisi fotoğrafınızı işler, bozulmaması için instagram'a foto yükleme çözünürlüklerini aratır-bulursunuz. Siz kendiniz bilgisayarınızda fotoyu o çözünürlüğe düşürür de yüklerseniz instagram sizin 3-5-10 megapixel atıp da instagramın ufaltma algoritmasına emanet ettiğiniz gibi yapmaz daha iyi görünür diyorlar. Ben hiç bir de o manyaklık ile ilgilenmeden 1-2 megapixel ufaltıverip atıyorum instagrama.

Belirgin çekim özelliği kullanmasını bileceksiniz. Elde 1 saniye 1/4 , 1/8 saniye'lerde iso yükseltmeden noise-kumlanma olmadan fotoğraf çekersiniz. Öyle ki yeri gelid Full frame sensörlü makinaya nal toplatır.

* RAW işlemeden hiçbir sensörün gerçek performansını görmüş sayılmazsınız.

Neden ? Bakınız,
    http://m43turkiye.com/viewtopic.php?f=31&t=350

Her türlünün ötesinde de çekimler yaparsınız. Mesela yıldızları halka halinde gökte çizgilerden olumşuş fotolar vardır ya... Olympus OM-D E-M10 Mark 2 ile bu iş çok kolay.

Makro çekimde bir objenin başından sonuna tümünü net çekebilmek için focus bracketing çok kolay ve hızlı.

Henüz piyasada tümünü bir bünyede veren yok. Hatta bunlardan 1 tanesini koydular mı size 5.500 liradan aşağı verebilen de yok ki o da sadece gövde fiyatı.

• TheRust T kullanıcısına yanıt
    Jiddi hocam cevap vermis benim de yinelememe gerek yok ama şunları soyleyebilirim:

İçiniz ferah olsun o kocaman kocaman dslr makinelerden Olympus'a geçenler hiç bir şekilde pişmanlık duymadi bilakis şaşırtıcı derecede memnun kaldilar makinelerinden. Çünkü o küçücük makinelerden bu kadar iyi performans beklemiyor kimse ama deneyimlemeye başladıklari zaman kaliteyi gözüyle görünce kullanıcı her anlamda tatmin oluyor.

Sahiplendirme sitesine baktığınız zaman da 2. El m43(Olympus) sayısını cok az görürsünüz çünkü kullanıcı makinesini kolay kolay satmiyor, satanlarda emin olun üst Olympus modeline gececek kişiler.

• keşke canon nikon sony pentax kullanıcısı arkadaşlarda konuya yazsaydıda diğer gövdelerinde artılarını eksilerini görüp öyle karar verseydiniz
    bu tarz tavsiyelere karşıyım omd nin kit lensi dahi keskin ve net fotoğraf üretebiliyo ama benim gibi fotoğrafta etki arayan arkadaşlar için cep telefonundan tek farkı keskin olması
    eğer sacede keskinlik aranıyosa (em10 kit lens ve rx100m3 ikisinide kullandım) rx100m3 ü tek geçerim sensör ve lensin uyumu harika

ben hala s8 diyorum onun yanınada 500-700tl arası sony yada omd gövde ve kit lens alın ikinci el bakalım fotoğraf makinesi ile fotoğraf çekmeyi sevicekmisiniz çünkü fotoğraf makinesi alan 10 kişiden sadece 1 i makine ile fotoğraf çekmeye devam ediyo

kısaca konuyu özetlemek gerekirse benim fotoğraf çekmeme vesile olan ve fotoğrafı öğreten forumdan akın abiye a6000 mi yoksa em10II mi desen (bende a6000 onda m10II var) a6000 i direk eler bende m10II yi elerim çünkü ikimizinde fotoğraftan beklentileri farklı iki gövdeninde kendine göre artıları eksileri var kişi ihtiyaçlarını bilip ona göre tercih yapmalı

• Etki derken keskinlik bir "etki" değil mi ? Etki dediğiniz şey ile neyi ifade ediyorsanız açıkca yazınız. Keskin olması bir etkidir. mor saçaklanma etkidir, distorsion bir etkidir...

Şu örnekler de bir etkidir, PEN E-PL3 + 14-42 kit lens ile
    Aynasiz makineler hk
    Metal Lines by Ciddi iyi1i, on Flickr

Aynasiz makineler hk
    Looking far away by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL1 + 14-42 L kit lens (Sene 2010, 12mp, vizörsüz ve etkisiz eleman)
    Aynasiz makineler hk
    White Flower - PL1+14-42 by Ciddi iyi1i, on Flickr

Bu da PEN E-PL1 + 14-42 L kit lens
    Aynasiz makineler hk

OM-D E-M10 + 14-42 II R kit lens
    Aynasiz makineler hk
    Windows by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL6 + Vivitar 55mm. F2.8 filmli makina lensi ile (100$'a almıştım)
    Aynasiz makineler hk
    Flaying with lego pilot by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL6 + Vivitar 55mm. F2.8 filmli makina lensi ile (100$'a almıştım)
    Aynasiz makineler hk
    Hexagon bokeh by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL3 (12 megapixel, 2011 yılında çıkmış 7 senelik) + Vivitar 55mm. F2.8 filmli makina lensi ile (100$'a almıştım)
    Aynasiz makineler hk
    Rain drops on roof by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL3 (12 megapixel, 2011 yılında çıkmış 7 senelik) + Vivitar 55mm. F2.8 filmli makina lensi ile (100$'a almıştım)
    Aynasiz makineler hk
    Big Lizard by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL3 + Vivitar 55mm. F2.8 filmli makina lensi ile
    Aynasiz makineler hk

PEN E-PL3 + Vivitar 55mm. F2.8 filmli makina lensi ile
    Aynasiz makineler hk

• PL3 + OM 50mm. F1.8 filmli makina lensi 80 TL'ye mi ne almıştım...
    Aynasiz makineler hk
    Lego City - Race Track by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL3 + OM 50mm. F1.8 filmli makina lensi
    Aynasiz makineler hk
    Lego City - Police car by Ciddi iyi1i, on Flickr

PEN E-PL6 + Olympus 45mm. F1.8 lens ile
    Aynasiz makineler hk
    Lince by Fernando Verdú, on Flickr

OM-D E-M10 + 45mm f1.8 ile
    Aynasiz makineler hk
    Sofiya: Olympus 45mm f1.8 by Mark S, on Flickr

45mm f1.8 ile etkisiz
    Aynasiz makineler hk
    Monika by Holger Reinert, on Flickr

m5 mark 2 + 45mm. f1.8 ile
    Aynasiz makineler hk
    P1280224 by John Broderick, on Flickr

m5 mark 2 + 45mm. f1.8 ile
    Aynasiz makineler hk
    P1280367-3 by John Broderick, on Flickr

Elbette Pentax, Sony, Panasonic, Fujifilm, Canon, Nikon'un birsürü modeli ile de bunun gibi fotoğraflar çekilir ! Çekilemez demiyorum. Bunun extraları, boyut ve hafifliği, sıfırının fiyatı ile çok daha yetenekli ve kullanışlıdır diyorum.

Daha fazlasını şu ortadakini taşıyarak yapabilirsiniz diyorum.
    Aynasiz makineler hk

Kaldı ki alacağı OM-D E-M10 Mark II şu yukarıda benim kullandıklarımdan çok daha iyi ve güncel bir model.

• hocalarım peki bu cihazı alabileceğim site var mı bilindik?Fotografium klasfoto diye 2 site buldum.Birinde yorum varken diğeri hayalet site gibi.Nerden alınabilir var mı alternatifi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.