Şimdi Ara

Aynasız SLR seçiminde geldiğim son nokta (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rica ederim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben olsam gözüm kapalı GX7 alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: torinspec

SORU:
    Şu sıralar çeşitli sitelerde farklı makinaların fotoğraflarını kıyaslıyorum.
    50'den başlayıp çok yüksek rakamlara kadar isolarda çekilmiş fotolar var.
    Sanırım bu kadar yüksek isolara bakmaya gerek yok.
    Genellikle kullanıcılar bu makinaları hangi iso aralığında kullanıyor?
    Dolayısıyla hangi aralıktaki iso oranındaki fotoğrafları incelememi tavsiye edersiniz?

Ev içinde, alış-veriş merkezlerinde, cafe vb. gibi kapalı mekanlarda iso 1600 gerekiyor. Hele ki misal makinayı birisine verip (Garson falan) arkadaşlarla birlikte 2-3 poz çektirmek istediğinizde iso 1600 gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

ben olsam gözüm kapalı GX7 alırdım

Çok iddialı konuştunuz. Sebebini sorabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • torinspec kullanıcısına yanıt
    http://www.youtube.com/watch?v=ru_zhAPC78E bu yıl ödül aldı,vizörü hareket edebiliyor,çok kullanışlı,dikkat çekebilicek bir görünüşü yok,karanlıkta iyi doğru ve hızlı netliyor(aynasızların en büyük sorunu..)
    ödül almamış olsa bile netlemesi ve vizörün hareket etme sebebinden dolayı kesinlikle alırdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: egemenkirpici

http://www.youtube.com/watch?v=ru_zhAPC78E bu yıl ödül aldı,vizörü hareket edebiliyor,çok kullanışlı,dikkat çekebilicek bir görünüşü yok,karanlıkta iyi doğru ve hızlı netliyor(aynasızların en büyük sorunu..)
    ödül almamış olsa bile netlemesi ve vizörün hareket etme sebebinden dolayı kesinlikle alırdım

Peki görüntü kalitesi hakkında ne dersiniz?
    Fiyatı pek de ucuz değil, hakediyor mu?
    SLR'ye terfi etme isteğimin en önemli nedeni... görüntü kalitesi.

şahsen elime alıp kullanmadım ama çektiği fotoğraflar APS-C lerin üzerinde bile diyebilirim
    ben olsam 1-2 ay fiyatının düşmesini beklerdim
  • egemenkirpici kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler, önerilerinizi dikkate alacağım.
  • Biraz daha beklemeye devam sanırım :(
    bekleyin,sabreden derviş muradına ermiş ben 600D için 5-6 ay beklemiştim
  • SLR'lar APS-C sensörli giriş seviyesinde bence 3 nesildir yerinde sayıyorlar. Misal Canon 600D'den 700d'ye kadar iso başarımı ve görüntü kalitesi olarak zerre ilerleme yok ! 3 model geçti üzerinden bir gıdım sensörde gözle görülür iyileştirme yok. Var da işte videoda ve otofokusta bişi bişiler. Nikon da 5100'den 5200'e günceller iken sensör değişti hadi yine, şimdi 5300 geldi ve görünene göre onda da sensör olarak pek bir yenilik yok. O ise diğer yandan bu aynasızlara bakıldığında sensörleri sürekli bir iyileştirme içinde. Her yeni modelde daha başarılı sensörler görüyoruz ! Bence yeni çıkan m43 aynasızların hepsi giriş seviyesi APS-C sensörlü d-slr'lardan imaj kalitesi ve iso başarımı olarak öndeler. Hatta bazı m43'ler AF hızında falan da dediğim d-slr'lardan iyiler.
  • jiddi kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum,hela canon 550D,600D,650D,700D serileri gerçekten fark yok,bir ekran dönüyor,bi dokunmatik oluyor,saçma sapan değişiklikler,hepsi aynı fotoğrafı çekiyor
  • http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare...

Sonuç ortada, dediğiniz gibi m43 kesinlikle daha iyi.

Peki bu "ne kadar büyük sensör, o kadar iyi fotoğraf" kuralının iflası anlamına mı geliyor?

• Sadece giriş seviyesi modellere değil daha üst modellere de kafa tutuyor gibi gözüküyor, yanlış mı düşünüyorum?

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare...

• aynasız full frame ler geliştiriliyor..fotograf kalitesi mukemmel ancak şu an pahalı ..kompakt yapısı ve kalitesiyle gelecegin favori makinaları olacak..beklemeye de deger..
  • quote:

Orijinalden alıntı: torinspec

Sadece giriş seviyesi modellere değil daha üst modellere de kafa tutuyor gibi gözüküyor, yanlış mı düşünüyorum?

http://www.dpreview.com/reviews/studio-compare...

Gayet doğru düşündüren bir kanıt-kaynak. Lense de dikkat ediniz tabi. Orada OM-D M-5 ile Olympus 50mm F2.0 macro lens dönüştürücü adaptör ile kullanılarak çekilmiş olan fotoğrafı inceliyoruz. Gerçi diğer tüm karşılaştırmadaki modeller de kit lensle değil 50mm. lens ile çekilmiş fotoları karşılaştırılıyor.
    -
    Hatta şöyle de bir şey var. Alman'yada bir aylık dergiden alıntı

Aynasız SLR seçiminde geldiğim son nokta

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

Gayet doğru düşündüren bir kanıt-kaynak. Lense de dikkat ediniz tabi. Orada OM-D M-5 ile Olympus 50mm F2.0 macro lens dönüştürücü adaptör ile kullanılarak çekilmiş olan fotoğrafı inceliyoruz. Gerçi diğer tüm karşılaştırmadaki modeller de kit lensle değil 50mm. lens ile çekilmiş fotoları karşılaştırılıyor.
    -
    Hatta şöyle de bir şey var. Alman'yada bir aylık dergiden alıntı

Olympus'a gittikçe daha çok ısınıyorum. Ürettikleri makinaların imaj kalitesi gerçekten çok iyi.
    Bu arada keşke kit lensleri ile çekilmiş fotoları da karşılaştırma imkanı olsaydı.
  • Eveet arkadaşlar,
    Konuyu açalı iki hafta olmuş, bir karar verebildim mi? Hayır
    Tekrar beklemeye başlıyorum.
    Belki GX7'nin fiyatı düşer, belki Olympus istediğim gibi bir makina çıkarır, belki Fuji aynı kalitede daha küçük bir kit lens çıkarır ve belki de Sony makul bir fiyata daha kaliteli bir kit lens çıkarır.
    O zamana kadar satın alma işini rafa kaldırdım.
    Belki bu ara dönemde ikinci el bir makina alarak kaliteden mahrum kalmamış ve çok da zarar etmemiş olurum.

Değerli yorumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkürler.
  • torinspec, ben bir kaç gün önce uzun arayış ve karşılaştırmalar sonrası X-pro1 modelini iki lens ile Fuji nin yeni açtığı Outlet mağazasından ABD fiyatının bile altında aldım. Oraya iki kere gittim ve uzun uzun farklı model ve lensleri inceledim.
    Belki kafandaki bazı soru işaretlerini giderirsin...bana faydası olmuştu. Ben uzun zamandır Nikon D90 kullanıyorum ve hala da devam etmekteyim kullanmaya, o bakımdan makine bana ağır gelmedi ...
    Bir fikirdir... Outlet mağazada açılmış ürün ama 3 yıl garantili satıyorlar. Pahalı makinelerde de bence 3 yıl önemli etken. Bu yer Halkalı da 212 avm nin orada...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.