Şimdi Ara

Ayni anda Fransizca ve İtalyanca öğrenmek istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben Fransizca ve İtalyanca arasinda kaldim.Sonradan vicdan azabi cekmemek icin ikisinide ogrenecegim.

Turkce,Rusca,İngilizce ve okuldan oldugu kadar Almanca biliyorum ama sevmedim ve biraktim.

Sizce zor olur mu?

Bu iki dilin eksileri artilari nelerdir?

Bu kadar dil biliyorum diye acikscasi bu dilleri kaldiramam diye dusunuyorum.Ama bir yandan da ne kadar yeni dil ogrensem o kadar da diger dillerime destek oluyor.Siz ne dusunuyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pastafaryan

• Aynı anda iki dil öğrenmek pek akıllıca bir eylem gibi gözükmüyor. Hele ki birbirine çok yakın İtalyanca ve Fransızca gibi iki dili seçmişiniz. Kavramlar tamamen birbirine girer. Fransızca düşünürsünüz aklınıza İtalyanca kelime gelir vesaire.

Ve bu bildiğinizi iddia ettiğiniz dilleri günde 2 saat tekrar etmeniz gerek. Listening alıştırması yapmanız gerek ki unutmayasınız. Bu çok önemli bir nokta.
  • birbirine cok benziyor ve daha cabuk ogrenebilirim diye dusunmustum

• Hayır çok yanlış düşünmüşünüz. Bu bin kat güçleştirir öğrenmenizi. Bakın forumda rat.planet diye bir arkadaş var yabancı dil bölümünde. Kendisi İspanyolca bildiğinden Portekizce öğrenmeye başlamıştı birbirine çok yakın diller sonuçta, hemen öğrenirim diyerek. Ancak sonra bırakmak zorunda kaldı. Çünkü işler daha da karışıyor diller benzer oldukça. Kolaylık sağlamaktan ziyade kafanız bir dili düşünürken diğerine gidebiliyor. Ondan dolayı birini öğrenin Advanced seviyesine çektikten sonra diğerine geçin.

İtalyanca daha kolaydır 8-9 ayda iyi bir derecede öğrenebilirsiniz (günde en az 3 saat çalışmayla)

Fakat Fransızca'ya en az 2 yıl lazım. Komplike bir dil. Grammar'den ziyade pronunciation için çok vakit harcamanız, deliler gibi listening yapmanız gerekmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82BEAE867 -- 26 Ocak 2016; 21:15:35 >
  • Nasıl öğreniyorsunuz o kadar dilleri

Annemden İngilizce babamdan Türkçe öğrendim bi de okulda Almanca ama çalışmaya üşeniyorum

• Screw your anonymity S kullanıcısına yanıt
    hocam, benim meslegim sayilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ne iş yapıyorsunuz? Dilbilimci falan mısınız?

• Screw your anonymity S kullanıcısına yanıt
    yok, dil sinifi ogrencisiyim.

• hocam fransizcaya asigim ben yillardir aklimda,

birkac saat oncede italyanca geldi aklima onu da ogrenecem dedim bilmiyorum.

Hangisi daha iyidir sana gore , birini ogrenmek istesen?

neden onu secerdin?

Nasil baslamaliyim ogrenmeye?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cosillium

hocam fransizcaya asigim ben yillardir aklimda,

birkac saat oncede italyanca geldi aklima onu da ogrenecem dedim bilmiyorum.

Hangisi daha iyidir sana gore , birini ogrenmek istesen?

neden onu secerdin?

Nasil baslamaliyim ogrenmeye?

Fransa daha geniş bir nüfuza hitap ediyor. Onu öğrenmek daha mantıklı olur. Fransa + Afrika'da çoğu ülkede Fransa konuşuluyor.

Ancak İtalya'nın nüfuzu daha dar ayrıca tekstil ve modaya ilginiz yoksa, mesleğiniz değilse İtalyanca pek önermem. İlgim çok öğreneceğim dersiniz orası ayrı.

Buna bence kendiniz karar verin. Her dil size mutlaka bir şeyler katar ancak ikisi bir arada olmaz, hayalperestliğe kaçar. Biraz Almanca biliyorum demişiniz onu da ilerletebilirsiniz. Fransızca'dan daha yararlı olur unutmayın, Türkiye'nin en çok ticaret yaptığı ülke Almanya, dolayısıyla işinize çok yarar.

• Hocam Fransızca ve Latinceyi aynı anda öğrenin daha kolay olur.
  • "Türkçe biliyorum"

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.