arkadaşlar win 7 ve ubuntu'yu aynı anda kullanmak istiyorum. farklı programa geçer gibi ubuntu win 7 arasında geçiş yapmak istiyorum. Öncelikle hangi işletim sistemini kurmam lazım. vmware workstation programıyla aynı anda iki işletim sistemini de aktif olarak kullanmak mümkünmüş sanırım. Ama öncelikle hangisini kursam daha iyi olur sizce
donanım fena değil. 8 gb ram altı çekirdekli amd işlemci var.
Önce win7 kurun sonra sanal makine üzerine ubuntu kurarsınız ya da ubuntuyu win7 içinde normal program kurar gibi kurar (iso kalıbı içinde wubi.exe uzantısını çift tıklarsanız sistemin nereye kurulacağını ve şifrenizi oluşturmanızı isteyecek bir ekran çıkar normal program kurar gibi ileri deyip geçersiniz açılışta ubuntuyu boot olarak ikinci işletim sisteminde görürsünüz, ubuntuyu seçtiğinizde biraz daha zaman geçer ve karşınızda tam anlamıyla işletim sistemi) açılışta dual boot görürsünüz hem daha fazla performans alırsınız hem de ubuntuyu tam anlamıyla kullanmış olursunuz.
Ama bu bahsettiğiniz ikinci yöntemle ubuntudan win7'ye geçmek için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekir sanırım. benim ikisini de aynı anda kullanabilmem gerek. diyelimki ubutuda internetten bir şey indirmeye devam ederken win 7 ye geçip photoshopta çalışabilmeliyim. İkinci yöntemde bu mümkün mü?
quote:
Orijinalden alıntı: lostsoul22
Önce win7 kurun sonra sanal makine üzerine ubuntu kurarsınız ya da ubuntuyu win7 içinde normal program kurar gibi kurar (iso kalıbı içinde wubi.exe uzantısını çift tıklarsanız sistemin nereye kurulacağını ve şifrenizi oluşturmanızı isteyecek bir ekran çıkar normal program kurar gibi ileri deyip geçersiniz açılışta ubuntuyu boot olarak ikinci işletim sisteminde görürsünüz, ubuntuyu seçtiğinizde biraz daha zaman geçer ve karşınızda tam anlamıyla işletim sistemi) açılışta dual boot görürsünüz hem daha fazla performans alırsınız hem de ubuntuyu tam anlamıyla kullanmış olursunuz.
quote:
Orijinalden alıntı: gunemerhaba
Ama bu bahsettiğiniz ikinci yöntemle ubuntudan win7'ye geçmek için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekir sanırım. benim ikisini de aynı anda kullanabilmem gerek. diyelimki ubutuda internetten bir şey indirmeye devam ederken win 7 ye geçip photoshopta çalışabilmeliyim. İkinci yöntemde bu mümkün mü?
quote:
Orijinalden alıntı: lostsoul22
Dediğiniz şekilde yapabilmeniz için win7 üzerinde sanal makine kullanmanız şart hocam.
Sanal makine üzerinde kullanmaktan haz almıyorum ayrı bir işletim sistemi olarak kurup uğraşmak daha keyifli geliyor, sanal makine kurarak ikisini de çalıştırabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme