Merhabalar dün yeni aldığım SSD geldi.Bizde arkadaşımla C diskine format atıp Windows u SSD ye kurduk ancak diğer diskler format yemediği için onları biçimlendirdik fakat şöyle bir sorun oldu ben de arkadaşımda fazla iyi anlamadığımız için bu işlerden hızlı biçimlendir yaptık internette diğer forumlarda sağlıklı olmadığını yazmışlar.Formatı daha dün attığım için diskler henüz bomboş ben bu boş disklere normal biçimlendirme yapabilir miyim bi zararı olur mu
Hızlı format sağlıksız diye bir şey yok aksine disk'de sorun yoksa ve mümkünse hızlı format ilk seçenek olmalı. Normal format ayrıca bozuk sektör taraması yapar yani bu aslında chkdsk komutu ile tarama ve tamir + format işlemlerinin birleştirilmişi gibidir ancak disk sorunları varsa normal format tercih edilebilir.
poko001P
kullanıcısına yanıt
Diskde sorun olup olmadığını bilmiyorum onu nasıl anlıyoruz
BeraAnılB
kullanıcısına yanıt
HD Tune programının error scan bölümünden uzun tarama yaptırın (quick scan olmayacak) kırmızı kutular görünmezse sağlıklı olduğu anlamına gelir.
poko001P
kullanıcısına yanıt
Tamam teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme