Şimdi Ara

Aynı hatta farklı odalarda 2 modem bağlayabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
6.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, odamda zoomx4 modemle pc bağlantım var. yeni ps3 aldım ve oturma odasında kullanacağım ps3 e nasıl internet bağlarım diye düşünürken boşta olan 2.zoomx4 adsl modemim aklıma geldi, ps3 ün bağlı olduğu odadaki aynı telefon hattına diğer adsl modemimi bağlasam ps3tende internete girebilir miyim?
    Bu arada aynı anda internete girmek değil amacım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubeceren -- 4 Nisan 2009; 0:00:48 >

• bildigim kadarıyla olmaz.paralel tel bile baglanamıyo.
  • yıllardır paralel telefonla kullanıyorum herangi bir sorun olmuyor.
  • Sonucu bende merak ettim...
  • aslında bağlanabiliyor olması lazım.
    ancak telekom tarafından modeminizi tanılama yapılması istendiğinde hangi modem primer olacak .
    çalışsında sorun çıkarmasında telekom çok önemli değil. dimi
    bende merak ediyorum sonucu??
  • quote:

Orjinalden alıntı: ubeceren

Merhaba, odamda zoomx4 modemle pc bağlantım var. yeni ps3 aldım ve oturma odasında kullanacağım ps3 e nasıl internet bağlarım diye düşünürken boşta olan 2.zoomx4 adsl modemim aklıma geldi, ps3 ün bağlı olduğu odadaki aynı telefon hattına diğer adsl modemimi bağlasam ps3tende internete girebilir miyim?

Boşuna uğraşmayın. KESİNLİKLE 2 ayrı (aynı marka ve model olsalar bşle) ADSL Modemi AYNI HATTA BAĞLAYAMAZSINIZ !!!!
  • quote:

yıllardır paralel telefonla kullanıyorum herangi bir sorun olmuyor.

Bu durum her zaman olmasa da bazen ADSL sinyalinin kopmasına neden olur.
    Bunun yanısıra teorik olarak 1 ADSL hatta 2 modem takarak bunları aktif olarak kullanmak mümkün değildir. Ancak modemlerden birini switch ya da erişim noktası olarak kullanabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tek hat, 2 modem; aynı anda
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • varya ben de de aynı sorun var. salona wireless alıp ps3ten nete gidereceğim zaman odamdaki modemi kapatarak konuyu çözeceğimi sanıyorum.

veya bir access point alınabilir. (ki bu pahalı bir çözüm...)

diğer arkadaşlar da çözüm konusunda fikir verirlerse sevinirim...
  • bir de aklıma şu geldi phillips in bir adaptör seti var evin dahili elektrik şebekesi üzerinden internet dağıtıyorsunuz.
    hızda max 14mbps oluyor...
  • quote:

Merhaba, odamda zoomx4 modemle pc bağlantım var. yeni ps3 aldım ve oturma odasında kullanacağım ps3 e nasıl internet bağlarım diye düşünürken boşta olan 2.zoomx4 adsl modemim aklıma geldi, ps3 ün bağlı olduğu odadaki aynı telefon hattına diğer adsl modemimi bağlasam ps3tende internete girebilir miyim?

Merhaba,
    Aynı hatta aynı anda iki modemi kullanma şansınız yok ama birini kapatıp diğerini çalıştırabilirsiniz.

Basit bir altyapı ilavesi/değişikliği ile yapmak istediğinizi kökten çözebilirsiniz.
    Şöyle ki: Hem modemin bulunduğu odada hem de PS3'ün bulunduğu odada telefon prizi ve telefon kablosu kanalı varsa aynı kanal içinden bir odadan diğerine ethernet hattı çekmek mümkündür. Bir odadan kabloyu ileletirsiniz, kablo ucu buat içine gelince oradan diğer odaya giden kanal içinden kabloyu tekrar ilerletirsiniz. Böylece iki oda arası ağ kurmuş olursunuz.

• ben anlamadım, nasıl olacak var telefon prizi salonda ve odamda,
    network hattını salona nasıl götürcem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: laserss
    ben anlamadım, nasıl olacak var telefon prizi salonda ve odamda,
    network hattını salona nasıl götürcem...

Aslında iş çok basit. Elinizden bu tür işler gelirse kendiniz de yapabilirsiniz veya bir elektrikçiye yaptırabilirsiniz.

Hem odada hem de salonda telefon prizi varsa iş kolay. Açıktan hiç bir kablo çekmeden salon-oda arasında ethernet hattı oluşturabilirsiniz.
    Bir ev içindeki telefon hatları genelde bir buatta birleşirler. Bu buat genelde antrede biryerde olur. Odadaki telefon kablosunun geçtiği kanaldan ethernet kablosunu gönderin, kablonun ucu buata kadar gidecektir. Buraya kadar gelen ethernet kablosunu buatın olduğu yerden salonun telefon kablosunun geçtiği kanal içine ilerletir ve salon prizinden çıkartırsınız. Bu sayede oda ile salon arası ağ kablosu çekmiş olursunuz. Salon ve odadaki yerlere üzerinde RJ11 ve RJ45 soketi bulunan priz takarsınız. Bu sayede salon ve oda arası ethernet hattınız olur, farklı modemlerle veya modem açıp kapatmakla uğraşmazsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.