İş yerimde internet üzerinden devletin bir programını kullanıyoruz ama 2 farklı bilgisayardan kullanmak mümkün değil.Giriş yapıyorum.Farklı bir IP adresinden giriş yapıldığında ilk açılanı kapatıyor.Bunu engelleyebiliyorlarmış ama çok para istiyorlar bunun için.Eğer benim yapabileceğim bir şeyse boşuna para vermiycez.Sadece 1 yerden çalışınca da işler çok aksıyor.Aynı IP adresine sahip olmak gerekiyor gibi geliyor ama öyle olunca da internete girilmiyor.Yardım ederseniz sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: MoonLightt19
İş yerimde internet üzerinden devletin bir programını kullanıyoruz ama 2 farklı bilgisayardan kullanmak mümkün değil.Giriş yapıyorum.Farklı bir IP adresinden giriş yapıldığında ilk açılanı kapatıyor.Bunu engelleyebiliyorlarmış ama çok para istiyorlar bunun için.Eğer benim yapabileceğim bir şeyse boşuna para vermiycez.Sadece 1 yerden çalışınca da işler çok aksıyor.Aynı IP adresine sahip olmak gerekiyor gibi geliyor ama öyle olunca da internete girilmiyor.Yardım ederseniz sevinirim.
vpn ile olur diye tahmin ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: teknologs
quote:
Orijinalden alıntı: MoonLightt19
vpn ile olur diye tahmin ediyorum
Selamlar, @teknologs Hocam vpn ile olmaz, cunku vpn remote clientlar icin istenilen agdaymis gibi ayarlama yapan bir sistem. Burdaki durumda zaten iki bilgisayar ayni agda.
@MoonLightt19 Hocam networkte ayni ip alma gibi birsey soz konusu degildir. Aklima soyle bir cozum geldi ama networkcu arkadaslar duzeltsin yanlissam; o iki bilgisayar bir router ile sizin var olan sirket agina eklensin yani local ag icinde yeni bir ag olmus olacak. Belki sorunu cozer.
MoonLightt19M
kullanıcısına yanıt
Sisteminizin sağlıklı çalıştığı ip bloku içerisinde bir proxy sunucu yazılımı kullanırsanız talepler tek ipden geldiği için sistem bunu anlayamaz. Ama buradaki kullanacağınız servisin güvenliği tamamen size ait olacaktır. Aksi takdirde sizin modeminizi veya bilgisayarınızın ne sinyal gönderdiğini bilen kullanıcılar açtığınız servisin farkına varacaklardır.
quote:
Orijinalden alıntı: Failed_disk
Sisteminizin sağlıklı çalıştığı ip bloku içerisinde bir proxy sunucu yazılımı kullanırsanız talepler tek ipden geldiği için sistem bunu anlayamaz. Ama buradaki kullanacağınız servisin güvenliği tamamen size ait olacaktır. Aksi takdirde sizin modeminizi veya bilgisayarınızın ne sinyal gönderdiğini bilen kullanıcılar açtığınız servisin farkına varacaklardır.
Biraz yabancı kaldım dediklerine Anlayabileceğim şekilde anlatma şansın var mı? Ne gibi bir programdan bahsediyorsunuz?
Forumda proxy ile ilgili bir paylaşım yaptım tekrar yapmanın bir anlamı da yok. Haberleşme protokolü nedir (tcp,udp vs vs)? Devletden nefret ettiğim için ilgili birimlerdeki yardım taleplerine direk olarak kod vs desteği kesinlikle vemiyorum. Yazdığım cevaplar sadece size olan saygı ve sevgimdendir. Kolay gelsin....
Aynı ağdan Internet'e giren bilgisayarların IP'si zaten aynıdır. Sunucu tarafında (sizin kullandığınız program) aynı anda sadece 1 bilgisayarın işlem yapmasını sağlamak için IP adresi ile kontrol yapmıyorlardır. Bunu yapmanın başka yöntemleri de var ve bypass edemezsiniz büyük ihtimalle.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme