Şimdi Ara

AYNI PARA - AYNI ÖZELLİKLER Gaming LAPTOP vs PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık gayet net. Hangisini tercih edersiniz? Neden ?

• Kesinlikle her türlü PC yani masaüstü alır o maçı kardeşim.. laptop ne kadar iyi de olsa, batarya ömrü, uzun şarj süresi, ısınma ve soğutma, genişletme gibi sorunlara her zaman sahiptir.. modifiye gibi bir şey de söz konusu değildir PC kasalarındaki gibi.. 6000 - 7000 lira ortalama bir laptop dışında 10000 - 15000 lira bir laptopa verilmez.. YALNIZ BELİRLİ BİR MESLEK SAHİBİ, SÜREKLİ SEYAHAT EDEN VE YOĞUN İŞ PROGRAMI OLAN KİŞİLER HARİÇ ELBETTE..

• Angelmax kullanıcısına yanıt

çok haklısın evet. ama laptopda özgürlük var diye düşündüm. mesela al balkona git, diğer odalara git. parka cafeye yazın tatile gidince yanında götür. masa üstü olarakta kullanabilirsin, monitör klavye fare bağla otur masana. ama uzun ömürlülükte yükseltme ve fiyat bakımından olumsuz oluyor sanırım.

• Masaüstü olarak kullanacak kişi için bile Notebook almak daha mantıklı bence ekran kartı fiyatları şu durumdayken.

Ekran kartı piyasası normale döndüğü zamanda masaüstü pc ciddi değer kaybeder ama notebook neredeyse etkilenmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 27 Mart 2021; 7:5:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikisi  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sthunder kullanıcısına yanıt
    Çok para beee
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sthunder kullanıcısına yanıt
    Arkadaş daha geçen ay daha ucuza 3070 li bilgisayar topladı.

Ayrıca masaüstü 3060'ı ile laptoptakinin farklı olduğunu belirtelim.

Konuya cevap olarak da tamamen nasıl kullanacağına bağlı diyorum. Masaüstü kesinlikle daha güçlü, kaliteli ve uzun ömürlü olur, o yüzden laptopın mobil olması durumunu ne kadar kullanacaksın o önemli. Ben üniversitedeyken ve sonrasındaki geleceğimin tam belli olmadığı bir süre laptop kullandım, ama yerleşik hayata geçtikten sonra masaüstüne geçtim laptopı satıp.

Olur da laptopa ihtiyacım olursa ince bir ultrabook alırım, gidip de gaming laptop almam bu saatten sonra, oyun rendering vs. işleri masaüstünde yaparım.

Spesifik olarak ben şu şu sebeplerden dolayı mobiliteye ihtiyacım var diyemiyorsanız, ya taşımam gerekirse diyip de genelde masanın üstünde kullanıyorsanız masaüstü alın, paranızı çöpe atmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 27 Mart 2021; 17:54:59 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Aynı özelliklerde olsalar da laptop, olmasalar da laptop...

Masaüstüyü bir çantaya koyup da yanınızda götüremezsiniz.

Daha kötüsü, elektrik kesintisinde masaüstü kapanır, laptoptaysa çalışmayı sürdürürsünüz. Masaüstü'ne bir UPS almak gerekir. UPS'ler de kısa süre besleme yapabiliyor, laptop bataryası gibi iş göremiyor.

Yıllardır masaüstünde olup da Laptop'ta yapamadığım bir tek şey oldu, o da PCIe TV kartı takmak. Bu önceden imkansızdı, şimdi Thunderbolt üzerinden mümkün ama o adaptörler çok pahalı, zamanla ucuzlayacak.

• Gecen yil bende ayni ikilemde kalip laptop almistim ama bir turlu laptopla oyun oynamaya alisamadim. Oncelikle ekran cok kucuk geliyor, diyeceksiniz ki monitore bagla ama o zaman da zaten masaustunden fark kalmiyor. Oyunlar performans istedigi icin surekli fanlar yuksek hizda calisip ses yapiyor. Yine performans demek batarya omrunun kisa surede bitmesi demek o da kablosuz kullanimi cok azaltiyor. Beni en cok uzun konulardan biri de klavye kullanimi laptop da rahat olmamasiydi. Sonunda dayanamayip sattim laptopu, simdi kasim indirimlerinden bir PC toplicem veya uygun bir urun olursa hazir sistem alicam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.