Yakın bir zamanda ayrı eve çıkmayı düşünüyorum. Çıktığım zamanda işe girmem gerekicek. Ancak arkadaşım sigortalı bir işe girdiğim zaman devletten gelen burs/kredi (geri ödemeli) kesilir dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
Up
Evet aldığın kredi maaşından kesilecek fakat onun bir süresi de olabilir yani işe girdikten 1 yıl sonra falan kesilmeye başlıyor olabilir...
evet sigortalı işlerde böyle bir kesilme durumu oluyor sigortasız çalışabileceğin yerler ara not: kesilmiyor diyen olabilir çünkü bu tip durumlar geç farkedilebiliyor ama er geç fark edilir ve kesilir
Arkadaşın haklı
direkt kesilir ruhun duymaz
Bursun/Kredin sigortalı işe girdiğin zaman kesilir ve eğer kredi alıyorsan 1 yıl sonra geri ödemesi başlar.
quote:
Orijinalden alıntı: PsyCh0-P
Yakın bir zamanda ayrı eve çıkmayı düşünüyorum. Çıktığım zamanda işe girmem gerekicek. Ancak arkadaşım sigortalı bir işe girdiğim zaman devletten gelen burs/kredi (geri ödemeli) kesilir dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
şu an öğrenciysen ve bahsettiğin olay aldığın kredinin artık sana verilmemesi ise
universite 1. 2. ve 3. sınıfta yaz tatillerinde 3 ay sigortalı olarak çalıştım fakat hala kredi almaya devam ediyorum. Eğer geri ödemesiz olsaydı o konu hakkında bişey söyleyemezdim ama unutmamalısın ki krediyi almadan önce bi sözleşmeye imza attın. geri ödeyeceğin miktarın yazılı olduğu kağıda.
Sonuç olarak KREDİ çalışsanda, kalsanda, okulu bıraksanda devam eder. 4-5 yıl sonrasında ödeme yapmaya başlarsın...
Cevaplarınız için çok teşekkürler...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme