Şimdi Ara

(AYRILIK YAKLAŞIYOR) AİLEDEN AYRILMAK (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
376
Cevap
11
Favori
21.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: k4n44t

ammada ana kuzusuyuz ha. amerikada-avrupada yaş 18 oldumu.reşit hale geldimi yallah bakalım. Hiç kimse gözünün yaşına bakmaz.

ama amerikada aile bağları bu kadar yok . anne sadece çocuğunu doğurmakla görevli kişi gibi orada. pek bir işlevi yok başka.. oysa bizim toplumumuzda öye mi. aile büyütür,okutur, münasip kısmet arar, kaynanalık yapar çocuğuna uygun biriyle evlendirir sonra da torun severr

• quote:

Orijinalden alıntı: zf_istanbul

quote:

Orijinalden alıntı: ZuMa25

quote:

bence çok zor olacak. düşünün bi kere yemeği siz yapacaksınız çamaşır bulaşık.. özgür olmaya olacaksınız ama sizi kötülüklere karşı koruyacak bi aileniz olmayacak. ağlayacağınız zaman kimse derdinizi dinlemeyecek herkes acımasız. kimse sizi anneniz gbi sevemez sonuçta tüm dostluklar çıkar ilişkisi üzerine kurulacak ve siz üzüleceksiniz. belki aşık olacağınız insan kötü niyetli olacak kıracak kalbinizi. sığınacağız limanınız çok uzaklarda olacak.. böyle düşününce öyle acı ki..

abi ben çok şıpsevdiyim yaa kesin bu konuda bayağı duygusal travma yaşarım anlattığın gibiyse ya varya okurken şimdiden gözlerim doldu gibi ha ama napalım ilim çinde bile olsa gidip alıcazz herkese hayırlı yolculuklar hayat yolunda ....

kesinlikle ben de öyle düşünüyorum.. gideceğim ama bi yandan da yalnız kalma korkusu var..

yalnız kalma 1 ay olur en fazla sonra bi hayatın akışına bıraktın mı kendini akıp gidersin ben kimya müh yada kimya öğretmenliği istiyorum müh olursa erzurumda kalıcam öğretmenlikte ktü tutuyor sıralamamda yani gurbet olursa samsun trabzon balıkesir üçünden biri bugün ayrılmasan evden yarın iş için ayrılıcan elbet bir gün uçucan yuvadan arkideş içeçek suyun varsa gidiyorsun başka memleketlere işte hakkımızdan hayırlısıı ne diyelim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Lenz

quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Mühendis

Kesinlikle kolay olmaz arkadaşlar hemen anlatayım ben olayı
    2009'da kazandık gittik Isparta'ya.O zamanlar işte diyorum kurtulayım ailemin yanından başka bi isteğim yok triplerinde falanım.Ama gidince inanın öyle olmuyor.18-19 yıl aynı evi paylaştığınız toplasanız 1-2 ay yalnız kaldığınız ailenizden ayrılınca insan da özlem duygusu oluyor.Sık sık çekip gitmek isteyeceksiniz memleketlerinize nere olursa olsun bu olay olur.Geceleri uykunuz kaçabilir,acaba bıraksam mı tekrar mı çalışsam ailemin yanına mı gitsem diyeAncak zamanla geçer bir ay olur,2 ay olur sonra gide gele,şehire ısınılmaya başlanıldığında,arkadaş çevresi koyulaştıkça alışır insan

Derin düşüncelerdeyim.
    Düşüncelerimle çelişkilerdeyim.

Şiir gibi yazmişim hocam yalnız.Epey duygu yüklü geldi bana da tekrar okuyunca

• quote:

quote:

quote:

quote:

bence çok zor olacak. düşünün bi kere yemeği siz yapacaksınız çamaşır bulaşık.. özgür olmaya olacaksınız ama sizi kötülüklere karşı koruyacak bi aileniz olmayacak. ağlayacağınız zaman kimse derdinizi dinlemeyecek herkes acımasız. kimse sizi anneniz gbi sevemez sonuçta tüm dostluklar çıkar ilişkisi üzerine kurulacak ve siz üzüleceksiniz. belki aşık olacağınız insan kötü niyetli olacak kıracak kalbinizi. sığınacağız limanınız çok uzaklarda olacak.. böyle düşününce öyle acı ki..

abi ben çok şıpsevdiyim yaa kesin bu konuda bayağı duygusal travma yaşarım anlattığın gibiyse ya varya okurken şimdiden gözlerim doldu gibi ha ama napalım ilim çinde bile olsa gidip alıcazz herkese hayırlı yolculuklar hayat yolunda ....

kesinlikle ben de öyle düşünüyorum.. gideceğim ama bi yandan da yalnız kalma korkusu var..

yalnız kalma 1 ay olur en fazla sonra bi hayatın akışına bıraktın mı kendini akıp gidersin ben kimya müh yada kimya öğretmenliği istiyorum müh olursa erzurumda kalıcam öğretmenlikte ktü tutuyor sıralamamda yani gurbet olursa samsun trabzon balıkesir üçünden biri bugün ayrılmasan evden yarın iş için ayrılıcan elbet bir gün uçucan yuvadan arkideş içeçek suyun varsa gidiyorsun başka memleketlere işte hakkımızdan hayırlısıı ne diyelim...

gerçekten çok zor bi durum Allah yardımcımız olsun. gtsek pişmanız gitmesekte pişmenız. ama hep derim yapmadığım bir şeyden pişman olmaktansa yaptığım şeyden pişman olmayı tercih ederim :))

• Her geçen gün ayrılığa bir adım daha yaklaşıyoruz
  • arkadaşlar hiç bişey olmuyo ya inanın bana. alışıyorsunuz bir hafta sonra 2 senedir ayrıyım tamam 1 ayı geçince özlüyo insan ama iki gün görün geri dönün tamam çok sorun edecek bişey değil yani hayatınızı yaşayacaksınız kendi ayaklarınızın üzerinde duracaksınız bunlar daha önemli şeyler.
  • daha az önce kendi kendime bi kurtulim şunlardan dedim ama oralara gidince ne olur bilmem. anneme ve ablama çok bağlıym ama özlermiyim bilmiyorum.
  • Alışırsınız arkadaşlar.İlla ki evden kopma olacak.En basitinden askerlik yapacaksınız büyük çoğunluğunuz.İlla ki kopacaksınız.Ben bir iki haftada alışmıştım uzakta kalmaya.Tabii her gün konuşurduk telefonda falan..
  • yazanlara teşekkürler
    devam
  • Gün gelecek ailenizden nasıl olsa ayrılacaksınız. Askerlik geldiğinde mesela. Ya da bir işe girdiğinizde şehirdışına, hatta yurtdışına bile gitmeniz gerekecek uzun süre. Tayininiz en ücra bir köşeye çıktığında paşa paşa gideceksiniz. Keza evlenip kendi evinizi kurduğunuzda yine ayrılacaksınız her halükarda.

Yani üniversite için ailden ayrılmak başlarda zordur ama alışmanız bir şekilde.
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremiel

quote:

Orijinalden alıntı: K.chaLi

Bayramdan bayrama anca giderim eve

+1

• up
  • Up
  • Kendi eviniz gibisi yok,eger ayni sehirde tutan bolum varsa oraya gidin.Disarda okumanin iyi taraflari yok mu var ama kendi sehrinde okumak daha baskadir.Yukarda bir arkadas yazmis araba,para,camasir,yemek sikintisi yok.
  • Bir şey olduğu yok. Eğer elinize yeterli para geçiyorsa, sağlam bir arkadaş çevreniz varsa ve kaldığınız yer iyiyse, birkaç hafta sonra ailenizden uzak kalmaya gayet de alışıyorsunuz. Özlediğiniz zamanlar da tabii ki oluyor; ancak bayramdan bayrama ve tatilden tatile gitmek isteyeceksiniz büyük ihtimal.

Aileden ayrı kalmak iyidir. Alışırsınız. Hep yanımızda olmayacaklar, hep her ihtiyacımıza koşacak değiller. Daha bunun askerliği de var.

Ayrıca daha özgür oluyorsunuz. Çünkü, yanınızdayken sizin her şeyinize karışabilecek bir aile olmayacak. İstediğinizi alabilir, yiyip içebilirsiniz. (Tabii ki uygun ekonomik şartlar çerçevesinde olmanın bilincinde kalarak... )

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Bir şey olduğu yok. Eğer elinize yeterli para geçiyorsa, sağlam bir arkadaş çevreniz varsa ve kaldığınız yer iyiyse, birkaç hafta sonra ailenizden uzak kalmaya gayet de alışıyorsunuz. Özlediğiniz zamanlar da tabii ki oluyor; ancak bayramdan bayrama ve tatilden tatile gitmek isteyeceksiniz büyük ihtimal.

Aileden ayrı kalmak iyidir. Alışırsınız. Hep yanımızda olmayacaklar, hep her ihtiyacımıza koşacak değiller. Daha bunun askerliği de var.

Ayrıca daha özgür oluyorsunuz. Çünkü, yanınızdayken sizin her şeyinize karışabilecek bir aile olmayacak. İstediğinizi alabilir, yiyip içebilirsiniz. (Tabii ki uygun ekonomik şartlar çerçevesinde olmanın bilincinde kalarak... )

güzel bir yazı olmuş kardeş sağolasın
    up

• şu an ailemin yanında okuyorum ben ve seneye tkr girecem büyük ihtimal şehir dışı olacak ama bu hayatta her zaman onlar elinizden tutmayacak bazı şeyleri kendiniz halletmek zorunda kalacaksınız ilk aylar zor olur ama alışılır zaten insanın doğası bu hep ayrılmak zamanı gelince
    dışarı gitmek istememde ki sebep hayatı öğrenmek zaman zaman çok zor olacaktır ama bence hayatta yapılması gerekn şeylerden birisi bu ...
  • up
  • abi yazılanları okuyunca çok duygulandım ya
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.