Şimdi Ara

AYT FİZİK ENERJİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yapabilen var mı yahu bu konuyu çıldıracam valla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msengineer21 -- 2 Ocak 2021; 18:6:19 >

• hocam soru attınız da ben mi göremiyorum yoksa direk konu olarak mı bahsediyosunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bekareeksidörtace

hocam soru attınız da ben mi göremiyorum yoksa direk konu olarak mı bahsediyosunuz

Evet konudan bahsediyorum. Sanırım tam anlaşılmıyor açıklamayı düzenleyeyim. Enerji konusunu yapamıyorum bir türlü kafam almıyor yani.

• Valla tyt kısmını çatır çatır yapıyorum hoxam da ayt biraz zor göründü gözüme. Daha çözmedim ama.

• hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt

hocam 11'im. ayt kısmı tyt gerektiriyor mu?

• harbiden fiziğin en zor konularından biri

• brosbeforehoes kullanıcısına yanıt

hayır en baştan alınıyor zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    345 AYT Fizik vs 3D AYT Fizik
    2 yıl önce açıldı
    tyt fizik
    geçen yıl açıldı
    AYT FİZİK
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam muhtemelen enerji denklemlerini yazarken mesela sürtünmeli yoldaysa cisim -kN.x tarzında yaparak yazıyorsunuz çok yaygın yapılan bir şey ama mantık ve işlem hatasına sebep oluyor. Eğer öyle yapıyorsanız bir de son durumdaki enerjisi ve ilk durumdaki enerjisi olarak ele alın enerji korunuyorsa da eşitleyin. Yani kavisli bir yerin tepesinden aşağıya iniyorsa ve sürtünme varsa mgh-ısı=1/2mv2 şeklinde değil de en başta sadece potansiyel enerjisi vardı en son durumsa ise cisim ısındı ve bir hızı var şeklinde düşünün. Daha karmaşık sorularda eksili yazmak işleri çok karıştırıyor önemli olan en başta sahip olduğu enerjiyi yazıp en sonda sahip olduğuna eşitlemek. Bunu kazandı bunu kaybetti diye eksili eksili yazan arkadaşlarım çok hata yapıyorlardı.
  • konu çok zor değil ama karışık, ben de çalıştım tam oturmadı

• sıkıntı yaşamadım makarada kompleks sornca sıkıntı oluyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.