Şimdi Ara

AYT Fizik Lorentz Kuvveti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu soruda Lorentz kuvvetini bulurken ertan hocadan farklı bir işlem yaptım . Kesin emin olmak için size sormak istedim .

Şimdi Burada elektriksel kuvvet + mg = manyetik kuvvet dedikten sonra lorentz kuvvetini bulamıyoruz çünkü lorentz kuvveti elektriksel kuvvet ve manyetik kuvvetin vektörel toplamı . Ben de bu yüzden vektörleri mutlak değere aldım ve eşitledim ardından mutlak değerden çıkarırken elektriksel kuvvet ve mg 'yi negatif olarak çıkarttım ardından lorentz kuvvetini "-mg" olarak buldum . Ardından soruda büyüklüğünü istediği için +mg dedim ve doğru kabul ettim . Ertan hocada benim çözümü destekler nitelikte . Net kuvvet sıfır olacak bu yüzden mg=Lorentz kuvveti olması lazım büyüklük olarak dedi .
    AYT Fizik Lorentz Kuvveti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xleader -- 6 Şubat 2020; 14:54:25 >

• farklı bir işlem yapmamışsın dediğin gibi. Aslında basitçe düşünürsek cismin üzerinde 3 kuvvet var ve bu cismin üzerindeki net kuvvet sıfır. Eğer aşşağıya doğru mg varsa diğer 2 kuvvetin bileşkesi de yukarıya doğru mg kadar olmalı ki net kuvvet sıfır olsun. Yani manyetik kuvvet ve elektriksel kuvvetin bileşkesi yukarıya doğru mg kadar.
  • Kaennn kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yorum. Ben de bir ek yapayım. Cismin üzerinde iki kuvvet var aslında :) Biri kütle çekim, diğeri elektromanyetik kuvvet (Lorentz Kuvveti). Cismin üzerindeki net kuvvet 0 olduğuna göre bu ikisi birbirine eşit büyüklükte ve zıt yönlerde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    345 AYT Fizik vs 3D AYT Fizik
    2 yıl önce açıldı
    tyt fizik
    geçen yıl açıldı
    AYT FİZİK
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.