|
AYT KİMYA HATALI SORU VAR!!!!
-
-
sil
-
Neden hocam özgür bir yer değil mi burası ben öyle olduğunu düşünüyorum sonuna kadar da arkasındayım -
Bu itirazı ilk kez senden duydum
-
Gaz kabının niteliği etkilemez. Nk + 5 atmosfer basınç altında istersen 1000 litre kaba koy bir gaz yine 22,4/5 litre hacim kaplar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoppel -- 20 Haziran 2023; 18:33:20 > -
"madde miktarının yarıya düşmesi demektir"
n hakkında bir şey demediyse sabittir.
-
anlamadım ben hangi soru -
17.soru hocam -
Hocam ama kabın niteliğini bilmiyoruz belirtilmemiş hiçbir şey de -
direkt pv=n iste istisna bir sey soylememis kendin de yazmissin.
boyle bakinca tyt turkcenin ayt fizigin yarisinin falan iptal edilmesi gerekiyor. -
P . Ma = (m/v) . R . T
buradan bakarsan bu formulde Ma degismiyor R degismiyor
P/(d.T) = R / Ma dersek oranın sabit cıkması lazım.
p yi yarıya dusundur T yi 2 katina cikarttin d dediğin yogunluk hacme ya da mol sayisina bagli degil
Ama mol sayısı hacme baglı
-
Hocam formüle bakma tek pistonlu kap için geçerli bu dediğin kabın hacmi niteliğini bilmiyoruz hiçbir şekilde -
Hocam tamam da demesi lazım değil mi bunun pistonlu olup olmadığını sonucu etkiliyor direkt -
Hayır la bu formül pistonlu ya da değil ikisinde de geçerli bu arada sadece gerçek gaz formülü değil ideal gaz formulu hepsi bu formulden geliyor
-
Hayatımda hiç P.Ma=d.R.T'yi duymayınca girdiğim haller
-
Aynen duymadım -
geçen sene de sordular bilmen lazımdı
-
Kardeşim biliyorum sen sabit hacimli kabın sıcaklığını ne kadar yükseltirsen yükselt değiştirebilir misin yoğunluğunu -
ben anlamam yalnızca P.Ma=d.R.T
Benzer içerikler
- tyt kaç ayda biter
- odtü mü boğaziçi mi
- soru kalesi yayınları zorluk derecesi
- dişte uzmanlık okurken maaş
- kenko kronometre saat başı ötüyor ne yapmalıyım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X