Kanıt Öncelikle bu yolda olan herkese başarılar dilerim bu anlatacaklarım sadece AYT ile ilgilidir. TYT hakkında benden çok daha iyi yapan forumdan arkadaşların konularına gitmenizi öneririm. Bu süreçte yaptıklarımı ders ders anlatacağım AYT'nin kilit dersi ben soru bankalarından daha çok fasiküller üzerinden gidilmesini öneririm. Eğer mümkünse her konu için fasikül çözün. Eğer o kadar zamanınız yoksa kilit konular(Fonksiyonlar-Trigonometri-Türev) fasiküllerini çözmenizi öneririm yayın olarak Çap bence idealdir HR Orijinal Apotemi Endemik gibi yayınların fasiküllerini de gördüm ancak Çap fasikülleri konu öğreticiliği açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Bunu yaparken tabi ki de konu da dinlemeniz gerekecek ben Rehber Matematiğin 2019 2018 sezonu için çektiği videoları çok beğeniyordum şuanki RM cıvıklığından uzak temelden alıp bol soruyla pekiştiriyor. Çap+Konu anlatımı sonrasında o konunun testlerini BS AYT SB'den çözülmesini öneririm temel orta arası bir kitap çıkmışları da vererek seviyenizi güçlendiriyor. Artık yeni konuya geçebiliriz ancak ben birkaç soru bankası daha çözüyordum bu ya Acil ya Karekök ya da 3D oluyordu. konu ağırlığına göre 1 ini 2 sini ya da 3 ünü de çözüyordum. Benim konularım şubat sonu gibi bitmişti Ocak ayı gibi ise Apotemi'nin Trigonometri fasikülüne başlamıştım konu olarak ise integrale başlamıştım. Apotemi'nin Maraton testlerinin çözmemekle beraber Trig Limit Türev fasiküllerini çözdüm. Mart ayında denemelere başlamıştım BS 2021 baskı ilk denememdi başlangıç için öneririm deneme konusunda garip yayınlar haricinde ne bulursanız çözün bence. Nisan ayında ise Apotemi fasiküller bitmişti ve ben deneme çözmeye devam ediyordum. Mayıs ayında Orijinalin AYT MAT SB'sini çözdüm.Bunu çözerken başka bir işle uğraşmadım tüm günüm böyle geçiyordu sadece 1 tane AYT fen denemesi atıyordum 3 4 günde bir ise Genel TYT. Bu da bittiği zaman geriye kalan zamanımda sadece deneme çözdüm Geometri Söylenecek çok bir şey yok Kenan Kara'nın 2019 sezonu konu anlatımını kullandım. Yapmacıklıktan bayağı uzak resmi bir anlatımı vardı. Karekök 0(Üçgenlerine kadar) +Birey B'yi çözdüm. Geometri de TYT için üçgenleri iyi bilmek önemlidir. Ancak AYT'de Analitik Geometri belki de İntegral'den bile önemlidir bu yüzden Analitik Geometri için Apotemi'nin fasikülünü çözün derim(Benim yarım kalmıştı) Kimya Görkem Şahin AYT için çok iyidir. Ben bir de Levent Özdede çakmıştım yapamadığım konularda x1.5'ta. Başlangıç için Miray çok çok iyidir basit ama elinizi ısındırır. Sonra ise canınız ne isterse onu çözün 1 2 tane daha çözün ama. Aydın+Orbital olabilir. Organik Kimya'da çok zorlanmıştım ben konu uzun olduğu için sürekli bir şeyler araya giriyordu tavisyem Organik'te seri olun bam bam bam. Bi fasikül çözülebilir. Konular bitince deneme bas Not: Elektrokimyanın zor elektron alışverişi sorularına çok kafayı takmayın ne bir denemede ne de çıkmışlarda gördüm öyle sorular ama SB'lerde bazen karşınıza çıkabilir DR.Biyoloji iyidir ama temeli Selin Hoca ile atın. Sınava az bir zaman kala ya da bir konu unutulmaya başlandığında DR'u 1.25'te çat çat izleyin 3D+Biyotik+Palme yi çözdüm. Biyotik+Palme yeterli olur. Burada da Canlılarda Enerji dönüşümünü çok takmayın biraz irdelediğinizde kafayı yerisiniz kilit bilgileri öğren geç. Konular bitince deneme bas Fizik VİP iyidir temelden alıyor iyi bir seviyeye getiriyor. Burada Manyetizmayı iyi öğrenmeye çalışın mantığını anladığınızda gayet eğlenceli bir konu. Bir de 12.sınıfın Dalga Mekaniği konusu sonrası konuları unutabilirsiniz sınava kadar bunun için arada VİP'in çekaplarına bakın. Soru bankası olarak ARI+BS+345 çözdüm. Arı çok gereksizdi onun yerine 3D konulabilir. Konular bitince deneme bas ama burada bayağı bi deneme bas Çözdüğüm Denemeler Matematik BS Hız ve Renk Kondisyon Pes 3D(hepsi değil) Yayın Denizi(hepsi değil) 345 Apotemi Kimya Orbital BS Paraf Biyoloji Biyotik Yayın Denizi Hız ve Renk 3D(çok önermiyorum saçmaydı) Fizik Nihat Bilgin(Saçma) Apotemi Çap BS 3D Palme Turfoz(Leş bitiremedim bile) Genel Fen 3D 345 Çap ENS(kaçın) Vaf Son Tavsiyeler: sınava az bir zaman kala 3 adım kitaplarını elden geçirin ben matematik hariç AYT için hepsini çözdüm. Çıkmışları da 15 Tatilde mutlaka bir elden geçirin (2013 ten başlayın) EDİT 1:Fizik dinamiği VİP'ten dinlemeyin derim bayağı ezber anlatıyor o kısmı Umut Öncül işin mantığını veriyor. Dinamikte Umut Öncüle geçebilirsiniz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DD50A92F8 -- 26 Temmuz 2022; 14:43:22 > |
Bildirim