Şimdi Ara

TYT 41. SAY 447.SİNDEN TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
79
Favori
15.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sınav sonucum
    TYT 41. SAY 447.SİNDEN TAVSİYELER

Konuyu ara sınıflar ve 12'ye geçenler olarak ikiye ayıracağım. Önce ara sınıflardan başlayalım.

9. ve 10. sınıfta matematiği iyi oturtmaya bakın. Fen dersleri şu an belki zor geliyordur ama 11/12'yi görünce biz bunlara mı çalışmışız diyeceksiniz. 11. sınıfta tam tersi fen dersleri ağır onlara odaklanın. Bu dönemde tavsiye edeceğim kitaplar:
    11. Sınıf ESEN Fizik Konu Özetli SB: Bu kitabı çözmeniz AYT fiziği adına büyük kolaylık sağlayacak. Fizik adına sadece bunu çözseniz 11 için yeterli.
    11. Sınıf FDD Kimya Soru Bankası: Kaliteli soruları olan bir kitap.
    11. Sınıf Palme Biyoloji Soru Bankası: Palme zaten biyolojide marka, açıklamaya gerek yok.
    Karekök TYT Matematik Soru Bankası: 11'e koydum çünkü bu sene çözerseniz sağlam bir altyapınız olur, son sene TYT matematikle çok uğraşmazsınız.
    Karekök TYT Geometri Soru Bankası: Geometri nankör bir derstir düzenli çalışmazsanız unutursunuz. Tekrar amaçlı güzel bir kitap.

İyi kötü üç seneyi geçirdik şimdi gelelim yaz dönemine. Artık insanlarda hafiften sınav stresi başlayacak bütün gün durmadan ders çalışanlar olacak. Siz öyle olmayın. Şayet geçmiş senelerden temeliniz varsa yaz döneminde erken yorulmaya hiç gerek yok. Bu dönemi 9-10 tekrarıyla geçirseniz yeter. Okul açıldıktan sonrasını ders ders gidelim.

Matematik: Bu derste bence önemli olan çözülen soru sayısından ziyade kavramları iyi oturtmuş olmanız. Çünkü sorular artık kalıp ezberleyerek değil düşünerek çözülüyor. Kitap olarak önerilerim:
    345 TYT Matematik Soru Bankası: Hem klasik hem farklı sorular barındıran güzel bir kitap.
    Karekök TYT Matematik Soru Bankası: Şayet önceki sene çözmediyseniz bu sene mutlaka çözün.
    Apotemi Fonksiyonlar ve Trigonometri: Bu föyler diğerlerine göre daha zor, derece hedefliyorsanız çözmenizi tavsiye ederim.
    Apotemi Türev ve İntegral: Her düzeyde soru barındıran kaliteli kitaplar. Bence mutlaka çözülmeli.
    Karekök AYT Matematik Soru Bankası: Apotemiden sonra vaktiniz kalırsa çözün.
    Zafer AYT Matematik Soru Bankası: Matematiğiniz çok iyiyse ve çözecek bir şey bulamıyorsanız bakabilirsiniz.

Geometri: Bu sene sorular kolay çıktı. Temel bilgilerle yapılabilirdi hepsi. Bu nedenle endemik, karekök AYT gibi zor kitaplar çözmenizi önermem.
    Birey Gelişim Serisi B Soru Bankası: Her konuda temel bilgileri sorgulayan çok güzel bir kitap, ben çok faydasını gördüm.
    FEM Geometri: Bulursanız çözün derim soruları güzel.

Fizik: Son senelerde sorular işlemden ziyade yorumlamaya kaydı, bu nedenle matematikteki gibi burada dakonuları iyi oturtmak çok önemli, artık bir formül ezberleyeyim çıkan soruyu çözeyim işlemiyor.
    Palme TYT/AYT Fizik Soru Bankaları: Eğer temeliniz iyi değilse kolay kaynak olarak çözülebilir.
    Karaağaç Fizik Fasikülleri: Derece hedefleyen öğrencilerin çözmesi gereken bir seri. Hepsini bitirmeseniz de sıkıntılı olduğunuz konularda alın çözün.
    Karaağaç AYT Fizik Soru Bankası: Zor soru çözmek isteyernlere.
    Yayın Denizi AYT Fizik Soru Bankası: Yorum ağırlıklı bir kitap, yeni sisteme çok uygun.

Kimya: Çalışan öğrenci için en kolay ders. Ne fizik gibi anlaşılması zor konular var, ne de biyoloji gibi ezberi çok. Soruları da her sene benzer çıkar. Bu derse çok zaman ayırmanızı önermem.
    Palme TYT/AYT Kimya ve Organik Kimya Soru Bankaları: Bu üçlüyü bitirirseniz karşınıza çıkan çoğu soruyu yaparsınız.

Biyoloji: Test çözmenin yanında sık sık konuı tekrarı yapmayı unutmayın. Sorular genelde fazla detay gelmez.
    Palme Biyoloji A/B Soru Bankaları: Kesinlikle çözülmesi gereken kitaplar.
    FDD AYT Biyoloji Soru Bankası: Güzel soruları var.

Türkçe: Bence sınavın en zor dersi buydu. Sene boyunca sıkı çalışmanız lazım.
    Palme Türkçe Soru Bankas: Kalın ve zahmetli bir kitap fakat çözerseniz faydasını görürsünüz.
    Limit TYT Türkçe Soru Bankası: Çok kaliteli bir kitap, çözmenizi şiddetle tavsiye ederim.

Sosyal: Sakın boşlamayın. Soru bankası çözmeseniz bile konu anlatımlı kitaplardan konulara göz gezdirin. Unutmamak için çalışmayı son aylara bırakmanızı öneririm. Karekök'ün kitapları güzeldir ben Felsefe ve Din için çözdüm ve soru kaçırmadım.

Genel Tavsiyeler:
    Arada sırada kendinize boş gün ayırmayı ihmal etmeyin, eğer çok zaman almayan bir hobiniz varsa devam edebilirsiniz. Örneğin kitap okuyorsanız yine okuyun ama iki ayda bir kitap bitirin mesela.
    Çözdüğünüz kaynaklar o kadar önemli değil. Yukarıda o kadar kaynak tavsiye ettikten sonra bunu yazmam tuhaf gelebilir ama inanın aslolan konu hakimiyetiniz. O nedenle illa o kitabı çözmeliydim diye takıntı yapmayın. Öreneğin palme değil fdd kimya çözseniz de yaklaşık aynı soruları görmüş olursunuz.
    Planlama yapmayı unutmayın. Kafanızda genel bir şablon olsun örneğin iki hafta içinde elektiği oturtmalıyım, bu hafta dengeyi anlayacağım gibi.

Sorunuz olursa bu başlıktan sorabilirsiniz. Hepinize başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 31 Temmuz 2018; 14:40:53 >

• Hocam hangi bölüm düşünüyorsunuz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Tıp istiyorum.
  • BalaNari kullanıcısına yanıt
    Üniversite ?

• vay be tyt'nin bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum sınavdan önce. 2019cular tyt'yi hafife almayın. Tebrikler hocam.
  • raaitben10 kullanıcısına yanıt
    Net değilim ama Hacettepe büyük ihtimal.
  • Hocam her biri icin basitten zora dogru sirayla sunu coz dediginiz kaynaklar nelerdi meslek lisesi mezunuyum. Konu hakimiyetim ayt de yok hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yks 457.sinden tavsiyeler
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ingilizceyi nasıl yaptınız?

• Ben 11e geçtim düzenli olarak limit paragraf ve sarmal Türkçe çözüyorum okulun ilk 2 haftası gibi bitmiş olur.Yaz sonuna kadar ne önerirsiniz ?Bazı arkadaşlar Feynmanın fizik derslerini alıp öğren vs. diyordu. Sen ne önerirsin ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ingilizceyi nasıl yaptınız?

• Hocam tebrik ederim netleriniz çok güzel.Çözdüğünüz denemelerden de bahseder misiniz? TYT'nin kilit noktası paragraf ve problem biliyorsunuz.Siz de çoğu kişi gibi her gün paragraf,problem çözdünüz mü,nasıl hallettiniz?
    Tebrikler.Hocam bende İngilizce tavsiyesi istiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ingilizcemi kitap okuyarak ve podcast dinleyerek geliştirdim. Vocabulary için bunlar önemli. Grammar için de English Grammar in Use'u çözmüştüm lisede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 31 Temmuz 2018; 15:21:4 >
  • Hocam yapamadığınız sorular icin bi defter falan tuttunuz mu ve deneme nasıl abandınız kaç gün önceden falan .

• günde ortalama kaç saat çalıştınız ?
  • Kac saat ders calistiniz? Her gun mu çaliştiniz? Kendinize vakit ayirdiniz mi?

Hocam yaz sonuna kadar nr yapmalıyım??

Hayırlı olsun. Yerine çok sevindim

• Basitten başlayacaksan matematik geometri ve fizikte palmeyi öneririm. Kimyada ve biyolojide nitelik çözülebilir. Bunlardan sonra diğer kaynaklara geçebilirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.