Şimdi Ara

AYTDE +55 NET ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mezunlara ya da bilgililere sormak isterim. Ayt nankör değildir falan diyorlar hep ama şimdiden aytye başlayıp hatta 11in neredeyse yarısını bitirmiş olan biri nisandan sonra denemelerle vs 55 net 60 net çıkarabilir mi?

• Hocam son altı ay ortalama 4-5 saat ayt çalışan biri bence 70'e kadar getirir bence sonrası biraz daha zor .

Yalnız tyt temeli önemli tyt feni yapabilmek bazı konularda çok rahatlatır mesela ama hepsi aytde de öğrenilir de biraz daha sancılı ona katlanamayınca ayti yapamıyorum oluyor.

Matematikte de konu konu gitmek(bazı tyt konuları çok kritik) önemli bütün konuları bilmek çok daha rahatlatıyor konuların tamamına hakim olmadan yüksek net yapmak zor bana göre.

• Baby-Faced Assassin kullanıcısına yanıt
    Hocam tyt konu olarak bitti ama fende deneme sınavlarında çok hata çıkarıyorum mat 24 25lerde türkçe 30larda. Aytde de başladık bi yerden bakalım hedefim 40 50k umarım ulaşırım.
    Ayt 10 Net (yani 0 olan birisi). Günde +6 saat ayt çalışmayla ortalama kaç netleri görür?
  • FoxRed F kullanıcısına yanıt

Hocam bunun bir cevabını vermek zor kesin bir şey dememekle beraber,tyt netlerin iyi durumda ise en azından temel tyt konularını bilen biriysen ki bence iyi öğrenilmesi gereken konular var, tyt deyip geçmemek gerek,ayt başlayabilirsin.

Özellikle düşük netlerdeki insanların daha temel oturttuktan sonra başlamasını kendi adıma daha doğru buluyorum.Bence kendim konuşmam gerekirse hep temeli olan bir öğrenci oldum ve benim bile oldukça zorlandığım konular var.Bu durumda daha da kötü durumda olan öğrenci gayet zorlanabilir hatta bırakabilir de.

Ama hala daha ocak ayındayız bu nedenle ayt biter ama konuları daha az çalışarak bitirmeniz gerekebilir.

Bütün her şeyi düşününce aytde 60+ yapılabilir yoğun tempoyla ama hocam bunu göstermeniz yılmamanız gerek.Sorması ve cevaplaması çok rahat bu soruyu.Size bir sitemim yok sadece genel bir uyarı gibi düşünün.

Ekstradan bana kalırsa sadece ayt de çalışılmaz günde 1 saat ortalama da minimum tyt de çalışılması gerektiğini düşünüyorum.

4 saat tyt 6 saat ayt çalışıyorum ortalama hadi hayırlısı
  • FoxRed F kullanıcısına yanıt

kardeşim kolay değil, saate bakma. kız arkadaşım günde 5 saat çalışıyor ama ozdebirde 74 yaptı ciddiyim. adamin dedigi gibi temele bagli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lys mat da 40 net
    8 yıl önce açıldı
    Ayt 60-65 net bataklığı
    6 yıl önce açıldı
    60 günde 35 net AYT
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Çok güzel açıklamışsin ustam ağzına sağlık valla üslubuna hayran kaldım.
  • Hocam o kadar konu arasından her şeyi unutacakmış gibi hissediyorum 2 haftadır ayt çalışıyorum ama dün ayt mat ve fen denemeleri sipariş ettim (345) genel deneme de 2 haftada 1 yapıyorum. Şuanlık sıklık nasıl olmalı sence ?

• ben geçen sene çalışmaya ocak ayında başladım, dolayısıyla AYT netlerim çok düşüktü 16,17 falandı, sonrasında 35 lere kadar çıktı ve sınavda 60 net yaptım. 1 ay kimyaya 1 ay fiziğe vermiştim, biyoloji sıkıntıydı benim için. En baba konuları kaldırdıkları için çok zorlanmadım. Sen de durum ne olur bilmiyorum ama zamanın az. Çalışma sitilin ve neler yapabileceğini bilmen çok önemli. Günde 3 4 saat çalışır hallederim diyorsan zor, zaman zaman tüm gününü de vermen gerekecektir. Bu saatten sonra da TYT'yle çok zaman kaybetme. Bol deneme çözüp soru üzerinden TYT'yi halledebilirsin.

• Anlama hızım yavaş ve çalışma stilim de biraz molalı olduğu için neredeyse tüm günümü derse harcıyorum. molaları çıkarıp salt ders çalıştığım saatler 7-8 oluyordur. 11.sınıfın en başından başladım fizikte torktayım 1 Şubatta 12.sınıf konularına geçiyorum. Kimyada Kim. Tep. Enerji kısmına geçtim bu hafta. Matematiği önce tytden fonk polinomgibi konulardan temel atarak ilerledim şimdi trigo 2 kısmındayım haftaya parabole geçiyorum. Geometride çalışmayı oldum olası sevmezdim bu yüzden endemik yeni tarz çözüp günde 2 test yanlışlarıma çalışıyorum yine birkaç net artmasına yardımcı oldu. Şimdi bilgi sarmal ritim geo çözeceğim. Tyt şuan +70 netlerde bunun büyük sebebi de tyt fen. Bu çalışma stilinde olan birine başka önerin olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Baby-Faced Assassin

Hocam bunun bir cevabını vermek zor kesin bir şey dememekle beraber,tyt netlerin iyi durumda ise en azından temel tyt konularını bilen biriysen ki bence iyi öğrenilmesi gereken konular var, tyt deyip geçmemek gerek,ayt başlayabilirsin.

Özellikle düşük netlerdeki insanların daha temel oturttuktan sonra başlamasını kendi adıma daha doğru buluyorum.Bence kendim konuşmam gerekirse hep temeli olan bir öğrenci oldum ve benim bile oldukça zorlandığım konular var.Bu durumda daha da kötü durumda olan öğrenci gayet zorlanabilir hatta bırakabilir de.

Ama hala daha ocak ayındayız bu nedenle ayt biter ama konuları daha az çalışarak bitirmeniz gerekebilir.

Bütün her şeyi düşününce aytde 60+ yapılabilir yoğun tempoyla ama hocam bunu göstermeniz yılmamanız gerek.Sorması ve cevaplaması çok rahat bu soruyu.Size bir sitemim yok sadece genel bir uyarı gibi düşünün.

Ekstradan bana kalırsa sadece ayt de çalışılmaz günde 1 saat ortalama da minimum tyt de çalışılması gerektiğini düşünüyorum.

40 net konusunda ne söyleyebilirsiniz? Herkes matta 7-8 kolay klasik soru geliyor, üstüne de 7 8 net katmak ne kadar zor diye düşünülebilir ama niyeyse bu konuda özgüvensiz hissediyorum. Hedefi çok yüksek olmayan insanlar için açılmış herhangi bir konu göremedim de merak ettim.

• Boring Man B kullanıcısına yanıt

Hocam genel olarak zorluk bence masaya oturmakta sen masaya oturabilirsen,konular o kadar zor değil fakat üstte dediğim gibi ben temeli olmayanların nasıl bir çalışma yapması gerektiğiyle ilgili çok bilgi sahibi değilim ama alt netler çok daha rahat arttırılıyor çünkü bütün sorular zor değil düşük net hedefi olanlara benim tavsiyem zor sorularda boğulmamaları çünkü gerek yok.

Ama temel konuları iyi öğrenirseniz 25 net içten bile değil ama dediğim taktikte şöyle bir sıkıntı var konuları iyi oturtmadan geçmemeniz lazım kendinizi çok zor olmasa da orta-zor seviye soru bankalarında test etmeniz lazım zor soruların çözümünü bir amaç olarak değil de bakış açısı olarak dinlemeniz lazım,yapamayınca zor soruları üzülmemek aksine bir şey öğreniyorum deyip pes etmemek lazım,lazım da lazım.

Bir de değerlendirme raporuna baktığımda lti sorularının doğru oranlarının çok düşük olduğu gözüme çarpıyor,müfredat daraltıldı,çok da zor değil,bu konulardan 10 soru geliyor en kötü 6-7 yapsanız çok iyi olur tabiki ileriki aylarda bakacaksınız ama korkmayın demek için dedim.

Ltiye şu konuları orta seviye yapmadan geçmeyin.

• Temel Kavramlar
    • Üslü Sayılar
    • Köklü Sayılar
    • Mutlak Değer
    • 1. Dereceden Denklemler
    • 2. Dereceden Denklemler
    • Eşitsizlikler
    • Özel Tanımlı Fonksiyonlar

Sadece bu konuları+ltiyi öğrenseniz bile 12-13 bandına gelirsiniz ve bunlardan sonra polinom log dizi trigo pko konularını daha rahat öğrenirsiniz. Ve geo hariç 20+ net yaparsınız geo ile 25 olur.

Tavsiyem üstteki konular+karmaşık sayılar+polinom+log+dizi+lti+trigo+pko(ama limitte trigo soruları var zaman yeterse trigo da öğrenilebilir)

Tytyi saymıyorum orada saymadığım bir çok konuyu da bilsen güzel olur iyi net kaynağı

• quote:

Orijinalden alıntı: Baby-Faced Assassin

Hocam genel olarak zorluk bence masaya oturmakta sen masaya oturabilirsen,konular o kadar zor değil fakat üstte dediğim gibi ben temeli olmayanların nasıl bir çalışma yapması gerektiğiyle ilgili çok bilgi sahibi değilim ama alt netler çok daha rahat arttırılıyor çünkü bütün sorular zor değil düşük net hedefi olanlara benim tavsiyem zor sorularda boğulmamaları çünkü gerek yok.

Ama temel konuları iyi öğrenirseniz 25 net içten bile değil ama dediğim taktikte şöyle bir sıkıntı var konuları iyi oturtmadan geçmemeniz lazım kendinizi çok zor olmasa da orta-zor seviye soru bankalarında test etmeniz lazım zor soruların çözümünü bir amaç olarak değil de bakış açısı olarak dinlemeniz lazım,yapamayınca zor soruları üzülmemek aksine bir şey öğreniyorum deyip pes etmemek lazım,lazım da lazım.

Bir de değerlendirme raporuna baktığımda lti sorularının doğru oranlarının çok düşük olduğu gözüme çarpıyor,müfredat daraltıldı,çok da zor değil,bu konulardan 10 soru geliyor en kötü 6-7 yapsanız çok iyi olur tabiki ileriki aylarda bakacaksınız ama korkmayın demek için dedim.

Ltiye şu konuları orta seviye yapmadan geçmeyin.

• Temel Kavramlar
    • Üslü Sayılar
    • Köklü Sayılar
    • Mutlak Değer
    • 1. Dereceden Denklemler
    • 2. Dereceden Denklemler
    • Eşitsizlikler
    • Özel Tanımlı Fonksiyonlar

Sadece bu konuları+ltiyi öğrenseniz bile 12-13 bandına gelirsiniz ve bunlardan sonra polinom log dizi trigo pko konularını daha rahat öğrenirsiniz. Ve geo hariç 20+ net yaparsınız geo ile 25 olur.

Tavsiyem üstteki konular+karmaşık sayılar+polinom+log+dizi+lti+trigo+pko(ama limitte trigo soruları var zaman yeterse trigo da öğrenilebilir)

Tytyi saymıyorum orada saymadığım bir çok konuyu da bilsen güzel olur iyi net kaynağı

İlk önce, ayrıntılı bir şekilde anlattığın teşekkür ederim. Tyt konularını kamp videolarından izlemek gibi bir hata yapmıştım, sınavın full çeken diye kolay ağırlıklı, nadir olarak orta sorular içeren soru bankasını bitirmiştim. (daha başlamadığım tyt-ayt ortak konular dışında) Yakın zamanda da 345 aldım, klasik sorularının çoğu kolay gelmişti. Şu an ayt'yi ağır ağır gidip gün içinde bu saydığınız konuları ortalama üstüne getirmek için tekrardan bakıyorum. Fen dersleri iyi gidiyor, geometri de de berbat seviyeden kolayları çözebilmeye başladım.

2 aydır düzenli olarak çalışıyorum, sıkıntı şu ki; elimde başkasından gelen metin ayt soru bankası var ama pek yapamıyorum, fonksiyonlar bitmesine rağmen kitapta kolay-orta-zor diye ayrılmış 3 bölümde, yer yer kolay sorularda bile boş çıkıyor, zorları neredeyse 10 soruda 2-3 tane yapabiliyorum. Sırf şevkimi kırıyor diye kolay-orta seviyede ve temeli daha iyi atabileceğim bir kitap alayım diye düşündüm, yoksa üzerine uğraşıp çözüm videolarına bakmak kendimi kandırmaya giriyor.(şu an o zorluk seviyesinde olmadığımı biliyorum)

Vakit ya da düzenli olma konusunda sıkıntım yok, ders çalışmak bana sıkıcı ya da ölüm gibi gelmiyor, sadece ayt mat kısmı beni korkutuyor. İlk konuları anlayıp sonrasında kolay fasiküllerle ilerlerim diye plan kuruyorum ama yetişir mi diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: msengineer21

Anlama hızım yavaş ve çalışma stilim de biraz molalı olduğu için neredeyse tüm günümü derse harcıyorum. molaları çıkarıp salt ders çalıştığım saatler 7-8 oluyordur. 11.sınıfın en başından başladım fizikte torktayım 1 Şubatta 12.sınıf konularına geçiyorum. Kimyada Kim. Tep. Enerji kısmına geçtim bu hafta. Matematiği önce tytden fonk polinomgibi konulardan temel atarak ilerledim şimdi trigo 2 kısmındayım haftaya parabole geçiyorum. Geometride çalışmayı oldum olası sevmezdim bu yüzden endemik yeni tarz çözüp günde 2 test yanlışlarıma çalışıyorum yine birkaç net artmasına yardımcı oldu. Şimdi bilgi sarmal ritim geo çözeceğim. Tyt şuan +70 netlerde bunun büyük sebebi de tyt fen. Bu çalışma stilinde olan birine başka önerin olur mu?

Dostum zaten bir calisma aliskanligin var , bu gayet guzel bir sey. Sunu onerebilirim : dersler icin setler var, konu halletmek icin set bitirip soru bankalarina gecebilirsin. Ben fizik ve kimya icin cap setlerinden almistim, mesela kuvvet hareket fasikulu vardi fizikte fasikulu bitirip soru bankasindan sorularima bitiriyordum,bu sekilde setle birlikte 1 soru bankasi bitti ve ardindan kaliteli bir soru bankasiyla tam oturtmustum. Ayrica eger calisabilecegin bir arkadas ortamin varsa onlarla birlikte civitmadan calismalar iyi gelicektir. Bastaki zoruna gelicek olursakta yapilabilir cok zor degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinDaysS

Dostum zaten bir calisma aliskanligin var , bu gayet guzel bir sey. Sunu onerebilirim : dersler icin setler var, konu halletmek icin set bitirip soru bankalarina gecebilirsin. Ben fizik ve kimya icin cap setlerinden almistim, mesela kuvvet hareket fasikulu vardi fizikte fasikulu bitirip soru bankasindan sorularima bitiriyordum,bu sekilde setle birlikte 1 soru bankasi bitti ve ardindan kaliteli bir soru bankasiyla tam oturtmustum. Ayrica eger calisabilecegin bir arkadas ortamin varsa onlarla birlikte civitmadan calismalar iyi gelicektir. Bastaki zoruna gelicek olursakta yapilabilir cok zor degil.

Alıntıları Göster

Fizik için çap setinden ilerliyorum ama ayriyeten soru bankasıyla değil önce seti bitirip sonra palmeden baştan itibaren tekrar niteliğinde çözmüş olurum diye düşündüm. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: msengineer21

Fizik için çap setinden ilerliyorum ama ayriyeten soru bankasıyla değil önce seti bitirip sonra palmeden baştan itibaren tekrar niteliğinde çözmüş olurum diye düşündüm. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster

Fasikül bittikten sonra orta seviye bir fizik kitabıyla soru çözerek soru mantığını oturtabilirsin, buda seni ezbere soru çözmekten kurtarır, sorular hakkında farklı yorumlamalar yapıp farkı şekillerde çözmene yardımcı olur. Böyle yap, set bittikten sonra 1 tane daha bitirebilirsin (3 4 5 veya bilgi sarmal iyi olur).Bu iki kitapta zaten test başlarında bilmen gerekenleri söylüyor ve konu bitmeden ösym için hazırlanmış soruları soruyor.Hem tekrar niteliğinde olur hem de gelebilecek soruları görmüş olursun. Çok da soru çözmüş olursun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WinDaysS -- 6 Ocak 2021; 18:8:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.