Şimdi Ara

TYT 115 net

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
2
Favori
2.543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sabitlemek için neler yapılmalı

• Sabitlenir, neden sabitlenmesin?
    Sana olayı temel hatları ile anlatayım.
    110+ yapan insanlar cidden bir gün bile çalışmayı elden bırakmıyorlar. Zaten 1-2 aya ders çalışmaktan zevk alıyorlar. Yanlış yaptıkları soruları çok irdeliyorlar.

O zamana kadar da farklı ders çalışma düzenleri deniyorlar. İlerleme olduğunu düşündüğü kısımları uygulamaya devam ediyorlar. Yerinde saydıkları düzenlerde yanlış yönlerini bulup iyiye yöneltiyorlar.

Mesela, TYT'de iyi olduğun bir branş var diyelim, Matematik. Matematik konu anlatımı baştan almıyorlar. "Ben Olasılık bilmiyorum bunu geçeyim vakit kaybederim." dedikleri kısımları öğreniyorlar. Branşı ortalama bir seviyeye getirince süre tutuyorlar ve bol deneme çözüyorlar.
    Boş bıraktıkları soruları öğreniyorlar. Mantığını kavrıyorlar. Dikkat hataları kronik bir hâl almışsa onları sorguluyorlar.

Bazı stratejiler geliştirebiliyorlar. Geometrin eksik fakat 1 test bile çözmen çok zaman alıyor. Üçgenler uzun bir konu olduğundan bir türlü sonu da gelmiyor. Geometriye en az Paragraf ve Problemler kadar ağırlık veriyorlar. Aynı hafta içinde üçgenlerin bir kısmını çözmeye devam ederken çokgenlere geçiyorsun. Bi bakmışsın üçgenlerden daha iyi akıyor konu.

Denemede önemli bir konu da sanırım risk almamak ve boş bırakmak.
  • Çok zor
  • Böyle konular gördükçe hic mola vermeden çalışasım geliyor.
  • Sadece merak ettiğim için sordum yoksa nerde....(ARTIK HEDEFIM OLDU :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CC1F59A50 -- 19 Temmuz 2020; 12:44:43 >
  • imkansız bence 100 ün üstüne sabitleyebilirsin belki ama 115+ olmaz her denemede şans işi o ana bağlı bence
  • 105-110 arası sabitlenir. +110 şansa bakıyor biraz.
  • Peki 105 -110 arasına nasıl sabitlenir diye sorsam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lys mat da 40 net
    8 yıl önce açıldı
    Tm Tyt 105 Ayt 73.75 Obp 75
    6 yıl önce açıldı
    AYTDE +55 NET ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her konuyu bitirmiş her gün branş denemesi çözüyor olman lazım
  • Sabitlenir, neden sabitlenmesin?
    Sana olayı temel hatları ile anlatayım.
    110+ yapan insanlar cidden bir gün bile çalışmayı elden bırakmıyorlar. Zaten 1-2 aya ders çalışmaktan zevk alıyorlar. Yanlış yaptıkları soruları çok irdeliyorlar.

O zamana kadar da farklı ders çalışma düzenleri deniyorlar. İlerleme olduğunu düşündüğü kısımları uygulamaya devam ediyorlar. Yerinde saydıkları düzenlerde yanlış yönlerini bulup iyiye yöneltiyorlar.

Mesela, TYT'de iyi olduğun bir branş var diyelim, Matematik. Matematik konu anlatımı baştan almıyorlar. "Ben Olasılık bilmiyorum bunu geçeyim vakit kaybederim." dedikleri kısımları öğreniyorlar. Branşı ortalama bir seviyeye getirince süre tutuyorlar ve bol deneme çözüyorlar.
    Boş bıraktıkları soruları öğreniyorlar. Mantığını kavrıyorlar. Dikkat hataları kronik bir hâl almışsa onları sorguluyorlar.

Bazı stratejiler geliştirebiliyorlar. Geometrin eksik fakat 1 test bile çözmen çok zaman alıyor. Üçgenler uzun bir konu olduğundan bir türlü sonu da gelmiyor. Geometriye en az Paragraf ve Problemler kadar ağırlık veriyorlar. Aynı hafta içinde üçgenlerin bir kısmını çözmeye devam ederken çokgenlere geçiyorsun. Bi bakmışsın üçgenlerden daha iyi akıyor konu.

Denemede önemli bir konu da sanırım risk almamak ve boş bırakmak.

• 115 e sabitlenmiyor +105 vs.
  • geçen sene etütte iki kardeş vardı ikiz. bunlar nasıl çalışıyor ama günde en az 500 soru ikisi de, bazen 1000i geçiyormuş hocaların söylediğine göre. eylülde felan tüm konuları bitirmişler deneme sonuçlarına bakıyoruz eyülden itibaren 110 tyt sabitlemişler 75 ayt sabitlemişler.ama gel gör ki sınavda birisi 200 diğeri 3k yapmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fantilatör

geçen sene etütte iki kardeş vardı ikiz. bunlar nasıl çalışıyor ama günde en az 500 soru ikisi de, bazen 1000i geçiyormuş hocaların söylediğine göre. eylülde felan tüm konuları bitirmişler deneme sonuçlarına bakıyoruz eyülden itibaren 110 tyt sabitlemişler 75 ayt sabitlemişler.ama gel gör ki sınavda birisi 200 diğeri 3k yapmış.
    sonunda kahkaha attim kanka nolmus.lan dhxhdjd
  • fantilatör F kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de ikizim ve günde toplam 200 soru anca çözebiliyoruz :D. Siz anlatınca özendim bak
    Hocam benim de denemelerde 115 ve 116.25 gördüğüm oldu hatta okul denemelerinde 110'un altına nadir düştüm diyebilirim ama bu sabitleme olayı çok farklı. TYT sabitleme diye bir şey yok Türkçe'de en hafif bir dikkat dağınıklığı bile pahalıya patlayabilir +110 netlerden bahsediyoruz.
  • sen sabitleyeilir misin bilmem ama ben sabitlerim
    Hocam nasıl ya :D saçma olmuş sonuçlar nedeni ne acaba
  • birisi 200. oldu. 200k mı anladınız acaba siz çok anormal bir durum yok. birisi sınavda yine normal halini yapmış. birisi artık ne olduysa tam kendisi gibi yapamamış 3k olmuş
    Yok hocam doğru anladım ama 8 ay kala 110 ve 75 sabitleyip 200 olmak belki şans işi 1. De olabilirdi ama çok ütopik geldi 3k olmak
    Hangi kurum kanka burası :D
  • Yaman umut olacak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.