Şimdi Ara

TYT Türkçe +35 net

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2022'de sınava gireceğim Türkçe'den 35 ve üstü net yapmak istiyorum 35 üstü yapan arkadaşlar hangi kaynakları, denemeleri kullandınız

Elimde olan kaynaklar : TYT türçe bilgi sarmal , paragraf ve dil bilgisi

Uzman yayınları

Karekök paragraf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam karekök paragraf çözmeyin. Ben çözdüm çok saçma ve kalitesizdi.

• Geçen sene 36.50 bu sene 37.50 yaptım. Bu sene bir şey çözmedim o yüzden yorum yapamam ama tavsiye ettiğim paragraf kitabı ezberbozan kpss ales dgs paragraf kitabı. Bir de bol bol deneme çözmek gerekiyor türkçe için. Paragrafları tek seferde okuyup işaretlemek gerekiyor ikinci üçüncü okuyuşta her şık doğru gibi gelmeye başlıyor vakit gidiyor.

• yaklaşık 120 deneme ve 1 paragraf kitabı erittim geçen seneyle aynı net geldi şimdiki aklım olsa çözmedim

• istersen sinav gelene kadar 40 yap her sey sinav ani . Ne cozersen coz yani

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Paragraf bilgiye değil psikolojiye bakar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam ben geçen sene Türkçede 21D 19Y vardı.(Sınav telaşından dolayı tabii).Bu sene 38D 2Y yaptım.Mezun senemde Haftada 4 tane Türkçe Alan Denemesi Çözdüm.Alan Denemesinden bunalmaya başlayınca Apotemi Paragraf Sıkıştırdım araya.Bir yerden sonra tyt genel denemelerin sıklaştığı için türkçe çözmeye devam ediceksin zaten.Tavsiyem son 3 aya doğru ALES ve çıkmış ÖSYM sorularını çöz.Dil bilgisini önemse 7 soru çıkıyor diye görmemezlikten gelme.Ve Türkçede Altın Kural Soruları sadece 1 kere oku.2. 3.cümleye geldiğinde hala soruyu anlamadıysan anında diğer soruya geç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhninhayaleti -- 19 Temmuz 2021; 0:25:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lys mat da 40 net
    8 yıl önce açıldı
    60 günde 35 net AYT
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kanks ben evdeki denemelerde 37-40 arası yapıyordum. Bu sene sınavda 33.25 yaptım ama kaynaklar hakkında yorum yapacak olursam:
    • Başlangıç için Hız ve Renk iyi, kolay seviye.
    • Tecrübe Taktiklerle Paragraf (Rüştü Bayındır’ın kitabı) kolay seviye, kısımlara ayırmış; başlangıç için iyi.
    • Limit Paragraf’tan pek memnun kalmadım, tavsiye etmem.
    • Sınav Yayınları Paragraf çözdüğüm en berbat paragraf kaynağı olabilir, tavsiye etmem. Cevap anahtarı da sorular da hatalı çıkıyor ve deliriyorsun.
    • Paragrafın Şifresi uzun metinler bazında güzel bir kaynak ama bazı sorular hatalı çıkabiliyor. Metotlar şeklinde sorular vermesi benim hoşuma gitmişti. İki tane kitabı var sanırsam. Ben sadece ikincisini çözmüştüm, birincisi hakkında fikrim yok ama sanırım zorluk olarak birbirlerinden farkları var.
    • Son 15 yılın (yanlış hatırlamadıysam) çıkmış ALES sorularını çözmüştüm, güzeldi açıkçası hız kazanma konusunda fayda sağladı.
    • Bilgi Sarmal’ı çözmeye fırsatım olmadı fakat çoğu arkadaşım tavsiye ediyordu, genel kanıya göre güzel sorular varmış.
    • Bilgi Sarmal TYT Paragraf 20’li Deneme ÖSYM’ye yakın ama ÖSYM’nin bir tık altında. Yine de sorular güzeldi.
    • 345 Türkçe Genel Denemesi güzeldi, zaten seviyeleri belirtiyor denemenin üzerinde.

Dil Bilgisi için de genel olarak hızlıca konu çalıştıktan sonra akılda kalması amacıyla Yayın Denizi’nin Dil Bilgisi soru bankasını (ince bir şey, test sayısı her konudan 3-4 tane ama yetiyor bence) ve Karekök’ün TYT Türkçe soru bankasını çözmüştüm. Açıkçası Karekök biraz kalındı, güzel tabii ki tekrar etmek ama iki kaynakla gideceksen Karekök’e çok da gerek yok.

~ Ben paragrafta uzun süre kitaplardan gittim. Sonlara doğru genel denemelerde çözdüğüm için ayrı olarak 345 ve BS dışında pek fazla paragraf branş çözmedim, umarım faydalı olur. Daha çözdüklerim vardır ama cidden hatırlayamadım. Hatırlarsam eklerim ,’:]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saintyku -- 19 Temmuz 2021; 0:45:14 >

• Bilgi sarmal dilbilgisi güzel

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhninhayaleti

Hocam ben geçen sene Türkçede 21D 19Y vardı.(Sınav telaşından dolayı tabii).Bu sene 38D 2Y yaptım.Mezun senemde Haftada 4 tane Türkçe Alan Denemesi Çözdüm.Alan Denemesinden bunalmaya başlayınca Apotemi Paragraf Sıkıştırdım araya.Bir yerden sonra tyt genel denemelerin sıklaştığı için türkçe çözmeye devam ediceksin zaten.Tavsiyem son 3 aya doğru ALES ve çıkmış ÖSYM sorularını çöz.Dil bilgisini önemse 7 soru çıkıyor diye görmemezlikten gelme.Ve Türkçede Altın Kural Soruları sadece 1 kere oku.2. 3.cümleye geldiğinde hala soruyu anlamadıysan anında diğer soruya geç.

Çözdüğüm Alan Denemeleri İse Apotemi 15 li türkçe Bilgi Sarmal 20 li Paraf 15 li Limit 20 li ama 14 tanesini felan çözdüm Bir de Yayın Denizi 14 lü deneme 345 12 Li Tr denemesi ALES Son 10 Yıl Soruları.Paragraf olarak Mezun senemde sadece Apotemiyi çözdüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dhninhayaleti -- 19 Temmuz 2021; 14:0:29 >

• Up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.