Şimdi Ara

Az önce kendimi yaktım akşamın köründe + - ters bağladık iyimi !!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
69
Cevap
0
Favori
7.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • @elektrosenol nerdesin abi senya:-) :-) :-) :-) abi bu konudaki belki en komik olay senin basina gelmis:-)@Emin-Firtina seni zopa ile dovmek lazim. insan oyle ekolayzeri patlatir mi br ya:-)
    ben vestel tv lerle cok carpiliyorum ya. grundigler samsunglarin kondansatoru enerji kaybediyor aninda da vesletller iki uc defa opuveriyr:-)
    misal gecen bir vestel tv vardi. arkadas lm317 nin referans voltajini veren direnc sizlere omur olmus. tabi regulator de. ben de degeri bilemedigimden deneye deneye buluyorum elimdeki direnclerle. baktim tv opup duruyor, dedim sasesini tutuyim. ordan carpmaz. arkadas bir carpti. az kaldi tup tabancasini kiriyordum:-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    tda1562 sende baya pahalanmışsın biri 25 tl diyor diğeri 30tl kimi yerlerde hiç yoksun
  • Ben aynı şekilde tda7294 yakmıştım pionerr hoparlörüm tütmüştü :D

• Kondansatör patlattym
    220 den defalarca çarpyldym
    Dolu kondansatör üzerime bo?aldy

Ustalaryn anylar efsane.
  • ben ka2206 datasını okurken karıştırmışım. 15 volt maks güç entegreye 17 volt 7 amper trafoyu bağladım. sonuç? ses geldi gelmesine de sonra öyle bir yarıldı ki.  Az önce kendimi yaktım akşamın köründe + - ters bağladık iyimi !!!
    çıkan gürültüde ne yapacağımı şaşırdım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombi7406 -- 11 Ocak 2015; 16:54:45 >
  • Bende pc nin onboard ses kartını yakmıştım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

slm üstadlarım elektronik hayatımda ilk defa kendi nickim olan tda 1562q entegresini az önce yakmış bulunmaktayım...

arkadaşın doğan skx apaçi arabasına bundan 3-4 ay önce tda 1562q lu aktif bass anfisi yapmıştık dün beni aradı ve sistem cızıltı yapıyor ses çok kötü bu akşam bakabilirmiyiz dedi bende tabi olur kardeşim gel bakalım dedim.

sistemi söküp benim atölyede çalıştırdık ve sorunun anfiden olmadığını öğrendik

daha sonra sistemi arabaya bağlarken + - besleme uçlarını karanlıktan dolayı görmeyerek yanlış bağladım deneme yapalım dedik ve 72 A lik 12 voltu ters bi şekilde tda 1562q ya verdik arkadaş bass tan ses gelmiyor diyince bass ın yanına vardım birde ne göreyim bass tütüyor acayip pis bir koku ama nasıl duman çıkıyor görmelisiniz

dedim kapa kapa anfiyi yaktık diye arkaaş neye uğradığını şaşırdı nasıl olur ya felan deyip geldi bi baktıki bağlantılar ters

ulan dedim arkadaş elektronik mesleğinde bayağı yaşlandık herhalde nasıl ters bağlarım bu beslemeyi diye söylenip duruyorum kendime

cumartesi gidip aynı entegreden alıp bu sefer + - besleme hattına diyot koyacağım ters bağlasamda yanmayacak

siz hiç beslemeyi ters verip anfi yaktınızmı arkadaşlar merak ettiğim için soruyorum dh forumunun anfici üyeleri size sesleniyorum...
     Az önce kendimi yaktım akşamın köründe + - ters bağladık iyimi !!!

Bundan kullanman seni rahatlatır;

Az önce kendimi yaktım akşamın köründe + - ters bağladık iyimi !!!

• Aklıma IR alıcı devresinde yaptığım ters bağlamayı getirdi.

Elektronikte yeniydim henüz. IR alıcı aldım. Datasheet'ten düzgünce Arduino'ya bağladım.

Çalışıyor sinyal gönderiyor harika. Belki terstir bozuk gönderir dedim, tabi o zaman pek bilgim yok, nereden bileyim ters bağlanan komponentlerin hasar gördüğünü.

Ters bağlar bağlamaz Arduino'nun güç ışıkları delirdi, daha ne oluyoruz diyemeden bir çatırtı koptu, bir de alıcının dibindeydim, yüzüme patladı sandım :(
  • Elektrik ve Elektronik kesinlikle HATA kabul etmez herkes bu işi yapamaz.

Ben çok çarpıldım çok entegre yakıp kondansatör patlattım bu işlerin tadı tuzu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.