Şimdi Ara

AZ ÖNCE TEKNOSADAN GELDİM VE ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işin açıkçası LCD 17" almayı düşünen birisi olarak en iyisinin incelemek olduğuna karar verip Capitol Teknosa'ya gittim ve tüm 17"lerin ayarlarına kadar tek tek inceledim, özellikle CHIP dergisinin son aylardaki 17"LCD testlerinde devamlı surette birincilik alan HYUNDAI L72S modeli (L72D modelini biliyorum ve Gigatek'teki Güneş beyle de DVI problemi hakkında konuştuk, HYUNDAI ile görüşmelerin devam ettiğini ve driver ile sorunu halledeceklerinin garanti olduğunu söyledi, yani L72D'ye de niyetliyim, baktık ki DVI özrünü gideremediler o vakit L72S alırım diyordum) aklımda oracığa kadar gittim ve üzgünüm tam anlamıyla yıkıldım..

Oynayan film, İnanılmaz Aile ve VCD idi, yani DVD bile değil, yanyana 6 adet LCD 17" koymuşlardı ve 4 adet de CRT ile beraber hepsi aynı kaynaktan çıkış alıyordu, hepsinin ayarlarını ıcık cıcık etmeme rağmen bir cansızlık, renksizlik ne biliyim görüntülerde kaymalar (mesela arı kanatlarını çırparken girdi ekran birbirine resmen) efendime söyliyim gece sahnelerinde kapkara görünmeyen sahneler, direkman vazgeçtim ve soğudum, özellikle aralarında benim niyeti bozduğum L72S modelinin sanıyorum az evvelki modeli L70+ 'in en kötü renk ve canlılığa sahip olduğunu gördüm..

SONUÇ : Kanaatimce ihtimal bir; ben hayal gördüm ..... ihtimal iki; 4'ü CRT olmak üzere 6 adet LCD toplam 10 bilgisayar aynı kaynaktan çıkış alıyordu + o kadar elektronik aletin akımının etkisi ile Teknosa'daki spotların da (ışıklandırma) etkisi ile benim gördüklerim peydah oldu..

SONUÇ : Kafam karmakarışık, birisi birşey söylesin ne olur?

NOT : monitörler de fena modeller değildi hani kendi çapında, nebiliyim Sony hs modeli, bir samsung 710v, philips 170cs felan..

• kaliteli crt lerin görüntüleri lcd lerden daha iyidir diye biliyorum lcd teknolojisi hala eksik bence...
  • oyun ve filmde crt den şaşmayın
  • fakat öyle olsa bile ya kullananların söyledikleri, bir o kadar övmeler, çok forumlarda gezdim, bunun bir sebebi olmalı muhakkak.
  • o görüntünün o kadar kötü olması normal. sen demişsin zaten hepsinin kaynağı bir diye bu da kaliteyi düşürür.
  • ama bu kadar mu kötü olur, 10 bilgisayar aynı kaynaktan alırsa ve akımın da etkisi ile filmlerde böyle kaymalar, titremeler, karanlıklar olabilir mi, ben mantıklı bir tahmin yaptım ancak çok iyi server bilgim yok, bu tip durumlarda bu doğal bir olay diyorsun yani,, eve getirip tek başına takarsam 10 adet bilgisayarın birbirine bağlı olduğu durumdan kaç kat daha iyi bir performans alabilirim mesela ?
  • Peki CRT lerdede aynı kötü görüntüler ile karşılaştınmı. bende CRT monitör var. bir çok filmde o kare kare bozulmaları görebiliyorum. Filmden kaynaklanan bir probem olmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mustafayaman şimdi şöyle, film orjinal artık Özen Film mi Fida film mi kim etiketlediyse VCD yani bildiğin altyazılı orjinal film, CRT'lerde de bir solgunluk vardı ama onlar 17" çok da iyi olmayan modellerdi zaten, onlarda olabilir belki kendi dandikliklerinden, bilemiyorum ki, ancak çok şaşkınım
  • bence hepsi bir kaynaktan beslendiği için oluyordur..
    bende yaklaşık 1 ay önce aldım philips valla CRT den bir farkını göremedim.. ilk birkaç gün gözüme biraz tuhaf geldi ama şimdi CRT ye bakamıyorum manyak alıştım.. Ve şunu söyleyeyim oyunlarda CRT den bence çok daha kaliteli önceki monitorum SAMSUNG 763MB idi ama bu LCD samsung un eline verdi
  • oozkan arkadaş, philips 170P6ES diye bir model var ve çok iyi olduğu söyleniyor, fiyatı fazla geldiğinden bu tür alternatifler aradım, peki oozkan arkadaş senin LCD'nin filmlerdeki performansı nasıl, kaymalar ve karalmalar v.b. fenalıklar geçirtiyor mu gözlerine + Hyundai modellerde 700:1 kontrast 300cd/m parlaklık varken PHILIPS 107P6ES modelinde neden 500:1 ve 250cd/m var, kafamı karıştırıyor, neyse konumuzun dışına çıktık ama ..
  • ben o dediğiniz olumsuzlukların hiçbirini( kayme, bulanıklaşma, kırılma.. vs..) hiçbirini yaşamadım.. forumda okudukçada çşaşırıyorum.. iyiki bu monitoru almışım. ama az araştırmadım 1 ay araştırdım valla..
    bendekide 170P6ES
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=4230179&mpage=1&key=
    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=4422541&mpage=1&key=&#4422729

• etkileyici bir monitör..

1 - bu modelden alırsam ayarları ve benzeri ıvır zıvır konusunda yardımcı olur musun bana arkadaşım? + gündüzleri nasıl film durumları ve oyun.. değişiyor mu

2 - bir dediğim Hyundai'nin 700:1 ve 300cd/m iken bu kadar iyi bir philips modelde niye 500:1 ve 250cd/m

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deryacık -- 21 Ekim 2005, 23:46:19 >
  • lcd mönitörlerde renkler daha parlak olduğu için gözleri daha rahatsız eder bence göz sağlığı için lcd alınmamalı crt mönitörden şaşmamalısınız....
  • aa-aaaa bir yaşıma daha girdim, ya elektron tabancaları-radyasyon oranları, yalan mıdır hepsi
  • PHILIPS ın parlaklık oranı yeterli.. benim için önemli olan CRT ile aynı kaliteyş yakalamaktı.. Bu monitorlede yakaladım.. Önemli olan da bu değilmii.. Ne yapacaksınız daha fazla monitoru.. Parlaklık kontrast oranı herşey demek değildir.. ufak çeldirici detaylara takılmayın.. bütüne bakın..
    biryanda PHILIPS diğer yanda Hyundai..
    tercih sizin
  • ya sana şöyle açıklayalım.. o kadar monitör tek bir pc kaynaklı bağlanınca inanılmaz görüntü farkı yaşanıyor şahsen bariz yaşadım.. eve geldiğimde aldığım görüntü oradaki görüntünün kaç katıydı anlatamam.. ölü pixel çıkınca iade ettim tabi ertesi gün ama o görüntülere kanma, imkanın varsa tek monitör ve dvi'dan incele farkı çok bariz görürsün.. hayal falan gördüğün yok öyle bir durumda yazılarda çizimlerde kaymalar, renklendirmede bozukluklar gözleyebilirsin.. kendi gözüne göre ayarları yağtığında anlıyorsun zaten.. imkanın varsa tek incele derim..
  • sağol oozkan oyle diyorsan öyledir, ne kızıyorsun bir karış çocuğa

peki dediğim gibi sen ayarlarında ve ıvır zıvırında yardımcı olacak mısın onu söyle, o zaman alacam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: cause_of_death

ya sana şöyle açıklayalım.. o kadar monitör tek bir pc kaynaklı bağlanınca inanılmaz görüntü farkı yaşanıyor şahsen bariz yaşadım.. eve geldiğimde aldığım görüntü oradaki görüntünün kaç katıydı anlatamam.. ölü pixel çıkınca iade ettim tabi ertesi gün ama o görüntülere kanma, imkanın varsa tek monitör ve dvi'dan incele farkı çok bariz görürsün.. hayal falan gördüğün yok öyle bir durumda yazılarda çizimlerde kaymalar, renklendirmede bozukluklar gözleyebilirsin.. kendi gözüne göre ayarları yağtığında anlıyorsun zaten.. imkanın varsa tek incele derim..

sağolasın arkadaş açtığım konunun net cevabını aldım ve içimi rahatlattın, fakat bu sefer de Hyundai'den vazcaydım oozkan sayesinde Philips diyorum ya neyse şunu öğrendim ya gam yemem.

• [Deleted by Admins]
  • hep diyorumda kimse dinlemiyor bu monitör işi tamamen şans işi ya kimi alıyor gözüne parlak geliyor ertesi gün geri veriyor birde LCD ler biraz daha parlak CRT lere göre viewsonic kullandım ben ondan memnun oldugum kadar hiç birinden olmamıştım SONY vs vs hepsini kullandım birde Philipsn 18" lik bir modeli vardı oda epey iyiydi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.