Şimdi Ara

AZ UYUMAK İSTİYORUM. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
19.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 12:30 da yatıyorum sabah 5:45 gibi kalkkıyorum... tatil günleri sabah 7 de yatarım sonrası Allah Kerim
  • dün sabah 5 de yattım sabah 7:45 de kalktım. herzaman böyle
  • Ben de gece yatıyorum 12-1 gibi sabaha da alarmı 6:30-7 ye doğru kuruyorum ama 8 den önce kalkamıyorum o da okula gidicem diye zorla sarhoş gibi geziniyorum sonra.Sabahları uykuyu açmak için var mı acaba bildiğiniz bi yöntem falan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: legend86

bu kitabın e-kitabı varsa link yollayabilir misiniz?
  • Genelde gece 2 de yatar sabah traş olacağım zaman 6:10 olmayacağım zaman 6:20'de uyanırım. Genelde haftasonu biraz daha fazla uyuduğum için pazartesi uykulu kalkarım ama sabah dışarıda ayazı yiyince açılır uykum

Ama nerdeyse her gün gözümün altları mordur
  • gece 3-4 gibi yatıyorum, sabah 12-1 gibi kalkıyorum
    iş yok güç yok, çok sıkılıyorum evde :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakidoruk

00:00 - 06:00

13:00 - 14:00

gibi bir uyuma düzeni gerekiyor. Yataktan kolay kalkmaya alışmanın tam zamanı çünkü yaz geldi. Her sabah kalktığınızda duşa girin ve bunu alışkanlık hlaine getirin.

Aynı benim düzen +1905
  • quote:

Orijinalden alıntı: himmet_dal

bende 1 ay atladım uyuyarrak

quote:

Cuma gecesi uyuyup Pazartesi sabahı kalktığımı bilirim.

siz zamanda ileriye gitmişsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: huso_2002

gece 3-4 gibi yatıyorum, sabah 12-1 gibi kalkıyorum
    iş yok güç yok, çok sıkılıyorum evde :(

aynı ben
  • Bazı arkadaşlar var 3-4 saat uykuyla sağlıklarının bozulmayacağını dinç olabileceklerini zanneden..Bilmiyorlar ki gelecekleriyle oynuyorlar..Eğer 12-14 saat uyuyorsanız evet azaltıp belli bir düzene sokmak gerekir ama 3-4 saat gibi süreler çok az arkadaşlar "bana yetiyor hiç zorluk çekmiyorum ertesi gün" desenizde ileride acısı çıkar allah korusun sağlığınızla oynamayın..

Ah sizede bizlere yaptırdıkları gibi askerlik yaptırsalarda anlasanız uykunun ne kadar kıymetli olduğunu-gece 2'de yat sabah 6'da kalk ve o uykuyla tüm gün ayaktasın çakı gibi olman gerekli arada kaçamakta yok,yer İzmir Özdere ve yaz sıcağında-...
  • Ben şimdi yatarım saat 13 de kalkarım
  • Şu 3-4 saat diyen arkadaşlar ne ayak...Minimum 8-6 saat gerek.

Uyku herşeyin temelidir. Özellikle okuyorsanız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywalker148

quote:

Orijinalden alıntı: teknikkonular

@daywalker148 az uykunun vucuduna verdiği zararın farkında değilsin.
    Bu bilimsel incelemelerle tespit edilmiştir.

6 saat uykunun kimseye zarar verdiği görülmemiştir.Ha aşırı bedensel faaliyetlerde bulunursan olablir belki bilmiyorum.
    Ama senin bahsettiğin bilimsel incelemeler günde 6 saat uykuyu değil daha azını(3-4 saat) baz alarak yapılır ve kalp krizi riskinin arttığını gösterir...

7 saat ile 6 saat altında uyuyanlar karşılaştırılmış. Az uyuyanların kansere yakalanma riskinin %62 daha fazla olduğu gözlenmiş.

http://www.superonline.com/haber/az-uyumak-gogus-kanseri-yapiyor-27752

Günde 7 saatten az uyumanın soğuk algınlığı riskini artırdığı bildirildi.
    7 saatten az uyuyanlar 8 saat ve üzeri uyuyanlara oranla hapşırma, boğaz yanması ve diğer semptomları gösterme olasılığının 2,94 kat .

http://www.denizhaber.com/HABER/15498/28/denizhaber-denizcilik-deniz-haber-turk-denizciligi-bosporus-turk-bogazlari-istanbul-bogazi-canakkale-bogazi-dto-turkish-maritime-pilotage-marine-environment-deniz-kirliligi-balikcilik.html

Çocuklarda 10 saaten az uykunun obeziteyi sebep olduğu bilinen bir gerçek.
    Böyle onlarca haber bulabilirim. Bunlar arasında hipertansiyon şeker hastalığı gibi değişik haberlerde var.

Eğer vucuduna daha fazla işkence yapmak istersen sen bilirsin. Ama bence günde 2 saatini daha uykuya ayırmalısın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikkonular -- 23 Aralık 2009; 5:50:48 >

• İşin kötü tarafı vücut o az ve düzensiz uykuya zamanla alışıyor tıpkı kurulmuş bir saat gibi,ileride istesende uyku düzenini uyku saatini değiştiremiyorsun bünye adeta bir makina haline geliyor yatıp biraz fazladan uyuyayım desende yapamıyorsun kendimden biliyorum...

İşim vardiyalı ve bu saatte ayaktayım (bugün gece çalışıyorum)...Sabah 9'da çıkıp eve gideceğim eve varmam saat 10 birşeyler atıştırıp yatmam en erken 11...Hadi diyelim 6 saat uyudum kalkmam aşağı yukarı akşam 5 ve iyi kötü uyuduğum için erkenden uykumda gelmez bu sefer sabahlıyorum saat oluyor gece 2-3 ve zamanla bünye bu sapık uyku şekline alışıyor adeta zombi gibi gezmeye başlıyorsun algılaman yavaşlıyor vs.vs...

Az uyuyarak dinlendiğini söyleyen arkadaşlar gece diyelim 1'de yatıp sabah 6'da kalkıyorlar yani uyku 5 saat..Vücut buna alışırsa ilk önce teknikkonular'ında dediği gibi zayıf düşüyor zamanla bağışıklık-direç azalıyor daha kolay hasta oluyorsunuz (hele bu aralar domuz gribi falan allah korusun)...Ve belkide ileride ciddi kalp hastalıklarına davetiye çıkartıyorsunuz etmeyin eylemeyin...

Tamam eğer çok uyuyorsanız bunu azaltın ve düzene sokun sosyal hayatınız içinde size zaman kalsın ama sırf kendinize fazladan zaman yaratmak için uykunuzu yok denecek kadar azaltıpta sağlığınızdan geleceğinizden çalmayın...

• Bende daha once zamanım gidiyor diye 6 saate indirmiştim ama kalktığımda kahvaltı masasında olsun sohbetde olsun hatta biri bana günaydın dese artık terslemeye baslıyordum sinirlerim hatsafada yüksekti dısarı cıkıyorum herseye ayar oluyor herşeye catıyordum yani bünye meselesi 10 saat uumam lazım yoksa vucudumdaki etler agrıyor yada acıyor bünyem değişime ugruyor sanki suratımda bir agırlık agrı dişlerime kadar hissediyorum bünyenın uykusuz olduğunu ve acayip sinirli bir insan oluyor sonra

yani benım uykumu almam lazım yoksa beyin yıkıcı konumuna geciyoru milletin kalbını kırıyorum sonra üzülüyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: daywalker148

quote:

@daywalker148 az uykunun vucuduna verdiği zararın farkında değilsin.
    Bu bilimsel incelemelerle tespit edilmiştir.

6 saat uykunun kimseye zarar verdiği görülmemiştir.Ha aşırı bedensel faaliyetlerde bulunursan olablir belki bilmiyorum.
    Ama senin bahsettiğin bilimsel incelemeler günde 6 saat uykuyu değil daha azını(3-4 saat) baz alarak yapılır ve kalp krizi riskinin arttığını gösterir...

7 saat ile 6 saat altında uyuyanlar karşılaştırılmış. Az uyuyanların kansere yakalanma riskinin %62 daha fazla olduğu gözlenmiş.

http://www.superonline.com/haber/az-uyumak-gogus-kanseri-yapiyor-27752

Günde 7 saatten az uyumanın soğuk algınlığı riskini artırdığı bildirildi.
    7 saatten az uyuyanlar 8 saat ve üzeri uyuyanlara oranla hapşırma, boğaz yanması ve diğer semptomları gösterme olasılığının 2,94 kat .

http://www.denizhaber.com/HABER/15498/28/denizhaber-denizcilik-deniz-haber-turk-denizciligi-bosporus-turk-bogazlari-istanbul-bogazi-canakkale-bogazi-dto-turkish-maritime-pilotage-marine-environment-deniz-kirliligi-balikcilik.html

Çocuklarda 10 saaten az uykunun obeziteyi sebep olduğu bilinen bir gerçek.
    Böyle onlarca haber bulabilirim. Bunlar arasında hipertansiyon şeker hastalığı gibi değişik haberlerde var.

Eğer vucuduna daha fazla işkence yapmak istersen sen bilirsin. Ama bence günde 2 saatini daha uykuya ayırmalısın.

Arkadaşım ikimizde aynı şeyi anlatıyoruz zaten.6dan azı zarar tamam biliyoruz.Çocukta değiliz ki 10 saat uyuyalım.
    Bu genç iyisi mi uykusunu 6 olmadı 7 saatte sabitlesin

• 8'de anlaşalım.
  • son 7 olur abi bunun gelişi 8 zaten
  • Kişiden kişiye değişir, uyku saati hemde öyle %10-%20 değil 3 saat uyuyup tam uykusunu alan insanlar var 8 saat yetmeyende vardır herhalde : Bünyenize göre ayarlamanız lazım. Güneş ile beraber kalkmanın ve güneş battıktan sonra yatmanın ayrı bir yararı olduğu açık buna göre uyku saatinizi düzenleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.