3 saatlik uykuyla 10 saat uyumuş gibi kalktığım günler oldu...
bunu deneyeceğim. nasıl oldu da aklıma gelmedi hayret.
Kesinlikle karşıyım, uykunusu iyi alın; hayata daha mutlu bakarsınız....
Eveet doğru adama geldin Bende şöyle 4-5 aya kadar her allahın günü 10 saat hatta bazen 12-14 saat uyuyan biriydim.Ama sonra ne değişti bilemiycem belkide uyku dışında kalan vakit bana yetmedi, uykuyu kısmaya karar verdim. Önce birden azaltayım dedim hemen saatimi 6 saatlik uyku düzenine göre kurdum.1 gün 2 gün zamanında kalktım ama baktım bünye memnun değil yataktan kalkmak istemediğim gibi en olmadık vakitlerde de uykum geliyor.Sonra periyodik olarak indirmeye karar verdim. Uykuyu 8 saatte sabitledim yaklaşık 1 ay kadar.Vücut alışınca zaten hiç eskisi gibi uyumak gelmiyo insanın içinden.Daha zinde olduğunuzu hissediyosunuz.Son 10-15 gündür de 6 saate indirdim.Gayette memnunum.Uykuya ayırdığım saatlere yanıyorum
@daywalker148 az uykunun vucuduna verdiği zararın farkında değilsin. Bu bilimsel incelemelerle tespit edilmiştir.
bu kitabın e-kitabı varsa link yollayabilir misiniz?
az uyuma uykunu iyi al. yoksa sersem oluyorsun.. hoş askerde en fazla 4-5 saat uyuyorduk üstüne ertesi gün 24 saat ayakta kalıyorduk.. şimdide saat 10-11 gibi yatıyorum sabah 6da kalkıyorum 7-7,30da anca iş yerine varıyorum.. bi cumartesi pazar var ondada geç kalkıyorum geziyorum felan haftasonuda böyle yoruluyoruz..ama herşeye ragmen insanoglunun en aşşagıya günde 6 ile 8 saat arası uyuması şart..
uyku insanın zihnen ve bedenen dinlenmesidir. bedenen dinlenmekten kasıt kas dinlenmesidir... insan uyuduğu zaman 2-3 en fazla 5 saatte zihnen dinlenir... kas olarak dinlenmede en fazla 3 saatte gerçekleşir... geriye kalan uyku boş yani...
Bndede Bu sorun var
eve gelince direkt yatın, gece kalkın, uyumadan okula gidin.
quote:
Orijinalden alıntı: Atakan.A
eve gelince direkt yatın, gece kalkın, uyumadan okula gidin.
aynen
ben hiç uyumuyorum ,öss sınavına geceler boyu çalışırsan böyle birşey olmaz
ben her gece 3 de yatıyorum sabah 6.30 da kalkıyorum hemde o kadar dinç uyanıyorum ki ama gündüz 2 de eve gelince akşam 5 e kadar uyurum. günde toplam 6 saat oluyo, gayette memnunum sıkıntı çekmiyorum. ilk başlarda zorlanmıştım ama şimdi alıştım.. bi düzen oturt alışıyosun
@daywalker148 az uykunun vucuduna verdiği zararın farkında değilsin. Bu bilimsel incelemelerle tespit edilmiştir.
6 saat uykunun kimseye zarar verdiği görülmemiştir.Ha aşırı bedensel faaliyetlerde bulunursan olablir belki bilmiyorum. Ama senin bahsettiğin bilimsel incelemeler günde 6 saat uykuyu değil daha azını(3-4 saat) baz alarak yapılır ve kalp krizi riskinin arttığını gösterir...
ben 1 gibi yatıp 7 gibi kalkıyorum ama 2-3 saat uyumak istiyorum bu aralar en büyük arzum bu ama olmuyor yazın ne güzeldi ya 1 saat uyurdum ya da baktım güneş doğuyo uyumazdım şimdi dayanamıyorum
Hergün yapıyorum =D
uyuma hiç 2-3 gün cok kıyak oluyo ucuyon resmen beynin zonkluyo. kafa kıyak oluyo baya kulaklar tıkanıyo sadece sen varmıssın gibi dünyada