Şimdi Ara

Az Yakan Benzinli Araç Tavsiyesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
21.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Yazaryazarokur

Nasıl yani tüp ayarında olur. Bu TSI şehir içi 25 Kr mı yakıyor yok artık

Tüplü araçların hepsi eski nesil motor. Tüpsüzken çok yakıyor ve tüplüyken de idare ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst limit 45 ise polo 1.2 tsi dsg
    2015 model temiz alırsın.
    O paralara Golf zorlama olur. 2010-2011 model falan bakman lazım.
  • Az yakan benzinli olmuyor ki ya. Benzinli arabayı alırsın. Basarsan yakar. Basmazsan yakmaz öyle. 1.2 tsi pololara bakabilirsin ikinci el belki bulunur.
  • bende 1.4 clio var benzinli .

çoğunluğu uzun şehir dışı olmak üzere 6.6lt yakıyor
  • Bende 2012 model makyajlı kasa Hyundai i20 1.2 d-cvvt 85 beygir var. Normalde servisle işe gidip geliyorum. Arada arabayla geldiğim de oluyor. Ev-iş arası 24 km. Sabahları erken çıkıyorum yollar boş oluyor.90-100 km ile gidiyorum 4.7 lt ortalama gördüğüm oluyor. Akşam dönerken hafif trafiğe takılınca 6 lt falan görüyorum. Bazen de dönüşte sağlam trafiğe takılıyorum hele cuma akşamları,o zaman ortalama 7-7,5 lt ye kadar çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_efendy34 -- 14 Mart 2017; 10:14:25 >
  • by_efendy34 kullanıcısına yanıt
    bende aynı aracı kullandım. ekrandan söylüyorsan üstüne 1 lt ekle yanlış hesaplıyor.

az yakma konusunda toyotanın hybrid araçların üstüne tanımam.
    dizel fiestamın 6,5
    1.2 i20 mimin 8 civarı
    1.4 corsamın 9 civarı yaktığı yerde (ve bunlar manuel)

1.5 hybrid yaris ile (otomatik) 5,5 yakıyorum (kış değeri yazın düşüyor)
    hava 15 C iken silivriden akşam 6 trafiğinde 3,7 lt ortalama ile döndüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetalWave -- 14 Mart 2017; 12:1:16 >
  • MetalWave kullanıcısına yanıt
    Yılbaşından önce bir defa fulleyip denemiştim. Bir kez Pendik'e gidip gelmiş (toplam 144 km) , birkaç defa işe gidip gelmiş ve çoğunlukta kısa mesafelerde kullanmıştım. 360 km yol yaptıktan sonra yine fulledim 110 tl tuttu. Tabi o zaman benzin 5 tl nin altındaydı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_efendy34 -- 14 Mart 2017; 13:15:27 >
    hocam tam model nedir acaba? ona göre bi bakalım
  • cio_cio kullanıcısına yanıt
    malum siteden Toyota > yaris > 1.5 hybrid motor seçeneğini seç. Sprit modelini tavsiye ederim normal yaristen daha doludur.

yalnız ayağına hakim değilsen ben basarım agresif kullanırım dersen yakıt çok farkeder. sakin kullanan insanlara göredir. zaten cvt sanzuman bir araçdır, cvt ler uçurup kaçırmaz, atmosferik benzinlilerden seridir.

ayrıca al sat yapmayı düşünüyorsanda sıkıntı yaşarsın uzun süre kullanıcaksan uygundur.
    eyvallah tamamdır
  • peugeot 208e de bakmak lazım
  • Experimentation E kullanıcısına yanıt
    1.2'si için şanzımanlarına iyi değil diyorlar hocam peugot'um

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cio_cio kullanıcısına yanıt
    çok vitesi değişti son zamanlarda eat6lı olanı en iyisidir

• Honda jazz. Şehiriçi gerçek kullanımda 6-6.5 yakar. I-shift olanları almayın ama. Dur kalk trafikte veya sabahları soğukta silkeleme yapabilir. CVT otomatiğini öneririm.
  • Seçmiş olduğun seçeneklerin tamamı benimle aynı. Ben de max. 45.000, Hatchback ve otm. vites arıyorum. İlk başlarda Fiesta ya yoğunlaşmıştım ama ailemiz artık 3 kişi oldu bu yüzden daha geniş bir araç bakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: cio_cio

Tam olarak hangi model hocam?

benim tavsiyem golf'tür. ben öyle yaptım. hem konforundan, hem kalitesinden, hem gidişinden (atmosferik benzinlileri fena topukluyor, özellikle yokuşta) hem de tasarrufundan çok memnunum. atmosferik benzinliyi tavsiye etmem. tüp taktırmadan tasarruf edemezsiniz. tüp taktırınca da hemen hemen tsi ayarına gelir ancak.

45000 e kadar temiz bir golf bulamıyoruz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Titanio

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: cio_cio

Tam olarak hangi model hocam?

benim tavsiyem golf'tür. ben öyle yaptım. hem konforundan, hem kalitesinden, hem gidişinden (atmosferik benzinlileri fena topukluyor, özellikle yokuşta) hem de tasarrufundan çok memnunum. atmosferik benzinliyi tavsiye etmem. tüp taktırmadan tasarruf edemezsiniz. tüp taktırınca da hemen hemen tsi ayarına gelir ancak.

45000 e kadar temiz bir golf bulamıyoruz hocam

o zaman octavia veya leon olabilir. astra ikisinden de daha kalite bir araçtır ama bildiğim kadarıyla sadece astra k benzinli az yakıyor ki o da pahalı kaçar.

• Hocam ben de Honda Jazz tavsiye ederim, yakiti benzinli-uygundur, otomatik CVT onceki arkadasin dedigi gibi i-shift degil, temiz bulabilirsiniz, kompakt ama ic hacmi buyuk ferrah. Dusunebilirsiniz.
  • Toyata Yaris 1.0 motor tavsiye ederim sıfırı 45000 TL civarı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.