Şimdi Ara

Az Yakan Benzinli Araç Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
21.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Smartyy

1.3 Multijet daha fazla yakıyor hocam çok ilginç

aslında o hızlarda 8-9 lt yakıyor ama öyle denk gelmiş. sanırım bir kısmı hızlı, diğer kısmı da uzun duraklamalı dur-kalk (start-stop nedeniyle motoru kapatıyor) oldu diye tahmin ediyorum. nasıl bir yolculuktu hatırlamıyorum. şöyle söyleyeyim yalnız, türkiye'nin en kötü trafiği iş saati boğaz trafiğidir, ortalama 16-17 km ile seyredersin. orda bile 9 lt civarında yakıyor. ve de bu 1,4 motor. 1,2'leri biraz daha iyidir muhtemelen. ben bu motoru gördükten sonra dizel aramıyorum hiç.

multijet'e gelince, punto'da çok az yakıyor (2 hafta kullandım). ancak bir ege'de çok yakar sanırım. bir de tabii turbo araçlarda vitesi doğru zamanda atmak önemli. atmosferik gibi gereksiz yere yüksek devir çevirmemek lazım. hele ki bir de dizelse. turbo benzinli yine yüksek devirlerde yüksek torkla hakkını veriyor ama dizeller hepten cortluyor yüksek devirlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 2 Mart 2017; 15:34:19 >

• Benzinli motor az yakmaz dur kalk trafikte çok yakar. Basarsan daha da çok yakar. Sonu yoktur. Burada benzinli aracı olup az yaktığını iddia edenleri çok düşünme. Km de ortalama en az 50 kr yakarsın bunu düşün.
    Sana tavsiyem 2013 2012 c4 1.6ehdi confort plus 5.5 6 arası yakarsın dizel otomatik gezersin 50bin liraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Granddde -- 2 Mart 2017; 16:6:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: chrissrathfield

benzinli araç az yakmaz! 7 nin altı psikolojik arabam mükemmel

7 litre yakmak için de 120 yi geçmeyeceksin dur kalk yapmayacaksın 1.0 1.2 1.4 tip motorlarla

1.4 1.5 dizel almaya çalışın şiddetle tavsiyemdir. hatta 1.3 dizel bile olabilir 120 km sınır ile.

İyi sacmalamissin :) istanbul kucukcekmecedeyim, arac 1.2tsi leon

Az Yakan Benzinli Araç Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 2 Mart 2017; 16:11:58 >

• masterap M kullanıcısına yanıt
    sen daha benim yazdığımı anlayamamışsın. daha basit anlatamıyorum kusura bakma. biraz anlamaya çalış anlarsın

hızın arttıkça yakıtın artmış. benim dediğime paşa paşa gelmişsin.

bir de 6.6 ortalama gösterdin ya. 7 den çok uzak biliyor musun?

ayrıca senin o aracını şehir içi 10 litrenin altına düşmeden kullanırım haberin olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 2 Mart 2017; 16:17:5 >
  • Mesajım bulunsun, gerçekten de merak ettiğim bir konu idi TSI motorlu araçlar.
    1,4 TSI Golf- Passat ve 1,2 TSI Jetta
  • 1.0 leon

• Sormadan edemeyeceğim, 1,2 TSI jetta' nın yakıt ve şehir içi kullanımı ve performansı nasıldır.

1,2 Honda CHR test sürüşüne çıkmıştık, düşük motor, sürekli yüksek devir gidiyordu. Muhtemel bunda da öyledir ama, kullanan arkadaşların (var ise Ankara kullanıcısından... Hava şartları ve yüksek yerleşim sebebi ile) yorumlarını merak ediyorum.

Çünkü bir arkadaşım beni 1.2TSI jetta almak için çok uğraştı, ama aklımdaki sorulara cevap bulamadığım için cesaret edememiştim.
  • quote:

sen daha benim yazdığımı anlayamamışsın. daha basit anlatamıyorum kusura bakma. biraz anlamaya çalış anlarsın

hızın arttıkça yakıtın artmış. benim dediğime paşa paşa gelmişsin.

bir de 6.6 ortalama gösterdin ya. 7 den çok uzak biliyor musun?

ayrıca senin o aracını şehir içi 10 litrenin altına düşmeden kullanırım haberin olsun

hahaha baya komikmişsin sen , ben 20lt de yaktırırım marifet mi oluyor o ? Al sana hız artınca yakıt noluyor iyi bak :) istanbuldaysan ya da gelirsen 150 ile giderken de 6lt yaktığını bizzat gösterebilirim sana, yakıtı karşılaman şartıyla tabi :) hadi bana eyvallah

• quote:

Orijinalden alıntı: TurkTime

Sormadan edemeyeceğim, 1,2 TSI jetta' nın yakıt ve şehir içi kullanımı ve performansı nasıldır.

1,2 Honda CHR test sürüşüne çıkmıştık, düşük motor, sürekli yüksek devir gidiyordu. Muhtemel bunda da öyledir ama, kullanan arkadaşların (var ise Ankara kullanıcısından... Hava şartları ve yüksek yerleşim sebebi ile) yorumlarını merak ediyorum.

Çünkü bir arkadaşım beni 1.2TSI jetta almak için çok uğraştı, ama aklımdaki sorulara cevap bulamadığım için cesaret edememiştim.

ben 1.2tsi leonu 2 ay ankara-dikmende kullandım, motor düşük devirlerde canlı (1400-2000), dolayısıyla vites değişimlerini 2000 devirde yapınca sıkıntı olmuyor, bu da yakıta olumlu yansıyor. kısa mesafeleri saymazsak (2-3km) ankarada ben 6lt nin üstünü görmedim ki araç daha 1000km nin altındaydı.. mevsim yazdı bu arada :) kısacası 1.2tsi ankara için biçilmiş kaftandır benim gözümde, performans ve yakıtta üzmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

308 1.2 PureTech Allure EAT6 alın. 7 litre civarı yakar. Performans iyi, şanzıman sağlam, sorunsuz.

45 bin üst limit demiş hocam 30 daha koyması lazım onun için
    kendini zorlarsan 5 litre de yakarsın.
    2.0 araçla 4.5 ortalama fotosu da atarım sana. en az kaç yakıyor başlığı altında değiliz ama.

burada araç övmüyoruz veya yermiyoruz.

ergen gibi benim aracım şöyle böyle triplerine girmene gerek yok.

ortalama 7-8 hatta 9 diyen tsi kullanıcı yorumları da var konun içinde. onların araçları kötü seninki iyi anladık biz bunu. sen devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chrissrathfield -- 2 Mart 2017; 17:31:20 >
  • quote:

kendini zorlarsan 5 litre de yakarsın.
    2.0 araçla 4.5 ortalama fotosu da atarım sana. en az kaç yakıyor başlığı altında değiliz ama.

burada araç övmüyoruz veya yermiyoruz.

ergen gibi benim aracım şöyle böyle triplerine girmene gerek yok.

ortalama 7-8 hatta 9 diyen tsi kullanıcı yorumları da var konun içinde. onların araçları kötü seninki iyi anladık biz bunu. sen devam et.

Gerekli cevabi almissin, geri kalan kismini araba satin alirsan konusuruz :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnarok.

quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

308 1.2 PureTech Allure EAT6 alın. 7 litre civarı yakar. Performans iyi, şanzıman sağlam, sorunsuz.

45 bin üst limit demiş hocam 30 daha koyması lazım onun için

Ben 70 bin km ve altını 70 bin bütçe olarak okumuşum, hata ben de

Konu sahibi arkadaştan özür diliyorum.

208 1.2 vTi ETG5 olabilir, bu araçta 6 6.5 litre yakar, şehirdışı 4.5 yakıyor, içi de geniş. Yarı otomatik şanzımanı problem etmezseniz bence güzel tercih olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

tsi motorlu alabildiğin en üst araç. ben 1.4tsi kullanıyorum. yakışından, gidişinden çok memnunum.

Kesinlikle.

Ben de 3-4 senedir 1.4 leon kullanıyorum. Atmosferiklerle kiyaslanmaz bile. (Yakıt performans olarak).

1.2 tsi ile kiyaslayinca da aynı ya da belki çok az daha fazla yakar 1.4, ama çok çok daha iyi gider.

Genelde sakin kullanırım. Ama ayağının altında böyle bir güç olması insana büyük güven veriyor. Mesela bugün orta şeritten (3 şeritli yol ) 90 la giderken bir tane dizel filo arabası arkadan söylene söylene tampona yapıştı, saga girdi makas atıp geçti. Ilerde trafik açıldı, yan yana geldik. Bastım biraz gaza (gerçekten biraz) , 4.viteste ara hizlanma yaptım, delikanlı ve arabası aynada kayboldu.

Gerçekten bu motor olmuş :)

ya çocuksun ya çocuk kaldın. araç alırsam? maliyecim olsana benim.

üzerime kayıtlı bana ait olan iki tane 2.0 bir tane 1.6 araç var. en düşüğü 170hp. markalarını söyleme gereği duymuyorum. senin gibi araba övmüyoruz buralarda.
    1.2tsi kullanırsın herkes gibi objektif olursun. görmemiş gibi arabanı övmeye çalışmazsın buralarda.

kimlerle uğraşıyoruz ya. saçma sapan cevaplar veriyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smartyy

Tsi kullanan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim, merak ettiğim bir konu. Ortalama hız 19 20 iken yakıt tüketimi ne gösteriyor?

• TSİ 1.2 105 hep lık 2015 model golf şehiriçi 7 litre yakıyor. Uzun yolda da 4.8 5.2 arası.Misal ankara eskişehir arası 5 litre ile çok rahat gidersiniz.Ama basarsanız da 2.0 lık motorlar gibi rahat yakar 14 15 şehiriçi görüyordum bazen.

• quote:

Orijinalden alıntı: websosyal

Tam otomatik corsa olabilir...

Benzinli otomstik corsa pek az yakmaz bence

• Pejo elde kalır satamazsin

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani tüp ayarında olur. Bu TSI şehir içi 25 Kr mı yakıyor yok artık

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.