Şimdi Ara

Az yakan, en kolay kullanımlı kombi mi arıyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
10.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamunaleyküm. Arkadaşlar. İzmir'den yazıyorum.
    Çok araştırdım, forum siteleri gezdim, birçok mühendis, mühendis geçinen, sözün özü iyi bir araştırma yaptım. Sonuç olarak aşağıdaki tecrübeleri edindim.
    Forumdaki yorumlarınızı ve fikirlerinizi okudum. Benimde bir katkım olabilir diye bunları yazıyorum.
    26 Ağustos 2011 tarihinden beri Baymak STAR BRIDGE 240 Fİ modelini kullanıyorum. Ev 80 metre kare, camlar çift cam. Ev korumalı. Petek 5,5 metre kombi 24 saat açık. Aralık sonuna kadar günlük 5,5 metre küp gaz kullanıyordum. Ocak ayının başlarından itibaren günlük 8,8 metre küpe çıktı.
    Evin sıcaklık ayarını tek bir cihazdan yapıyorum. Gündüz 24.1 C derece. Gece yatarken 22.5-22.9 arasında yapıyorum.
    Not: üst kat komşumuz ECA yoğuşmasız kombi günlük ortalama 9 metre küp gaz yakıyorlar.
    Alt komşumuz Ferroli yoğuşmalı kombi, oda 9 metre küp civarı yakıyor. Evlerin özellikleri aynı. Bugünlerde komşuların kombileri kaç metre küp yakıyor ona bakmadım.
    Kombim bu linkte:http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/baymak-brotje-heizung-star-bridge-yogusmali-kombi__.baymak?c=672&m=310

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FATARSAN -- 23 Ocak 2012; 8:42:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FATARSAN

Selamunaleyküm. Arkadaşlar. İzmir'den yazıyorum.
    Çok araştırdım, forum siteleri gezdim, birçok mühendis, mühendis geçinen, sözün özü iyi bir araştırma yaptım. Sonuç olarak aşağıdaki tecrübeleri edindim.
    Forumdaki yorumlarınızı ve fikirlerinizi okudum. Benimde bir katkım olabilir diye bunları yazıyorum.
    26 Ağustos 2011 tarihinden beri Baymak STAR BRIDGE 240 Fİ modelini kullanıyorum. Ev 80 metre kare, camlar çift cam. Ev korumalı. Petek 5,5 metre kombi 24 saat açık. Aralık sonuna kadar günlük 5,5 metre küp gaz kullanıyordum. Ocak ayının başlarından itibaren günlük 8,8 metre küpe çıktı.
    Evin sıcaklık ayarını tek bir cihazdan yapıyorum. Gündüz 24.1 C derece. Gece yatarken 22.5-22.9 arasında yapıyorum.
    Not: üst kat komşumuz ECA yoğuşmasız kombi günlük ortalama 9 metre küp gaz yakıyorlar.
    Alt komşumuz Ferroli yoğuşmalı kombi, oda 9 metre küp civarı yakıyor. Evlerin özellikleri aynı. Bugünlerde komşuların kombileri kaç metre küp yakıyor ona bakmadım.
    Kombim bu linkte:http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/kombi_/baymak-brotje-heizung-star-bridge-yogusmali-kombi__.baymak?c=672&m=310

iyi de kardeş senin az yakmanın nedeni kombinden çok evinin korumalı olması ve alt ve üst komşunun doğalgaz kullanıyor olması. benim gibi üst katın boş ve alt kat klima yaksın o tüketim değerleri 10-12 lere çıkar. DD nitron da o tüketimi sağlıyor zaten... başlık bence yanlıs olmus

• Alt komşu ve üst komşunun doğal gazı kullanmasını takip ettim kombinin üzerindeki su sıcaklığı, termostatı, kaç petek açılı, kaç derecede ısınyorlar. Hepsini kontrol ettim ona göre bu başlığı yazdım. Ben uzman değilim sadece tecrübelerimi yazıyorum.
    Alt komşu az kullanıyor.
    Örnek: İlk makina bağlandığı günler; 10 günlük doğal gaz yakımı bizim: 3,6*10=36 metre küp, alt komşu 6*10=60 metre küp, üst komşu 8*10= 80 metre küp. alt komşu: termostatı 20 dereceye ayarlamış servis, kombideki su sıcaklığınıda 65 derece.
    Üst komşu termostat 20 derece kombideki su sıcaklığı 68 derece.
    Alt ve üst komşunun kombideki su sıcaklığını 47 dereceye ayarladım. Buna göre çok yakıyorlar. Çok kombinasyon yaptım üst ve alt komşunun kombilerinde ama genede fazla yakıyor makinaları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FATARSAN

Alt komşu ve üst komşunun doğal gazı kullanmasını takip ettim kombinin üzerindeki su sıcaklığı, termostatı, kaç petek açılı, kaç derecede ısınyorlar. Hepsini kontrol ettim ona göre bu başlığı yazdım. Ben uzman değilim sadece tecrübelerimi yazıyorum.
    Alt komşu az kullanıyor.
    Örnek: İlk makina bağlandığı günler; 10 günlük doğal gaz yakımı bizim: 3,6*10=36 metre küp, alt komşu 6*10=60 metre küp, üst komşu 8*10= 80 metre küp. alt komşu: termostatı 20 dereceye ayarlamış servis, kombideki su sıcaklığınıda 65 derece.
    Üst komşu termostat 20 derece kombideki su sıcaklığı 68 derece.
    Alt ve üst komşunun kombideki su sıcaklığını 47 dereceye ayarladım. Buna göre çok yakıyorlar. Çok kombinasyon yaptım üst ve alt komşunun kombilerinde ama genede fazla yakıyor makinaları.

benim dediğim nokta şu, sadece başlık çok iddialı. sen kendi 2 komşuna oranla az yakıyosun. O kombiyi benim eve bağlasan 2 veya 2,5 kat yakar. forumda hep söylenen şudur. yaltım,tesisat sonra kombi:)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.