Şimdi Ara

Azami Öğrenim Süresi Sonunda Okuldan Atılma (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
168
Cevap
2
Favori
61.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar 2010 girişliyim ve benim dönemimde atılma kalktığı için yasanın beni kapsadığını bilmiyordum, nasıl olsa atılma yok bir gün bitiririm diye kaydımı sildirmedim ve dondurmadım. Ekonomik şartlardan dolayı devam edememiştim. Ancak online eğitim olunca bu sene devam ettim o arada tanıştığım arkadaşlardan bir tanesi yasanın beni de kapsadığını söyledi ben yasa geldiğinde öğrenci işlerini aramıştım seni kapsamıyor demişlerdi ben de ondan sonra bir daha bakmadım haliyle.

neyse işte 3 hafta önce atılmanın beni kapsadığını öğrendim. sonra harıl harıl araştırma yaptım. Bir çare benim gibi araştırma yapanlar için yazayım dedim.

Alamadığım toplam 6 ders var devamsız olduğum da 7 ders var..

hal böyle olunca umudum tükenmişti ama 2 gün önce yök'ün tüm üniversitelere gönderdiği bir yazıya denk geldim. Ve ek sınavlarda devamsız olduğumuz derslerin de "başarısız" sayıldığı ve ek sınavlar da devamsız olduğumuz derslerin de sınavına girebileceğimizi öğrendim.

ben de yaz okulundan 2 ders bulup kayıtlandım ve kayıtlanamadığım ders 4 e düştü.

yani ek sınavına gireceğim tüm dersleri verebilirsem benim için bir ihtimal var

o yüzden alacağınız ders 5in üstünde değilse sizin de bir şansınız var demektir.

ayrıca ek sınav hakkı YÖKe göre ne olursa olsun kazanılabilecek bir hak

ama üniversiteler ve öğrenci işlerinin bir halttan haberi olmadığı için saçma salak bilgiler verebiliyorlar. ben sabahlara kadar her üniversiteye girip açıklamalarına bakarak öğrendim bunları hatta cimere yazdım ve öğrenci işleri bana yönetmeliği kopyalayıp yapıştırdı.

Kesin bir şey diyemiyorlar çünkü pandemiden dolayı ek süre verilme ihtimali var

Tabi bu lisans öğrencileri için geçerli

İlk atılmalar bu sene olacağı için denek gibiyiz...

o yüzden dikkatle araştırmanızı tavsiye ederim

Ben günlerce internette araştırma yapmayıp bir işe yaramayan öğrenci işlerine kalsaydım eğer şimdi küçücük bir umudum dahi olmayacaktı.

Ve kaydınızı kesinlikle sildirmeyin.

Öğrenci işlerine de burdan sesleniyorum.. "ohooo bunca sene bitirememişsin bize ne soruyorsun " diyen vasıfsıza özellikle sesleniyorum.. Umarım senin çoluğun çocuğun senin gibi bir beyin özürlüsünün eline kalmaz... vasıfsız!

• Üniversite sınavı sonuçları açıklandı tekrar okulumda mühendisliğe yetmiyor puanım dua edelim insaflı olsunlar pandemiden dolayı en azından 2 dönem versinler hepimiz rahat edelim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ""ayrıca ek sınav hakkı YÖKe göre ne olursa olsun kazanılabilecek bir hak"" demişsinde reis nasıl yani? 5 ten fazla ders kaldı nasıl olacak?

@emiraksu7 ben de aynı durumdayım, bakalım ne olacak.

• @120205044 Bugün arkadaşımla konuştum 6 dersi kalmış 1 i staj 2 si seçmeli 5 ders üstü olduğu için atıyorlar benide dedi artık af beklemekten başka çaremiz kalmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emiraksu7

@120205044 Bugün arkadaşımla konuştum 6 dersi kalmış 1 i staj 2 si seçmeli 5 ders üstü olduğu için atıyorlar benide dedi artık af beklemekten başka çaremiz kalmadı.

ne zaman atılacağız, nasıl netleşecek? bir tebligat vs var mı? ailemin haberi yok nasıl olacak bu işler

• quote:

Orijinalden alıntı: 120205044

ne zaman atılacağız, nasıl netleşecek? bir tebligat vs var mı? ailemin haberi yok nasıl olacak bu işler

Alıntıları Göster
    Ben ve yaz okulu alan arkadaşlarım atılmadı ama almayıp atılan 2 3 kişi olmuş bir arkadaş hocayla konuşmuş bugün söyledi bizede muhtemelen eylüle kadar veya Eylül'de atarlar YÖK süre vermezse.

• Arkadaşlar yök 16 Temmuzda üniversite rektörlüklerine yazı göndermiş ve yazı içeriğine göre azami süresi dolanlara yaz okulu hakkı verilecek ve yaz okulu sonrası ek sınavlar yapılacak. Benim 6 tane hiç almadığım, 5 tane de alıp kaldığım toplam 11 dersim var. Okulum yaz okulu açtı ve derslerimi onayladılar. Geçen haftaya kadar konuyu bilmiyorlardı, bu hafta rektör yardımcısına kadar ulaştım ve şuan için atılmaktan kurtuldum. Sizde vakit kaybetmeden üniversitenize ve danışmanlarınıza başvurun. Bu yazıyı yökte göremezsiniz sadece rektörlüklere gönderilmiş ve bu durumu yökü arayıp teyit ettim. İnşallah hepimiz kurtulacağız bu durumdan

• seref35 kullanıcısına yanıt

5 ten fazla dersim kaldı. 2 senelik ders kaldı. Yaz okulundan ders alayım mı sizce? 2012 girişliyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahsedilen yök kararına ilişkin hiçbir bilgi bulamadım ben malesef. Yökün sayfasında da yok. Nerden bulabiliriz bu yazıyı? Fakültem bu yıl yaz okulu açmadı malesef

• Okul 26sında duyuru yayınlamış. Azami süresi dolanlar yaz okulundan faydalabilir diye . Bu saatten sonra yaz okulu nereden bulacağız. Bakıyorum hepsinin başvuru tarihleri geçmiş

• Sayaz123 S kullanıcısına yanıt

Yök kararına ilişkin yazıyı yukarıda da yazdığım gibi maalesef bulamazsınız çünkü yazı sadece üniversite rektörlüklerine gönderildi. Kayıt tarihi geçt diye düşünmeyin çünkü bu durumdan dolayı kayıt tarihleri de uzatıldı ve başka okullardan ders alma hakkı da verildi.

Bakın aşağıya 3 tane link bırakıyorum burada süleyman demirel üni ve benim okulun (fırat) konu hakkındaki duyuruları var

oidb.sdu.edu.tr
    AZAMİ ÖĞRENİM SÜRESİNİ DOLDURAN ÖĞRENCİLERE YAZ OKULU HAKKI - Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - Süleyman Demirel Üniversitesi
    https://oidb.sdu.edu.tr/tr/haber/azami-ogrenim-suresini-dolduran-ogrencilere-yaz-okulu-hakki-34297h.html
    www.firat.edu.tr
    Yaz Okuluna Kayıt ve Ders Kayıtlarının Uzatılması
    http://www.firat.edu.tr/tr/page/announcement/yaz-okuluna-kayit-ve-ders-kayitlarinin-uzatilmasi-4192

• 120205044 kullanıcısına yanıt

Ben olsam alırdım çünkü bu ülkede ne olacağı belli olmaz gider azami öğretim için 6 ay ileri aldık derler uğraşırsınız ya da sınava tekrar girecek olursunuz ders saydırırsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: seref35

Ben olsam alırdım çünkü bu ülkede ne olacağı belli olmaz gider azami öğretim için 6 ay ileri aldık derler uğraşırsınız ya da sınava tekrar girecek olursunuz ders saydırırsınız

Yok hocam benim 2 yıllık ders duruyor daha, atılma kalkmadıkça benim için pek bir umut ışığı görünmüyor.

• Arkadaslar ben de 2013 girisliyim.Özel üniversitede hazırlık okudum 1 sene yani 2014'de 1.sınıfa basladim. Okulun 2017 tarihli güncel eğitim öğretim lisans yonetmeliginin 20.maddesinde;azami öğrenim süresi sonu mezun olamayanlar kayıt ücretlerini ödemek kaydıı ile kaydını yaptirabilirler ama öğrencilik haklarından yararlanamazlar diyor yani ilişiği kesilir yazmiyor.Bana gönderilen ek sınavlarla ilgili mailde de azami öğrenim süresini dolduranlarla ilgili okulun eğitim yonetmeliginin 20.maddesi uygulanir denmisti. Yaz okulu kayıtları biteli de 15 gün oldu yaz okuluna da kayıt yaptırmadım ama hala kaydımı silmediler.Bir problem olmaz heralde değil mi?

• Zoynnnn Z kullanıcısına yanıt
    Yaz okulu hakkı vermişler herkese bende seninle aynı zamanda girdim aynı zamanda bölüme başladım yaz okullarından sonra silecekler kayıtları dediğin yönetmelikler eski yönetmelikler okula bağlı bişey değil bu YÖK kararı yani 1 ay sonra seninde benimde kaydım silinmiş olucak.

• emiraksu7 kullanıcısına yanıt

https://www.sabanciuniv.edu/ok/tr/?duyurular/detay.php?no=69947 bak burada da sabancı üniversitesi azami öğrenim süresini 2014 bahar doneminden itibaren baslatmis. Hocam yani kanunu takan üniversite pek yok çoğu üniversite kafasına göre yorumluyor, sizin üniversite çok katı bence.Ayrica benim okulumun bu seneki akademik takviminde de azami öğrenim suresi sonu ek sinavlari yok.2021-2022 akademik takviminde var yani seneye.Muhtemelen 1 sene ek sure verdiler.

• emiraksu7 kullanıcısına yanıt

ama gonderilen mailde azami öğrenim süresi dolan ogrenciler icin okulun yönetmeliğinin 20.madde hükmü uygulanir yazıyor.Aksi takdirde yök kanunu uygulanır derdi mailde mantiken yalan bilgilendirme mi yapacaklar?Ayrica cogu okulun yok kanununa uyduğu yok herkes kafasına göre takılıyor.Kanun kasım 2014'de cıktıgı için ekstra 2021 güz dönemini de azami sureye dahil eden okullar var.Mesela odtu 2014 bahar donemini azami sureden baslatiyor.Ayrica benim okulumun yönetmeliği eski değil söz konusu 20.maddenin olduğu yönetmelik kasim 2014'den sonra yani yök kanunu çıktıktan sonra 2017 yılında çıkan güncel yönetmelik.

• Merhabalar öncelikle ben 2015-16 girişliyim okuduğum bölümde kaydımı yenilemediğim için kaydım silindi bu sene yks ye tekrar girdim ve aynı bölümü kazanabiliyorum aynı üniversitede sorularım şunlar :
    Transkript verip geçtiğim derslerim var problem yaşar mıyım ?
    Staj yaptım stajla ilgili problem olur mu ?
    Askerlik tecilim uzar mı ? Tecil hakkım ne kadar olur ?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.