Şimdi Ara

Azerbaycan Kuzen Evliliklerini Yasakladı. Türkiye'de Neden Hala Serbest ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
5.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türkiye’de de akraba evliliğinin her türlüsü yasaklanmalı. Yahu evlenecek insan mı kalmadı. Akrabaya hallenmek ne demek. Yazık günah. Kimse kendini güvende hissetmez bu akrabaya hallenen tiplerin olduğu yerde. Evlerden ırak. Bunu geçtim çocuklar sağlıksız (engelsiz) oluyorlar. Yazık bu çocuklara. Nikah işlemlerinde sma testi isteniyor. Spinal Musküler Atrofil (SMA) taşıyıcısı olup olmadığı anlaşılıyor ebeveynlerin. Eğer SMA taşıyıcılığı olan çıkarsa sma tedavisini karşılayacak paraları yoksa çocuk yapmaları yasaklansın. Sadece yuvadan çocuk alabilsinler. Böylece toplulumuzdaki sağlıklı birey sayısı artar. Göz göre göre bir çocuğun hayatını çile çekmekten kurtarmış oluruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evliliklerin sayısı iyice düşüyor gençler hem ekonomik hemde boşanma ve geçimsizlik gibi nedenlerden dolayı evlenemedikleri için bırak akraba evliliğini normal evlilik bile artık çok zor bu devirde

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türklerde akraba evliliği yoktur zaten.

• VirgilSollozzo kullanıcısına yanıt

Şimdi senin burda kasmaya çalıştığın algının nasıl bir davranış olduğunu yazsam ceza yerim. Kibarca yaptığının etik olmadığını, ahlak dışı olduğunu söyleyeyim. "Sma hastası aile" şeklinde arama yaptım. Nasıl olduysa senin karşına hiç çıkmayan "başı açık" anneler bir bir karşıma çıktılar. Yahu akraba evliliğinin baş örtüsü ile ne alakası var? Cahil insan gider akraba evliliği yapar. Cahil olmayan yapmaz. Bu kadar basit bir meseleyi dahi çarpıtarak meseleyi baş örtüsüne getirmeniz ne kadar hazımsız olduğunuzu gösteriyor. Bu kadar cümleyi bile boşuna sarfettim, biliyorum ki hiçbir şekilde yaptığını kabullenmeyecek ve saçma sapan açıklamalarla kendini savunacaksın. Benim buna zamanım yok. Diğer insanları aptal yerine koymanı engellemem yeterli benim için. Blok.

Azerbaycan Kuzen Evliliklerini Yasakladı. Türkiye'de Neden Hala Serbest ?

• brktmr B kullanıcısına yanıt

Bayıldığı chp nin ex başkanı kemalin teyzesinin kızıyla evli olduğundan bir haberdir rte bile bu konuda daha modern medeni en azından aşk evliliğiAzerbaycan Kuzen Evliliklerini Yasakladı. Türkiye'de Neden Hala Serbest ? 

Aslında cahil demekte doğru değil yetiştiriliş tarzıyla alakalı ailesi yöresi normal gördüğü için bireyde normal görüyor fasülyeden beri kafasına o ekilmiş.

Asıl amaçları ele yabancıya bulaşmama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Mart 2024; 20:20:54 >
  • brktmr B kullanıcısına yanıt

Kesinlikle haklısınız. Benim ailemin daha doğrusu sülalemin eskilerinde de bolca akraba evliliği var. Yani bu ırka da indirgenemez. Yeni kuşakta olmuyor ama geçmişte olmuş işte. Üstelik aile üyeleri ekseriyetle chpli.

• Islamda helal olanı yasaklamak Allah'ın ayetlerine karşı çıkmak demektir..kuzen evlilikleri gibi akraba evliliklerinin çok çok azdır genetik bozukluk.. hatta bir çok baba kız ilişkilerinde bile genetik bozukluk çıkma olasılığı çok düşük gördüğüm kadarıyla.. Azerbaycan neden yasakladı sebebi açık.. aile ve aşiret bağlarını koparıp devlet merkezli bir sistem kurmak istiyor..bizde de bu böyle...home sweet alabama diyorum..

• Periah kullanıcısına yanıt

Akraba evliliği illet değildir.. sapıklık hiç değildir.. örnek alabama da kuzen evlilikleri serbest..genetik bozukluk ise asiri derecede surekli evliliklerde sorun olmaktadir. dinin verdiği yetkiyi kimse kaldırıp sapıklık diyemez,dersen kafir sıfatını taşımak zorunda kalırsın.. lgbt sapıklıkdi ama şimdi hak..örnek new york da bir anne ve baba çocukları ile evlenmek için mahkemeye başvurdu, baba kızı ile anne oğlu ile evlenmek istiyor ve bunun lgbt gibi normal olduğunu söylüyordu.. kısaca ahlak tanrının verdiği yasalar olmadığı sürece her türlü sapıklığa yol acabilir.. ayrica azerbaycan bir diktator tarafindan yonetiliyor, dun uzerinde bizdeki gibi baski var..

• KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

Arkadaşım çok basit biçimde anlatayım.

Senin ailenden SMA hastalığı geni var diyelim. Sen gibi yabancı bir aileden kız alırsan onun ailesinde senin ailenden bulunan hastalığın olma olasılığı son derece düşüktür. Böylece bu evliliklerde sendeki gen havuzuda dağılıp temizlenir zararlı genler yeni nesilde azalmaya başlar.

Ancak sen kendi ailenden bir kızla evlenmeye kalkarsan sendeki genetik hastalığın onlara cekinik halde bulunma olasılığı yabancı bir kızda bulunma olasılığının katbekat yüksektir.

Daha kötüsü sen yabancı bir kızla evlendiği de gr etik havuzun temizlenerek aile içi evlilik yaparsam ailedeki kusurları yeni nesle aktarmaya devam edersin ve Gen havuzun gittikçe bozulmaya başlar.

Eğer bir göl kapalı havza ise yani temiz su girişi ve çıkışı olmuyorsa orası kirlenir ancak sürekli devinim olan yerlerde şu temiz, tatlı ve icilebilirdir.

Bu sadece SMA için değil zibilyon tane rahatsızlığı taşıyorsun beraberinde bunların kimisi görünür kimisi değil kısa boyluluk , erken olme , düşük iq gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 13 Mart 2024; 21:42:57 >

• KaleyDeskop kullanıcısına yanıt

Yok öyle bir şey. Üstelik verdiğiniz örnek iğrenç. Kuzen evliliklerinde illaki sakat çocuk olacak diye bir şey yok. Fakat genetik olarak hastalıklı genlerin birikmesi söz konusu. Yani neresinden bakarsanız yanlış bir şey. Hele ki bu çağda.

• Katılıyorum akraba evliliği yasaklanmalıdır.

Toplum sağlığına zararlı bir davranış. Ayrıca anne babasının hatası yüzünden acı çekmek zorunda kalan çocukları kimse düşünmese de devlet düşünmeli.

• Periah kullanıcısına yanıt

Adama çocuğun hasta olacak diyorsun, gelecek nesilleri düşün diyorsun gene de anlamıyorlar, akraba evliliğinde sıkıntı yok diyorlar.

Bunlara laf anlatamazsın. Ortodoks yahudiler de böyle. İnternette araştır bak hepsinin gözü bozuk, çoğu gözlük takıyor çünkü bizdeki cahil tayfa gibi ortodoks yahudiler de akraba evliliği yapıyorlar. Hem de yüzyıllardır böyle.. bunlar adam olmaz.

Bırak spastik geri zekalı çocukları olsun. En azından soyları bu şekilde devam etmez daha ne diyeyim yani

• Şu peygambere dini salça edenlerde komik hz.peygamber kendinden 15 yaş civarı büyük çocuklu dul kadını almıştır ozamanlar sahiplenme olayı vardı.

Hanginiz alır çocuklu yaşça büyük dul kadını boş yapmayın hz.peygamberin yaptığı bambaşka birşey olay tezavu, salça etmeyin.Azerbaycan Kuzen Evliliklerini Yasakladı. Türkiye'de Neden Hala Serbest ? 

Anadoluda ki olay yabancıya ele karışmam yobazlığıdır savunanlarında sülalesinde akraba evliliği doludur islam akrabanızla evlenin gibi birşeyi savunmaz dikta etmez haram değildir ama özellikle yapın gibi bir emri yoktur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Mart 2024; 23:22:29 >
  • Kuzeniyle evlenen kaldı mı ki

• Benim kuzenlerin hep bende gözü vardı yok seviyorum yok senden başkasına asla bakamam bilmem ne ailemle eşle dostla kötü olmuştum bunların azgınlıkları yüzünden. Yüz vermediğim için bir müddet sonra benden umudu kestiler sonra da mahalle kekolarıyla evlendiler hepsinin çocukları falan var şimdi. İnsanın başına durduk yere bela açarlar. Eğer benim yazdığım gibi sıkıntı yaşayan varsa uzaklaşsın kuzeninden.

• Azerbaycan Kuzen Evliliklerini Yasakladı. Türkiye'de Neden Hala Serbest ?
  • sma hastalığı akraba olmayan bireylerde de görülüyor risk azalıyor mu artıyor mu belli değil ya kendin gibi hasta bir insana denk gelirsen

• MErak etme onu diyenler Müslüman değiller zaten.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.