|
Azerbaycan Meclisi'nden yeni adım! ''Türk dünyası bizim ailemizdir!”
-
-
Azerbaycan Milli Meclisi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Parlamentolar Arası Çalışma Grubu kurma kararı, Türk dünyası arasındaki dayanışma ve işbirliğinin önemli bir ifadesidir. Bu adım, Azerbaycan'ın Türk dünyası ile olan güçlü bağlarını vurgulamakta ve bu bağların daha da güçlenmesi için atılmış önemli bir adımdır.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Türk dünyası bizim ailemizdir" açıklaması, Türk milletlerinin birbirine olan duygusal ve tarihi bağlarını vurgulamaktadır. Türk dünyasının birliği ve dayanışması, bölgedeki barış, istikrar ve refahın güçlenmesine katkı sağlayabilir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de bu adıma olumlu yanıt vermesi, Türk dünyası arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesi ve güçlenmesi için önemli bir adımdır. İki ülke arasındaki bu işbirliği, ortak kültürel ve tarihi bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayabilir.
Türk devletlerinin jeopolitik gerçekler doğrultusunda izlediği politikalar, Türk dünyasının bütünlüğünü ve gelecekteki başarılarını güçlendirmeye yönelik stratejik bir yaklaşımı yansıtmaktadır. Bu politikaların devam etmesi, Türk milletlerinin ortak çıkarlarına hizmet edebilir ve bölgedeki istikrarı artırabilir.
-
geç kalındı. orta asya devletleri de buna destek çıkmalı.
-
Boş laflara karnımız tok. Azerbaycan'ın milli menfaati için yapmadığımız şey yok. Karabağ'ı bile aslında biz kurtardık, ama kahramanlığını Alivey hanedanı yapıyor. Artık oyalama taktiği uygulamayı bırakıp risk alıp bizim için de bir şey yapsın. Örneğin Kıbrıs'ı tanımayan bir Azerbaycan gardaş mardaş sloganı atmasın. Bu kadar basit riski alamayan Azerbaycan ve Türk dünyasından bi halt olmaz. Hele diğer Türki Cumhuriyetlerinin işi daha vahim. Hele Kazakistan'da ki Rusya korkusunun boyutu Türklük için tam bir yüz karası durum. Daha kendilerine bi hayırları olmayan Türk dünyasından Türkiye'ye bir hayrı gelmez. Bu kafayla giderlerse bi 100 yıl daha onlardan bi halt olmaz. Artık bir risk alıp Türk dünyası Kıbrıs'ı ilk önce tanıyan ülkeler konumunu kaçırmamalı. Böyle içi boş şeylerle uğraşmayıp gereğini yapsınlar. KKTC'de Arap ülkelerinin bile temsilciliği, ofisleri var. Türki Cumhuriyetlerinin var mı? Bizdeki hayale bak. Daha temsilcilik, ofis bile açamayanlardan tanıma bekliyoruz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 6 Nisan 2024; 19:30:50 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Azerbaycan Kuzey Kıbrıs'ı Karabağ sorunundan dolayı tanıyamıyordu. Karabağ sorunu son yıllarda çözüme kavuşunca tanımanın önünde ciddi bir engel kalmadı.
Azerbaycan meclisinin aldığı bu karar Kuzey Kıbrıs'ı tanıma yolunda atılmış önemli bir adımdır. Bu işbirliğinin vereceği güven, diğer Türki cumhuriyetlerin de Kuzey Kıbrıs'ı tanıma yoluna girmesine vesile olur inşallah.
-
Putin Aliyev'e "Kuzey Kıbrıs'ı tanı" emrini vermiştir. (ki Putin de Kıbrısı tanıma konusunda hazırlığını yapıyordu.)
Yoksa bugüne kadar Aliyev bırak Kıbrıs'ı tanımayı 2019'a kadar Türkiye'ye vize uyguluyordu
Ayrıca bana hiç samimi gelmiyor Türk dünyasına karşı yaptıkları... kıbrısı tanıma konusunda ise zorla yapılmış olduğu suratın asık olmasından belli...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 7 Nisan 2024; 2:24:55 > -
Ne oldu paşiyan
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Aliyev Hanedanlığı Türk değildir kürt kökenlilerdir. Baba Aliyev ( Haydar ) yakın korumaları PKK dan ve kürtçeyi de iyi konuşurmuş. Türkiye'deki Rus kuklası tüm sol fraksiyonların temellerini bizzat Haydar Aliyev emeği yadısanamaz! ... Ermeni kökeni de varmış ... İnsana şuan için garip geliyor değil mi Ermenistan ile savaşmış ....
Çin nasıl isterse öyle oluyor ...
-
Beyler rica ediyorum sizler den Azerbaycan için olan kötü yorumlarınızı kendinize saklayınız.
Bu yazıyı sadece kötü, sanki düşman devlete karşı yazı yazmış olanlara yazıyorum sadece, yani herkes üstüne alınmasın.
Azerbaycan bizim kardeşimiz, bizim devletimiz, bizim vatanımız, orası da bir Türk devleti.
Ha Azerbaycan dan sonra olan Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan için dediklerinize katılıyorum, yıllarca Rus esiri altında kaldıkları için Türklükten uzak kalmışlar haklısınız, ama Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs’ı kimseye yedirmem, kimse de kusura bakmasın.
Ona bakarsanız Türkiye de gittikçe Araplaşıyor.
Ben de Azerbaycan sevdalısı hatta köken tarafım da oradan geliyor diyebilirim, bir Azerbaycan Türk’ü olarak görebilirsiniz beni de, ben bu yorumları gördükçe üzülüyorum ve darılıyorum, ben böyle üzülüyor isem, kardeş devletimiz de yaşayan kardeşlerimizin bu yorumları gördükçe verdikleri tepkileri hayal edemiyorum bile.
Karşınız da ki Ermeni değil, Fars değil, Amerikalı değil, karşınız da ki bir TÜRK, Oğuz Türk’ü, öz be öz Türk yurdundan yani, o yüzden yazdıklarınıza lütfen ama lütfen rica ediyorum, dikkat edin derim.
Ben böyle haberleri gördükçe kaç yaşına gelmiş ve askerliğimi yapmış adamım, gördükçe gözlerim doluyor ve duygulanıyor, gururlanıyorum.
Bir gün İnşallah Zengezur’un azad ediliş haberi de geldiğinde sevincim den ağlayacağım, size o kadar söylüyorum.
Ayrıca Türkiye de mülteci sorunu gün geçtikçe yaygınlaştığı için kendimi iyice Türkiye den uzak ve soğuk hissetmeye başladım, Azerbaycan’a kanım daha çok ısınıyor, ben oranın Türk’üyüm, keşke orda doğsaymışım diyorum, çünkü Türkiye gittikçe Araplaşmaya başladı yukar da da dediğim gibi.
Azerbaycan da mülteci sorunu yok, bizim gibi mültecileri ülkelerine doldurmuyorlar, tertemiz bir ülke.
Elimde olsa gidip oraya tamamen vatandaşlık alıp, kalan ömrümü de orada geçireceğim.
6 ay Türkiye için askerlik yaptım, 18 ay da Azerbaycan için yaparım hiç sorun değil
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Azerbeycan devletiyle veya insanlarıyla kimsenin bir alıp veremediği olduğunu zannetmiyorum. Ama ülkeyi yöneten Aliyev ailesi bizdeki şahsım ayarında, belki de daha kötüsüdür. Muhalefete baskı, haksız tutuklamalar, karşı seslerin ve medyanın susturulması, 2022 yolsuzluk endeksinde Türkiye'den bile beter durumda olan bir ülkedir. Halkın refah seviyesi Türkiye kadar kötüyken, Türkiye'de olduğu gibi yönetimde olan kişiler, servetine servet katmaktadır. O yüzden Azerbeycan; insan ve ülke olarak kötü olmasa da yönetimi Türkiye kadar kötüdür. Dünya'nın en yozlaşmış (corrupt) politikacısı olarak seçilmiş kişilerden biridir İlham Aliyev.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AccUssEdGR -- 7 Nisan 2024; 13:13:32 > -
Erdoğan damadını bakan yapınca bizde kıyamet koptu. Aliyev karısını yardımcısı yapınca orada kimse çıt çıkaramadı. Çünkü birisi Aliyev'e en ufak bir eleştiri getirince hemen "Ermeni misin?" diye karşılık gösterdiler. Bizde de AKP iktidarı bütün muhalefeti terör örgütü destekçiliğiyle ilişkilendirerek bu safsatayı toplumumuzda kemikleştirmeye çalıştı, ancak neyse ki başarılı olamadı.
Sovyetler'den miras kalan otoriterlik kültürü Azerbaycan'ın demokrasiye kavuşmasının önündeki en büyük engeldir. 1990'larda Elçibey her ne kadar bu durumu değiştirmek istemiş olsa da Türkiye'den destek göremediği için başarıya ulaşamamıştır. O nedenle Türkiye olarak demokrasimizin kıymetini bilmek zorundayız. Umarım bir gün Azerbaycanlı kardeşlerimiz de demokrasinin kıymetini anlamaya başlarlar.
-
Tüm Türk ülkelerinin birleşmesi, Turan fikri Azerbaycan'lı aydınlara aittir.
Türk milletinin var olduğu günden beri, aslında çok önceden beri bu tür icraat ve fikirleri olmakla birlikte sonrasında dağılan Türk dünyasını yeniden birleştirme istekleri en yoğun Azerbaycan'dan gelmiştir. O yüzden diyoruz Azerbaycan olmazsa Turan olmaz.
Azerbaycan 10 milyon değildir.
Turan'dan bir kesit.
Orta Asya'daki Afganistan'ın (ve Tacikistan'ın) Pamir Dağları'ndaki etnik grupların haritası.
Bu bölgedeki yer isimlerinden tutun, dağlara, akarsulara kadar ÖZTÜRKÇE isimler mevcut. Vahan Koridoru'nun doğu ucu başlangıcı Taşbulak. Karadenizdeki yayla isimlerinden farkı yok.
Ama bize göre buralar yok hükmünde ve değersiz. Halbuki şifalı bitkileri bile yeter. Ama aklı olana. Yabancı yayında adam bunun tezini yazmış. yeraltından yer üstüne her şeyi incelemişler. Peki biz kendi ülkemizde neleri bu kadar inceledik de bilime döktük.
daha kapsamlı bir tez için.
www.researchgate.netJust a moment...https://www.researchgate.net/publication/296062799_The_high-mountain_pastures_of_the_Eastern_Pamirs_Tajikistan_-_An_evaluation_of_the_ecological_basis_and_the_pasture_potentialEkleme:
Keşmir'de son durum şöyle:
Pakistan politik ve askeri destek için Çin'e yanlamıştı. Kendisi de bu yüzden Keşmir bölgesinde bulunan toprakları Çin'le paylaşmıştı. Çin'in aldığı topraklar Keşmir ile pek doğal bağlantısı yok.
Çin'in aldığı topraklar aslında Türklere de yarıyor. Çünkü bölge Keşmire bağlı ama coğrafi ve doğa olarak keşmirle alakası yok. Doğal engel var bölgeyle. Yani Çin kontrolündeki bölgelere Çin'den ulaşmak daha kolay ve Çin'e doğal bir uzantı. O yüzden Çin aldığı bölgeyi sonsuza kadar ilhak etmeli. Pakistan'da bedavadan iyi kötü siyasi destek görmüş oluyor. Bu bölgeye keşmir otoyolu da inşa edilmişti, Çin'den gelecek kara taşıtlarıyla taşınan yükler hem Pakistan içlerine, hem Pakistan Limanlarından denize açılması için.
Çin'i Doğu Türkistan'a gösterdiği ilginin bir nedeni de Afganistan ve Pakistan'dan gelecek aşırı islami akımlar. Tabi bu bölgedeki insanlar Türk ama özen göstermesi doğal. Bunu bahane de ederek bayağı bir asimilasyon politikası güdüyor. Üzücü bir durum, umuyorum son bulur.
Bu bölgede çıkacak bir çatışma Pakistan ve Hindistan için bayağı kanlı geçecek gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E3626E6FD -- 7 Nisan 2024; 15:26:41 >
-
Okumaya üşenenler için 3 çok kısa yazı paylaşmak isterim. Turan'ı nasıl böldüler.
Bir İrevan Tarihi
www.virtualkarabakh.azErivan - eski Azerbaycan toprağıhttps://www.virtualkarabakh.az/tr/post-item/3/26/erivan-eski-azerbaycan-topragi.htmlİrevan Nüfusu
www.virtualkarabakh.azErivan nüfusuhttps://www.virtualkarabakh.az/tr/post-item/3/28/erivan-nufusu.htmlEski İrevan
www.virtualkarabakh.azErivan: Tarihi bilgihttps://www.virtualkarabakh.az/tr/post-item/3/27/erivan-tarihi-bilgi.html----------------------------------------------------------------
Ben ayrıca bir kaçta resim paylaşmak ve muhabbet etmek istiyorum. Bu yorum pc'den bakanlar için bir gezi, manzara, ferahlık ve bilgi de sunacaktır. O yüzden farenizin topuyla acelesiz yavaş yavaş okuya okuya ve baka baka aşağı inin. Resimler açılmak zorunda bırakılmadan büyük ve net gözükürse tabi! Resimler hepsi profesyonel kameralarla çekilmiş. Harikalar o yüzden. Yazı üstte görsel alttadır, ona göre okuyunuz.
kaynak:
unsplash.com30,000+ Yerevan, Armenia Pictures | Download Free Images on Unsplashhttps://unsplash.com/s/photos/yerevan%2C-armeniaŞimdi kabul etmek gerekir ki ermeni toplumunda türklere oranla yeşillik hassasiyeti daha çoktur. Yani aslında bu avrupa'nın ve asya'nın genelinde de öyledir. Bir biz Türklerde yok bence bu. Yeşili severiz ama para oldu mu konu hemen yok sayarız. planlarımız da yeşil yoktur veya yaptılar denilsin için çok az yer tutar.
Adam diyor ki benim tabelamı kesiyor. Diğeri diyor manzara mı kesiyor. Hepsi orklar gibi ağacların dallarını kesiyor, belli bir süre sonra ağaç da kalmıyor zaten ortalıkta. Bizim caddede kocaman ağaçlar vardı. Hiç biri kalmadı neredeyse. %99'u gitti.
Belediye ana caddenin taşlarını yapamadı en sonunda kaldırdı düz beton yaptı. Bak adamlara ne güzel taşları diziyorlar. Renkleri de güzel. Bizim ki siyah-beyaz-gri yapıyor. Berbat bir görüntü. beyaz da değil gri siyah. Ağaçlara bakın. Burası ermeni yönetimindeki revan şehrindeki bir park. Çöp kovalarına bakın :) Uyum içinde.
Ağrı dağını herkes izlesin diye böyle bir merdiven yapmışlar. Tamam daha güzel bir merdiven yapılabilirdi de ya kardeşim siz salak mısınız? Zenginlere iğrenç küçük küçük sıralı villalar yapın. Parayı da cebe atın? Hiç boş yer bırakmayın millete hiç. Ama bunlar vicdanlı biraz bırakmışlar.
Bunlar da bir yere kadar yapmışlar, gerisini kimse çekmiyor tabi. Hoş değil böyle parça pinçik projeler. Kaldırım'da yürürken bile bir kesinti yolun konforunu bozuyorsa büyük projeler daha bütün yapılmalı.
Bir de diğer tarafı görelim. Bu tepe batıya bakıyor. Üstünde yanı doğu tarafında da alttaki gibi bir şehirleşme var. Sağdaki ağaçlı bölünmüş yol doğuya gidiyor. Gökçe gölüne ve kuzeydeki dağlık bölgeye. Devamı Azerbaycan'daki Karabağa veya Kazak'a.
Ermenilerin kullandığı mimari ve kullanılan renklerin, malzemelerin çok soğuk ve düz olduğunu belirtmek isterim. Pek güzel değiller o yönden. Ama kafkasya'daki binalarda bir soğukluk var zaten belki memleket soğuk olduğundan :)
Ya kardeşim bu ne açıklık ne manzara. İğrenç değil mi? Ortadakileri saymazsak :) Adamlar villalar kondurmuşlar eğimli araziye. Yap kardeşim 10 katlı 7 katlı apartman hepsini milyonlardan okut. ne gerek var millete manzara sunmaya. (belki alıcısı yoktur ondan yapmamışlardır bilemem ama yüksek binaları daha çok şehrin ortasına, düz ve alçak yere yapıyorlar. Bunlar da bokunu çıkartıyor ama şu sağ alttaki bina 16 katlı, 8 kat dik bari maksimum. o bile kötü ve manzarayı kapatıyor)
Burası da Dilican. Azerbaycan'dan koparılan toprak hisselerinden biri. Zengezur ve göyçe ile ermeni nüfusunun en az yoğun olduğu bölgedir aynı zamanda. Ama adamlar salak abi. Şu ağaçları kesin de böceklerden, sineklerden tozdan dumanda kurtulun ya. Biraz manzaranız çirkinleşsin, kapansın yani.
Mimari öğe olarak çıkmalı bir bina. Tamam daha estetik olabilirdi ama koymak istedim. Farklı mimariler de var şehirde.
İrevan Gök Camii - Ermeniler farslara verdiler restore işini de onlar yaptı imam da fars. Türk izlerini silmek için ellerinden geleni yaptılar. Bu tarihi camii de İrevan Hanlığı zamanında yapılmıştır. Ermenistanda sağlam kalan nadir Türk tarihi eserlerindendir. Tabi onlar fars diyor.
Öyle bir yer ki, düz, az eğimli, eğimli her türlü arazi var ve geniş, açık bir yer. Özellikle dağı gören arazide doğru planlama yapılırsa her bina ağrı dağını panoramik manzarasına erişebilir.
Lor-Lur-Lori- Azerbaycanlıların Dağ Borçalı dedikleri bir bölgedeki Kilisecik ve köy. Burada Türkler-Gürcüler yaşıyordur. Ermeniler ikisini de öldürerek kovdu. Ama yerleşim yeri çok hoş değil mi? Bizim burada olsa 3. katı dikmişlerdi manzaranın da içine ...
Adamların köyleri bizim yayla gibi. Sade ve güzel. Bizim köyler köy değil ki kardeş, kasaba olmuşlar. Ha güzel tarafları da var ama görüntü ve yaşayış olarak çok şey götürüyor. İnsanların yayla merakı oradan.
Vadiye bak. Ağlayacağım şimdi. Niye vadi apartmanları dikip yok edilmemiş bu doğa? Ya da birilerine otel, köfteci selimin ve arkadaşları(ramiz, sinanın) koca köfte salonu, Niye insanlara sunulmuş. Kenardan kap bir teras kafe. parasız kimse göremesin oradan. Otopark yap abi hemen. Semt toki yap. dik çirkin binaları, çocukların oynayacağı 20 m2 bir oyun alanı yeter. kimse de kullanamasın orayı sadece otopark, çirkin binalar kullansın. İçinde de huzursuz ve mutsuz günleri neşesiz yaşamlar olsun.
Tamam beton alanda gölgelendirmesi eksik olması ve bu kadar güzel yerlere yürüyüş yolu üstünde ufak kafeler kondurmamaları eksiklik olabilir. Ama halledilir ya. Kolay şeyler. Binaları komple yıkmaktan çok daha kolay ve hızlı halledilir.
Ağrı dağının heybeti şaka mı :)
Aşağıdaki düzlükten de gelsin. Bu havalimanı pistinden bir Ağrı dağ görüntüsü.
Yine AĞRI Dağ manzarası. Abi her vakit farklı bir sanat eserine dönüşüyor.
Doğayla Şehir iç içe. Ve en güzel diğer bir şey ne biliyor musunuz? Ben resime baktığımdan binaların çoğunu görebiliyorum. Şehir nefes alıyor. Bahçelerde kuş sesleri var. Camdan içeri sesleniyorlar.
Dağ Borçalı'dan manzara - Alttaki kilise de dahil ermeniler bu bölgedeki Alban ve Gürcü kiliselerini kimliksizleştirip sahip çıkıyorlar. Bölgedeki köylülerin çoğu Gürcistana gitti. Türk ve Gürcü. Türklerin gürcistanda yaşadığı kısım Borçalı. Gerçekten de gürcistana kalan kısım dağlıktan ziyade düz. o bölge Mera (mere derler bizde:) daha çok. ermeniler ise dağlık bölgesini işgal edebildi. bu bölge dağ, ova, yayla ve vadiden oluşuyor. Nehir araziyi ikiye bölmüş yüksek ve yer yer geniş bir vadi oluşturmuş.
Karşınızda DAĞ BORÇALI
Gökçe Göl'ü hiç duydunuz mu? Burada yaşananların Karabağ'da yaşanılandan farkı yok hatta daha kötü. Çünkü bu bölgedekilerin çoğu başka yere sığınamadan ani bir saldırıyla yakalandı ve taşlarla öldürüldü. Azerbaycan Türkleri farklı telaffuz aynı anlamda Göyçe Gölü diyor. Bölge yüksekte ve harbiden gökle birleşik gibi. Van gölüne benzer. Yazın suya giriliyor. Bir çekim noktası doğasıyla, tabiatıyla, manzarasıyla, suyuyla. Aynı zamanda tarımda kullanılıyor bu su.
İrevan ve konumu
İrevan bölgesi mikro iklim özelliklerine sahip. Ve arazi tarıma elverişli geniş. Tam bir tarım cenneti. Tüm kafkasya'yı da besleyebilirler o yönden. Yüksekliklerinde hayvancılık yapılabiliyor. Akarsu zengini bir bölge aynı zamanda. Su depolarına sahip.
SINIR VE İREVAN ile IĞDIRIN BAHÇELERİ
Azerbaycan Türklerini Aras'ın Doğusundan nasıl sürdüklerini anlatan bir görsel. Kürdistan'ın yapılmaya çalışıldığı gibi değil bakın bu. Kürtlerin iyi kötü 4 ülke de nüfusları var. Bunların Aras'ın doğusunda bir şeyleri yoktu. Edirne ve Arpaçay anlaşması ile İran ve Anadolu'daki ermenileri Kafkasya'ya taşıdılar. Peki kimin topraklarına? Tamamiyle Türklerin. İş o boyuta gitti ki, Ahıska'da Türkler sürüldükten hemen sonra ermeniler ve gürcüler mal-eşya, hayvan ve evler için birbirlerine girdiler. Gürcüler trendeki Türklere yol üstünde durak yerlerine uğradıkları zaman taş attı.
Ve kazak bölgesindeki geçici sınır bölgesi. Çünkü ermeniler işgal ettikleri köylerden çıkmaz zorunda kalacaklar inşAllah. Düşünün su ambarının yanındaki köy Azerbaycanın. Alttaki küçük su ambarı da öyle. Ama bu büyük ambar ermenilerde ve suları salmıyorlar. La işgalcisin zaten bari uslu dur. Ama yok. Vura vura çıkaracak Türk milleti işgalci ermenileri ve def olup gidecekler Allah'ın izniyle.
Son olarak toprak için savaşılmaz, millet ve devlet için savaşılır.
Burası da Klis, Hırvatistan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BB9C04491 -- 13 Nisan 2024; 17:51:27 >
-
Gökçe’nin güneydeki kardeşi Van’da İLKBAHAR
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Böyle habere can kurban♥️
O gün geldiğin de sevinç gözyaşları dökeceğim…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Haritalardan nasıl bir kayıp var görmek istedim. Azerbaycan'ın karabağı işgal ettirmesi gerçekten büyük bir kayıptı. Her anlamda.
Ermenistan'ın asıl büyük ve verimli tarım arazilerinin olduğu yerleri koyalım(Azerbaycanlıların eski vatanı)
Birde Ahıska kaybedilen yurda
Ahıska bir ülke olabilirmiş. Tabi İrevan-gümrü bölgesi kadar şanslı değil, konum ve verimlilik olarak.
-
Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme KALDIRILDI
bizim.mediaAzərbaycanla Türkiyə arasında gəlirlərə görə ikiqat vergitutma LƏĞV EDİLİRhttps://bizim.media/az/iqtisadiyyat/188534/azerbaycanla-turkiye-arasinda-gelirlere-gore-ikiqat-vergitutma-strongspan-stylecolor-ff0000lv-edlrspanstrong
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Beyler rica ediyorum sizler den Azerbaycan için olan kötü yorumlarınızı kendinize saklayınız.
Bu yazıyı sadece kötü, sanki düşman devlete karşı yazı yazmış olanlara yazıyorum sadece, yani herkes üstüne alınmasın. Azerbaycan bizim kardeşimiz, bizim devletimiz, bizim vatanımız, orası da bir Türk devleti. Ha Azerbaycan dan sonra olan Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Türkmenistan için dediklerinize katılıyorum, yıllarca Rus esiri altında kaldıkları için Türklükten uzak kalmışlar haklısınız, ama Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs’ı kimseye yedirmem, kimse de kusura bakmasın. Ona bakarsanız Türkiye de gittikçe Araplaşıyor. Ben de Azerbaycan sevdalısı hatta köken tarafım da oradan geliyor diyebilirim, bir Azerbaycan Türk’ü olarak görebilirsiniz beni de, ben bu yorumları gördükçe üzülüyorum ve darılıyorum, ben böyle üzülüyor isem, kardeş devletimiz de yaşayan kardeşlerimizin bu yorumları gördükçe verdikleri tepkileri hayal edemiyorum bile. Karşınız da ki Ermeni değil, Fars değil, Amerikalı değil, karşınız da ki bir TÜRK, Oğuz Türk’ü, öz be öz Türk yurdundan yani, o yüzden yazdıklarınıza lütfen ama lütfen rica ediyorum, dikkat edin derim. Ben böyle haberleri gördükçe kaç yaşına gelmiş ve askerliğimi yapmış adamım, gördükçe gözlerim doluyor ve duygulanıyor, gururlanıyorum. Bir gün İnşallah Zengezur’un azad ediliş haberi de geldiğinde sevincim den ağlayacağım, size o kadar söylüyorum. Ayrıca Türkiye de mülteci sorunu gün geçtikçe yaygınlaştığı için kendimi iyice Türkiye den uzak ve soğuk hissetmeye başladım, Azerbaycan’a kanım daha çok ısınıyor, ben oranın Türk’üyüm, keşke orda doğsaymışım diyorum, çünkü Türkiye gittikçe Araplaşmaya başladı yukar da da dediğim gibi. Azerbaycan da mülteci sorunu yok, bizim gibi mültecileri ülkelerine doldurmuyorlar, tertemiz bir ülke. Elimde olsa gidip oraya tamamen vatandaşlık alıp, kalan ömrümü de orada geçireceğim. 6 ay Türkiye için askerlik yaptım, 18 ay da Azerbaycan için yaparım hiç sorun değil |
Azerbaycan Milli Meclisi'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Parlamentolar Arası Çalışma Grubu kurma kararı, Türk dünyası arasındaki dayanışma ve işbirliğinin önemli bir ifadesidir. Bu adım, Azerbaycan'ın Türk dünyası ile olan güçlü bağlarını vurgulamakta ve bu bağların daha da güçlenmesi için atılmış önemli bir adımdır. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Türk dünyası bizim ailemizdir" açıklaması, Türk milletlerinin birbirine olan duygusal ve tarihi bağlarını vurgulamaktadır. Türk dünyasının birliği ve dayanışması, bölgedeki barış, istikrar ve refahın güçlenmesine katkı sağlayabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de bu adıma olumlu yanıt vermesi, Türk dünyası arasındaki ilişkilerin daha da derinleşmesi ve güçlenmesi için önemli bir adımdır. İki ülke arasındaki bu işbirliği, ortak kültürel ve tarihi bağların daha da güçlenmesine katkı sağlayabilir. Türk devletlerinin jeopolitik gerçekler doğrultusunda izlediği politikalar, Türk dünyasının bütünlüğünü ve gelecekteki başarılarını güçlendirmeye yönelik stratejik bir yaklaşımı yansıtmaktadır. Bu politikaların devam etmesi, Türk milletlerinin ortak çıkarlarına hizmet edebilir ve bölgedeki istikrarı artırabilir. |
Böyle habere can kurban♥️
O gün geldiğin de sevinç gözyaşları dökeceğim… |
Benzer içerikler
- kürtler atatürk"ü sever mi
- daire içinde duvar yıkmak cezası
- sözcü tv digiturk"te neden yok
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- nur tuğba aktay boşandı
- mavi taksi nedir
- yurtdışından telefon getirmek
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- byd fiyat listesi
- reeder nerede üretiliyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X