4 Yıldır kullandığım mevcut Philips SN6500 modemimde sık sık kesilmeler olması sebebiyle geçtiğimiz hafta Aztech DSL5008EN modem aldım. Modemin çekim gücü ve stabil olarak bağlı kalması çok iyi olmasına rağmen 8 Mbit olan bağlantım ile 802.11g modunda çalıştırarak (802.11n ile bilgisayarım desteklemesine rağmen bağlanmadı) maksimum 4,5Mbit hıza ulaştım. Oysaki modemi çıkartıp SN6500 ile deneme yaptığımda 4 yıllık modem 6mbit hıza ulaşıyor. Aztech DSL5008EN içerisinde yapılması gereken bir ayar var da ben mi atlıyorum acaba ?
Sitesinde gösterdiği firmware i indirip kurdum ama o da bir çözüm olmadı. 4 yıl önce alınan modem nasıl olurda bu modemden hızlı çalışır. Bu modemi kullanan ve benzer sorun yaşayan var mıdır ?
aztech dsl5008en modelini "n" modunda çalıştırabildiniz mi? Ben de bu modemdem verim alamıyorum, hem de teknik veri listesinde 300Mbps veri aktarım hızı listelendiği halde??
firmware update uyguladım, kablosuz sistemi (wlan) delirdi açma kapama ledi hızlıca yanıp sönüyor, SSID adı RT2860AP1 oldu modeme erişiyorum tüm ayarlar, şifreler, isimlendirmeler aynı duruyor ancak kablo üzerinden net bağlantısında sorun yok ama wifi üzerinden bağlanamıyorum, işin kötüsü önceki firmware versiyonunu yedeklemeyi unutmuşum geri de dönemiyorum, önerilerinizi bekliyorum. önceki firmware versiyon 246.148.1-002 idi.
Bir kez daha AZTECH marka modem almamam gerektiğini anladım.Bende de DSL605EW var baştan aşağı sorunlu bir cihaz desem yanlış olmaz Wirelees konusunda memnun değilim yeni bir modem almayı düşünüyorum.Modemlere bakarken bu modemi gördüm ve başladım araştırmaya ve sonuç almamam gerektiği
Ben çözüm olarak modemi direkt kutusuna koyup kaldırdım onun yerine TP-Link TD-W8970 300Mbps Kablosuz N Gigabit ADSL2+ Modem Router aldım. Eşşekten inip ferrariye binmiş kadar farkketti desem yeridir. Çekim gücü desen Araç otoparkından %80 çekiyor. Bağlanma hızı inanılmaz kesinlikle tavsiye ederim. Bir daha bu markanın yanına yaklaşmam.