Şimdi Ara

B-12 eksikliği (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
10
Favori
7.326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    O konuda zamanla deneyim kazanıyorsunuz. Çiğ et yerken onun taze/bayat kaliteli/kalitesiz olduğunu ilk başta yerken koklayarak hafifce tadarak kontrol ediyorsunuz. Taze ve kaliteli ise yeniliyor, bayat ise yemiyorsunuz. Bir keresinde kasap haftasonu derin dondurucuda saklanmış kuzu kalbi verdi, tadı iyi değildi. Ayrıca derin dondurucuda şoklanıp çözülmüş et, çiğ et olmaktan cıkıyor ve ondan beklenen yararı sağlamıyor.

Ben çiğ et olayını iyi ayarladığım için bende beklenen tüm yararı gösterdi. Önce de anlattığım gibi, cok ciddi bel ağrısı problemim vardı. Yaklaşık 2 yıldır bel ağrısını unuttum. Yediğim 10 civarı çiğ kuzu kalbindeki tüm organik maddeler, vücut tarafından beldeki sorunlu bölgeyi iyileştirmek için kullanıldı. Vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizması var. Vücudunuza güvenin. Onu sadece doğal besin ile destekleyin, o gerekeni yapacaktır. Bu süreçte yapılabikecek en kötü şey, vücudu ilaç, iğne, aşı, serum gibi şeyler ile iyileştirmeye calışmaktır.

Doğal beslenme ve hastalıkları doğal yoldan iyileştirme / önleme konusunda Aajonus Vonderplanitz'in 'Primal Diet - We Want To Live' belgesi oldukça aydınlatıcıdır:
    yadi.sk
    we-want-to-live-2005.pdf — Yandex.Disk
    https://yadi.sk/i/rfG8RIn9VW_8oA

Aajonus, 65 yaşında dahi bodyguard gibi kaslı ve düzgün vücudu vardı. Bilirsiniz 60'lı yaşlarda özellikle erkeklerde kas ve bağ dokuları erimeye kaybolmaya başlar. Aajonus Primal Diet'i yeniden keşfeden ve uygulayan biri olarak, bu yöntemin başarısına en iyi örnek. Bunu demişken, Aajonus'un yaptığı ve önerdiği herşey tümüyle doğrudur demiyorum, onun da yanlış olduğu bazı kısımlar var. Sonuçta o bu yöntemi Internet cağından önce, 1980'lerde, bilgiye erişimin ve bilgiyi doğrulama imkanlarının daha zor olduğu dönemde geliştirdi. Günümüzde yaşasaydı Aajonus yöntemindeki hatalı kısımları düzeltebilir ve belgesinin 3. baskısını cıkartabilirdi. Diyeceksiniz ki, bu adam 65'inde o kadar sağlıklıydı neden birden bire 66 yaşında öldü? Sağlık sebeplerinden ölmedi. Aajonus 2013 'te Tayland'ta kaldığı evinin balkonundan aşağı düşerek öldü ki bu resmi ölüm sebebine, Aajonus'un kendisinin düştüğüne hiç kimse inanmıyor, bu da konunun başka bir boyutu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sevemem1985 S kullanıcısına yanıt
    B12 eksikliği kanı düşürüyor ve aort kulağın arka tarafından geçtiğinden nabız sesini sağ kulağında duyuyorsun demişti doktor. 11 B12 iğnesinden sonra 7.7 kanım 12 ye çıktı hiç kan almadım dışarıdan kan ilacı da içmedim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OsmanlıKafası kullanıcısına yanıt
    Kafamı yastığa koyunca yada elimle kulagımı kapatınca nabız sesi duyarım hep . Ya tansiyon yada elimdeki damarın atması herhalde derdim .

• quote:

Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

O konuda zamanla deneyim kazanıyorsunuz. Çiğ et yerken onun taze/bayat kaliteli/kalitesiz olduğunu ilk başta yerken koklayarak hafifce tadarak kontrol ediyorsunuz. Taze ve kaliteli ise yeniliyor, bayat ise yemiyorsunuz. Bir keresinde kasap haftasonu derin dondurucuda saklanmış kuzu kalbi verdi, tadı iyi değildi. Ayrıca derin dondurucuda şoklanıp çözülmüş et, çiğ et olmaktan cıkıyor ve ondan beklenen yararı sağlamıyor.

Ben çiğ et olayını iyi ayarladığım için bende beklenen tüm yararı gösterdi. Önce de anlattığım gibi, cok ciddi bel ağrısı problemim vardı. Yaklaşık 2 yıldır bel ağrısını unuttum. Yediğim 10 civarı çiğ kuzu kalbindeki tüm organik maddeler, vücut tarafından beldeki sorunlu bölgeyi iyileştirmek için kullanıldı. Vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizması var. Vücudunuza güvenin. Onu sadece doğal besin ile destekleyin, o gerekeni yapacaktır. Bu süreçte yapılabikecek en kötü şey, vücudu ilaç, iğne, aşı, serum gibi şeyler ile iyileştirmeye calışmaktır.

Doğal beslenme ve hastalıkları doğal yoldan iyileştirme / önleme konusunda Aajonus Vonderplanitz'in 'Primal Diet - We Want To Live' belgesi oldukça aydınlatıcıdır:
    https://yadi.sk/i/rfG8RIn9VW_8oA
    Aajonus, 65 yaşında dahi bodyguard gibi kaslı ve düzgün vücudu vardı. Bilirsiniz 60'lı yaşlarda özellikle erkeklerde kas ve bağ dokuları erimeye kaybolmaya başlar. Aajonus Primal Diet'i yeniden keşfeden ve uygulayan biri olarak, bu yöntemin başarısına en iyi örnek. Bunu demişken, Aajonus'un yaptığı ve önerdiği herşey tümüyle doğrudur demiyorum, onun da yanlış olduğu bazı kısımlar var. Sonuçta o bu yöntemi Internet cağından önce, 1980'lerde, bilgiye erişimin ve bilgiyi doğrulama imkanlarının daha zor olduğu dönemde geliştirdi. Günümüzde yaşasaydı Aajonus yöntemindeki hatalı kısımları düzeltebilir ve belgesinin 3. baskısını cıkartabilirdi. Diyeceksiniz ki, bu adam 65'inde o kadar sağlıklıydı neden birden bire 66 yaşında öldü? Sağlık sebeplerinden ölmedi. Aajonus 2013 'te Tayland'ta kaldığı evinin balkonundan aşağı düşerek öldü ki bu resmi ölüm sebebine, Aajonus'un kendisinin düştüğüne hiç kimse inanmıyor, bu da konunun başka bir boyutu.
    Hocam yararları konusuna hakim değilim bir şey demem yanlış olur o yüzden açıkçası. Benim bahsettiğim yalnızca işin mikroorganizma kısmı. Malesef eti gördüğünüzde, tattığınızda anlamayabilirsiniz bazılarını çünkü siz örneğin yenilen etten canlının yumurtalarını alırsınız, yumurtaları göremezsiniz ve o canlıda hastalık yapmamış olabilir ve görünüşte mükemmel görünen bir et malesef hastalığa yol açabilir. Benim size yegane tavsiyem eğer bu şekilde tüketime devam edecekseniz ara sıra tahlil yaptırıp eti cidden güvenilir yerden almakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Bu dediklerin b12 eksikliğinden çok panik atak gibi geldi bana
    B12 için newlife diye bi markanın ağızda eritilen tableti var n11 den alıyorum kaçtır çok faydasını gördüm
    hocam panik atağamı iyi geldi senin
  • Mormegil7 kullanıcısına yanıt
    Hiçbir tahlile gerek yok cunku herhangi bir sorun çıkacak olsaydı, çiğ eti en yoğun yediğim dönem olan eylül-aralık 2018'de sorun cıkardı fakat hiç cıkmadı :) Zaten o konuda fizyolojik sorundan cok psikolojik bir sorun var: Ya etin içindeki tehlikeli mikro yaratıklar beni hasta ederse korkusu. Bu, benim deneyiminde psikolojik bir korku olarak tarihe geçti. Hiçbir fizyolojik sorun oluşturmadı. Şimdi önümüzdeki günlerde arkadaş yine bisikletle bu sefer cok daha uzun mesafe gezi yapalım diyor. Ondan bir gün önce kasabı ziyaret edip yarım kilo çiğ kuzu eti almayı düşünüyorum :)

• Beyler beni b12 107 çıktı.Hep iğne veriyorlar sonra yükseliyor iyi hoş tekrar düşüyor.Takviye için en iyi marka nedir ? Doktor bana vücudun emmiyor dedi ve endoskopi istedi hayatımı mahvetti b12

Abi benim de emilim yapmıyor herhalde dün doktor 107 değerin var ve endoskopi yaptır dedi (endoskopiden tırstım) durmadan düşüyor benim.Doktor emilim problemi var dedi.Şimdi takviye ne alabilirim

• Myhres7 M kullanıcısına yanıt
    Ben de de emilim sorunu var birkaç aya endoskopi kolonoskopi yapılacak B12 iğnesi vurdur ölçtür ayda 1 devam et dedi doktor bana hemen B12 ni yükseltmen lazım yoksa karaciğerin dalağın hasar görebilir dedi bana doktor sen de doktorla görüş bence.

• bende b12 115 cıktı ben de senin gibi ağrı problemleri yaşıyorum. reflü için gastroya gittiğimde doktor pantoprazol verdi geçmezse endoskopi dedi. b12 düşük bu da endoskopi için bir sebep dedi. bende de bacak bölgelerinde karın bölgelerinde ağrı var. kulakta çınlama da oluyor ara ara. büyük ihtimal b12'den. hakikaten b12 çok önemliymiş.
  • Konu sahibinin yazdıklarına demiştim panik atak diye, gece kalp sıkışması nefes darlığı vs muhtemelen anksiyeteye bağlı panikatak geçirmiş
    B12 rahatlatmış olabilir, plasebo olarak da etki etmiş olabilir
    Benim b12 çok düştüğünde neredeyse sıfırlanıyor ağzım yüzüm uyuşmaya başlıyor, konuşurken çenem bi tarafa kayıyor, bi tuhaf oluyorum
    Kaç defa iğne yedim bir müddet sonra yeniden eski seviyeye geri dönüyor, et yumurta yerim, yukarıda biri demiş çiğ et yiyorum diye aman ha çok tehlikeli, çeşitli hastalıklar kapabilirsiniz
    Newlife b12 diye ağızda eritilen tablet alıyorum birkaç yıldır ara ara sabahları atıyorum birtane iyiyim, ilk kullanmaya başladığımda 20 gün kadar sonra ölçtürmüştüm 600 çıkmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 24 Haziran 2020; 13:22:10 >
    Doktor bana da endoskopi dedi ama korkuyorum hocam panik var

• Myhres7 M kullanıcısına yanıt
    Anestezi ile bayıp öyle yapıyorlarmış annem yaptırdı 2 kez en ufak bir şey hissetmiyorsun dedi. Sonrasında da ağrı acı olmuyormuş. Korkulacak bir şey yok hocam. Hemen 10 dakikaya kendine gelip işine devam edebiliyormuşsunuz.

Çok iyi hocam Ankara'da hastanelere bakıyorum hemen

Endoskopi ile bagırsaklara bakılabiliyor mu . Yoksa kolonoskopi mi lazım

• djdon D kullanıcısına yanıt
    Otları falan kesinlikle yıkamadan yemeyin. Özellikle sirkeli suda bekletin. Bakterilere davet çıkarırsınız sonra bağırsağınızın boyu kadar kurtlarla uğraşırsınız. Çok tehlikeli, kesinlikle yıkamadan meyve sebze tüketmeyin.

• Benim kızım 2 yaşındayken herkes diyordu ki ne kadar Uslu çocuk ne kadar akıllı çocuk koyuyorsun duruyoruz hiç ağlamıyor sesi çıkmıyor doktora götürdük B12 düşük çocuğun yaşam enerjisini almış 5 tane B12 iğnesini yaptırdı çocuk O hafta yürümeye başladı zıplıyor koşuyor ala durduramıyoruz İğneden sonra binin üzerine çıktı hala aynı 1200 lerde falan biraz fazla oldu herhalde

• c vitamini, d vitamini ve çinko oranları nasıl ? Bunlara da baktırdınız mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9F331545 -- 24 Haziran 2020; 16:52:39 >
  • ercinoyman kullanıcısına yanıt
    Oh ne güzel çocuk dediğin bıcırık olur. Isırcan her yanını. Maşallah uzun ve güzel ömrü olsun analı, babalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryan Oreily

Oh ne güzel çocuk dediğin bıcırık olur. Isırcan her yanını. Maşallah uzun ve güzel ömrü olsun analı, babalı.
    Bugünlerde tanımadığın insanlardan güzel sözler duymak çok zor iyi niyetli Mesajın için teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.