Şimdi Ara

B-12 eksikliği (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
10
Favori
7.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu dediklerin b12 eksikliğinden çok panik atak gibi geldi bana
    B12 için newlife diye bi markanın ağızda eritilen tableti var n11 den alıyorum kaçtır çok faydasını gördüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar b12'yi dışarıdan alırken dikkatli olun. Haplardaki b12 sentetik, sizin etten aldığınız b12den daha farklı. Aynı madde ama farklı formda gibi düşünün. Bazı formları sadece sentetik ortamda üretilebiliyor, doğada o şekilde bulunmuyor, ben şahsen böyle vitaminleri kullanmam asla.

    Ülkemizde alacağınız dandik vitaminlerin de %99u bu şekildedir. O yüzden adam akıllı beslenme planı oluşturun her şeyi doğal yoldan karşılayın. İlla vitamin alıcam diyorsanız da iyi araştırıp doğru formda olanını alın, yoksa vitamin diye bir çok zararlı maddeyi de vücuda alırsınız haberiniz olmaz.
  • Newlife B12 Plus

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalniz b12 vucutta azi depolanabiliyo yani her zaman iğne vuramazlar beslenmenizk gozden gecirin b12 iceren besinlere agirlik verebilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: harunefetr

    Yani normal de gülmem ama şu halinize gülüyorum. Adamın biriside gitmiş damla gibi birşey atmış konuya :D :D puahahaha
    B-12 en kolay çözülecek mesele Günde 3 tane yumurta ye zeytinyağlı oldu bitti. Esas sen D vitaminine baktır o sıkıntı. Güneş göremiyoruz çogumuz evlere tıkılı kaldık. Ben arada bir çıkıp geziyorum yarım saat ama sokakların da eski tadı kalmadı. Bak bir haber sitesinin paylaşımını aldım b vitamini hangi besinlerde bulunur diye arattım. Dedigim gibi yumurta en önemli besin bu sorun için bir de her ev de en çok bulunan diger bir besin süt ve yogurtta da yeteri kadar mevcut. Gerçekten b vitamini seviyen o kadar düşükse bu bence büyük bir başarı zoru başardın xD


    B12 VİTAMİNİ HANGİ BESİNLERDE BULUNUR?

    Süt ve süt ürünleri
    Süt, yoğurt ve kefir.

    Yumurta
    Tavuk, kaz ve ördek yumurtaları.

    Ciğer
    Dana, kuzu, koyun ancak özellikle kuzu ciğeri B12 vitamini açısından zengindir.

    Kabuklu deniz ürünleri
    İstiridye, midye, yengeç, ıstakoz.

    Balık
    B12 vitamini bulunan yiyecekler arasında uskumru, somon, ton ve lüfer balıkları önemli bir yere sahiptir. Bu besinler ayrıca Omega 3 alımı içinde uzmanlarca önerilmektedir.

    Kırmızı et
    Özellikle sığır ve kuzu etleri yüksek oranda B12 içerir.

    NOT:ALINTIDIR.
    O kadar kolay değil. B12'si eksik olan benim gibi insanların %90'ı salgılamıyor. Ne kadar zorlarsan zorla salgılamıyor. Enzim yoksa istersen ineği canlı canlı ye boş. "Gerçekten b vitamini seviyen o kadar düşükse bu bence büyük bir başarı zoru başardın xD" Bu cümlenizden adeta cehalet akıyor. Ayda 3-4 kg kuşbaşı pişiriyorum, hergün peynir/tereyağı/yumurta/yoğurt tüketip süt içip yatıyorum. Ama nafile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 23 Haziran 2020; 21:43:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonel teletabi

    Solgar kullanan var mı? Tavsiye eder mi?
    Şu anda hastaneye düzenli gidilmez ama normal zamanlarda bir şikayeti olmasa da insanın senede iki kere gidip kan değerlerine baktırması lazım.

    D vitamini eksikliği için kullanmıştım Solgar. Aylarca kullandım ama istediğim etkiyi yapmamıştı. Kullanan arkadaşlar çok memnunum demişti.
    Vitaminler'in Nature Supreme'i aldım kullandım, tavan yaptı ama onun da ürünlerinde maltodekstrin var. Uzun vadede vucuda ne yapar bilmem. Bir de Orthogen Folactive kullandım. O da değerlerime katkı sağlamıştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeveloperAli

    Ben 19 yaşındayım. Saç dökülmesi vardı doktora gittim. B12'im 107 çıktı. Yerlerde sürünüyor anlayacağınız. Dodex iğne vermişlerdi onu vurmaya başlamıştım ama korona çıktığı için bıraktım. Daha önceden de kullandığım benexol'u aldım. Reçetesiz olduğu için 24 lira ödedim. Dünya üzerindeki en iğrenç kokan ilaç olabilir kendisi ve afedersiniz dışkınızda bile onun kokusu geliyor. Bir haftadır kullanıyorum pek bir etkisini görmedim. Bu benexol hakkında kötü yorumlar var sizce bırakmalı mıyım?
    Eczanede satılan ilaç da kalıcı çözüm olmadı benim için. Düzenli enjeksiyon da. Mg değeri yüksek iyi bir tablet almanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BLADEEEE

    O iğneler çok fayda etmedi bende. Bir dil altı var onu kullanınca düzeldi değerlerim. 100 kusurden 700 e çıktı bir buçuk ayda. Saç dökülmesi durdu. Aniden kalkınca baş dönmesi oluyordu o da bitti. B12 önemli he daim 500+ tutmaya çalışın.
    Psikolojiue iyi geldi mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rasyonel teletabi

    O kadar kolay değil. B12'si eksik olan benim gibi insanların %90'ı salgılamıyor. Ne kadar zorlarsan zorla salgılamıyor. Enzim yoksa istersen ineği canlı canlı ye boş. "Gerçekten b vitamini seviyen o kadar düşükse bu bence büyük bir başarı zoru başardın xD" Bu cümlenizden adeta cehalet akıyor. Ayda 3-4 kg kuşbaşı pişiriyorum, hergün peynir/tereyağı/yumurta/yoğurt tüketip süt içip yatıyorum. Ama nafile.

    Alıntıları Göster
    Benimde aynı napcaz:D
  • Hocam yazınızı sonuna kadar okudum. Birkaç şey söylemek ve sormak istiyorum.

    İlk olarak etin pişirilmesi mikroorganizmaların zararsız hale getirilmesi için gerekli diye biliyorum. Elbette aşırı bir pişirme söz konusuysa faydalı olan kısmını da etkisiz hale getiriyordur diye düşünüyorum. Eğer bahsettiğiniz çiğ et yemenin zararsız olduğu doğruysa -ki ben buna yanlıştır veya doğrudur demiyorum- neden eti pişirilmiş olarak yememiz öneriliyor?

    Ayrıca sürekli et yiyen insanların daha sinirli olduğu söylenir. Hatta yenilen et hangi hayvana aitse benzer karakteristik özellikler gösterebileceği gibi düşünceler de var. Ama ben bunlar kanıtlanmadığı sürece doğrudur diyemem. Kanıtlanmış olup olmadıklarını da bilmiyorum.

    Önceden çiğ kıymanın tadına bakabiliyordum. Ancak üstte bahsettiğim mikroorganizmaların etin pişmemesi sonucu sağlığa zarar verebileceği düşüncesi ile bundan vazgeçmiştim.

    Eğerki bilindik ve güvenilir kaynaklarla görüşünüzü destekleyebilirseniz hem konu hakkında bilgi edinmiş olurum hem de size müteşekkir olurum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • comm kullanıcısına yanıt
    Evet doğru ama yiyemiyorlarmış!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Solgar ın syalakobalamin olanları siyanürlü oluyor metil olanını bulursan al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam babanız haklı fakat bu vitaminin emilimi oldukça düşük. Etten alınan b12nin vücuda geçişi ve kullanılması ortalama 3-6 ay sürüyor. Ben amway markasının vitaminlerini kullanıyorum. B12 tek olarak değil B kompleks şeklinde tabletleri ve spirulina yosunu olduğu için emilimi hızlı başlıyor. Çünkü bu yosun protein içerikli ve midede çözünmeye başlıyor. Kesinlikle öneririm. Genetiği değişmemiş nadir bir besindir bu yosun.

    B vitaminleri emilirken birbirlerinin emilmesine kolaylık sağladığı için kompleks olarak kullanıyorum. Sadece B12 bi işe yaramıyor. Ben de yıllarca acısını çektim.

    Et konusunda da şöyle bir bilgi vereyim. Asidik bir yapıya sahiptir. Bu durum vücudumuzdaki hücrelerin işleyişini bozar. Sindirimi zordur. Et tüketirken yanında bol bol alkali besin tüketilmelidir ( yeşil yapraklı sebzeler ). Toplumda oluşmuş bir kanı vardır. Sanıldığı gibi B12 oranı yüksek gıdalar arasında et son sıralarda yer alır. Öncelikli bakliyatlar ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Kilolarca et pişirmenize gerek yok. Vücudumuzu yorduğu için sindiremediğimiz için yorgun, bitkin düşüyoruz.

    Vitaminler hakkında sorun cevaplayayım.




  • Ben de 3 sene kadar once seevisle ise giderken kalp krizi geciriyorum sanmistim. Nasil birseydi anlatamam. Acile fln gittim ambulansla. Meger kalp degilmis ama bazi degerlerim dusuktu. En onemlisi de B12 degeri 30-40 civarina inmis ve D vitamini de 10 flndi galiba.
    2-3 hafta civari cok kotu zamanlar gecirdim. En az 15-20 kilo verdim istahsizliktan.
    Ignelerle 3 haftada ancak degerler normale döndü.
    Cok sukur simdi daha iyiyim ve her sene B12 ve D kontrolu yapmaya calisiyorum.

    Bu arada Kefir ve Probiyotik Yogurt tavsiye ederim. Hem bu iki vitamin icin hem de bir cok vitamin, mineral ve dogal bagisiklik güçlendirme/takviye vs icin on numara ve tamamen dogal bir çözüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu b-12 eksikliğide bizim gibi yeni nesilde çok yaygınlaşmış 80-90-20 lerde doğanlarda patlama yapmış eski topraklarda fazla yok, halen net bir açıklmasıda yok ya yediğimiz yiyeceklerin çok bozulmasından dejenere olmasından,yada planlar başka çünkü direk bağışıklık vitamini b12,kansere yakalanıp ölelim yani bozuk çürük çarık nesilleri yaratmak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 24 Haziran 2020; 2:14:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Esasen her türlü pişirme etin besin degerini azaltır. Teflon tavaya pirzolayı attığınızda onu fiilen yakmış oluyorsunuz. teninizi tavaya değdirince ne olur yanar. Aynen onun gibi. Benim bahsettiğim eti hiç pişirmeksizin direkt yemek. Peki durup dururken neden bundan bahsettim. 2 yıl kadar önce ciddi bel ağrım vardı. Doktora gittiğimde fıtık başlangıcı teşhisi konuldu ve tedavi olarak da "ileride daha ciddi olmasını önlemek için" ameliyat önerildi. Ameliyat yan etkileri olan bir süreç ve böyle birşey için gereksiz. Ameliyatsız doğal tedavi yapan bir yer buldum ancak 2018 haziran parasıyla 12bin TL gibi birşeydi ve SGK'am karşılamıyordu o da liste dışı kaldı. uygun ve etkili tedaviyi kendim araştırmaya başladım. Önce 'gökhale' denen bir yöntem buldum. Amerika'da Gokhale adında, yani büyük ihtimal Türk bir kadın, Hintli kadınların dik yürüme yönteminden giderek yöntemler anlatıyordu. Biraz baktım ancak çözüm değildi. Sonra Markus Rothkranz adında bir diyetisyen ve yaşam koçunun insan omurgası üzerine doktorlar, bilimve sağlık kuruluşlarından daha acıklayıcı bir Youtube videosunu gördüm. Ondan edindiğim bilgileri bir yere not ettim bu arada günboyu 8-10 saat masabaşında çalışmak zorundayım ve öğleden sonraları belimde ağrı devam ediyor. 2018 ağustos gibi Aajonus Vonderplanitz adında birinin 'The School Of Life' adlı videosunu seyrettim. Aajonus et süt ve yumurtayı çiğ olarak yenilmesini öneriyordu. Ayrıca virüsler dahil, vücuttaki rahatsızlıkların sebebini de anlatıyordu, ancak o başka konu. O videodan sonra eti çiğ olarak yiyerek ceşitli sorun ve hastalıklarını gideren insanların videolarını seyrettim. 55 yaşlarında ciddi hastalığı olan bir adam, kahvaltıda çiğ kuzu böbreği yiyerek hastalığı yendiğini söylüyordu ve dahası, videoda önünde bir tabakta çiğ böbrekleri alıp yiyordu! Belimdeki ağrıyı bu sekilde giderme fikri o zaman oluştu. Çivi çiviyi söker seklinde fevkalade doğru bi sözümüz vardır. Vücuttaki rahatsılıkları da, vücudu oluşturan et çözer şeklinde düşündüm ve böbrek karaciger ve pirzola çiğ yiyerek ilk kez çiğ et yedim. İlk başto Olayın psikolojik ve risk boyutu önplanda. Cunku eti bırakın çiğ yemeyi az pişmiş yerseniz dahi bağırsaklarda virüs bakteri mikro organizmalar ile büyük sorunlar yaşarız şeklinde biliyoruz değil mi evet ben de öyle biliyordum ancak bir porsiyon (200g civarı) çiğ et yedikten sonra hiç öyle bişe olmadı. Tek sorun karaciger ve böbreğin tadını pek sevmedim. O yüzden bir sonrakinde kuzu kalbi aldım. Onun tadı güzeldi. Ben yağ severim. Kalbin üstü bol yağlı oluyor. Ondan sonraki haftalarda sadece kalp alıp yedim ve 1-2 saat sonra bel odaklı egzersizler yaptım. Hesap şu sekilde: Kalpteki amino asit yag protein vitamin ve organik maddeler, egzersizde en cok çalışan bölgede toplanıp o bölgeyi içerden güçlendirecekti. Bu hesap tutttu! İlk 1-2 denemeden sonra belimdeki ağrı azaldı.Sonraki haftalara bunun verdiği moral ile devam ettim, yaklaşık 10 kalp yedim. Belimdeki ağrı tümüyle gitti ve daha sonra normal yani kapta tavada pişirilmiş et vs ile beslenmeye geçtikten sonra da belim bir daha hiç ağrımadı. Günde 10 saat masabaşındayım. Bazen sırtımda ağrı olabiliyor ancak bel değil. Sonraki dönemde yani 2019 Ocak tan bugüne kadar 2-3 kez daha keyfe keder çiğ et yedim. Ancak orada da yeni şeyler denedim. Geçen ay arkadaşla bisikletle yokuşlu ve uzun bir yol gezmek üzere sözleştik. Arkadaş bisiklet sporunu yıllar sonra yeniden keşfetmiş ve sık sık bisikletle cıkıyordu. Benim se bu yıl ilk cıkışım olacaktı. Önceki yıllarda az / cok bisiklet sürüyorum. Buluşmadan bir gün önce yarım kg kuzu kelle kıyma aldım. Kilosu 20TL, yarım kg 10TL, bedava gibi. Yarısını o akşam sonraki yarısını da bisikletle cıkmadan 1 saat önce yedim. Tadı güzeldi. Bisikletle cıktığımda farkı hissettim. Otoban kenarında arkadaşa burada yol tehlikeli o yüzden cok hızlı gideceğim diyerek bir ayrıldım yüksek hızda 5dk boyunca pedal cevirdim. Kenarda bekledim, arkadaş 5 sk sonra ancak gelebildi. Sonra yokuş başladı orada da rahatlıkla pedal cevirdim. Eve dönüş yolunda arkadaş bitti. Bisikleti eline aldı. Ben pedal cevirmeye devam ettim. Pişmiş veya çiğ, et en köklü enerji sağlayıcılardan biri, bu kesin. Çiğ etin bir pozitif yanı daha var ki bunu Aajonus ta anlatıyordu: Kendinizi mutlu hissediyorsunuz. Pişmiş et yiyince de mutlu hissediyorsunuz ancak çiğ et ile bu başka bir düzeyde oluyor. Örneğin normalde kızacağanız şeyler ve kişilere hiç kızmıyorsunuz son derece pozitif bir hal içerisine giriyorsunuz. Ve dahası da var: Kek cay kahve kola bira tatlı çikolata kuru fasulye ıspanak patates ekmek vs bunlar bir anda gözünüzde anlamsızlaşıp gereksizleşiyor. Mutfakta yemek pişirme olayını ise hammaliye olarak görüyorsunuz ve orada harcanan doğal gazı dahi düşünüyorsunuz. Bitmedi. Yemeklerden sonra yağlı tabakları bulaşık makinasına tıkmak cıkarmak yıkamak falan hepsi akıl dışı gereksiz birşey gibi gelmeye başlıyor.
    Hocam haklısınız pişirme besinlerin kalitesini düşürüyor, özellikle direk ateşle pişirmek vs artık faydadan çok zarara çeviriyor bizim için kanserojen olmasından dolayı. Ancak çiğ et de çok fazla risk barındırıyor. Çiğ et yediğimizde direk bağırsak kurdu oluşur gibi şeyler abartı olabilir ancak yediğiniz ette var olan mikroorganizmalar ciddi zarar verebilir. Sadece etin çiğliği değil, kesildikten sonra düzgün temizlenmemesi, kesildiği yerde var olan mikroorganizmayla teması gibi birçok problem var; zira tüm mikroorganizmalar malesef yıkamaya iyi temizlemeye vs duyarlı değil.
    Taenia saginata türü ülkemizde de çok görülen bir örnek mesela, zira az pişmiş etten bile bulaş olabiliyor. Bulaştığında da hayat kalitesini ciddi manada düşürebiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aslında bir sürü cevap var ama bende doğru bildiğim bir bilgiyi paylaşayım. Coğrafya gereği midir nedir orta doğu ve yakın bölgelerinde insanların B12 seviyeleri düşük. B12 vücut tarafından kullanılan ve tekrardan depolanması gereken bir içerik fakat bir dengesizlik nedeniyle bizler depolayamıyoruz.

    O yüzden 150 ye düşmüş go dodex/vitakobal/cobalex brr demenin pek bir anlamı yok. Yine yanlış biliyorsam düzeltsinler eksikliğinde çoook nadir problem gözüküyor. Var olması gerekiyor ama olmadığı için de böyle etkiler öyle oluşmuyor birde 150 falan inanılmaz düşük değerler değiller sanıyorum. Zaten endokrinoloji bile bana 240 seviyesindeyken sorun yok demişti. Hatta fazla olması iştah açıyor bilindiği kadarıyla.

    Bence bi tık siz hastalık hastası olmuş gibi geldiniz bana.

    Hekim değilim, hekimlerden öğrendiğim şeylerdi bunlar. O yüzden pek hatalı olduğunu düşünmüyorum bilgilerin, internetten kıytırık bir kaynaktan okumadığım için tabi ki.




  • B12 psikolojik sorunlarda yapıyormuş . Belki de öyledir arkadaşlar . Gece kalbim atarak uyanıyorum karnımda sıcaklık ve ağrı oluyor . İgneden sonra biraz azaldı .

    Ablamın da öyle olmuş 2-3 sene önce . Kalp krizi geçiriyorum sanmış . Onda da b12 eksikliği çıkmıs. 1 hafta igne kullandım geçti dedi.

    Bu arada 2-3 günde bir sabahları yumurta yerim . Yoğurt en sevdiğimdir . Her gün yemeden günüm geçmez ...Et ise yemeye dikkat ederim . Balık ise hiç sevmem . 10 yıldır balık yememişimdir.

    Bende 1 yıldır kulak çınlaması da mevcut . Kbb uzmanları bi cozum bulamamıstı. Belki bu da ondan dolayıdır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevemem1985 S kullanıcısına yanıt
    1 ay kulağım nabız gibi attı B12 iğnesinden 10 gün sonra kendiliğinden kesildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OsmanlıKafası kullanıcısına yanıt
    Benim 1,5 yıldır ses var . Son zamanlarda da kulak zarım atmaya başlamıştı . Şimdi o kesildi . 1,5 yıldır 3-4 Kbb ye gittim. Hepsi de titiniusdur yada psikolojiktir takma kafaya geçer dedi. Her akşam tv açık uyuyorum .sessiz bir ortamda uyuyamıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.