benm bilgisayar açılırken ekrandaki xp yazısı çıkıyor oraya kadar herşey yolunda... xpaltındaki kutucuklarda hareketli açılış yapıyor xp ekranı kapandıktan sonra boş bi ekran görünüyor gri renkli açılışı tammlamıyor... problemin nedeni ne olabilir??? lütfen yardımcı olun bana
hoşgeldiniz mesajı yetine gri ekran mı gözüküyor anlamadım eğer öyleyse
format atmalısın
pm den yazdım ama göndermedi.. :( ekranda büyük xp yazısı çıkıyor o ara işlem yapıyor... ondan sonra normalde mavi ekran çıkıyordu oturum açmam için... ama şimdi onun yerine xp ekranı gittikten sonra boş bi ekran geliyor grimsi bi renkte... :( bişey anlayamadım ne olup bittiğine dair...
format denedim ama beceremedim... başka bişey olabilir mi??? problem acabaa... ekran açılmıyor çünki.. bende 2 tane hdd var xp kurulu olanı devredışı bıraktım... içinde önemli bilgilerim olduğu için formatlamak istemedim... onun yerine denemek amaçlı diğer hdd ye xp kurayım dedim ama oda olmadı normalde işletim sistemi kurulu olmayan bi b.sayarda cdyi taktığınızda xp cdsi mesela, xp kurulumunu direk başlatmazmı???
iş yerindeyseniz proxy filan kuruludur ozaman bilgisayarınızın ağ kablosunu kontrol edin cunku basıma bir kere gelmişti kablo cıkmıstı ve bılgısayar senın yazdıgın gibi acılışta kalıordu bunu bir kontrol e cunku sistemde proxy kullanan programların server makıneden bilgi tazelemesi filan gerkiyor oyzden ınt gelmedın acılmıyor makıne oda olmadı at fomatı gitsin bir xp cd si bul cok basit bir olay
quote:
Orjinalden alıntı: freedomm22
pm den yazdım ama göndermedi.. :( ekranda büyük xp yazısı çıkıyor o ara işlem yapıyor... ondan sonra normalde mavi ekran çıkıyordu oturum açmam için... ama şimdi onun yerine xp ekranı gittikten sonra boş bi ekran geliyor grimsi bi renkte... :( bişey anlayamadım ne olup bittiğine dair...
format denedim ama beceremedim... başka bişey olabilir mi??? problem acabaa... ekran açılmıyor çünki.. bende 2 tane hdd var xp kurulu olanı devredışı bıraktım... içinde önemli bilgilerim olduğu için formatlamak istemedim... onun yerine denemek amaçlı diğer hdd ye xp kurayım dedim ama oda olmadı normalde işletim sistemi kurulu olmayan bi b.sayarda cdyi taktığınızda xp cdsi mesela, xp kurulumunu direk başlatmazmı???
Eğer işyeri bilgisayarıysa evet arkadasın dediği gibi kabloyu kontrol et. Ettin olmadı diyelim veya işyerinde değilsin. O zaman pc acılırken f8 tusuna basmaya başla. Windows için ayrıntılı başlatma seçenekleri gelicek. O seceneklerden güvenli kipte açmayı dene. Eğer açılırsa son zamanda yüklediğin programlara bir göz at. Windows başlangıcına yani systray (saatin yanındaki simgeler) oralarda çalısan programı bul sil.
Eğer olmadıysa yine f8 e basıp en son çalısan ayarları seç. Birde öyle dene.
O da işe yaramadı diyelim. Tekrar güvenli kipte aç. başlat çalıştırda msconfig yaz. entere bas. başlangıç sekmesindeki dosyalara bi göz at. sistemdekiler hariç çoğunu kaldır. o da olmadı. sistem geri yüklemeyi dene derim :)
ben b.sayarı g.kipte çalıştırdım. fakat son zamanlarda yüklediğim bazı programlar silin miyor.. şimdi g.kipte açıldığına göre ne gibi bi hata olabilir? yardımlarınız ve ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar...
add remove pro diye bir program vardı yanılmıyorsam onu kur. o şekilde dene. Birde msconfigden bahsettiğim ayarları yapman da sorunu çözebilir onuda dene derim.