Şimdi Ara

B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
142
Cevap
0
Favori
10.028
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yahu bu Taliant bizim bildiğimiz Dacia Logan/Renault Logan/Renault Symbol değil mi?

https://en.wikipedia.org/wiki/Dacia_Logan#Second_generation_(2012)

https://en.wikipedia.org/wiki/Renault_Symbol#3

Bu Dacia iyi has hoş da iç mekan tasarımı hiç güzel değil ya.

Bir de "ne kadar ekmek o kadar köfte" mantığıyla üretilen Peugeot 301, Citroen Elysee, Dacia Logan, Renault Symbol gibi arabaları sevemedim gitti.

Über süper kaliteli olmasa da ben bu şartlarda Egea'yı tercih ederdim. Biraz daha para eklersem de Corolla'yı... Neden mi? Yaygın yedek parça, servis, hareketli ikinci el piyasası vb.

(Arabada arıza ile karşılaşmamış, arabaya bakım yaptırmamış, rutin değişmesi gereken parçaları bile bulmakta zorluk çekmemiş, mecburiyetten ne idüğü belirsiz çakma parçaları kullanmamış olan arkadaşlar bunların önemini anlayamazlar.)

Bunlar önemli olmasa/bunları göz önüne almazsak Skoda Rapid tercih edilebilirdi, tasarımı çok hoş görünüyor.

• Şöyle oluyor isminin yanında bir tane + var, ne saçmaladığını okumak için ona tıklamak yeterli. Hakaretlerine zaten cevap vermeyeceğim kendine yakışanı yapmışsın. okuduğunu idrak edememenden daha önce hakkında yazılanları tescil üstüne tescilliyorsun. Noter bu kadar tescil işlemi yapmıyor gün içinde B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) 

Sen şimdi yine hızır gibi bir hazır cevapla yetişirsin ama bugünlük bu kadar eğlence yeterli.B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 5 Mayıs 2021; 17:7:22 >
  • Taliant'ı ben egea easy'ye alternatif olarak bekliyordum ama Dacia sandero (Stepway değil düz Sandero) 1.0 65bg bile bugün itibariyle 160.000 fiyatı var. 1.0turbo zaten 170i aşmış.
    Renault ismiyle de sanırım alt markaları dacia'dan ucuza satmayacaklardır. Sandero ile aynı fiyat olsa bile 170 bin'e ölü doğar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • E tamam işte benim dedigimi tekrar ediyorsun.

Bloklusun diyip mesajları okuyup cevap veriyorsun, ilk sen yazıyorsun ama ben yazmışım gibi konuşuyorsun, güya benimle muhatap olmuyorsun ama zamanında yazdıklarım içine oturduğu için kendini tutamıyorsun sıkıntılı bi hal içindesin yani...

Kısaca bana göre hava hoş, forum hayatın boyunca benim mesajlarımı takip edecek olan sensin
    kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam -lafın gelişi- hala kendini önemli biri zannediyor B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) 

Seni kaale, muhataba, ciddiye alan zaten yok. Yazdıklarınla eğleniyorum/z. Senden cevap bekleyen falan da yok. B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) Yok ilk bana bir şey demişsin de falan vesaire. Ben seni başta muhatap bile almadım ki... Sen bir eğlence figürüsün. Ha, çıkıp beni etiketleyerek cevap verirsen cevap hakkı doğuruyorsun bu kadar. Ama bunu idrak etmekten zaten uzaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 5 Mayıs 2021; 22:59:39 >
  • 2019'da ki Talisman parasına "Taliant" satılacak. Şahlanıyor muyuz B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) 

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Lineayı 10 yıl üretmişlerdi 2007-2017

Egea da bi 10 görür bence, makyajdan 2 sene sonra üretiminin biteceğini sanmam.

Aslında tipo ismi üzerinden devam edilebilir avrupadaki gibi ama bakalım stellantis oluşumundan sonra yol haritası nasıl olacak. 500 ve panda ile karnını fazlasıyla doyuruyor fiat avrupada, c segmentinde gerek yok diyip fişi çekilebilir tabi, yerine suv gelir belki belli olmaz.

Egea zaten Avrupa'da pop şarkılar gibi ilk 1-2 sene popüler oldu, sonra lineer olarak düşüşe geçti. Ben Honda batacak dediğimde Honda'cılar dalga geçiyordu şimdi sağda solda ağlıyorlar. Hele bir tanesi halen atmosferik motorların tekrar şahlanacağına inanıyor. Sizde Egea'nın şahlanacağına fln inanıyorsunuz ama 2023'e doğru işi biter ki 2021 ve 2022 Egea için çok sert geçecek. Bir kere Rapid ve Taliant en az 10-15 bin satış çalar, Taliant şu an sıfır satış Egea 50 bin diyelim. 10 binkişi Egea yerine Taliant alınca Egea 40 bine düştü Taliant 10 bine çıktı. Aradaki 50 bin fark 30 bin oldu.

İstanbul yerel seçimlerindeki tepki oylarına benziyor bu durum. Bir kişi iki oy fark ettiriyor.

B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.)

Zaten Tofaş B segment Egea'ya 2023'te son verilecek demiş. Fiat'ın Viaggio ve Bravo hezimetinden sonra C segment çıkaracak cesareti kaldığını da sanmıyorum.

B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.)

• Kerata çok iyi duruyor ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 9 Mayıs 2021; 13:49:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE

Egea zaten Avrupa'da pop şarkılar gibi ilk 1-2 sene popüler oldu, sonra lineer olarak düşüşe geçti. Ben Honda batacak dediğimde Honda'cılar dalga geçiyordu şimdi sağda solda ağlıyorlar. Hele bir tanesi halen atmosferik motorların tekrar şahlanacağına inanıyor. Sizde Egea'nın şahlanacağına fln inanıyorsunuz ama 2023'e doğru işi biter ki 2021 ve 2022 Egea için çok sert geçecek. Bir kere Rapid ve Taliant en az 10-15 bin satış çalar, Taliant şu an sıfır satış Egea 50 bin diyelim. 10 binkişi Egea yerine Taliant alınca Egea 40 bine düştü Taliant 10 bine çıktı. Aradaki 50 bin fark 30 bin oldu.

İstanbul yerel seçimlerindeki tepki oylarına benziyor bu durum. Bir kişi iki oy fark ettiriyor.

Zaten Tofaş B segment Egea'ya 2023'te son verilecek demiş. Fiat'ın Viaggio ve Bravo hezimetinden sonra C segment çıkaracak cesareti kaldığını da sanmıyorum.

Alıntıları Göster

Konu yine egea b segmente geldi, nasıl bi çaresizlik bu B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) 

Aynen aynen egea b segment, bak tofaşın raporundan bi kesit, kompakt sedan ne demek bilir misin?

Egea 6 senedir olduğu gibi üretildiği süre boyunca satış lideri olmaya devam edecek, sen de bu süre boyunca sinirden yalan dolan şeyler yazmaya devam edeceksin. B Sedan piyasası kızışacak: Yeni Renault Taliant ve Yeni Honda City (Egea'nın işi zor.) 

• Allah bunlari bildigi gibi yapsin. Skoda rapid imi üretimi durdurdu diye sattim. Cok da memnundum. Pisman ettiler.

• Rapid ve Toledo sedan ilk çıktığında Linea'yı bitiriyordu şimdi de Taliant ve tekrar Rapid sedan Egea'yı bitirecek.

Edit: Bu arada kalite konusunda gayet bitirebilir hatta bitirdi de zamanında ama satış miktarı konusunda im kan sız. Bu ülkede satış konusunda Passat ve Egea'yı kralı gelse yıkamaz bu saatten sonra. Megane'ın maliyeti Fluence kadar olsaydı bu seferde Megane'yi bitiremezlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsiretinMarjinalCocugu -- 9 Mayıs 2021; 14:13:59 >
  • İspanyada araç;

11.400€ basic versiyon, ek paketler dahil edildiğinde 13.800€ oluyor.

Aracı site üzerinden konfigüre ederken ön konsol Dacia Sandero Stepway.

Araç 2 motor seçeneği ve benzinli olarak geliyor.
  • quote:

Egeanın işi zor evet, açık ara satış lideri olurken şimdi az farklı satış lideri olur

Şu taliant denen avrupada satılmayacak 3.dunya ülkesi aracı nasıl övüp duruyorsun hayret, yeni sembol(logan) işte şu iç mekana bak... yepyeni araç diyorsun ama egeadan daha eski duruyor.

Rapid da yine satmayacak, yolda en son ne zaman rapid gördün hatırlıyor musun?

Ama senin amacın belli tabi, gerçeklerle işin yok

Bu arkadaşı forum olarak ciddiye almamalıyız. Bir doğrunun tam tersini yalan olarak söyleyebiliyor ve halen üste çıkmaktan da vaz geçmiyor.

SS'de yapalım sonra bizim adımız yalancıya çıkmasın.

Bir kere bu araba yani TALIANT TAM 18 AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ ÜLKEDE SATILIYOR.

İspanya'da Logan paşa paşa satılırken lojistiyen'in yorumunun aksine Egea Sedan o Avrupa Ülkesinde YOK. EGEA SEDAN'IN SATILAMAYACAK KADAR ZAYIF BULUNDUĞU ÜLKELERDE TALIANT SATILIYOR.

Taliant-Logan ise Tipo-Egea gibi yani aynı araba arkadaşlar.

Renault'un Dacia Logan ile ortak modeli olan ve Estonya, Letonya, Litvanya, Bosna Hersek, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Makedonya, Sırbistan, Slovakya, Romanya gibi ülkelerde satışa sunulan, geçtiğimiz günlerde ise İspanya'da da Logan olarak satılacağı kesinleşti. Brezilya, Meksika, Türkiye gibi ülkelerde ise Taliant olarak satılması kesinleşti. Avrupa Birliği ülkelerinde Logan satışa sunuldu.

Arkadaş gördüğünüz üzere yalan söyledi.

• quote:

Sen beni bloklamamış mıydın ya gizli gizli bloğu kaldırıp okuyor musun, nasıl bi etki bıraktıysam üzerinde

Egea avrupada satılan bi model, taliant satılmayacak, bu kadar basit.

Taliant Egea'dan daha güvenli, daha yeni, daha güncel bir araba.

Bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

1.4 Egea fiyatına Tce Taliant gelirse tabii ki de Egea'dan çok satar ama acaba Renault bu aracı turbo motorla Egea'dan ucuza verebilecek mi? 1.0 65 beygir Clio'nun boş paketi Egea'nın orta paketinden pahalıydı ben alırken.

Clio baz donanımdan itibaren 6 havayastıklı ve Egea'ya göre çok daha güvenli bir araç.

Taliant ile de aynı platform, sizin için önemliyse aradaki fark olan parayı güvenliğe veriyorsunuz Clio alırken.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Rapid ve Toledo sedan ilk çıktığında Linea'yı bitiriyordu şimdi de Taliant ve tekrar Rapid sedan Egea'yı bitirecek.

Edit: Bu arada kalite konusunda gayet bitirebilir hatta bitirdi de zamanında ama satış miktarı konusunda im kan sız. Bu ülkede satış konusunda Passat ve Egea'yı kralı gelse yıkamaz bu saatten sonra. Megane'ın maliyeti Fluence kadar olsaydı bu seferde Megane'yi bitiremezlerdi.

Toledo'da LPG uyumlu motor yoktu, Rapid ise bir ara 1.2 atmosferik ile iyi satıldı.

Egea alanların çoğu da bireysel değil zaten, Koç'un elemanları, Emniyet vs. alıyor Oyak Renault'un aklı varsa şu arabayı Emniyet ve TSK'ya verir. Satışlarda 3 karoeri toplarsak iş karışır ama Taliant 20 bin Egea müşterisi çalsa aradaki fark 40 bin azalır.

• Toledo ve Rapid zaten çoğunlukla dizel sattı, benzinli değil.

Megane'de paso bireysel satmıyor zaten. Ki Egea'ya oranla bu daha yüksektir, çünkü en ucuz otomobil bu kadar basit.

Ne emniyette ne de Tsk'da benzinli araba görmedim. Bu saatten sonra da anca dizel tamamen bitince gorürüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-61960E1CE

Clio baz donanımdan itibaren 6 havayastıklı ve Egea'ya göre çok daha güvenli bir araç.

Taliant ile de aynı platform, sizin için önemliyse aradaki fark olan parayı güvenliğe veriyorsunuz Clio alırken.

Alıntıları Göster

Hocam Egea'nın 6 hava yastıklı Urban Plus donanımını Clio'dan ucuza aldım ben. Boş Clio'dan oldukça donanımlıydı. Güvenlik konusunda da Egea'nın aldığı 3 yıldız sürüş yardımları olmadığı içindi. Yoksa Egea da aşırı güvensiz bir araba sayılmaz. Yetişkin koruması %82 o kadar da kötü bir rakam değil.

• "Egea alanların çoğu da bireysel değil zaten"

Yahu şu cümleyi kurup durmayın artık, forumun orta yerine kusasım geliyor şu cümleyi gördükçe. Var mı elinizde bireysele satmadığına dair bir veri yoksa nede olsa halkımız sorgulamaz salla gitsin mi diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Hocam Egea'nın 6 hava yastıklı Urban Plus donanımını Clio'dan ucuza aldım ben. Boş Clio'dan oldukça donanımlıydı. Güvenlik konusunda da Egea'nın aldığı 3 yıldız sürüş yardımları olmadığı içindi. Yoksa Egea da aşırı güvensiz bir araba sayılmaz. Yetişkin koruması %82 o kadar da kötü bir rakam değil.

Alıntıları Göster
    Aynen. Bu devirde karoser ve şasi deformasyonu yüzünden 3 yildız alacak araba kalmamıştır artık.

90 lardaki arabalar aliyordu 3 yıldızı... Bunca sene sonra onlardan kötü araba üretecek halleri yok karoser ve şasi olarak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.