Hocam bende 2017 1.0 tsi dsg fabia var. Trim sesinden bıktırdı beni. Yeni polo trim sesi olarak ne durumda, kendi aracınızda ve çevrenizde varsa başka yeni kasa polo kullanıcıları ne diyor, yorumlarsanız sevinirim. Ben başka fabia kullanıcılarınada sordum genel olarak trim sesi olduğunu söylediler. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
B Segment Araçların Konfor Sıralaması (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: pbmaxB segment araclarin ortak ozelligi 100 kmh den sonra ruzgar yol sesi almasii.. uretimi bitmis 15 yillik punto da tabi yol sesi gelir..
B segment yeni kasa polo aracimda 190 kmh hizda bile motor sesi yok. Yol sesi rahatsiz etmiyor. Yolda gezmiyor.
Ovmek icin soylemiyorum ama çakma c segment egea dan katmer katmer iyidir polo..
Egea nasil c segment oluyo onuda anlamis degilim..
Mesela celysee b segment ise egea nasil c segment ?
Egea c segment ise megane ne ? D segment mii.
Herkes bulmus yolunu nasilsa karisan yok ohh baba ..egea s class hocam yanlisin var :))
Alıntıları GösterHocam bu konu çok tartışıldı dingil aks mesafesinden tutun boyutlarının her mm sinine kadar bağımsız birçok kuruluş ve üreticiside egea sınıfını c kompakt olarak sınıflandırdı burda 1-2 mm baş diz dönüş mesafeleri tam sınırda olduğu için kafa karışıklığı yaşanıyor ancak standartları sağladımı sağladı polo sevdanıza lafım yok ancak iç hacimde ve gidişinde yeni i20 polo nun önündedir bence konfor tabiki hariç sert süspansiyon kazık gibi araba ona lafım yok ama bana biraz abartı gibi geldi bu söyleminiz sonuçta polo da B segment bir araç
-
C3 e konforlu diyenleri görüyorum garip geliyor vallahi b segmentinde hepsi birbirinin aynisi konfor olarak aman aman bir fark yok clio fiesta sertte polo yumuşak mi sanki oda ayni neredeyse ergonomi dersen polo fiesta bir tik daha iyi oda bir tik
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
fiyatların uçuşa geçmesinden beri son 1-2 yıldır bazı modellerin yeni kasalarını test edemedim ancak daha önceki modellerin genel kalitesi üzerinden gidersek;
1- Polo
2- Fiesta
3- corsa
ilk 3'üm bu şekilde olurdu.
Sonrası hemen hemen aynı benim için.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Master_SergeantHocam bende 2017 1.0 tsi dsg fabia var. Trim sesinden bıktırdı beni. Yeni polo trim sesi olarak ne durumda, kendi aracınızda ve çevrenizde varsa başka yeni kasa polo kullanıcıları ne diyor, yorumlarsanız sevinirim. Ben başka fabia kullanıcılarınada sordum genel olarak trim sesi olduğunu söylediler.
Yaklasik 25 kisilik yeni kasa polo wsap grubumuz var ve hergun konusuyoruz.. bu grup 1.5 senedir var ve hicbirimiz bir gun bile mk6 polo trim sesinden bahsetmedi.. sadece kronik surucu tarafi kemer ic mekanizmasindan metalik bir ses geliyordu 2018 modellerde.. onuda ufak bir mudahale vw servisleri ucretsiz hallediyor..
Bende sahsen hicbir trim sesi duymadim. On gogus ve alti komple yumusak plastin. Belki bundanda kaynaklanabilir ve ayrica vw grubu trim sesi malzeme isciligi olarak seat ve skoda dan bir tık iyi yapar.. bu bilinen bir gercek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Orijinalden alıntı: autindustry
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterPolo dan daha ucuza c segment satiyorlar. Bak kendi agzinla soyluyorsun.. birsey ucuzsa onda bir i..lk vardir derler. Yani sencede mantiksiz degil mi ?
Ayrica sorumu tekrae soruyorum egea, celysee,hyundai accent C segment ise.. megane hangi segmenttir ?
quote:
Orijinalden alıntı: haykouzHocam bu konu çok tartışıldı dingil aks mesafesinden tutun boyutlarının her mm sinine kadar bağımsız birçok kuruluş ve üreticiside egea sınıfını c kompakt olarak sınıflandırdı burda 1-2 mm baş diz dönüş mesafeleri tam sınırda olduğu için kafa karışıklığı yaşanıyor ancak standartları sağladımı sağladı polo sevdanıza lafım yok ancak iç hacimde ve gidişinde yeni i20 polo nun önündedir bence konfor tabiki hariç sert süspansiyon kazık gibi araba ona lafım yok ama bana biraz abartı gibi geldi bu söyleminiz sonuçta polo da B segment bir araç
Alıntıları GösterEn full egea yı alın gelin bende poloyu alıyım.. buyrun karşılaştırın.. egea nın içeri giren motor sesi,rüzgar sesi, viraj kapasitesi hepsi polo nun gerisinde.. iç mekan egea da bir tık daha geniş.. ama bir megane rahatlığı ve genişliği yok..
Onun için diyorum egea c segment ise megane hangi segment ? Benim gözümde accent clysee egea hepsi aynı familyadır.. sadece boyut değil kalite de segment farklılığını etkilemeli bence..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları GösterKusra bakma o zaman ben kendi insanıma 3 bin lira maaş verecem diyo euroncapte çuvallamış bir egea ya para vermem ailemi de bindirmem. Kiralama şirketleri ve filo aracı olmaktan öteye gidememiş b segmentten kırma bir c segmente Tr de montajı yapılıyo diye bir kuruş vermem..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pbmax -- 18 Kasım 2020; 11:38:38 >
Hocam iyi hoş diyorsun da aralarinda da fiyat farki var. Parasi yetmeyen ozellikle cocuklu aileler için egea Polo'dan daha iyi. Yeni Polo'ya hic binmedim ama icini arka koltuk kismini ferahlattirlarsa bilemem. Bir üye de bunu belirtmis zaten simdi gordum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinanakgl -- 18 Kasım 2020; 11:41:12 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: sinanakgl
Hocam iyi hoş diyorsun da aralarinda da fiyat farki var. Parasi yetmeyen ozellikle cocuklu aileler için egea Polo'dan daha iyi. Yeni Polo'ya hic binmedim ama icini arka koltuk kismini ferahlattirlarsa bilemem. Bir üye de bunu belirtmis zaten simdi gordum.parası yetmeyen diyorsunuzda sanki egea 50 bin polo 150 bin..
şu anda orta donanım sıfır bir egea parasına 1.0tsi polo alınamıyor mu ?
insanlar sıf büyük gözükecek diye egea alıyorsa bilemem.. çalıştığım firmanın güvenlik görevlisi daha yeni dizel egea aldı. Geçen gün nasıl abi beğendin mi dedim.. Valla çok az yakıyor dediler ama öyle az falan yakmıyo dedi. Yolda geziyo dedi bu araba..
Egea yı kötülemek değil amacım ama.. Egea ya C segment diyip B segmentte her zaman rol model olan Polo ya kırdırmak bana saçma geliyor..
Avrupada Tipo ile bilinen bu aracın varmı bir satış başarısı ?
Türkiyede filolar olmasa kiralama şirketleri olmasa taksiler olmasa kaç tane satardı ?
-
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster6 havayastığı var.. 2018 senesinde standart 2 geldi. ancak benimkinde güvenlik donanımlı ender modellerden biriydi.
2019 dan itibaren 6 havasyastık standart oldu..
konuyu nereye getireceğini biliyorum ama ekmek çıkmaz ordan sana
-
Ben de sizi anliyorum ama en son Egea'nin benzinlisini su Fire mi ne paket 120 bin civarina satmislardi. Polo ne kadar? Tam bilmiyorum. Çocuklu aileler için bagaj hacmi, arka koltuk mesafesi önemli. En guzel B sinifi aracin bagajı yetmiyor ailelere. Biz bile 2 kisiyiz uzun yola cikinca bagaj doluyor koltuklara yigiyoruz bazi seyleri.
Fiyatlandirmaya bakarsak bizim i20nin fiyati Avrupada tas catlasin 10 bin dolar/euro falandir. Euro Ncap puani 5 olsa ne yazar. (Zaten degil de) hepi topu 10 15 bin euroluk araclara biniyoruz. Pek guvenmemek lazim 110u gecmemek lazim.
quote:
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Gösterya valla böyle dahiyane üyelerin yorumları yüzümü güldürüyor..
2 yıldız olan hindistan specmişş. :D
şimdi bu arkadaş polonun karşısına neyi koyuyor egea yı..
aynı şartlarda full donanımla polo ve egea pardon tipo tempra ? neyse karşılaştıralım
https://www.euroncap.com/tr/results/vw/polo/28459. ( polo ) 5 yıldız ( 2017 en iyi skorlardan )
https://www.euroncap.com/tr/results/fiat/tipo/25457 ( egea/tempra/tipo ) 3 yıldız ( 2016 nın yüz karası )
ulen 6 havayastıklı egeanız bile 3 yıldızı son anda almış neyin kafasını yaşıyosunuz ??
yetişkin yolcu korumada bile polo %96 egea %82 almış.. bu ne demek oluyor .. olurda sen bana şehir içi güvenlik sistemleri cart curt sensörden bahsedersen diye önden ve yandan çarpmalarda iki araba arasında yolcuları arabaların ne kadar koruduğunu gösteriyor..
yazdıklarımı okuduğunu hızlı hızlı okuyup geçmediğini düşünüyorum.. son olarak..
polo hangi platformda üretilmiştir ? MQB platformu yani ? aynı platforma sahip golfün biraz küçültülmüş halidir.. yani otomobiller ile biraz alakalı olduğunu düşünerek MQB platformdan haberin olduğunu düşünüyorum.. mesela Arteon da tiguan da MQB platformdur.. bu platformu VW grup büyültüp küçülterek farklı segmentlere göre üretim yaparlar.. şimdi neden bu açıklamayı yaptım.... şimdi sen Egea nın IIHS sonuçlarını paylaştın ya ! he bende polo nun platform kardeşi golfü paylaşıyım dedim.. Polo nun Amerikada satışı olmadığı için teste de girmedi.. heralde buradan bi laf yetiştirme gayretine düşmezsin..
buyrun golf.. IIHS small overlap test
https://www.iihs.org/ratings/vehicle/volkswagen/golf-4-door-hatchback/2020
burdan sonuçla Polo nunda senin iddianın tersine Good ve Passenger Side dan ise Average alacağı bir gerçek..
Egea aynı testte ne olurdu marginal ? yoksa marjinal ? :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: sinanakgl
Ben de sizi anliyorum ama en son Egea'nin benzinlisini su Fire mi ne paket 120 bin civarina satmislardi. Polo ne kadar? Tam bilmiyorum. Çocuklu aileler için bagaj hacmi, arka koltuk mesafesi önemli. En guzel B sinifi aracin bagajı yetmiyor ailelere. Biz bile 2 kisiyiz uzun yola cikinca bagaj doluyor koltuklara yigiyoruz bazi seyleri.
Fiyatlandirmaya bakarsak bizim i20nin fiyati Avrupada tas catlasin 10 bin dolar/euro falandir. Euro Ncap puani 5 olsa ne yazar. (Zaten degil de) hepi topu 10 15 bin euroluk araclara biniyoruz. Pek guvenmemek lazim 110u gecmemek lazim.sizin aracınız nedir hocam ?
-
i20 1.4 benzinli otomatik hocam
Ne hallere düştük yaw. B segmentte konfor arar hale geldik. Adam poloya 300k verince bir s serisi bekliyor haliyle.
B segment çoğu markanın giriş segmenti olup çoğu şey kısılmıştır. Dikkat edin b den c ye geçerken çoğu şey değişir ama c den ye değişmez.
Ben b segment alacak olsam iç hacim, yalıtım, motor ve şanzıman kombinasyonuna bakarım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X