Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.185
Cevap
41
Favori
359.992
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maşallah diyelim. Allah kazasız belasız bindirsin.

Mercedes neden cam tavanı öyle parça parça yapmış. Lamelli ne demek? C4 lerdeki veya başka araçlardaki düz cam tavan gibi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

Maşallah diyelim. Allah kazasız belasız bindirsin.

Mercedes neden cam tavanı öyle parça parça yapmış. Lamelli ne demek? C4 lerdeki veya başka araçlardaki düz cam tavan gibi değil.

Çok teşekkür ederim, hepimize Allah kazasız belasız kullanımlar sağlasın.

Mercedesler de 3 tür cam tavan var benim bildiğim.. Bildiğimiz klasik tip sadece sürücü ve ön koltuk üzerindeki eskiden beri kullanılan sunroof lar.. Diğerleri ise arka koltuklarıda kaplayan panoramik cam veya açılabilir panoramik cam şeklinde. Bunlarda açılabilirler camın büyüküğü sebebiyle sorun olduğu için firmalar çeşitli mekanizmalar gerçekleştirmişler. Mercedes bunu akordiyon kapı gibi düşünerek sürgülü bir şekilde açmayı denemiş adı lamelli cam olmuş.. Bazı firmalar mercedeste de var gene bu camı ikiye ayırmış arka sabit ön sunroof gibi açılabilen. Veya kianın bir modelinde var tüm cam arkaya doğru kayıyor ama tam açılamıyor.. tipler gibi..

Bizimki tam açılıyor, ama bir kaç lamelden meydana geldiği için su yalıtımı sorun oluyor deniyor bende olmadı şimdiye kadar kullanmasını bilmek lazım.. İçinde ufak su kanalları var eğer su kaçarsa bu kanallardan su tahliye oluyor..Eğer bu kanallar tıkalı ise su iç tavan döşemesine kaçabiliyor.. Alırken çok arabada gördüm tavanlarda su izleri kalmiş.. Satışa çıkaran arkadaşlar sağ olsun silme gereği bile duymamış..

Düz cam tavan şimdi tüm araçlarda var ama açılabilir tipi çok az sayıda araçta bulunuyor.. Açılsın açılmasın cam tavan arabaya bir ferahlık veriyor. Arabanın keyfini çıkarttırıyor.. Şunuda söylemek lazım keyfi sürücü değil arka koltuktakiler sürüyor..

Sürücü keyfi için citroenin bir c3 modelinde birde opelin bir modelinde görmüştüm, ön cam sürücünün kafa hizasına kadar geliyor ki siz sürerken sanki üstü açık araba sürmüş gibi hissediyordunuz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G774 -- 18 Mart 2012; 14:05:14 >

• resimler çok güzel. Allah kaza bela vermesin. ben hala yıkatamdım arabayı.
  • 2012 model yeni kasa ilana düşmüş. Merak edenler için:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2012-model-yeni-b-180-otomatik-spor-paket-78753718/detay

Ne düşünüyorsunuz?
  • quote:

2012 model yeni kasa ilana düşmüş. Merak edenler için:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-2012-model-yeni-b-180-otomatik-spor-paket-78753718/detay

Ne düşünüyorsunuz?

Süper süperde fiyatıda süper.. Tek eksiği cam tavan yok gibi.. Ayrıca ithalat ürün bu.. bayilerde otomatikler daha yok diye biliyorum.. Vites direksiyonda mı yoksa yan kolda mı anlamadım.. Benim bildiğim yanda sağda kol şeklinde olmalıdır.. Manüele geçiş ise direksiyon üzerinde .. Kilima tam otomatik dijital gibi duruyor.. Multimedya ekranı şahane olmuş. Kapı da ek tuşlar var zannedersem koltuklar elektrikli ve ısıtmalı şeklinde..

Ne ararsanız var gibi, ne donanımlı tam belli değil ama bu yeni seride ;

-Kör nokta uyarı sistemi ( dış aynalarda)
    -Şerit takip sistemi
    -Ön araç takip radarı
    -Entegre orjinal kamera ..

var diye biliyorum (opsiyonel..)

Siz İstanbuldasınız 4. levente yolunuz düşüyorsa bir uğrayıp canlı canlı inceleyin derim.. Fiyatı için bir şey diyemem bir evvelkiler 30-35 yuro satılıyordu..
    Bu yeni seri hem donanımı daha fazla hemde motor gücü daha tahminkar.. Sıfır alacaklara göre eskiye göre pahalı değil..

Benim fikrim 2-3 yıl sonra ben bu araca makul fiyata binerim. Sıfır almak akıl karı değil..

• Yanlış bilmiyorsam vites kolçağın önündeki yuvarlak düğme.

Güzel olmuş. Özellikle koltuu zar zor ayarlayan benim gibi tipler için hafızalı koltuk

Pek karşıya gitmiyorum ama yolum düşerse incelerim.

Ama tarzı, havası güçlenmiş. Elit, entel bir kimliğe bürünmüş ki ben beğendim. Ama sanki beyaz ve siyahı çok daha yakışır gibi.

Jantları da ben böyle 5 kollu seviyorum

Ekonomimiz gereği sıfır tabiki çok zor. Ama sizin gibi düşünüyorum 3 - 5 yıl sonrasına iyi alternatif Fakat tek eleştiri noktası motor olan b serisinin bu durumu düzeltildiği için şimdiki 2009 - 2010 araçlar gibi ikinci eli çok ekonomik olmayabilir.

Sizce bu kasanın çıkması 2009 - 2010 da bir fiyat baskısı oluşturur mu?

• quote:

...............
    Ama tarzı, ha............

Selam,

Vites kolu eski honda crv dekiler gibi direksiyonun sağında sinyal kolu gibi, o konsoldaki düğme nagivasyon-dvd- multimedya düğmesi diye biliyorum.

Tabiki fiyat baskısı olacaktır ama ederi neyse bence odur. Zaten sizinde daha önce ifade ettiğiniz gibi 35 bin yuroluk bir seri 1-2 yıl sonra 20-25 bin bandında satılıyor.. Bundan da aşağiya verileceğini zannetmiyorum.. Yani fiyat baskısı zaten oluşmuş ve bir yerde durmaktadır.

Şuda oluyor bu araçları sıfır alıp, sonra satanlar tok satıcılar, belli fiyatın altına inmiyorlar veya tam tersi ummadık fiyattan da satıyorlar.. Genelde size yapmayacaği indirmi gidiyor uğraşmamak için bayiye veya galeriye takasa saydırıyor. Anlamak zor bir satıcı profili var..

Bana göre ederi her zaman geçerli mercedesin, daha geçen hafta 97 model e200 elagans arkadaşim 29 bin tl aldı. Tam 15 yıllık araç bu 15 yıllık araç biraz üstüne para koyularak sıfır araç alınabilecek fiyata satılabiliyorsa siz düşünün gerisini..

Şansınıza temiz bir araçla parayı fazla umursamayan satıcı çıkarsa istediğiniz olur derim..

Yeni araçta tam göremedim ama hız sabitleyici ile silecek-sinyal kolunun yerinimi değiştirmişler gibi.. biliyorsunuz bu yönü bana olumsuzdu duymuşlar beni gibi..

• Selam arkadaşlar,

Eşimin kullandığı aracımızı, ev alımı için satmayı düşünüyoruz. Forumu takip ediyordum uzun zamandır. İlanda yazdıklarımı buraya yazmak istedim. Bildiğiniz üzere, bu tip araçlarda donanımdan dolayı araçtan araca baya bir fark oluşuyor.

Sizlere fikir vermesi amacı ile, aracımızdaki donanımları orjinal kitapçığından yazıyorum.

Saygılar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-kazasiz-boya-yok-en-dolu-70346188/detay/

Mercedes Aksesuar paketlerinden Boyut paket + Spor Paket + İlave aksesuar donanımlı
    Tüm özellikler eksiksiz aşağıda, kodları ile birlikte yazılmıştır.

ABS - ESP (Elektronik Denge Programı)
    ASR ( Patinaj Kontrol Sitemi)
    BAS (Acil frenleme sistemi)
    Comfort veya Sport sürüş seçeneği
    Fonksiyonel Direksiyon
    Deri/Kumaş Döşeme
    CD Player
    Hill Holder (Yokuşta geri kayma önleyici) -
    Hava Yastığı ( 4 adet - Ön ve Yan)
    U58 Görünüm ve Işık paketi ( Yağmur Sensörü - Otomatik Farlar)
    220 Park Sensörleri (Ön ve arka)
    229 Karartmalı iç dikiz aynası
    330 Orta konsolda CD'lik
    345 Sportif görünümlü oval, paslanmaz çelik eksoz
    417 Lamel açılır cam tavan
    426 Autronic 7 ile vites (Kademesiz Otomatik Şanzıman)
    440 Cruise control (Hız Sabitleyici)
    477 Lastik basınçları uyarı sistemi
    485 Konfor süspansiyonlar
    520 Audio 5, Radyo + CD 6 Hoparlör
    570 Krom elemanlı çepeçevre koruma çıtaları
    573 Krom elemanlı araç renginde boyalı kapı kolları
    580 Klima (Thermatic)
    584 Elektrikli açılır ön ve arka camlar
    593 Kromajlı yükleme tabanı tutamağı ve yükleme kenarı
    705 Bej-Deri Kumaş Döşeme
    723 Bagaj Örtüsü
    739 3 lamelli ve krom çıtalı radyatör ızgarası
    807 17'' hafif metal - 10 kollu tasarım jantlar Code R43
    824 Mavi şerit filtreli ön cam
    952 Paslanmaz çelik ve kaymaya karşı koruyucu lastik spor pedal
    983 Krom çerçeveli ön sis lambaları

• Arkadaşlar selam
    Mercedes'in kendi sitesinden Yeni b180'lere baktım.Gerçekten hoş duruyor.Fiyatıda 31.000 Euro. Yalnız merak ettiğim teknik özellikerine girince aracın 7 ileri çift kavramalı şansıman olduğu soldaki seçeneklerden vitese tıkladığım zaman ise 6 ileri manuel yazıyor.Size sorum 31.000 lik B180 de çift kavramalı otomatik mi manuel mi var? beni aydınlatırsanız sevinirim..Herkese hayırlı günler
  • Selam,

Bayilerde şu an manüel var gibi.. Ford'da bunu yapar önce manüel vites sunar, 6 ay sonra otomatikleri getirir.. Yukarıda arkadaşımızın verdiği otomatik ilanı var ama oda ithalatçı firma galiba.. Fiyatı da zaten 37 bin yuro şeklinde..

• quote:

Orijinalden alıntı: jblaTT

Selam arkadaşlar,

Eşimin kullandığı aracımızı, ev alımı için satmayı düşünüyoruz. Forumu takip ediyordum uzun zamandır. İlanda yazdıklarımı buraya yazmak istedim. Bildiğiniz üzere, bu tip araçlarda donanımdan dolayı araçtan araca baya bir fark oluşuyor.

Sizlere fikir vermesi amacı ile, aracımızdaki donanımları orjinal kitapçığından yazıyorum.

Saygılar...

Selam,

Aracınız donanım ve kullanım açısından çok güzel , inşallah en kısa sürede satışını gerçekleştirirsiniz..

bol şanslar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canycegoz

Arkadaşlar selam
    Mercedes'in kendi sitesinden Yeni b180'lere baktım.Gerçekten hoş duruyor.Fiyatıda 31.000 Euro. Yalnız merak ettiğim teknik özellikerine girince aracın 7 ileri çift kavramalı şansıman olduğu soldaki seçeneklerden vitese tıkladığım zaman ise 6 ileri manuel yazıyor.Size sorum 31.000 lik B180 de çift kavramalı otomatik mi manuel mi var? beni aydınlatırsanız sevinirim..Herkese hayırlı günler

Şu an manueller var. Otomatikler özel ithalatmış. Yukarıda linki vardı. Ama yakın zamanda otomatiklerde gelir. Çünkü bu sınıfın vazgeçilmezi otomatik
  • quote:

Selam arkadaşlar,

Saygılar.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-sahibinden-kazasiz-boya-yok-en-dolu-70346188/detay/

Mercedes Aksesuar paketlerinden Boyut paket + Spor Paket + İlave aksesuar donanımlı
    Tüm özellikler eksiksiz aşağıda, kodları ile birlikte yazılmıştır.

ABS - ESP (Elektronik Denge Programı)
    ASR ( Patinaj Kontrol Sitemi)
    BAS (Acil frenleme sistemi)
    Comfort veya Sport sürüş seçeneği
    Fonksiyonel Direksiyon
    Deri/Kumaş Döşeme
    CD Player
    Hill Holder (Yokuşta geri kayma önleyici) -
    Hava Yastığı ( 4 adet - Ön ve Yan)
    U58 Görünüm ve Işık paketi ( Yağmur Sensörü - Otomatik Farlar)
    220 Park Sensörleri (Ön ve arka)
    229 Karartmalı iç dikiz aynası
    330 Orta konsolda CD'lik
    345 Sportif görünümlü oval, paslanmaz çelik eksoz
    417 Lamel açılır cam tavan
    426 Autronic 7 ile vites (Kademesiz Otomatik Şanzıman)
    440 Cruise control (Hız Sabitleyici)
    477 Lastik basınçları uyarı sistemi
    520 Audio 5, Radyo + CD 6 Hoparlör
    570 Krom elemanlı çepeçevre koruma çıtaları
    573 Krom elemanlı araç renginde boyalı kapı kolları
    580 Klima (Thermatic)
    584 Elektrikli açılır ön ve arka camlar
    593 Kromajlı yükleme tabanı tutamağı ve yükleme kenarı
    705 Bej-Deri Kumaş Döşeme
    723 Bagaj Örtüsü
    739 3 lamelli ve krom çıtalı radyatör ızgarası
    807 17'' hafif metal - 10 kollu tasarım jantlar Code R43
    824 Mavi şerit filtreli ön cam
    952 Paslanmaz çelik ve kaymaya karşı koruyucu lastik spor pedal
    983 Krom çerçeveli ön sis lambaları

Aracınız çok güzel, inşallah iyi fiyata satarsınız. Size bir sorum olacak. BU 485 kodlu konfor süspansiyon nedir? Spor 17 inç jantlarınız olmasına rağmen ekstra bir konfor mu sağlıyor.

Acaba makyajı kasadan sonra da (2009 ve üstü) bu paket var mı? Ya da makyajdan sonra standart mı olmuş.

• Tekrar selamlar, konfor süspansiyonları, başka bir B serisi kullanmadığım için karşılaştıramıyorum.

Ayrıca bir deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu aracın performans derdi bana göre yok, Comfort ve Sport sürüş seçeneklerinden, Sport olanını seçerseniz Gemlik ve Bursa giriş rampasında 20-25 derecelik bir çıkış eğiminde 110'a kısa sürede ulaşıp, önünüzde giden aracı stres altına sokuyor.

Arkanızda ise araç zaten kalmıyor. Kısacası hep Comfort modunda kullandım şimdiye kadar, Sport modunda uzun yolda ilk defa kullandım, gözlerim yaşardı...:)

Not: ileride imkanım olur ise, yine Mercedes yine B serisi alırım, ben bu paraya karşılaştıracak araç bulamıyorum.

Herkese saygılar, sevgiler.
  • quote:

Tekrar selamlar, konfor süspansiyonları, başka bir B serisi kullanmadığım için karşılaştıramıyorum.

Ayrıca bir deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu aracın performans derdi bana göre yok, Comfort ve Sport sürüş seçeneklerinden, Sport olanını seçerseniz Gemlik ve Bursa giriş rampasında 20-25 derecelik bir çıkış eğiminde 110'a kısa sürede ulaşıp, önünüzde giden aracı stres altına sokuyor.

Arkanızda ise araç zaten kalmıyor. Kısacası hep Comfort modunda kullandım şimdiye kadar, Sport modunda uzun yolda ilk defa kullandım, gözlerim yaşardı...:)

Not: ileride imkanım olur ise, yine Mercedes yine B serisi alırım, ben bu paraya karşılaştıracak araç bulamıyorum.

Herkese saygılar, sevgiler.

Bu da gösteriyor ki aracı GERÇEKTEN KULLANANLAR ın önemli bir çoğunluğu performansını yeterli buluyorlar.

Başka aracı kullanmamış olsanız da başka marka kullandığınız araçlarla kıyaslarsanız konfor ve sessizlikle ilgili ne söyleyebilirsiniz?

Bir de aracınızın beğenmediğiniz bir özelliği oldu mu hiç?

Teşekkürler

• GALERİYE 2007 B ALMAYA GİTTİM 2001 C ALDIM GELDİM.DÖNERKENDE B SERİSİNİN MERCEDESİN EN KÖTÜ ARABASI OLDUĞUNU KONUŞA KONUŞA DÖNDÜK..
    TEK KELİMEYLE ANLATILACAKSA GİT-Mİ-YOR
  • quote:

Orijinalden alıntı: orko77

GALERİYE 2007 B ALMAYA GİTTİM 2001 C ALDIM GELDİM.DÖNERKENDE B SERİSİNİN MERCEDESİN EN KÖTÜ ARABASI OLDUĞUNU KONUŞA KONUŞA DÖNDÜK..

Yeni aracınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

B serisini mercedesin en kötü arabası olarak değerlendirirken sadece çekiş gücünü mü esas aldınız? Yani motoru güçlü olsaydı da malzeme, konfor, işçilik vs gibi kıstaslarda da zayıf mı görürdünüz? Bu konudaki fikrinizi mrak ettim. Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orko77

GALERİYE 2007 B ALMAYA GİTTİM 2001 C ALDIM GELDİM.DÖNERKENDE B SERİSİNİN MERCEDESİN EN KÖTÜ ARABASI OLDUĞUNU KONUŞA KONUŞA DÖNDÜK..

Arabanız hayırlı olsun..

B serisini en kötü demişsiniz bende en iyisi B serisi desem doğru olur mu ? ' En ' kelimesi bayağı iddialı oluyor. Herkesin beklentisi farklı farklıdır, sizin için hız önemlidir, benim için yükseklik, başkası için konfor bunun sonu yok..
  • İlk olarak şunu belirtmek isterim saygıdeğer arkadaşlar..yaşım 35..ve 15 senedir mercedesin değişik modellerine binmekteyim.

mercedes kullanıcıların ilk beklentileri arasında herkezin ortak birtakım kullanım özellikleri vardır..

bunlar arasında prestij,konfor,güvenlik ve bunun gibi devam eden özelliklerdir FAKAT en önemlisi GÜÇtür.

yolun sağında giden bir mercedesin herhangi bir sebebten dolayı yolun sağında olduğunu ve ilerleyen dakikalarda tekrar sola geçip size yetişeşeceğini her araç kullanan şoför bilir

B serisine gelirsek..kocaelide oturuyorum ve eskişehirde korkmaz otomotive bej cam tavanlı bir B serisi araç almaya gittim..

Bu aracı anneme alıcaktım.Annemi ve babamı yanıma alarak gittim ve annemi araca bindirip bir test sürüşü yaptırmaktı amacım.

İlk gördüğümüzde duruşuna rengine cam tavanına vurulduğumuz ayrıca içi bej olan bu araca biniğimizdeki hüsranı kısaca anlatıyım...

Annem araca binip tur atmaya başladığı zaman ilk söylediği kelime araç bozukmu oldu...

Çünkü o çok sevdiği 2005 ford fussion otomotik vitesi sattırıp bu araca bindiğinde ilk başta dış görünüşe sonra perfonmansına bakıyor insan..

ve bana kısaca dediki 35 senelik ehliyeti olan annem,3 saatte geldik 5 saatte geri dönemeyiz bu arabayla dedi..

Ben aracımı hızlı kullanan biri değilim ama herzaman ayağımın altında gücü biliyor ve hissediyorum..

Bu mercedes serilerine binen herkezde , bütün modellerinde 3 aşağı 5 yukarı böyledir.

B SERİSİ VE TABİKİ A SERİSİ HARİÇÇ..

2001 c 200 almamızdaki sebeb bu yüzdendir ve şimdi emin olunki yaşlı annemde yeri geldiğinde bizde keyifle biniyoruz aracımıza..

resimlerini görmek isterseniz araçların sizinle paylaşırım.iletişim aşağıdadır...

teşekkürler..saygılar..

ORKUN YÜKSEL -- orkunyuksel77@hotmail.com

• İlk olarak şunu belirtmek isterim saygıdeğer arkadaşlar..yaşım 35..ve 15 senedir mercedesin değişik modellerine binmekteyim.

mercedes kullanıcıların ilk beklentileri arasında herkezin ortak birtakım kullanım özellikleri vardır..

bunlar arasında prestij,konfor,güvenlik ve bunun gibi devam eden özelliklerdir FAKAT en önemlisi GÜÇtür.

yolun sağında giden bir mercedesin herhangi bir sebebten dolayı yolun sağında olduğunu ve ilerleyen dakikalarda tekrar sola geçip size yetişeşeceğini her araç kullanan şoför bilir

B serisine gelirsek..kocaelide oturuyorum ve eskişehirde korkmaz otomotive bej cam tavanlı bir B serisi araç almaya gittim..

Bu aracı anneme alıcaktım.Annemi ve babamı yanıma alarak gittim ve annemi araca bindirip bir test sürüşü yaptırmaktı amacım.

İlk gördüğümüzde duruşuna rengine cam tavanına vurulduğumuz ayrıca içi bej olan bu araca biniğimizdeki hüsranı kısaca anlatıyım...

Annem araca binip tur atmaya başladığı zaman ilk söylediği kelime araç bozukmu oldu...

Çünkü o çok sevdiği 2005 ford fussion otomotik vitesi sattırıp bu araca bindiğinde ilk başta dış görünüşe sonra perfonmansına bakıyor insan..

ve bana kısaca dediki 35 senelik ehliyeti olan annem,3 saatte geldik 5 saatte geri dönemeyiz bu arabayla dedi..

Ben aracımı hızlı kullanan biri değilim ama herzaman ayağımın altında gücü biliyor ve hissediyorum..

Bu mercedes serilerine binen herkezde , bütün modellerinde 3 aşağı 5 yukarı böyledir.

B SERİSİ VE TABİKİ A SERİSİ HARİÇÇ..

2001 c 200 almamızdaki sebeb bu yüzdendir ve şimdi emin olunki yaşlı annemde yeri geldiğinde bizde keyifle biniyoruz aracımıza..

resimlerini görmek isterseniz araçların sizinle paylaşırım.iletişim aşağıdadır...

teşekkürler..saygılar..

ORKUN YÜKSEL -- orkunyuksel77@hotmail.com

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.